Jump to content
Naimisiin.info

Vilja hääkimpussa ja muissa (kuvia) UUSI


Redrika

Recommended Posts

Kuvia ja keskustelua aiheesta Vilja hääkimpussa ja muissa. :)

Vanhan ketjun satoa:

Meillä laitettiin viljoja (ruista) pitkittäin menemään pöytiin samaan tapaan kuin näkee murattia käytettävän (muutama korsi/pöytä).

Lisäksi jokaisessa pöydässä oli 2 maljakkoa, joissa oli ruusuja ja koivunoksia pienellä lehdellä.

Oli hienon näköinen ja erilainen koristelu. :)

Itse ajattelin pöytäkoristeeksi laittaa ohrantähkiä n. 3 kpl toiseen suuntaan ja 3 toiseen suuntaan ja limittäin keskeltä ja kauniilla ruudullisella kangasnauhalla rusetti. Vaikeastippa tuli selitettyä... siis tähkäkimput erisuuntiin ja nauhalla kiinni... :)

Mihin aikaan viljat pitää kerätä, jos haluaa juuri tuollaisia kullanvaaleita viljoja ensi vuoden elokuun häihin? Pitääkö olla liikenteessä jo tänä vuonna? Mitenkäs se käytännössä menee: saako niitä maatiloilta vai tilataanko kukkakauppiailta, kuuluuko kuivattaa ja miten säilytetään? Auttakaa uunoa. :girl_sad:

Luulisi että useimmat kukkakaupat saavat tilattua viljaa ellei varastossa ennestään ole. Mutta jos tuttava piiristä löytyy joku maajussi niin kysyä kannattaa aina! :girl_smile:

Ja vilja ei ihan elokuulle vielä ole tuollaista kullankeltaista (riippuu toki viljasta), joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Niin ja lisäisin, että vilja kuivuu ihan samanlailla kuin kukat eli roikkumaan vaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Minäkin kaipailen ainakin omaan kimppuuni viljoja (mielellään ruis ja ohra, kaurakin voi käydä), mielellään myös pöytäkoristeisiinkin. Lähetin tänään kukkakaupalle sähköpostia että onko heidän kautta mahdollisuutta saada. Tunnen kyllä muutaman viljelijänkin, mutten niin läheisesti että ykkösvaihtoehto olisi mennä kyselemään - ja tokihan meidän heinäkuun viimeisen päivän häät ei ole ehkä sitä parasta aikaa, voi olla vähän vihreää vielä.. Se ei kyllä välttämättä haittaa kun vihreää kimpussa muutenkin.

Viimeinen oljenkorsi on sitten yrittää kasvattaa itse, mutta sen suhteen pitää nyt sitten pitää hoppua. Pian on jo kylvön aika..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli pöytäkoristeissa kanssa viljankorsia pöydällä "makaamassa". Ihan vinkkinä ajattelin sanoa, että kannattaa miettiä minkä viljan valitsee, jos häihin on tulossa pieniä lapsia ja olisi vaarana, että vihneet joutuisivat suuhun. Vehnässä näitä vihneitä ei ole, joten päädyimme siihen omissa juhlissamme. En nyt vaan ikävä kyllä tähän hätään löytänyt yhtään hyvää kuvaa pöytäkoristuksista...

Duudelille sanoisin, että mene ihmeessä kysymään niiltä viljelijöiltä, joita tunnet. Ei välien nyt niin lämpimät tartte olla, että voi tuollaista asiaa kysyä. Mekin kysyttiin puolitutulta viljelijältä lupaa ja hän antoi "ilomielin" luvan kyseiseen tarkoitukseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...