Guest Susannaliinis

Listataan tähän piheimmät häälahjat :)

147 viestiä aiheessa

Jännä lukea miten muilla. Yleisesti rahalahjan pyytäminen on yleistynyt, ja mielestäni lahjasummat eivät todellakaan ole kovin suuria. Omissa häissäni ystäväni antoivat 30€ per henki, puolison kanssa 60eur, paitsi yksi ystävä 30€ puolison kanssa. Se oli pienin lahja, jonka huomasin. Ystävä sekä puoliso ovat molemmat korkeasti koulutettuja ja töissä. Polttarit olivat kyllä juuri ennen häitä, mutta yhtenä arki-iltana, eli ei tosiaan suuria kustannuksia. Itse ajattelen myös niin, että lahjaan antoon vaikuttaisi edes jollain tapaa se kuinka läheisiä ollaan ja mitkä ovat taloudelliset resurssit. Esim. työtön tai yksinhuoltaja antaa luonnollisesti pienemmän lahjan.

En tiedä vaikuttaako sekin lahjan määrään, että joissain häissä ihmiset ostavat itse itselleen juomia. Meillä oli kyllä jo juhlaohjeessa mainittu, että tarjoillaan alkoholia, jotta ihmiset osasivat jättää auton kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri sen takia, ettei tarvitsisi harmitella kenenkään, meidän häissä toimittiin näin:

Kaaso aukaisi kuoret, laittoi kaikki rahat samaan nippuun, emmekä me saaneet koskaan tietää paljon kukakin antoi. Mitä väliä sillä on?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tää lahjojen antaminen on suhteellista eli jos on vaikka kotona itse järjestetyt häät (kustannukset esim. 2000 €) niin en edes odottaisi niin paljon lahjoihin panostettavan. Toinen juttu on sitten kun tiedetään, että juhlatilaisuus järjestetään ravintolassa ja voi arvata, että oman ruokailun hinta on jotakin muuta kuin 20€ per nuppi. Tuolloin minusta olisi kohteliasta antaa ainakin sen verran kuin arvaisi itse maksavan ruokailusta.

Minua huvitti miten meillä tämä jakautui. Miehen suku ja tuttavat, jotkut eivät edes päässeet tulemaan häihin, antoivat todella runsaasti. Tämä kuuluu heillä tapoihin. Minun puoleltani...oli sukulaisia, joilta emme saaneet edes korttia. :D Meillä oli kuitenkin ihan kaikesta huolehdittu eikä tarvinnut itse ostaa juomiakaan.

Itse olen antanut lahjaksi, vaikken ole päässyt osallistumaan häihin ainakin 40-50€. Mies on joskus sanonut, että tapana on että annetaan oma ruokaraha + hieman extraa päälle.

Ei se lahjan antaminen ole pääasia, mutta kyllä minua hävettäisi mennä juhliin jos en jotenkin osallistuisi kuluihin....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Tuota tuota... :huh:

Meillä häiden kustannus jäi karvan alle 100€ per vieras... (ravintolahäät, tarjosimme kolmen ruokalajin illallisen pöytiin tarjottuna ja juomat, joihin sisältyi muutakin kuin tervetuliasimalja ;).) Meillä ei ollut missään vaiheessa mielessäkään, että lahjojen pitäisi kuitata tämä. Lahja toiveena meillä oli häämatkatilin kartutus. Oli jotenkin huvittavaa kuulla tuttavasta, (ei kutsuttu häihin) joka ihmetteli rahan kerjuuta. Häiden hinnalla olisimme saanet melkoisen häämatkan, eikä lahjaksi saadut rahat kuitanneet todellakaan juhlia. Rahaa saimme 30€-500€/pariskunta. 500€ saimme vanhemmilta, emme muilta. Loppujen lopuksi, me emme järjestäneet juhlia rahan vuoksi, vaan koska halusimme juhlistaa meitä. Jokainen vieras antoi rahatilanteensa mukaan ja kaikkein tärkeintä oli se, että meistä tuli aviopari :gpari::-X .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Juuri sen takia, ettei tarvitsisi harmitella kenenkään, meidän häissä toimittiin näin:

Kaaso aukaisi kuoret, laittoi kaikki rahat samaan nippuun, emmekä me saaneet koskaan tietää paljon kukakin antoi. Mitä väliä sillä on? "

KK teillä oli hyvä käytäntö häissänne. Itseähän varten ne juhlat järjestetään ja pitäisi olla iloinen, että vieraat pääsevät/ haluavat osallistua juhlaan. Se että kytätään lahjojen arvoja, on minusta outoa ja mautonta.

Jos häälahjan arvon tulisi kattaa ruokamenot ja vähän yli, niin eikö silloin olisi sama myydä illalliskortteja omiin häihin, että tulisi oikean hintaiset "lahjat" :D

Omiin häihimme emme laita lahjalistaa tai tiliä, johon rahalahjat voisi laittaa. Jokainen vieras saa tuoda mitä halua ja minkä arvosta haluaa. kaasolta tarvittaessa saa vinkkiä. Ilman lahjaakin vieras on tervetullut mukaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ollenkaan ymmärrä tätä ohjeistusta, että häälahjan arvo pitäisi olla saman verran kuin mitä omat ruuat on maksaneet. Mistä mä vieraana ensinnäkään tiedän etukäteen paljonko ne sapuskat maksoivat (kutsussa jos on ilmoitettu juhlapaikaksi vaikkapa työväentalo, niin siellä voi yhtähyvin olla kallis pitopalvelu tai anopin leipomaa kakkua ja makaronilaatikkoa)? Entä huomioidaanko juomat, saako absolutisti viedä halvemman lahjan, kun ei juo lainkaan kalliita alkoholeja? Sitten tää käytäntö on vielä aika epäreilu isoja perheitä kohtaan. Pitääkö 6-henkisen perheen lahjan siis olla 3 kertaa sen hintainen mitä lapseton pariskunta vie? Kummassakin perheessä kuitenkin on vain kaksi palkansaajaa.

Itse yleensä valitsen lahjalistalta jonkun sopivan hintaisen lahjan, ottaen siinä huomioon myös muut kulut, mitä häistä aiheutuu (joutuuko matkustamaan, yöpymään yms).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei munkaan mielestä voi odottaa että vieraat tuo lahjoja omien "kulujensa" edestä, monille se ei ole edes millään lailla mahdollista ja kyllä mä otan ainakin ennemmin paikalle sen kutsutun kaverin, kuin sen säästön minkä saisin jos jättäisin kutsumatta. Maalaisjärki kunniaan!

Meillä yksi miehen kaveri tuli kokonaan ilman lahjaa, osin ehkä siksikin että nämä olivat sille ekat häät "ilman äitiä/äidin hommaamaa lahjaa", mutta varmasti myös siksi ettei sillä todella ole nyt rahaa. Oli tämä kaveri häissä sanonut miehelle että laittaisi myöhemmin sitten rahaa häätilille mutta mies oli onneksi sille sanonut ettei todellakaan tarvitse. Ei me tarvita sen paria kymppiä niin paljon kuin se. Mies itse oli tosi onnellinen että tämä kaveri ylipäätänsä tuli meidän häihin, kyseessä oli kuitenkin ehkä hieman omalaatuinen ja erakkotyyppinen kaveri joka ei ehkä normaalisti perhejuhlia harrasta, ja jolle oli varmasti kynnystä lähteä häihin joissa ei tuntenut juuri ketään.

Mutta sen sijaan mua ehkä hieman kummastutti mun yhden läheisen ystäväperheen muistamiset...Kyseessä oli kuusihenkinen perhe joissa kaikki lapset ovat aikuisia ja omillaan asuvia, ja yhtä opiskelevaa lukuunottamatta kaikki ovat työelämässä. Kahdella lapsista oli lisäksi mukana avec, joista toinen oli kutsuttu vain, koska tämä perhe oli itse kutsun saatuaan erikseen pyytänyt että voisiko tämä uusi poikaystäväkin tulla. Me lisäksi majoitettiin viisi tämän perheen jäsentä meille häiden jälkeiseksi yöksi. Yhteensä tämä kahdeksan hengen porukka antoi meille 50e rahaa.

Edelleen, jos tarvii valita olisinko ottanut paikalle tämän perheen vai saadut säästöt, niin tottakai oli tämän perheen jonka olen tuntenut koko ikäni, mutta kyllä tuo nyt ehkä silti hieman ihmetytti kun kyseessä on kuitenkin ihan normaalituloiset ihmiset, joille hääkulttuuri ei ole mitenkään vierasta. Mä oletan että tämä summa on tullut perheen vanhemmilta, eikä kellekkään lapsille ole vain tullut mieleen kysyä että paljonko vanhemmat ovat laittaneet tms. Tai sitten jokainen heistä on pistänyt yhteiseen lahjakassaan sen kuutisen euroa :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehen isä ei antanut mitään lahjaa. Kummallista kyllä se oli ennen häitä selittänyt anopille, että haluaa antaa jotain tosi henkilökohtaista ja sellaista, josta on meille iloa pitkään... Ehkä se sit päätyi siihen, että hänen läsnäolonsa juhlissa on henkilökohtaista ja tuottaa meille iloa pitkäksi aikaa. Heh heh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kait sitä lahjojen takia mennä naimisiin!!!! Ihmiset on nykypäivänä ahneita ja kaiken pitää olla hienoa ja kallista. Pääasia häissä on saada itselleen ihana puoliso ja viettää häät läheisimpien ihmisten kanssa ilman lahjoja. Meidän häät ovat yllätyshäät, joten vältämme kaiken hössöttämisen ja lahjoja emme halua.

Jos lahjat on häiden päätarkoitus niin huh huh!!!!!!!1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Jep, siitähän tässä ketjussa on kyse, että lahjat ovat pääasia häitä järjestettäessä.... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Joo, mä en kanssa jaksa tuota ainaista natinaa joka muutaman sivun välein pitää jonkun käydä tänne tuikkaamassa. Yhyy ja byhyy ja lahjat on pääasia. Musta ainakin tämä ketju on ollut varsin viihdyttävä, ja onhan tämä aihe tapakulttuurin puolesta myös oikeasti kiinnostava, kuten ihmisten poikkeavammat toimintamallit yleensäkin.

This being said, ei minua ainakaan haittaa, jos joku kaverini/muuten vain einiinvarakkaaksi tiedetty henkilö saapuu paikalle varsin pienen muistamisen kanssa. Nämähän riippuvat ihan täysin tilanteesta ja juhlien luonteestakin. Minusta itsestäni vaan on epäkohteliasta mennä edes ensivierailulle/synttäreille ilman mitään viemisiä, joten siinä mielessä, kyllä, odotan edes jotain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ihmettelin, kun kaasoni neuvoi, että pitää varata maljakoita, jos ja kun meille tuodaan lahjaksi kukkia. Minkäihmeen takia joku veisi hääparille lahjaksi kukkakimpun? Ja ihan käytännön takiakin, me lähdetään sieltä illalla hotelliin viettämään hääyötä eikä enää mennä käymään koko paikassa, kenen riesaksi ne kukat jää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se tosiaan on perinteisesti etiketin mukaista tuoda sen hintainen tai ARVOINEN lahja, että kattaa omat ruoka ja juomakulunsa häissä. Sitä kuitenkaan harva noudattaa ja mielestäni se ei ole oleellista...

Itse en kehtaisi antaa kaverille häälahjaksi alle 50 euroa. Mutta en odota silti itse saavani mitään tiettyjä summia, mutta haluan mielummin kauniin kortin jollain muistorunolla kuin 5 euroa rahaa, esimerkiksi. Eli ymmärrän, jos lahjaan ei pysty rahallisesti panostamaan, mutta silti voisi miettiä sitten että mitä antaa. :) Luovuus on sallittua!

Tää ketju on hyvä ja hauska (lähinnä siis huvittaa), eikä kenenkään pidä loukkaantua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sulhon sisko ei antanut mitään, ei edes korttia. Järjestelyissä oltiin pyydetty auttamaan sen verran, että olisi ollut vastaanottamassa ja ohjeistamassa vieraita juhlapaikalla, mutta hän saapui sen verran myöhään (edellisen illan ryyppyreissu venähtänyt), että jäi sitten sekin tekemättä. Noh, loppuillasta bileisiin yritti tulla jotain paikallisia teinejä kuokkimaan väittäen olevansa sulhon lukiokavereita (sulho ei todellakaan ole enää teini :) ), niin ne hän oli potkinut pihalle :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minustakin tämä on kovin viihdyttävä ketju :girl_wink:

Ensinnäkin on sanottava, että jos haluaa hulluna ihania lahjoja, niin kannattaa mennä naimisiin näin jo yli 30-vuotiaana, jolloin kaikki kaverit ovat aikalailla jo palkkatöissä. Lisäksi suvut ovat niin ihmeissään, kun hääpari vihdoinkin on löytänyt jonkun jonka tahtoa, että häälahjojen määrällä, ihanuudella ja arvolla ei ole mitään rajaa :girl_haha:

Saimme siis aivan ihania lahjoja ja melkein kaiken lahjalistallemme, jota emme todellakaan olettaneet. "Köpöin" lahja oli sellainen viinipullolle tarkoitettu paperipussi, joka oli puolillaan Duploja. Hieman tätä ihmettelimme ja naureskelimme, että nyt on pariskunta krapulapäissään aamulla huomanneet lahjan puuttumisen ja pakanneet palleronsa Duploja lahjapussiin, toivoimme siis myös Legoja. Myöhemmin kävi ilmi, että pariskunta oli laittanut aimosumman rahaa myös häälahjatilille, mutta siltikin nup Duplot olivat kyllä tosi hauskat ja muistamme ne varmasti pitkään :-X

Isältäni saimme muiden lahjojen lisäksi 10 riviä lottoa, olisihan se ollut "hauska" voittaa se 10miljoonaa. Voitimme 2,50e :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo on muuten sitten ihan keskustelupalstalegenda - tosi erittäin sitkeä sellainen - että olisi jonkun etiketin mukaista antaa tarjoilujen arvoinen lahja. Ei päde Suomessa. Eihän sellaista voi mitenkään tietää etukäteen, eikä mielestäni ole tahdikasta edes pohtia, minkä verran rahaa kemuihin on upotettu. Ja paljonko on oma osuus siitä. Entä pitäisikö siitä sitten vähentää omat kulut? Siis juhlavaatteet, mahdolliset matkat ja yöpymiset? Hullu ajatus minusta.

Itsekään en ole koskaan osannut juurikaan ajatella lahjan arvoa, vaan olen yrittänyt antaa sellaisen lahjan, joka ilahduttaa saajaa/saajia. Ja tietysti oma senhetkinen rahatilanne on pitänyt ottaa huomioon. Ainoastaan isomman porukan kimppalahjoissa olen katsonut, että yhteissummasta tulee kimppalahjalle sopiva, eli että 8 hengen kesken ei anneta sentään mitään 20 euron lahjaa. :)

En siis tällä tuomitse ketjua, minusta tämä on hauskaa ja hämmentävää luettavaa :D mutta halusin vain oikoa tuota outoa etikettikäsitystä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me oltiin toivottu vierailta lahjaksi max. 50e rahaa ja tiedettiin, että jotkut ei kummiskaan pidä rahan antamista lahjaksi, niinpä laitettiin muutama lahjatoivekkin, jotka eivät olleet mitenkään kalliita.

Kaikki paikalle tulijat toivat joko rahaa ja meidän yllätykseksi tuli myös arvokkaampia lahjoja ihmisiltä.

Koska oma puoli suvusta on keskimääräistä köyhempää niin en edes odottanut heiltä mitään mutta jokainen toi kuitenkin jotain ihanaa.

Pahimman pettymyksen tuottivat omat ystäväni. Emme saaneet heiltä yhtään mitään! Tämä ei oli lainkaan harmittanut jos kaverit olisivat edes seurustelleet jotenkin kanssamme mutta he kävivivät vain syömässä ja lähtivät pois. Tulivat sitten takaisin illalla, koska meillä oli varattu silloisesta hieman paremman luokan yöklubista hieno tila, josta jokainen paikella tuleva vieras piti maksaa 20e että saisi juomat ja tilan maksettua. Mutta nämä kaverit sitten kuitenkin kertoivat maksavansa vasta yöklubilla, koska ei ollut käteistä. Noh, he joivat päänsä täyteen ja tilailivat lisää kalliita pulloja mutta eivät maksaneet mitään!! Mieheni sisko, joka sen tilan oli meile järjestänyt joutui heidän takiaan maksamaan yli 300e ylimääräisiä juomia :skilletgirl:

Loppu ilta oli kuulema mennyt tappeluksi rahan takia mutta me emme olleet enää silloin paikalla. Itseäni nolotti kovasti kavereiden käytös ja koska mieheni siskokaan ei millään tavalla parempi palkkainen niin se 300e oli aikamoinen rahareikä! Tietysti maksoimme mieheni kanssa siskolle jonkin verran takaisin minkä pystyimme mutta tilanne oli todella raivostuttava!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo pipan tapaus on kyllä aika törski juttu :girl_impossible: . Ihan hiukan saattaisin itse tuollaisessa tilanteessa jälkikäteen puhutella kaveriporukkaani ja kertoa selvin sanankääntein, että he ovat pystyssä tuolle miehen siskolle...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huhhuh kun pistääkin vihaksi tuo Pipan juttu! Minä myös laittaisin aika kiukkuista viestiä tuolle porukalle, että maksavat nyt sitten sulhon siskolle nuo rahat. Siis miten voikaan olla noin umpitörkeää porukkaa, murr! :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saatiin häälahjaksi hyvin läheiseltä sukulaiselta vain sakset, joille olemme itse ostaneet kalliita lahjoja (varsinkin lapsilleen) joten se ehkä harmitti :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässäpä minun mielipiteeni...

Itse en mieheni kanssa kehtaa mennä häihin,jos lahjasumma ei ole 100 euroa, siis 50/hlö. Ruokakin maksaa jo sen verran. Sen verran pitää kunnioittaa hääparia ja juhlan eteen nähtyä vaivaa,riippuu tietenkin ehkä häistä,mutta ne häät missä olemme olleet ja jotka itse tulemme järjestämään,niin vaativat mielestäni tuon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muutamalta vieraalta ei saatu yhtään mitään. Pelkkä kortti olisi riittänyt loistavasti enkä todellakaan odottanut kalliitta lahjoja, mutta ettei edes korttia! Minusta tämä on niin moukkamaista, että tekisi mieli jättää kiitoskortit näille muutamalle lähettämättä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkään, se ei ole mikään pelkkä keskustelupalstalegenda tuo omat kustannukset kattava häälahja, vaan ollut olemassa jo kauan ennen nettiäkin. Ainakin täällä etelä-suomalaisessa keskisuuressa kaupungissa tuntuu useimmat tajuavan tuon. Eikä kyse ole siitä että sun pitäs maksaa just se 78,90, tai ylipäänsä euroakaan bändistä,juhlapaikasta,sormuksista tms, vaan olisi kohteliasta viedä se NOIN SUMMA, mitä kuvittelee ruokansa ja juomansa keskivertohäissä maksavan. Itse vien mieheni kanssa aina vähintään 100 euroa. Tosin, vaikka menen yksinkin, vien sen 100.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kahdelta kaverilta saatiin kaksi suklaasilakkaa. Mielestäni aika mielenkiintoinen häälahja! :) Tosin mainittiin kutsussa, etteivät lahjat ole tärkeitä. Ja avattuamme muut lahjat todettiin, että suklaasilakat on ihan OK. Niistä kun pääsee helposti eroon syömällä, toisin kuin ei-toivotuista muista lahjoista... En ymmärrä, miksi ihmiset eivät voi hankkia jotain listalta (varsinkin kun sitä on erikseen pyydetty!), vaan lähtevät sooloilemaan. Nyt on sitten Aaltomaljakoita ja teepannuja vaikka muille jakaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä koen kyllä hemmetin kiittämättöminä sellaset ihmiset, keiden mielestä on pihiä jos saa lahjaksi yhden Kivi-tuikun taikka yhden Mariskoolin.

Minä en ole elänyt missään köyhässä perheessä ja olen kyllä saanut paljon lahjoja elämäni aikana, mutta olen kyllä ollut ihan hemmetin kiitollinen jokaisesta sukasta ja sentistä ja eurosta minkä lahjaksi koskaan olen saanut.

Ja vaikka en ole vielä mennyt naimisiin, niin voin vannoa hyvällä omallatunnolla, että olen kiitollinen jokaisesta sentistä minkä tulen saamaan häälahjaksi, jos häälahjoja tulee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään