Guest Leena Meller

Maksamattomat laskut ja avioero

3 viestiä aiheessa

Tietäisikö kukaan miten toimitaan maksamattomien laskujen osalta avioerossa? Avioeron ykkösvaiheessa maksamattomia laskuja oli paljon, esim. sähkö-, vesi-, jätehuolto-, lehtitilauslaskuja ym. pitkältä ajalta. Kaikki ovat miehen nimissä. Henkilökohtaiset laskuthan jäävät itse hoidettaviksi, mutta miten tällaiset laskut, jotka mielestäni ovat yhteisiä? Mies on ne kaikki maksanut yksin avioeron jälkeen ja ex ei niistä suostu maksamaan mitään koska ovat miehen nimissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Avioliiton aikana kumpikin puoliso vastaa itse yksin tekemästään velasta. Puoliso ei myöskään joudu avioliiton purkautumisen jälkeen vastuuseen sellaisesta velasta, jonka toinen puoliso on yksin tehnyt. Puolisot voivat kuitenkin halutessaan ottaa yhdessä velkaa. Puolisot vastaavat yhdessä myös sellaisesta velasta, jonka toinen puoliso on yksin tehnyt perheen elatusta varten (esim. puoliso on ostanut ruokatavaroita tai tarpeellisia huonekaluja velaksi).

http://www.om.fi/Etusivu/Julkaisut/Esitteet/Avioliittolaki/Puolisoidenoikeudetjavelvollisuudetavioliitossa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luultavasti tässä tapauksessa sähkö-, vesi-, jätehuolto- ym. laskut katsottaisiin perheen elatusta varten otetuiksi "veloiksi". Lehtitilaukset ja muut henkilökohtaiseen tarpeeseen/käyttöön tulleet asiat jäisivät varmastikin toisen yksin vastattaviksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään