Aiko

Dokumentaarinen hääkuvaus, hinnat jne. (yhdistetty)

94 viestiä aiheessa

Meillä maksoi kuvaus 500 euroa. Pakettiin kuului 6 tunnin kuvaus kirkosta lähtien ja häävalssiin päättyen. Lisäksi potrettikuvat otettiin samaan settiin. Olen ihan hirmu tyytyväinen kuvaajaan ja kuviin, eikä hintaakaan tarvitse kauhistella näin jälkeenpäin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksoin 500 e kuuden tunnin dokumentaarisesta kuvauksesta. Kuvaaja oli todella ammattimainen ja ystävällinen. Itse kuvausta harrastaneena vähän jäi harmittamaan, että kuvista tuli käsitellyt versiot eikä raakaversioita, mutta monen mielestä tuo on varmaan parempi ratkaisu. Saimme lähes 600 kuvaa hääpäivästämme. Ja siis pk-seudulla. Kuvissa kaikki olivat onnistuneita ja kaikista häävieraista oli toiveideni mukaisesti kuvia. Muutenkin kuvaaja otti juuri sellaisia kuvia joita pyysin. 

 

 

Voin laittaa yksäriä tietoja, jos joku kiinnostui tästä kuvaajasta. 

 

[email protected]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä dokumentaarinen valokuvaus maksaa 280€, mutta valokuvaaja on paikalla vain siviilivihkimisessä =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hieman offia, sorry:

 

Hintaeroja näissä dokumentaarisissa kuvauksissa näyttäisi ketjun perusteella olevan kyllä huimasti. (Tuolla toisaalla tällä foorumilla olikin hyvä kirjoitus siitä, mistä kaikesta hintaerot voivat muodostua.) Valinnanvaikeus on siis se ongelma tässäkin.

 

Itse hieman hintoja tutkiskelleena (pk-seudulta) totesin ensivaikutelman perusteella, että hinnat ovat verrattuna melko tasapäiset ja yhtään alle 1000 e maksavaa dokumentaarista kuvausta ei ainakaan omilla "metsästystaidoillani" löytynyt - mikä lienee ymmärrettävää, jos kuvaajan toivoisi olevan paikalla n. 10 h. (Yli 2000 euron kuvaajat eivät budjettiimme valitettavasti mahdu.) Olisiko mitään apua tähän valinnanvaikeuteen, kuten esim. ajankohtaista listausta pk-seudun hääkuvaajista ja heidän tuntihinnoistaan? (Itse löysin vain tämän: http://modernbridetobe.blogspot.fi/2009/11/dokumentaariset-valokuvaajat-syynissa.html ja hinnat lienevät jo vanhoja.) Tai löytyisikö jotain vertailuperusteita, kriteereitä ym., joita itse hintavertailuissa käytitte? Mikä oli ehdoton yläraja, jonka kuvaajasta suostuitte maksamaan vai oliko sellaista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kiinnostaisi myös se, että miten kukakin määritteli sen ajan mitä kuvaajaa tarvitaan?

Eli mistä tiesitte että esim. 6h on riittävä tai että tarviitte 12 tms.

Tää on mulle vaikein seikka, en yhtään tiedä miten tämä pitäisi ilmaista. Hain tarjouksiakin Valokuvaajat.fi sivulta, mutta kun sinne alkoi tulla eri tuntimäärän tarjouksia niin menin sekaisin ja peruin pyyntöni. En yhtään tajunnut ajatella sitä loppuun, koska eihän mekään vielä tiedetä mitään päivän aikatauluista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on alustavasti sovittu 6h kuvaus eli kirkosta alotetaan ja kuvaus siis loppuu klo 21. Kuvaajan kanssa on kuitenkin sovittu että hän tulee ennen klo 21 kysymään meiltä onko hyvä aika lähteä ja jos halutaankin että on pidempään niin tämä onnistuu. Ja lisä tunneista tulee siis tottakai lisä maksua. Tää tuntuu tosi hyvältä koska hääpäivän ohjelma ei ihan vielä oo selvillä ja halutaan kuvaajan olevan paikalla virallisissa ohjelmissa. Loppu illasta ei tarvita kuvaajaa, varmasti joillakin on kameroita mukana jotka sitten voi kuvata iltaakin  :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

6h kuvaus 850e... olin pudota tuolilta, kun näin, missä hinnoissa valokuvaajat ovat. 1000e oli meillä maksimi. Onneksi paras kuvaaja löytyi tuonkin verran alle budjetin.

Sukulaiseni ottaa meistä eri päivänä vihkikuvat miljöössä. Muuten hän olisi voinut juhlissakin kuvata, kun on todella taitava kuvaaja, mutta halutaan, että hän saa nauttia vain häistä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuvaajan valintaan sai kyllä käytettyä aikaa... Itse tein niin, että katsoin ensin kuvaajien portfolioita. Jos kuvat näyttivät hyviltä, katsoin hinnat ja muut ehdot, eli tuntimäärät, missä muodossa kuvat toimitetaan ym. Näin alkoi muodostua lista, josta karsittiin pois meille liian kalliit kuvaajat.

Alunperin etsimme kuvaajaa potretteihin ja juhlaan eli vertailin nimenomaan näitä hintoja. Ihan tarkkaa tuntimäärää ei ollut tiedossa, mutta muistaakseni suurimman osan sivuilta löytyi kyllä hinta-arvio nimenomaan tällaiseen kuvaukseen, joka taitaa olla se suosituin. Kaikki eivät tosin ilmoita mitään hintoja sivuillaan... Tarjouspyyntöjä emme lopulta lähettäneet, kun sopiva kuvaaja löytyi niistä, jotka kertoivat netissä hintansa.

Lopulta valinta ei ollut kovin vaikea, sillä löysimme sellaisen kuvaajan, jonka kuvat säväyttivät (jopa enemmän kuin joidenkin kalliimpien kuvaajien!), ja jolla oli varsin kilpailukykyiset hinnat. Onneksi hän oli vapaana toivomallemme päivälle! Varasimme häneltä siis potrettien ja juhlan kuvauksen hintaan 850 euroa (pk-seudulla).

Myöhemmin talvella muutimme varauksen koko päivän (n. 12 h) kuvaukseen, jolloin hinta nousi 1000 euroon. Tuntihinta siis riippuu paljon siitäkin, kuinka pitkän kuvauksen haluaa! Lisätunnit eivät yleensä enää ole yhtä kalliita.

Kokemuksia pääsen kertomaan jo aivan kohtapuolin, hui! :) Olen aika luottavaisin mielin, vaikka tietysti tässä kohtaa lähes kaikki häiden osa-alueet ovat alkaneet jännittää...! Toivottavasti oli nappivalinta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos tiedoista, mehitähti! Toivottavasti päivästänne tulee kuvauksen, ja toki kaiken muunkin suhteen, erittäin onnistunut. :) Ihan hyvänhintaisen kuvaajan tunnutte löytäneen ja todellinen löytöhän tässä on kyseessä etenkin, jos portfoliokin on teitä erityisesti miellyttänyt. Onnittelut! Vielä tietysti kiinnostaisi, kuka, tämä kuvaaja on... ;) Jos et halua tietoja enempää täällä jakaa, ottaisin lisäinfoa tästä kuvaajasta erittäin mielelläni esim. sähköpostiin (silkmonkey (at) luukku.com).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Hanoi! :) Meidän juhlamme kuvaa Denis Heimonen: http://nisik.fi/ Hänen tuoreita kuviaan löytyy myös Vaimomatskua-blogista: http://vaimoksi2014.blogspot.fi/ (olen käynyt niitä sieltä vakoilemasta nyt kun omat juhlamme lähestyvät kovaa vauhtia...)

 

Vielä en voi siis häntä suositella muutoin kuin portfolion perusteella, mutta ajattelin kyllä jakaa tällä foorumilla sitten kokemuksemme, kunhan häämme on juhlittu ja kuvat ovat valmiit. Odotukset ovat ainakin kovat! Yhteydenpito ennen juhlia on toiminut hyvin ja esimerkiksi kaikkiin viesteihini olen saanut vastaukset todella pikaisesti.

 

Toivottavasti löydät hyvän kuvaajan, oli se sitten Denis tai joku muu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

http://www.haavalokuvaus.net/index.html#work  

 

 

 

Meille tulee tämä herra kuvaamaan rovaniemeltä. Todella ammattitaitoisen oloinen, ja olen kuullut kehuja.  :)  Hääkuvauspaketti otettiin aamusta iltaan. (varattiin lisätunnit siihen). Alle 700e selviää kyllä hyvin. :)

Muokattu: , käyttäjä: T.I

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jostain syystä teksti ei näy, mutta meille tulee tämä herra kuvaamaan :) Alle 700e selvitään varmasti ja ollaan varattu lisätunteja että saadaan kuvaus aamusta iltaan. :girl_in_love:   Todella ammatitaitoisen oloinen, ja vastannut aina nopeasti kyselyihin ja sopinut palavereista. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin kuvaajan valintaa edelsi monen illan surffailu. Maksoimme kaikkiaan kymmenen tunnin kuvauksesta tonnin, mutta tämä oli alennettu hinta talviajankohdasta johtuen. Kuvaajat pyörivät mukana iltakymmeneen asti, ajattelimme että siihen mennessä saadaan kyllä ihan riittävästi matskua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi ajateltiin, että palkkaamme jonkun tutuntutun kuvaamaan päivämme ja vain potretit hoidettaisiin "virallisella" valokuvaajalla. Nämä dokumentaarisen kuvauksen hinnat tuntuivat ihan älyttömän isoilta. Myöhemmin alkoi sitten mietityttää, että kun kuvat ovat kuitenkin päivästä ainoana käteen jäävä konkreettinen muisto, niin pitäisikö sittenkin ammattilaisella, joka myös hoitaisi kuvien jälkikäsittelyn ym. hommat. Niinpä sitten päädyttiin lpulta varaamaan dokumentaarinen kuvaus, 1550 € heinäkuun lauantaista. Suolaista, mutta hinnoittelu ainakin oli selkeä: samalla hinnalla kuvaaja tulee mukaan heti aamusta ja kuvaa valmistautumiset ja muut ja on niin myöhään kuin haluamme. Ei siis ainakaan mitään tuntimääriä tarvinnut arpoa!

 

Portfolion perusteella valittiin mieleinen kuvaaja. Ykkössuosikki oli yli budjetin ("kuvaukset alkaen 2000 €"), mutta tällä meidän valitsemalla myös todella kaunis tyyli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko tuoreita kokemuksia hinnoista? Tällä hetkellä n 8h kuvaus niin tarjous n 1600-1700€ Helsingissä. Kuulostaako linjan mukaiselta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin palkittuun valokuvaajaan, 6h paketti 1250 euroa.  Tuntuu kovasti nousseen nämä hääkuvausten hinnat? Tai sitten olen itse vain niin kranttu kuvaajan suhteen... ::D kuvaajamme osoite www.byemmi.com 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään