Guest Susannaliinis

Listataan tähän piheimmät häälahjat :)

147 viestiä aiheessa

Meidän häissä saimme todella naurettavia summia rahaa... kuten 30 euron lahjakortin paristunnalta (molemmat työssäkäyviä) ja 40 euroa kuoressa noin miljoonan vuodessa tienaavilta... no piheys on se millä ne rahat omalla tilillä kasvaa!!!

Ja veljltä en saanut yhtään mitään. Vain yksi vieras antoi niin että kustansi oman ja vaimonsa ruoan ja ei ole edes mitenkään sukua vaan kaukainen perhetuttu joka on kuitenkin joka juhlissa mukana...

Eihän niitä häitä lahjojen takia järjestetä mutta silti pitäisi kaikilla olla joku kynnys mitä tuo... esim tuo 50 euroa per pari jos kerta ollaan opiskelijoita. Itse en ole mennyt häihin alle 100 euron lahjan kanssa koskaan! Sen verran annan että tiedän oman syömiseni maksavan! Eikä itsellä ole koskaan liikaa rahaa ollut!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä minun kysymys ei nyt varsinaisesti ole suoraan otsikon alle kuuluva, mutta paljonko rahaa pitäisi antaa lahjaksi, että ei joutuisi tähän ketjuun? :-) Olen mieheni kanssa menossa hänen entisen työkaverinsa häihin, ja lahjaksi on toivottu rahaa häämatkaa varten. Mikä olisi oikeasti sopiva summa? Kovin suurta summaa emme haluaisi antaa, koska hääpari ei ole kovinkaan läheinen ja rahaa kuluu jo paikalle saapumiseen aika paljon (kaksi yötä hotellissa, matkaa useampi sata kilometriä), mutta ei haluaisi kovin pihikään olla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen pitänyt 20 € hyvänä summana, jos ei ole kovin läheinen tyyppi. Moni pitää tätä pihinä, mutta mun mielestä pitäisi osata ajatella myös kaikkea oheiskuluja (vaatteet, matkat, yöpymiset ym.). Jos on hyvin läheinen hääpari niin silloin esim. 30-50 € /hlö on mielestäni hyvä. 30-40 € antaisin hyvälle ystävälle ja esim. siskolle voisin antaa, jos elämäntilanne on hyvä 50 €. Nämä ovat nyt hlölahjoja. Meitä, kun on kaksi, niin kaverille häälahjaksi menisi tod.näk. 50 €, koska mieheni ei tunne kavereitani, jolloin lasken tuon 30 € + 20 €. Ja nyt minut saa haukkua tai antaa rakentavaa kritiikkiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokainenhan saa antaa häälahjaksi oman kykynsä mukaan, ei sitä summaa ole mihinkään kiveen hakattu!! Mielestäni MIKÄÄN summa ei ole naurettava, ei niitä häitä setelinkuvat silmissä järjestetä kai? Ei me ainakaan.

Voi ahneus...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaan joku 50 erkkiä olis sellanen minkä voisin ihan pariskuntanakin antaa, jos en kauheen hyvin juhlakaluja tuntis. Ehdoton minimi se kuitenkin olis. Kyllähän se riippuu ihan antajasta ja tämän elämäntilanteesta, että millasta summaa häneltä odottais.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No se 50€ on se mitä on ajateltukin, eli kiitos samansuuntaisista mielipiteistä :) Jotenkin tuntuu, että se on ehkä liian vähän (kun ollaan lapseton töissäkäyvä pariskunta), mutta sitten kun miettii reissun kokonaiskustannuksia niin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En minäkään ajattelisi, että joku tietty summa tai lahja "pihi". Ehkä joltain neljän aikuisen porukalta joku 20€ seteli olisi hieman outo lahja, olisivat mieluummin vaikka ostaneet sillä jotain lahjalistalta... Enemmän kuin "olipas pihi" ajattelisin kuitenkin "jaa, unohtivat miettiä lahjaa" enkä sitä sen enempää pohtisi. :D Kaikki riippuu niin paljon lahjan antajasta ja ajatuksesta lahjan takana. Sellaista ajatusta en voi käsittää, että pitäisi antaa sen verran kuin oma osuus juhlista on ollut. Mistä ihmeestä sen tietää mitä ruoka, juhlapaikka, juomat yms. ovat maksaneet? Eikös ne ihmiset kutsuta jakamaan tärkeä päivä eikä loppulaskua...

Itse tein kerran rahatilanteen ollessa hiukan tiukempi siten, että kävin ostamassa Forexista yhden dollarin seteleitä niin paljon kuin ajattelin pystyväni panostamaan. Näistä sitten askartelin "kukkasen" hääparille ja käärin sellofaaniin. Tiedossa oli, että häämatka suuntautuisi New Yorkiin ja tippirahat tulisivat tarpeeseen. :) Hääpari tykkäsi kovasti ja tuntui mukavammalta antaa sama summa tuollaisena kuin tavallisina euroina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kuulostaa kivalta idealta :) Tossa on jo nähty vähän vaivaa, eikä varmasti tulis mieleen ajatella että onpas pihiä, vaikka summa ei mikään tähtitieteellinen oliskaan. Jos ei oo varaa pistää paljoa rahaa lahjaan, niin mielikuvitusta käyttämällä ja vähän vaivaa näkemällä sitä saa kyllä kompensoitua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole omakohtaista kokemusta piheistä lahjoista, koska en oo vielä omia häitä pitänyt :grin:

Mutta.. kerron veljeni häistä tökeröimmän lahjan mitä näin lahjapöydällä. Kulahtaneessa JOULUpaperikassissa oli kasa keittokirjoja. Ei sillä, kirjat ovat mielestäni loistava häälahja - mutta, kaikki kirjat olivat vanhoja, siis käytettyjä. Osassa kirjan selkämys oli kulunut kirjan lukemisesta ja osassa oli jopa jonkin sortin omistuskirjoitus. Mielestäni saa ja pitää kierrättää, mutta siinäkin hyvä maku kunniaan! Ja nämä ihmiset ketkä antoivat nämä keittokirjat, eivät ole edes köyhiä, vaan normaaleja hyvin tienaavia aikuisia, keltä ovat lapset jo muuttaneet pois kotoa.

Tuohon veljeni häihin vielä lisätäkseni, että olin silloin vielä opiskelija, ja jopa minulta, köyhältä opiskelijalta liikeni yli 100euron arvoinen mehumaija-setti heille häälahjaksi. Tosin kyseessä oli tosiaan veljeni häät, ehkä jollekin vähän enemmän tuntemattomalle olisin antanut 30-40eur/arvoisen lahjan. Siinä mentiin muutama viikko sitten makaroonilla, mutta päätin, että annan kunnon lahjan!

Itse oon aatellut, et ainakaan mun kaasojen ei tarvi panostaa yhtään häälahjaan, elleivät halua. Kuitenkin tulevat jelppimään mua sen verran tulevassa koitoksessani ja tiän et laittavat rahaa polttareihin. Meillä lukee kutsussa, että toivotaan rahaa, mutta kyllä jokainen tervejärkinen nyt ymmärtää ettei sitä ole PAKKO antaa ellei halua. Mieluummin haluan kaikki läheiseni paikalle tärkeänä päivänä, kuin jonkun väkisin väännetyn setelin. Eniten ehkä harmittaisi, jos joku tuo jotain persoonatonta krääsää, sitä meillä on ihan tarpeeksi omasta takaa :girl_haha:

Mutta, haluan vielä korostaa, niinkuin aivan selvästi tässäkin ketjussa on hyvin tullut ilmi, että joo, kyllä jotkut lahjat HARMITTAA, mutta kaikkein tärkeintä on, että kutsutut pääsevät tulemaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun täytyy myöntää, että en oo vielä ees käyny kattomassa tililtä saamiamme summia, niin vähän asia mua kiinnostaa. Kokonaissaldon kuitenkin näin, ja näyttäis siltä, että vieraat on hyvinkin maksaneet meidän häät!

Se tuntuu vähän hurjalta, eli ihmiset on siis antaneet isoja summia! Me vielä laitettiin kutsuun, että ei toivota lahjoja, mutta halutessaan voi avustaa matkakassaa...

Mutta kuten täällä onkin jo todettu, enemmän kuin lahjatomuus, mua harmittaa että muutama kutsuttu ei tullut. Ymmärrettävistä syistä, mutta silti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt rupea lahjarahoista mutisemaan, meitä löytyy moneen junaan, mutta yksi lahja saatiin, joka vähän ihmetytti. Tuli lisäksi ilman korttia, että emme tiedä keneltä tämä on, tai onko laittanut myös lahjatilille, mutta sellainen lahja kuin pyöräilijän ensiapupakkaus tuli. Kyllä se häitä seuraavana päivänä vähän hilpeyttä herätti minussa ja miehessä, mutta jäi mysteeriksi keneltä tämä on tullut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joopa joo. Eksyin näitä lukemaan etsiessäni lahjaideaa ystävillemme ja tyrmistyin. Omista häistä on jo aikaa kulunut "muutama" vuosi, tyttären häistä pari vuotta. Ja mukavia juhlia ihanien ihmisten kanssa ovat olleet, lahjoja on saatu monenlaisia ja eri arvoisia. Eipä oo koskaan tullut mieleenkään kyseenalaistaa toisten lahjoja eikä niitten rahallista arvoa, ei missään tilanteessa. Lukiessa noita kommentteja tuli väistämättä mieleen, ettei kirjoittajat ois tarvinneet sitäkään vähää. En ole tähän mennessä enkä aio tämän jälkeenkään miettiä mennessäni juhliin, että paljonkohan minun osuuteni juhlisen kustannuksista on. Jos lahjan summan haluaa kompensoivan juhlista aiheutuvia kustannuksia, eikö oo sama vaikka laittaa häihin pääsymaksun! Tai jättää ne pitämättä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun on pakko myöntää, että hävettää lukea tätä ketjua ja tästä kestjusta tulee äärettömän surulliseksi! Toivon henkilökohtaisesti, että koskaan ikinä minua ei kutsu häihinsä kukaan, joka olettaa, että "kustannan syömiseni" tai kuluni juhlista. Pakko myöntää, että henkilökohtaisesti itsestäni ajatuskin tuntuu äärettömän vastenmieliseltä ja jos tietäisin, että kustuttu pariskunta olettaisi tätä, en todennäköisesti veisi muuta kuin kortin ja EHKÄ euron ässäarvan..en itseasiassa sitä arpaakaan, koska hullua tai ei, sellaisen lahjan (olkoonkin halpa) olen antanut VAIN ja ainoastaan silloin, kun minulla ei ole ollut paljoa rahaa, MUTTA olisin halunut viedä jotain suurta ja arpa on ostettu hartaalla toiveella, että oikeasti sieltä tulisi se poiäävoitto. Tälläiselle parille sitä päävoittoa en toivoisi.

En Jeesustele, mutta ihmettelen. Jos halutaan järjestää hienot ja upeat juhlat ja OLETETAAN, että vieraat osallistuvat näihin, kustantamalla oman osansa yhtä arvokkaalla lahjalla, niin eikö olisi reilua kysyä vierailta, että pidetäänkö isot ja hienot pirskeet (ja tuotte kalliit lahjat) tai laittamalla sisäänpääsymaksu juhlille.

Se miten kovapalkkaisessa työssä joku on, ei todellakaan kerro miten tällä ihmisellä on sitä rahaa käytössä. Tai jos menee ulkomaille, niin se ei tarkoita, että olisi myös varaa ostaa kallista lahjaa.

Esimerkiksi minä: Olen ostanut kummitytölleni lahjan, mutta en ole saanut postitettua sitä vielä, koska tarvitsen sen rahan muuhun, joka posttukseen menisi (ei ole myöskään varaa viedä), mutta vein lapseni ulkomaan matkalle, joka oli luvattu hänelle jo vuosia sitten. Juuri ennen reissua iski pienimuotoinen takapakki, josta syystä yllättäen reissuun joutuikin laittamaan enemmän rahaa, mitä piti. Olisin tietenkin voinut säästää siitä reissurahasta kympin...mutta mutta, nyt meni oma lapsi edelle, koska meillä ventytetään muutoin jatkuvasti penniä.

Tosin olen itse syylistynyt ihan samaan (eli lahjan arvon arvosteluun), sillä meinasin repiä pelihousuni eräs joulu, kun lapseni vaari muisti lapsenlastaan VESSAPAPERIRULLALLA. Vasta nyt olen oppinut tajuamaan sen, että ei se lahja vaan ajatus. Tässäkin rullassa varmaan oli ajatus, joka ei auennut minulle, mutta josta olin todella kiitollinen vuosien päästä, kun vessapaperi oli loppunut ja istuin pöntöllä sillä itsellään :girl_haha: , ette usko miten paljon silloin kiittelin, että lapsi oli saanut niinkin hassun lahjan.

Moni lahja, joka täällä on todettu "Huonoksi" on semmoinen, josta olisin itse pitänyt ja paljon. Kuten runoviinilaseista ja luultavasti vielä enemmän, kun ne olivat "vialliset", symbolisessa mieless. Olisin ajatellut, että ne ovat niinkuin me...epätäydellisiä, mutta sisällöltään (tekstiltään) kauniita.

Ja minun häihini parasystäväni ei tuonut lahjaa ja jo kirkossa huomasin, että häntä ei ole pakalla. Ja tunsin itseni todella orvoksi, kun mietin hääautolla ajaessamme, että eikö hän päässytkään/tullutkaan. Kun hän sitten oli juhlapaikalla, iso kivi vierähti sydämestä! En usko, että kyseinen ihminen tänäpäivänäkään uskoo, että kaikkein paras häälahja minulle oli se, että löysin hänet vieraiden joukosta (siis kaikista lahoista parhain). Hänellä kyllä varmasti olisi ollut varaa ostaa häälahja (luulisin), mutta ei hän siksi sinne tullut, vaan jakamaan yhden tärkeistä etapeista elämässäni yhdessä muiden vieraiden kanssa.

Ja jotenkin minua surettaa ajatus, joka joistain teksteistä huokuu, että se ei olisi niin tärkeää jakaa avioliittoon astuminen tärkeiden ihmisten kanssa, vaan se rahamäärä, minkä he tähän päivään kuluttavat. Ja voin sanoa viisauden, jonka jokainen voi mieltää lahjaksi, jota rahalla ei voi kukaan teille antaa: "Älä kuluta turhaan toisen ihmisen aikaa, sillä se on mittaamattoman arvokas." Siis jokainen hetki, jonka elämme, on elämästämme pois. Ja jokainen teidän häävieras on päättänyt lahjoittaa useammaan tunnin elämästään (kun hyvin voisivat tehdä muuta tärkeää) eivätkä he koskaan saa tuota teille annettua aikaa takaisin, saati elettäväksi uudestaan. Älkää siis tuhlatko sitä, jos tärkeämpää on heidän tuoma raha, ja jättäkää kutsumatta.

Muokattu: , käyttäjä: Kapuska

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eihän tänne enää kukaan viitsi kirjoittaa, kun heti leimataan 'omahyväiseksi' ja 'vastenmieliseksi'. Itse ainakin otin ketjun ihan huumorin kannalta, nauratti lukea mitä kaikkea ihmiset ovat ostaneet lahjaksi, ja mielestäni mikä tärkeintä, sain siitä itselleni vinkkejä, mitä ei kannata ostaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosin olen itse syylistynyt ihan samaan (eli lahjan arvon arvosteluun), sillä meinasin repiä pelihousuni eräs joulu, kun lapseni vaari muisti lapsenlastaan VESSAPAPERIRULLALLA. Vasta nyt olen oppinut tajuamaan sen, että ei se lahja vaan ajatus.

Anteeksi nyt, mutta minusta asia on juuri niin etta jotkut ihmiset (eivat kaikki tai edes monet, mutta jotkut) tuntuvat ihan veetuilevan lahjallaan. En todellakaan voi nahda mitaan hienoa ajatusta vessapaperirullalahjan takana, vaan painvastoin! Todennakoisesti veetuliu ei ollut lapsellesi, vaan sinulle. Tai sitten lapsesi vaari on todella erikoinen ihminen, mutta useimmilta tuo olisi kylla aika loukkaavaa. Minusta pointti tassa ketjussa on myoskin se, etta kun henkilokohtaisesti tuntee ihmisen/ihmiset, silloin osaa suhteuttaa lahjan heidan persoonaansa/elamantilanteeseensa jne. eri tavalla kuin taalla ventovieraat lukijat, jotka tuomitsevat muut taysin pinnallisiksi tyhjapaiksi, jotka ei ikina mitaan lahjoja ansaitsekaan. Jos oikeasti on erittain huono rahatilanne, ja antaa sen mukaan, sita tuskin kukaan kummeksuu, mutta tama ketju on pullollaan esimerkkeja, etta on oikeasti ihan aihetta vahan kummeksua. Jostain kuluneista keittokirjoista tulee se olo, etta onko tama jokin vastalause meidan avioliittoamme kohtaan?

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ hahaa, kiitos Roslin :girl_haha::give_heart: sanoit juurikin sen, mitä en oikein tuolla paria viestiä sitten osannut pukea sanoiksi (miten niin OT?)!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen tätä ketjua luettuani aivan samaa mieltä Roslinin kanssa. Toki toisten lahjavalintojen kunnioittaminen on yleisesti ottaen kivaa ja kohteliasta, mutta kyllä minunkin reaktioni esimerkiksi tuohon vessapaperirullaan oli aikamoinen WTF. :D Olisi kyllä lapsena harmittanut saada sellainen pukinkontista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Roslin, sitä en väitä etteikö jotkut vittuilisi lahjoillaan. Em. tilanne jossa ystävät olivat kaikki yhdessä antaneet sen vaahtokarkkikipon tms. Ihan selkeesti oli..sitä itseään. Mutta, mutta..kritisoin kyllä (ja aika rankasti myönnän) joistain kirjoituksista huokuvaa ahneutta vastaan. Kyllä itsekkin aika pitkään katsoisin (ja todennäköisesti perään kyselisin) jos saisin jonkun käytetyt sekä reikäset kalsarit lahjaksi.

Lähinnä itseäni ärsyttää JOIDENKIN ajatus siitä, että se hääpäivä on niin spesiaali, jotta vieraiden on revittävä järkyttävä summa rahaa lahjaan "koska kyseessähän on häät" tai se, että arvoidaan lahja sen mukaan, kattaako se vieraasta aiheutuneet kulut.

Ja ei, tytön vaari ei vittuillut meille kummallekkaan. Likka on sille äärettömän rakas (minä en niinkään, kun ei varsinaisesti sukua olla), ukko on vaan kerrassaan erikoinen tapaus lahjojensa kanssa. Ja itselläni meni tovi jos toinenkin tajuta, että se nyt vaan on erikoinen. Ja sitä myöten ymmärsin paremmin tytön isän kommentointia joskus muinoin, kun meinasi että yks vee syntterit on rahan haaskausta ja joululahjaksi voi ostaa villasukat =D

Tuo vessapaperikin oli häneltä ihan ajatuksella hankittu ja täytyy myöntää, että tarpeeseenkin se sitten vuosien päästä tuli ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vieraista 99 % toi aivan ihania ja antaliaita lahjoja, vieläkin olemme ihan äimistyneitä! :girl_in_love: 

Muutaman vieraan käytös ihmetytti vähän, kun häiden jälkeen käytiin kortit ja lahjat läpi, mutta olin jo unohtanut asian täysin, kunnes luin tämän ketjun otsikon. Piheistä häälahjoista en aio mitään sanoa siksikään, että oltiin sanottu vieraille, että tärkeintä on läsnäolo ja edelleen ollaan sitä mieltä! Mutta yksi vieraista ei tuonut edes korttia eikä ole vieläkään maksanut majoittumistaan hääpaikalla, joten hänen käytöksensä ei mielestäni ole ollut ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokainen vieras/pariskunta muisti meitä sopivaksi katsomallaan summalla yhtä lukuunottamatta.

Asia aiheutti sinänsä hieman ihmetystä, sillä kyse on pariskunnasta, joiden yhteisissä kolmekymppisjuhlissa olimme viime keväänä. Muistimme heitä antamalla juhlatilille tuolloin 70€.

He myöskin myöhästyivät vihkimisestä ja tulivat paikalle vasta muutamaa minuuttia ennen tilaisuuden päättymistä.

 

Toisaalta olimme äimistyneitä, että eräs ystäväpariskunta, joka ei juhliin päässyt oli laittanut kohtuu ison summan lahjaksi. En missään tapauksessa olettanut, että ihmiset, jotka paikalle eivät pääse, muistaisivat meitä.

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme toivoneet häämatkarahaa ja samalla kuvailleet muutamia elämyksellisiä käyttötarkoituksia. Lahjalistan ulkopuolelta annetuista lahjoista eräs elämyslahja tuntui jatkavan tätä linjaa, mutta hämmästyimme, kun läheiseltä pariskunnalta saimme keittiöessun ja patalaput (arvo noin 35 euroa) tyhjään työkalupakkiin pakattuna. Meidän pienessä kodissa tulee oikeasti vähän vaikeaksi keksiä noille säilytyspaikkaa. Lahjalistan hengestä poikkeaminen tuntuu pihiltä ajattelulta, koska silloin mennään siitä, mistä oma aita on matalin. Sen sijaan esimerkiksi toiselta ystävältä saatu samppanja tuntui paljon arvokkaammalta, vaikka kuuluikin Alkon halvimpiin, koska lahjan antaja oli selvästi pohtinut, mistä olisi meille iloa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään