morsian12

Tuomo Lampinen (valokuvaaja, Helsinki)

12 viestiä aiheessa

Onko kellään kokemusta Tuomo Lampisesta?

Olitteko tyytyväisiä hänen työskentelyyn ja työnlaatuun?

Olemme näillä näkymin päätymässä häneen ja mieluusti kuulisin palautetta hänestä.

Yhteydenpito on ainakin tähän asti Tuomon suunnalta ollut ammattitaitoista ja mukavaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ikävä kyllä en voi auttaa. Me varasimme myös Tuomon ja olen myös ollut tähän asti oikein tyytyväinen viestittelyyn. Kuulisin toki mielelläni myös kommentteja, vaikka kuvaajan ammattitaitoon luotankin:-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Itse asiassa Tuomo ei sitten enää vastannut kolmanteen viestini, jossa kerroin päätyneemme häneen ja kysyin, että miten voin nyt tehdä lopullisen varauksen. Tästä viestistä on nyt n. puoli vuotta aikaa. Luonnollisestikin olemme nyt vaihtaneet yhteistyöhalukkaampaan kuvaajaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme varanneet Lampisen kuvaajaksemme ja minua ei hieman viivästellyt vastailu haitannut, koska nyt on kuitenkin pahin hääsesonki ja kuvaajanhan työ ei lopu vielä siihen kuvien ottamiseen vaan siihen kuuluu myös raakaversioiden (1000-1500) raakkaus ja sitten valittujen (200-300) kuvien muokkaus.

Mikäli Vieras_Häät_* palaat, voisitko tarkentaa oliko teistä otetut kokovartalokuvat käyttökelvottomia koska a) kuvat olivat sumeita tai heijastuneita vai b ) mielestäsi siinä oli hame huonosti, ilme huono, tms.

Muokattu: , käyttäjä: kevät_2013_morsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ylläpito voisi tähän väliin kommentoida miksi täysin asiallinen palaute, johon myös jäsen Morsian on vastannut poistettiin?


Mikäli Vieras_Häät_* palaat, voisitko tarkentaa oliko teistä otetut kokovartalokuvat käyttökelvottomia koska a) kuvat olivat sumeita tai heijastuneita vai b ) mielestäsi siinä oli hame huonosti, ilme huono, tms.

Kokovartalokuvia potrettien muodossa oli määrällisesti vähän, joista moni sattui olemaan epäonnistunut rajauksen, ilmeen tai muun asian johdosta.


Tässä vielä ylläpidon poistama kirjoitus uudestaan:
*** Muokattu: , käyttäjä: Samsara
MODE: Vieraiden antama palaute poistetaan, oli se hyvää tai pahaa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääthäät: Poistivat tämän takia, on tuolla aiheiden alussa neulattuna:

"Vieraiden (=rekisteröitymättömien) kirjoittamat yrityksiä/palveluita/tuotteita koskevat kehu- ja/tai haukkumisviestit poistetaan aina automaattisesti moderaattoreiden toimesta.

Poistolla ei milloinkaan oteta kantaa viestin 'totuudellisuuteen' vaan poisto tehdään aina.

Tällä tavoin pyrimme vähentämään yrittäjien omia/lähipiirin mainoksia sekä kilpailijoiden mustamaalausta."

Rekisteröidyllä nimellä laitettuja viestejä eivät poista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäviemme hääkuvat olivat mielestäni onnistuneita ja häissä kuvaaja oli mukava ja huomaamaton. Kuvien saannissa vain hieman kesti ja yhteydenpito oli hidasta, jonka vuoksi itse päädyimme toiseen kuvaajaan.

Edit. Lisäyksenä sen verran, että häät oli syksymmällä eikä pahimpaan kesäsesonkiin, joka ymmärrettävästi on monella kuvaajalla hyvin kiireistä aikaa.

Muokattu: , käyttäjä: Maaliskuun morsian -14

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

EN SUOSITTELE! Älkää varatko, ellette ole valmiita menemään oikeuteen saakka hääkuvienne takia!

Kirjoitan joskus pitemmän pätkän kokemuksistamme valokuvaaja Tuomo Lampisesta, mutta kasaan tähän lyhennöksen:

Häämme olivat 25.5.2013. Maksoimme kuvauksen ajallaan, teimme hääkuvaussopimuksen. Lampisen yhteydenpito oli hitaan puoleista (vastasi sähköposteihin, viikon kahden viiveellä) mutta tämä ei meitä haitannut. Hääpäivänä kuvaajan toiminta huomaamatonta, ammattimaista. Sopimuksen mukaan kuvaajan piti toimittaa kuvat kuukauden sisällä häistä, eli viimeistään 26.6.2013.

 

Saimme parin sähköpostikyselyn jälkeen nettigallerian osoitteen 18.7.2013, juurikaan ilman sen kummempia pahoitteluja, vaikka tuotteen toimitus kokonaisuudessaan oli jo nyt huomattavasti myöhässä.

 

18.7.2013 jälkeen herra Lampinen ei ole vastannut sähköpostikyselyihimme, tekstiviestikyselyihimme eikä ole toimittanut kuvia DVD:llä tai 5 sopimuksen mukaista printtiä kuvista (osoitteen ja printtien valokuvanumerot olemme ilmoittaneet 18.7. ja 26.7. ja kyselyitä olemme lähettäneet n. 1-2 viikossa). Odotamme kuviamme 19.8.2013 postin toimitukseen saakka, jonka jälkeen laitan kanteen vireille herra Lampista vastaan.

 

 

PS. Sen varmaan kaikkien tiedossa oleva faktan, että kesä on kiireistä hääsesonkiaikaa, ei pitäisi vaikuttaa tuotteen toimitukseen. Ammattilaisen pitää osata ottaa tarpeeksi harvaan töitä, etteivät niiden viimeistely/loppuun saattaminen kärsi seuraavista töistä. Hääkuvaussopimuspohjakin oli miehen omaa käsialaa, olisi sinne lyönyt kuvien toimitusajaksi jotain muuta, jos niitä ei kuukaudessa selvästikään kukaan ikinä saa.

 

Näihin kokemuksiin, näihin tunnelmiin...

Muokattu: , käyttäjä: Kevis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kevis, toivottavasti saatte kuvanne. Todella ikävää toimintaa kuvaajalta ja ilmeisesti hänen kohdallaan valitettavan yleistä, mitä olen nyt muiltakin kuin ystäviltämme kuullut.

Edit. Kerrothan Kevis miten teidän lopulta käy. Häävalokuvat ovat kuitenkin todella tärkeä juttu.

Muokattu: , käyttäjä: Maaliskuun morsian -14

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tama tapaus on kylla ihan uskomaton! En ymmarra miten kuvaaja voi jattaa kuvat toimittamatta, ja nain aiheuttaa myos itselleen isoja ongelmia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti meillä oli vastaava ikävä kokemus Tuomo Lampisesta kuin Keviksellä ja hänen miehellään.

 

Varsinainen kuvaus sujui hyvin ja ammattitaitoisesti. Linkin kuvagalleriaan saimme muutaman viikon myöhässä sopimastamme, mutta saimme kuitenkin. DVD:n Lampinen lupasi viedä postiin lähipäivinä linkin toimittamisesta. Sopimuksemme mukaan DVD:llä piti toimittaa korkearesoluutioiset kuvat meille. Tähän loppuikin Lampisen yhteydenpito. DVD:tä ei myöskään kuulunut. Yritimme saada häneen yhteyttä useiden kanavien kautta (useita puheluita, tekstiviestejä ja sähköposteja). Lampista oli meille suositellut yhtenen tuttumme, joka myöskin yritti Lampiseen olla yhteydessä. Lampinen olikin lukenut hänen facebook viestinsä (niissä kun näkyy onko viesti luettu), mutta ei sitten viitsinyt vastata edes hänelle.

 

Mieheni löysi googlauksen avulla  tämän ketjun Lampisesta. Mekin päädyimme suunnittelemaan kanteen nostoa. Miehellä meni eräs ilta lopullisesti herne nenään ja hän alkoi soittelemaan Lampiselle parin kymmenen puhelun sarjoja. Tämä herättikin Lampisen huomion ja saimme tekstiviestin häneltä, missä hän lupasi toimittaa DVD:n seuraavalla viikolla. DVD:tä ei viikon aikana kuulunut, joten mieheni aloitti uuden päivittäisen soittelurumban. Tämän seurauksena saimme lopulta zipatut kuvat sähköpostin kautta pari viikkoa sitten. Korkearesoluutioisten kuvien saantiin kului siis lähes viisi kuukautta häistämme.

 

En suosittele kyseistä kuvaajaa hänen ammattitaidottumuutensa vuoksi koskien asiakkaan kanssa solmimansa sopimuksen arvostamista. Hän pahoitti ainakin meidän sekä läheistemme mielen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivitystä meidänkin tilanteeseen. Me saimme vuodenvaihteen tienoilla käräjäoikeudelta yksipuolisen tuomion asiassa, koska Lampinen ei toimittanut haastehakemukseen vastausta. Toivottavasti Lampinen oppii palvelun loppuun viemisen tärkeyden. Me emme kuitenkaan tule koskaan häntä kenellekään suosittelemaan ja olemme käännyttäneet kuviemme perusteella hänestä kiinnostuneita tuttuja muiden kuvaajien puoleen. On sääli, että Lampinen polttaa siltansa ja katkaisee siten pian uransa.

Muokattu: , käyttäjä: Kevis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään