Häämatka pohjoiseen


okkanainen

Recommended Posts

  • 9 months later...
  • 9 months later...

Käykäähän katsomassa Lokan tekojärveä! Oli upeat maisemat. Inarijärvellä käynti on ollut itsellä haaveena jo pari vuotta, siellä on paljon mökkejä vuokrattavana ja hotellejakin löytyy. Savukoskella on upeita paikkoja: Kairijoen eräkeskus, Tulppion majat ja Kemihaaran loma. Nämä siis koilliskairasta, länsilapissa olen joskus osallistunut Hetta-Pallas vaellukseen, Saanalla on ilmeisesti hyvät vaellusreitit myös.

Ja Lofootit Pohjois-Norjassa on meillä tähtäimessä myös, ovat kuulemma niin suosittu kohde että majoitus täytyy varata hyvissä ajoin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meillä ollut puheenaiheena jo paljon ennen kihlajaisia että kuinka kivaa olisi viettää häämatka jossain muualla kuin etelässä. Näinpä päädyimme pohjois-Suomeen. Ihan tuonne Suomen pääkoppaan olisi tarkoitus matkata, mutta hirveän vähän sinne järjestetään mitään spesiaalimpia matkoja. Sieltä olisi ihana käydä Jäämeren rannalla ja viettää hiljaisia iltoja jossain erämökissä takkatulen loimussa ruskan keskellä. Päivisin jotain pieniä vaellusreittejä ja muutenkin ulkoilua luonnon rauhassa.

Tuo olisi tarkoitus. Katsotaan mitä saan varattua ja millä hinnalla.

Link to comment
Share on other sites

Me tehtiin kaks häämatkaa, toinen etelään ja toinen pohjoiseen. Lapissa kierreltiin viikko ja käytiin myös Norjan vuonoilla. Ainakin tähän aikaan vuodesta leirintämökit on suht halpoja, varsinkin jos suostuu tinkimään mukavuuksista, kuten omasta vessasta. Suosittelen kyllä lämpimästi, oli tosi kaunista ja rentouttavaa.

Link to comment
Share on other sites

Nyt syksyllä kävimme Pallas-Hetta-reissun "katsahtamassa", ei ole kuitenkaan ihan niin rankka kuin esim. Kevo, vaikka kivikkoa ja nousuja löytyy! Tällä reitillä ainakin on hyvin autiotupia ja vuokramökkejä. Ja minusta hyvin mahtui, vaikka olimmekin liikkeellä suosittuun aikaan (sen kyllä huomasi huusseista sitten). Poroja pääsee ilmeisesti paremmin Pallaksen päässä ihmettelemään kuin Hetassa. Ja ainakin tänä vuonna ruska oli Pallaksella parempi (IMO). Mies kävi kesällä Nordkappissa ja kuulemma oli hieman eri tasoa maisemat siellä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...