Guest Trixie

Erilaiset häät

14 viestiä aiheessa

Eli ensi vuoden keväälle olisi häät suunnitteilla ja ahdistaa ihan kiitettävästi. Emme mieheni kanssa kuulu kirkkoon joten maistraatissa meidät vihitään. Lähinnä juhlista nyt muodostuu elämääkin suurempi ongelma. Arvostan perinteitä jossain määrin ja haluaisin kutsua n. 15 läheisintä sukulaistani (mukaanlukien isovanhempani) ja mies on samoilla linjoilla. Haluaisimme pitää hauskat RENNOT juhlat (paljon alkoholiakin), meidän tyylistä musiikkiamme ja meidän laaja ystäväpiirimme. Mutta on aika vaikea kuvitella nämä juhlat, vieraina 40 tatuoitua kaljupäätä ja konservatiiviset sukulaiset? Mieheni ei laita pukua päällensä ja minäkin pukeudun tyylilleni uskollisesti, hää-tanssimme järkyttää jokaisen perinteisiä häitä odottavan, juhlissa ei ole mitään aikataulua jne. Helpoimmalla siis selviäisin heivatessani sukulkaiset pois, mutta he ovat minun perheeni ja mieheni perhe, he kuuluvat elämäämme vaikkeivat tiettyjä asioita elämässämme voikkaan arvostaa. Siis miten toimia loukkaamatta ketään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko mahdollista vaikka kutsussa selväsanaisesti vihjata juhlien luonteesta ja antaa vieraille (eli konservatiivisukulaisille) mahdollisuus varautua henkisesti tai päättää tulemisesta? Tai antaa esim. vanhempien epävirallisesti varoittaa sukulaisia?

Vaikka en yhtään tunne teitä tai tilannetta, musta tuntuu kurjalta, että sukulaiset tulisi heti poisheivatuksi, kun heidät kuitenkin sinne tahtoisitte. Mutta juhlien luonnetta sukulaisten takia en muuttaisi, luultavasti sellaisissa juhlissa kenelläkään ei olisi oikein hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olin reilu vuosi sitten erilaisissa häissä, kyseessä oli siis rock-henkiset häät ja pitopaikka oli eräs suomalainen keikkapaikka. Häiden pukukoodi oli musta (vain morsiammella oli valkoista) ja maistraatin tyyppi tuli vihkimään paikan päälle. Häihin oli kutsuttu eniten morsiusparin kavereita (mm. rokkareita kaljuine päineen ja tatuointeineen) sekä jonkun verran valikoituja sukulaisia. Kutsutut sukulaiset saivat tietenkin itse päättää tulevatko paikalle ja osa ilmoittikin ettei vakaumuksellisista syistä tule (esim. kovin uskovaiset). Häät olivat tummanpuhuvat vaatteiden ja koristelujen puolesta mutta tunnelma oli mitä mahtavin! En olisi välttämättä etukäteen uskonut mutta oli kyllä positiivisella mielellä ikimuistoiset häät :)

Suosittelen siis pitämään rohkeasti oman näköiset häät vaikka etukäteen mietityttäisikin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen vain aina kunnioittanut vanhempiani ja isovanhempiani ylitse kaiken, en esim. juo tai polta pappani edessä vaikka aikuinen olenkin. Jotenkin vaan tuntuu että jos haluan pitää unelmieni häät, tarkoittaa se kahtia eri juhlia ja se taas vaatii liikaa järjestelyitä. Mieheni ja hänen kaverinsa ovat kauniisti sanottuna ääri-oikeistolaisia joka taas tuo juhliin tietynlaisen leiman väkisinkin. Vaikea vain saada kaikki jotenkin loksahtamaan kohdilleen. Tiedän myös että vaikka kuinka vihjailisin, ei sukulaiseni jätä juhlia väliin (lähinnä isovanhemmat huolestuttaa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäs jos pitäisitte kahdet juhlat? Sukulaisille "kakkukahvit" maistraatin jälkeen ja kavereille omat bileet. Kaikki voittaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan se aina vähän kinkkistä sovittaa kahta maailmaa yhteen, mutta jos tahtoo viettää kuitenkin "kokonaiset" juhlat eikä silputa vieraita kahteen juhlaan, ei siinä oikein muukaan auta. Meilläkin on periaatteessa kaikki aika paljonkin perussukuhäistä poikkeavaa - vihkiminen, vaatteet, tanssittomuus, bändin esittämä musiikin tyyli, ohjelma jne jne - eikä tosiaan vähiten useiden vieraiden ulkonäkö. :grin:

Tiedän ihan hyvin, että tämä tulee joillekin sukulaisille aiheuttamaan hämmennystä ja viihtymättömyyttäkin, mutta meidän häät on meidän häät ja sillä mennään. En mä koe tarvetta "varoitella" ketään etukäteen, kun mielestäni ei ole mitään varoiteltavaa - meidän näköiset juhlat ja siinä se. Luontevinta on olla tekemättä siitä asiasta erityistä numeroa. Toivotaan kuitenkin, että myös sukulaisväki viihtyy, jotain pientä jousta onkin harkinnassa sinne suuntaan jossain musiikkinumeroissa... Humppaa ei ole, mutta ehkä jotain suomenkielistä kevyempää tavaraa voisi kavereita pyytää coveroimaan. Rautavaaraa vaikka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

musta olis aika väärin jättää unelmahäät järjestämättä vain siksi, että se ei sopisi kaikille vieraille.. häät kuvastavat teidän maailmaanne, joka on sellainen kuin on. sukulaiset voivat olla onnellisia, että kuuluvat siihen ja ovat niin tärkeä osa sitä, että haluatte heidät mukaan juhliin. tottakai on kohteliasta mainita jollain tapaa, ei välttämättä kutsussa vaan vaikka muuten kun näkee ko henkilöitä, että häät ovat hieman erilaiset. Isovanhemmille voi toisaalta olla mielenkiintoistakin nähdä "nuorten" maailmaa, vaikkeivat sitä millään tavalla ymmärtäisikään. toisaalta sukulaiset, jos he aikuismaisesti voivat tuoda ihan uutta ulottuvuutta juhlaan, joka olisi taas aivan erilainen pelkän kaveriporukan kesken. eiköhän isovanhemmillekin ole paljon mielekkäämpää nähdä lapsenlapsensa oikeasti onnellisena, sellaisissa vaatteissa ja ympärisössä missä parhaiten viihtyy ja tuntuu omimmalta, kuin väkisin pynttäytyneenä perinteisiin ilman että voi nauttia olostaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sukulaisten, jos vielä läheisiä ovat, luulisi tuntevan teidät ja osaavan odottaa teidän näköisiänne häitä. Ainoa mitä ehkä pohtisin on se, voisiko poliittisia aspekteja hälventää mahdollisimman vähälle osalle. Oli näkemys mikä tahansa, häät eivät ole se paikka joissa ainakaan itse haluaisin nähdä minkään valtakunnan politiikkaa. Saati sitten äärioikeistolaista mikä on monelle aika ... no, äärimmäistä. Toisaalta sukunne varmaan tuntevat miehesi ajatusmaailman ja boikotoivat jos kokevat ristiriidan liian suureksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli elokuussa häät. Emme myöskään kuulu kirkkoon, joten vihkiminen oli käräjäoikeudessa. Meillä ongelmana oli se, että minun suku on valtava ja miehen suku pieni, paljon kavereita eri piireissä tavattuja. Päätimme sitten, että kutsumme ihmiset kolmessa erässä. Vuokrasimme 12hlön huvilan Tahkolta (to-ma reilu 300 euroa). Perjantaina oli vihkiminen klo 13, jossa olivat läsnä kutsutut sukulaiset (molempien vanhemmat, sisarukset ja miehen isovanhemmat). He tulivat vihkimisen jälkeen juhlapaikalle. Kutsuun laitoimme, että juhlat päättyvät klo 18. Klo 18 tuli kaverit, joiden kanssa alkoholi virtasi ja hauskaa pidettiin.. Kaikille oli majoitus (10 kaveria). He lähtivät aamulla ja lauantaina klo 16 tuli harrastusporukka (emme kutsuneet kavereita ja pokerikavereita samaan aikaan ettei kellään ole tylsää ja saamme itse pelata jna).. Ilta meni alkoholia nauttiessa ja pelatessa. Kaikille oli jälleen majoituspaikka ja vieraat lähtivät sunnuntaina iltapäivällä. Su-ma välinen yö oli meille kahdenkeskistä aikaa ennen paluuta kotiin :)

Järjestely oli loistava, tunnelma rento, budjetti edullinen.. Mahtava tapa saada erityyliset ihmiset nauttimaan juhlista ja lisäksi saa itse juhlia useamman päivän ;) Eipä tarvitse miettiä, että olipahan ihana hääpäivä.. Me mietitään, että olipahan mahtava häävkonloppu :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sukulaisten, jos vielä läheisiä ovat, luulisi tuntevan teidät ja osaavan odottaa teidän näköisiänne häitä. Ainoa mitä ehkä pohtisin on se, voisiko poliittisia aspekteja hälventää mahdollisimman vähälle osalle. Oli näkemys mikä tahansa, häät eivät ole se paikka joissa ainakaan itse haluaisin nähdä minkään valtakunnan politiikkaa. Saati sitten äärioikeistolaista mikä on monelle aika ... no, äärimmäistä. Toisaalta sukunne varmaan tuntevat miehesi ajatusmaailman ja boikotoivat jos kokevat ristiriidan liian suureksi.

Mietin ihan tuota samaa, että vanhemmille ihmisille toisten ääripään poliittiset näkemykset voivat tuottaa mikä olisi sopiva sana? Päänvaivaa? Etenkin, jos sodat ovat vielä tuoreessa muistissa.

Mutta en kuitenkaan usko, että kukaan häissä alkaa omia ajatuksiaan paasaamaan kaikelle kansalle?

Mitä jos hienovaraisesti vihjaisit kutsussa ja kutsuille, että nyt olisi tälläiset juhlat tiedossa ja jos tiedät että ystävissäsi tai sukulaisissasi on sellaisia henkilöitä, jotka voivat aiheuttaa "ongelmia" tai päävaivaa häissä niin ihan vaikka juttelisit heidän kanssaan ennen häitä? Ihan vain varmistaaksesi, että kaikki sujuu hyvin.

Häät ovat kuitenkin perheen ja rakkauden juhla, niin eiköhän kaikki osaa olla pari tuntia sulassa sovussa keskenään ja hyvällä plaseerauksella voi laittaa ääripään ihmisiä eri puolelle salia. :)

Häiden pitää kuitenkin kuvastaa paria, joka menee naimisiin. Ollaan mekin jätetty ihan suosiolla ns. perinteisiä hääjuttuja pois meidän häistä ja jos joku vetää siitä herneet nenäänsä niin se on sitten voi voi. Kaikkia ei kuitenkaan voi aina miellyttää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsussa voisi kyllä antaa jonkinlaisen vihjeen juhlan luonteesta ja tyylistä.

Ja kuten joku jo aiemmin mainitsi, hääjuhla ei ole oikea paikka minkäänlaisten

poliittisten näkemysten esilletuomiseen. Itse en kyllä edes kutsuisi ääri-oikeistolaisuutta

poliittiseksi näkemykseksi... Ja tuollaisessa tapauksessa kyllä tärkeintä olisi,

että ne näkemykset jätetään omaan arvoonsa ja siis pidetään ne piilossa, kun kerran juhlista on kyse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä vähän sama ongelma.

Ajattelimme ratkaista asian niin, että valitsemme juhlapaikaksi jonkin mukavan ravintolan. Vihkimisen jälkeen olisi ruokailu ja kahvit ja kakut jne, ja sitten virallisen osuuden jälkeen voisi jäädä samaan paikkaan istuksimaan iltaa ja myöhemmin jatkaa kaupungille. Tällöin ne konservatiivisimmat vieraat varmaankin tajuavat sitten lähteä, jos haluavat. Edellytyksenä on, että kukaan vieraista ei aloita kauheaa biletystä heti vihkimisen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta tuollaisessa tilanteessa kahdet eri juhlat voisi olla hyvä ratkaisu. Sukulaisille vaikka kakkukahvit tai ateria jossain ravintolassa, ja kavereille sitten bileet. Saatte juhlistaa kaikkien tärkeiden ihmisten kanssa eikä tarvi stressata, että erilaisen ajatusmaailman omaavat vieraat eivät tule toimeen keskenään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kolmipäiväiset häät, eli erilliset juhlat perheille ja kavereille, kuten muillakin täällä on ollut. Ratkaisu ei tunnu mitenkään epäluontevalta siihen verrattuna, että yrittäisi mahduttaa nämä tyypit samaan juhlaan. Meillä ei ole kyse mistään poliittisista näkemyksistä tai sellaisista, mutta perheiden kanssa tuntuu paremmalta mennä teatteriin ja syömään (maistraattivihkimisen jälkeen) ja ystäville meillä on juhlat seuraavana iltana. Hääjuhla on rento ja bilemuotoinen ja juhlatilaksi varaamamme baari koostuu lähinnä sohvista, lattiatyynyistä ja kokolattiamatosta, eli luvassa on lämminhenkistä lojumista ja yhdessäoloa rakkaiden ihmisten kanssa. Sisaruksemme osallistuvat molempiin juhliin. Seuraavaan aamuun kestävät jatkot ovat ystäväpiirimme suosimassa yökerhossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään