Jump to content
Naimisiin.info

Mikä aika talvihäille???


Morsia

Kumpi on parempi  

106 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mikä olisi hyvä ajankohta talvihäille???

Ensin ajattelimme marraskuuta, mutta sitten aloin pohtia että josko sittenkin helmikuu (2012)

+joulut yms. juhlittu

+tammikuun alet (nyt vielä 2x käytössä...)

+varmasti lunta

-3kk pitempi aika!!!!

Marraskuu tulee aijemmin, ja täällä (lapissa) on tod. näk jo lunta, mutta pelottaa että sattuu huono ajokeli pitkän matkalaisille. Ja sitten jos ihan loppukuuhun jättää niin se on jo pikkujoulukautta....

Joulukuuta en halua, kaikilla on omat (pikku)joulukiireensä, tammikuussa vietetään tipatonta/rahatonta/kaloritonta kuukautta, kaikki ovat jouluähkyssä eikä ketään kiinnosta. Maaliskuu olisi ihana, mutta LIIAN KAUKANA!!! Ja pikkuhiljaa kevätstressikin alkaa nostaa päätään..seli seli. (miten niin malttamaton)

Muokattu: , käyttäjä: Morsia
Link to comment
Share on other sites

Talvihäät haaveissa täälläkin! :) Kannatan helmikuuta marraskuun sijaan, sillä silloin on yleensä varmemmin lunta ja "talvista" syksysään sijaan. Toki kerroit asuvasi Lapissa, joten tämä ei ehkä ole ihan niin tärkeä seikka kuin täällä etelässä. Marras-joulukuu on kuitenkin jo vähän joulusesonkia, alkuvuoden puolesta puhuu se että ihmisillä on vähemmän menoja ja muita velvotteita. Jos nyt ei ihan siihen hiihtolomaviikolle laita, niin tuskin on ongelma. Mikäpä sen mukavampi asia keskitalvea piristämään, kuin hääkutsu? Lisäksi tammi-helmikuu on (esim. säiden puolesta) parasta kaukomatkasesonkia, mikäli haluatte lähteä häämatkalle johonkin pidemmälle! :)

Mulla on itselläni suosikkiajankohta siis ollut tuo tammi- tai helmikuu, kuten ehkä arvasit. :) Vuosi on meilläkin todennäköisesti juuri tuo 2012, vaikka ajankohtaa ei vielä ole tarkkaan päätetty. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä myös joulukuuta vaihtoehtona, sillä olen jouluihminen ja häistä saisi tosi ihanat jos niihin lisäisi vähän joulutunnelmaa. :-X Aikaahan siihen olisi tosin sitten se pari vuotta, mutta toisaalta mulla on opinnot vielä kesken ja olisi niitä kiva saada tehtyä vähän enemmän (ellei peräti loppuun asti) ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli talvihäät tammikuussa eikä kyllä ollut mitään tipatonta/rahatonta/kaloritonta oireyhtymää kenelläkään :girl_haha:

Ja tammikuuhun päädyttiin osittain seuraavasti:

- marraskuussa täällä etelämpänä on lähes satavarmasti ankeaa + kyllä siinä jo jouluvalmistelut shoppailuineen sun muineen painavat päälle + juhlatilojen/hotellimajoitusten saaminen voi pikkujoulusesongin takia olla hankalampaa/kalliimpaa

- joulukuussa on joulu ja uusi vuosi eli ainakin omasta kokemuksesta kalenteri tupaten täynnä menoja jokaisena viikonloppuna + kaukomatkat ovat joulusesongin takia kalliita

- helmikuussa on koulujen hiihtolomat eli monilla menoja/matkoja + maanteillä/junissa/lentokoneissa enemmän ruuhkaa + hotellimajoituksissa vähemmän vapaata tarjontaa + kaukomatkat ovat hiihtolomasesongin takia kalliita

Tammikuussa vastaavasti ei ollut mitään juhla- tai lomasesonkia, joten kenelläkään kutsutulla ei ollut muuta menoa esteenä + kampaajat ja meikit ja muut sellaiset järjestyivät enemmän kuin helposti + hääpaikkakunnan hotelleissa oli tilaa + häämatkalle pääsi kauas lämpimään paljon halvemmalla kuin joulu- tai helmikuussa olisi päässyt :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

Meilläkään tarkkaa hääpäivää ei ole vielä sovittu, mutta hirveesti kiehtois joulukuu!! Joulukuun alku tarkemmin ottaen. Tiiän että on pikkujoulukausi ja joulukiireitä, ym. mut joulukuussa on vaan nii omanlainen tunnelma, et sillon ois ihana pitää häät <3 ajattelin lähinnä et jos jollain on esim. työpaikan pikkujoulut samana päivänä ku meijän häät ja menee ennemmin sinne pikkujouluilemaan, ni menköön :)

Mutta jos pitäis päättää marras/helmikuun välillä niin valitsisin varmaankin hmmm... marraskuun.

Link to comment
Share on other sites

Helmikuu, maaliskuu, tammikuu, mutta ehdottomasti oma suosikkini olisi 31.12 (oma lehmä ojassa, päivässä on muutakin merkitystä :grin: ).

Kaikki kuukaudet on ihania, tammikuussa on pimeää ja lunta, helmikuussa usein todella kylmää sen pimeän ja lumen lisäksi ja maaliskuussa alkaa jo kevätaurinko lämmittämään. Ei tainnut auttaa yhtään pohdintoja. Helmikuun loppupuolella alkaa taas sesonkikausi Lapissa, jolloin hinnat pompsahtaa. Eli ehkä helmikuun alku tai tammikuun loppu. Tulipas sekava :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli talvihäät helmikuussa ja oli loistava ajankohta, muutamaa pikku juttua lukuunottamatta :)

Meille sattui yksi kovista pakkaspäivistä ja sen takia auto-ongelmat olivat iso rasite. Sulhanen ajoi lumipenkkaan ja auto piti lapioida sieltä pois, onneksi minun isä tuli auttamaan. Kaaso vietti tunnin jumissa toisen kaason veljen kanssa moottoritiellä hääauton (joka oli vielä uusi auto!) rikkouduttua, toisen kaason auto ei lähtenyt aamulla käyntiin ja sitten vieraiden auto-ongelmat kun oli aika lähteä juhlista kotiin.

Mut muuten, helmikuu on varma lumikuu ja silloin alkaa olla jo päivällä valoissaa joten ulkokuvia on hyvä ottaa :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät tulevassa helmikuussa, 26.2.2011. Helmikuussa päivät ovat jo selvästi pidempiä ja valoisampia (tämä on selkeästi kilpailuetu marraskuuta vastaan!), mutta maassa on yhä kaunis hanki. Tilastollisesti helmikuun säät ovat muutenkin paremmat, marraskuussa voi tulla useastikin pyryä ja räntää, mutta helmikuu (varsinkin helmi-maaliskuun taite) on mitä todennäköisimmin kaunista ja aurinkoista aikaa.

Nyt täytyy koputtaa puuta, ettei tästä hyvästä tule omalle päivälle joku myrsky. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä on nyt sovittuna maaliskuu 2014, mutta koitan vielä tinkiä helmikuulle :) aikaisemmin talvella ei ole meille hyvä, kun alkaa juhlarumba ja marraskuun alusta veljeni syntymäpäivällä ja päättyy tammikuussa omiin synttäreihini. Siinä välissä on monet perhepiirin synttärit sekä joulu ja vuoden vaihde.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille vahvistui sitten lopulta se joulukuu (2012). Mennään sillä asenteella, että jos jollekin on ne pikkujoulut tärkeämmät kuin meidän häät, niin olkoon. ;) Ja kutsut tietysti postiin mahdollisimman ajoissa. Lumesta ei tietysti kannata Helsingissä edes haaveilla, mutta kun häät nyt joka tapauksessa pidetään sisällä, niin ehkä sillä ei ole niin väliä. Toivon ainoastaan, ettei sataisi vettä, ja sekin lähinnä siksi että saataisi tähtisadetikut palamaan kirkon ulkopuolella. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on helmihäät :)

- Yleensä (!) lunta massa ja sopivasti pakkasta

- Joulunajan kiireet ovat jääneet taakse

- Joulun alennusmyynneistä löytää vaikka mitä rekvisiittaa häihinkin

- Jouluvalmistelut katkaisevat hääjännitystä sopivasti :girl_wink:

- Juhlatiloja on vaikka millä mitalla vapaana. Marrashäät saattavat kilpailla hieman pikkujouluporukoiden kanssa häätiloista, ellei ole ajoissa liikkeellä.

Varmasti löytyy hyviä ja huonoja puolia molemmista, meillä nyt päädyttiin mieluummin tähän. :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Halusimme myös talvihäät ja päädyimme maaliskuuhun 2013, koska tammikuu on vielä jotenkin niin lähellä joulun ja uudenvuoden juhlia, miehen veli meni helmikuussa naimisiin(en halua samaa kuukautta kun heillä...), joten maaliskuu tuntui juuri sopivalta vaihtoehdolta :)

Nyt yhtäkkiä vaan en muista millaisia kelejä on maaliskuussa yleensä ollut, mutta eiköhän tuota lunta piisaa sinne asti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...