Guest Iitu1

Save-the-Date

86 viestiä aiheessa

Me päätettiin laittaa save the date ilmoitukset ihan sen takia, että meidän häät on lähellä hiihtolomia, joten ihmiset voi haluta lomailla siihen aikaan ja vieraita on myös tulossa ulkomailta. Kortti lähti kun häihin on aikaa 5 kuukautta ja hyvin on otettu vastaan. Kortissa on seuraavanlainen teksti (jossei kuva näy):

Onko helmikuu kiireistä aikaa?

Suunnitteletteko lomaa tai matkaa?

Pyydämme, että 12. päivän vapaaksi jätätte

silloin näet liittoomme i:n lisäämme

Virallinen kutsu saapuu myöhemmin.

Gadian & Sulho

IMG_1021.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Gadian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hieno toteutus, aivan ihana varsinkin tuo kalenteri taustalla. Tulethan sitten kertomaan, millaisia reaktioita kortti sai aikaan saajissaan? =) Meillä tämäkin vaihtoehto on vielä harkinnan alla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mokka! Avokki harrastaa graafista suunnittelua ja teki meille tuon kortin, minä annoin tekstin ja värit mitä saa käyttää. ^_^ Tähän mennessä palaute on ollut aika positiivista, jotkut sanoivat että oli ihana yllätys kun eivät osanneet odottaa mitään ennen kutsuja. Monta viestiä tuli, että "kortti tuli perille, kiitos!". Toisaalta muutama ihmetteli, että miksi tämmöinen tuli jos päivä oli (lähipiirillä) jo tiedossa. En kuitenkaan jaksanut erotella, että ketkä tietää ja ketkä ei vaan laitoin kortin suosista kaikille. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen suunnitellut lähettää joulukorttien mukana Save The Date -kortit. Näin säästän postikuluissa kun tulee 'kaksi kärpästä yhdellä postimerkillä'.. :girl_wink:

Häät ovat heinäkuussa, ja lähes kaikki vieraat tulevat toiselta paikkakunnalta, suurin osa vieraista niin pitkältä että he joutuvat varaamaan koko viikonlopun häihin tuloon.

Heinäkuu on hääkaupungissa vielä huippusesongin aikaa eli majoitus tulee varata hyvissä ajoin.

Save The Date kortissa kehoitankin varaaman päivän kalenterista ja suosittelen tekemään alustavan majoitusvarauksen.

Pitkä matka häihimme tulee olemaan osalle varmasti este, mutta mielestäni on kiva ilmoittaa ihmisille ajoissa tulevista häistä niin he voivat sovittaa hääreissun vaikka kesäloma reissun yhteyteen.

Täältä sainkin jo hyviä, alustavia vinkkejä mitä korttiin olisi hyvä kirjoittaa!

Onko jollain muunlaisia tekstivinkejä kortteihin?? :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetettiin aikoinaan STD-kortit joulukorttien yhteydessä ja teksti kuului jotenkin tähän tyyliin:

Jotain on ilmassa, arvaatko sen?

On joulu aikaa yllätysten!

Emme malta olla kertomatta,

suurta juhlaa kuuluttamatta;

RoosMoos ja Mies menevät naimisiin,

piirrä siis merkki kalenteriin.

dd.mm.yyyy, Paikkakunta

Virallinen kutsu seuraa ilmoitusta.

En enää kuollaksenikaan muista mistä bongasin tuon runon ja muokkasinko sitä jotenkin kortteihin, mutta jostain netin syövereistä tai häälehdestä varmaan löysin alkuperäisen idean.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tuli tällainen teksti:

Vietämme häitämme Turussa 28.5.2011.

Toivoisimme, että varaisite jo nyt

päivän kalentereistanne juhlaamme varten.

Varsinainen kutsu ja lisätietoa majoituksesta,

mahdollisesta lahjalistasta

sekä muista mieltänne askarruttavista asioista

seuraa myöhemmin keväällä.

Jälkeenpäin ajateltuna tuo majoitusasia olisi voinut tulla selvemminkin esitetyksi, nyt siitä voi joku tulkita, että tarjottaisiin majoitus. Toisaalta nuoriso-osasto on varmasti tottunut siihen, että kyseessä on ennakkokiintiö hotellista, josta voi itse varata ja sitten maksaa huoneet. Isovanhemmillekin tästä käytännöstä on kerrottu, joten tuskinpa sitä kukaan olettaa. Ja sietää sitten soitella perään, jos jää jotain epäselväksi. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tuli hyvin yksinkertaisesti:

"Kaksi karamellia laksetaan kai yhdekis jos ne ovat takertuneet toisiinsa"

-Pikku Myy-

Varaathan siis kalenteriisi

12.8.2011

varatuksi haitamme varten

Juhlia vietetaan sulhasen kotipaikkakunnalla,

Newportissa.

Virallinen kutsu ja haainfo saapuvat myohemmin.

SisterRay & Mies

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetettiin Save The Date -kortit suomalaisille vieraille vuotta ennen häitä.

Häät ovat ulkomailla (sulhasen kotimaassa), lisäksi asumme kolmannessa maassa emmekä näe suomalaisia vieraitamme kovin usein.

Kutsuttujen joukossa oli varmasti henkilöitä, jotka eivät olleet varmoja siitä, tuleeko kutsua vai ei, oli siis hyvä tehdä asia selväksi jo hyvissä ajoin.

Kortissa mainittiin hääpääpaikka, pv ja aika sekä erittäin tärkeä asiana häänettisivut, johon olen koonnut kattavan tietopaketin kohteeseen matkustamisesta yms.

Mielestäni kortti on mainio tapa ilmoittaa häistä, jos vieraat joutuvat matkustamaan tavallista pitemmän matkan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nää std-kortit taitaa alkaa saavuttaa suosiotaan myös Suomessa, koska ihmiset suunnittelevat lomiaan ja matkojaan kuukausikaupalla, jopa vuoden etukäteen - ja infon puutteen vuoksi häiden missaus harmittaa.

Löysin omaa mieltä lämmittävän save the date -kortin mallin Etsystä ja muitakin kivoja vinkkejä häiden valmisteluun, jotka bloggasin http://www.annadammert.fi/2011/07/poimintoja-pinterestista . Mitä olette mieltä tuosta kortista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:D Ai vitsi mua naurattaa tama Save the Date- lyhennys STD. Se kun on yleisesti kaytossa sukupuolitaudeista englanniksi puhuttaessa (sexually transmitted disease) :grin:

Me aiomme todennakoisesti myos lahettaa tallaiset kortit, koska tosiaan iso osa tulee ulkomailta. Ja kylla ihan kaikesta joku nokkaansa koputtaa, kun tuolla viestiketjun alkupaassa joku itki, etta siita voi tulla kiusaantunut tai loukkaantunut olo. :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädymme todennäköisesti seuraavanlaisiin ratkaisuihin... Eli save-the-datet teetetään magneettipaperille, jotta oikean päivämäärän saa halutessaan vaikka jääkaapin oveen :girl_smile:

Magneetissa on seuraava teksti:

4.2.2012

Tervetuloa

Pudden & Miehen

häihin Paikkakunnalle

Varsinainen kutsu saapuu myöhemmin

Kirjekuoreen laitetaan lisäksi itse printattu lappunen, johon on runoiltu Gadianin esimerkin innoittamana seuraavasti:

Onko helmikuussa kiireitä sulla?

Jos ei, niin voisit vaikka Paikkakunnalle tulla.

Silloin lisäämme i:n liittoon tähän

ja juhliakin voitaisiin vähän.

Save-the-datet lähetämme siksi, koska vihkikirkkomme varmistuu vasta 3-4 kk ennen häitä ja haluamme antaa vieraillemme hieman lisäaikaa pohtia osallistumistaan. Muutenhan nuo kuukaudet voisivat ihan hyvin riittää, mutta siinä välissä on joulu ja valtaosa vieraistamme tulee useiden satojen kilometrien päästä joutuen todennäköisesti varaamaan häitä varten lähes koko viikonlopun. Ja hiihtoloma-ajatkin kolkuttelevat jo ovilla häidemme aikaan...

PS. Toi STD-lyhenne kyllä tosiaan hymyilyttää aina hetkittäin :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka nopeasti olette laittaneet nämä "ei viralliset" kutsut? :) kuulostaa kyllä kivalle idealle ihan tekstari mielessä esim: sisaruksille ja vanhemmille ja sitten kaikille virallinen kutsu:) :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

vaimoke2012: Itse laittaisin save-the-datet 5-9 kk ja varsinaiset kutsut 1-3 kk ennen. Toki sopivimmat ajat valikoituvat aina tapauskohtaisesti eli sen mukaan kuinka paljon vieraita on tulossa ja kuinka kaukaa, mihin vuodenaikaan häät pidetään ja mihin aikaan kannattaa lähettää kutsuja postissa (ei ehkä esim. just ruuhkaisimpina kesälomaviikkoina), kuinka usein on yhteyksissä muutenkin vieraitten kanssa ja kuinka pitkälle etukäteen ylipäänsä tietää vieraidensa suunnittelevan esim. lomiaan jne. Itse muistuttelin nyt kesäisten sukuvierailujen yhteydessä omia perheenjäseniä siitä, että milloinkas ne meidän häät olikaan :girl_wink: Tekstiviestit lähettäisin perheenjäsenille vaikka heti kun päivämäärä on lyöty lukkoon :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pudde: Joo kiitos vastauksesta. Innostuin nyt tästä ideasta ja täytyy miehelle puhua tänään jos laittaisimme tekstarit menemään :) Ootteko laittanut myös nämä esim: tekstarit niille ketkä tietää? Meillä ei teidä kun miehen isä ja hänen puoliso.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaimoke2012: Itse lähettäisin kaikille läheisille saman tekstarin, siis niillekin jotka jo tietää tulevasta hääpäivästä :girl_smile: Onhan se kiva muistutus omassa puhelimessa siitä mikä se päivä olikaan (itsellä ainakin muisti hetkittäin aika ylikuormittunut :girl_haha: ) ja siksi toisekseen jos kyseessä jotain romanttista sanailua, niin onhan se reilumpaa päästää kaikki osalliseksi söpöilystä, eikö? :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletteko te tilanneet Save the date kortit jostain vai tehneet itse?

Itselläni ainakin on niin paljon tekemistä, että mieluiten mahdollisimman vähän askartelua kiitos! Lisäksi usein askarrellut on hieman käsityöläismeininkisiä eikä ehkä aina kovin onnistuneita tai siistejä ja "laasukkaan" tuntuisia.

Itseä kiinnostaisi tuo nimenomaan englanninkielisenä, mutta ainakaan vanhukset eivät meidän suvussa ja lähipiirissä kieltä osaa. Toisaalta heille kortin voisi viedä henkilökohtaisesti, jolloin idea kävisi heillekin selväksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajateltiin katsoa tammikuun häämessuilta näitä kortteja, jos vaikka löytyy hyviä tarjouksia. Hyvin ehtii lähettää kun häät vasta elokuussa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse askartelin tässä pahvista auringonkukkia jonka keskiosaan tulisi esim.

"Varaa päivä 4.8. <3 L ja J"

"Rakkautta ja Kakkua 4.8. <3 L ja J"

Ajattelin lähettää joulukortin mukana, mutta emme ihan kaikille kutsuttaville (vain niille joille joulukortteja lähetetään).

Ymmärtääkö vanhat ihmiset, että kutsu tulee myöhemmin, ja ihmetteleekö loput vieraat jos ei saa svd:tä?

Mitä mieltä olette?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan juuri askartelemassa itse Save the Date -kortteja. Tehdään niistä simppelit, mutta tulevien kutsujen tyyliä noudattavia. Ihan tavallisella Wordilläkin saa ihan kivaa jälkeä. Laittelen vaikka tuonne päikkyyni kuvaa, kunhan saadan ne valmiiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on ollut jo yli 10 vuotta jemmassa semmoinen vihkonen missä on lempitaiteilijani Vincent van Goghin maalauksia postikortteina 30 kappaletta ja mä olen noita säilönyt, että sitten kun on oikea hetki niin noita voi lähettää. Mietin tossa, että save the date voisi olla vihdoin tämä hyvä syy ja lähettäisi sit nuo kortit ja taakse vaan teksti laitappa kalenteriin se ja se päivä, olet silloin juhlimassa tahtomisia, oikea kutsu seuraa perässä suunnilleen silloin ja silloin. :girl_haha: Ja meille on tulossa melko boheemi tilaisuus, joka pidetään tod. näk. semmoisessa taidegalleria-ateljeessa niin nuo sopisivat homman henkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähtee joulukortin ja save the date kortin yhdistelmä nyt jouluksi vieraille (teksti näkyykin tuossa kuvassa niin en nyt erikseen sitä tähän kirjoita):

save+the+date.jpg

save+the+date1.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häihin aikaa 1,5 vuotta, mutta koska hääpäivä on päätetty, ajattelin, että voisi tänä jouluna joulukorttien kanssa lähettää save the date -"kortit".

Ajattelin kopioida "kihlakuvasta" (jossa molempien kädet) värillisiä kuvia paperille, liimata kulmaan sydän, johon molempien nimet ja kääntöpuolelle tyyliin "Häitä juhlitaan xx.xx.xxxx".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ajatellut laittaa save the date kortit menmään kutsuttaville joulun jälkeen ja tekstiksi ihan vaan moriammen etunimen eka kirjain + sulhasen etunimen eka kirjain ja alle päivämäärä 25.8.2012 eli noin 8kk ennen häitä. Osa kavereista on kesätöissä toisilla paikkakunnilla ja omasta mielestä on hyvä että voi heti aloittaessa ilmoittaa vapaapäivä toiveet jos ne vaan tietää. Tällä tavalla informoimme myös aika isoa sukuamme siitä että häistä on tulossa pienet (aivan miniatyyrit jos muuhun sukuun vertaa meidän 40 vs. tavallinen 200-300) eli vain perheet ja isovanhemmat kutsutaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään