Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa vihkisormuksen?


chis

Recommended Posts

Minä maksoin veronpalautuksista omani ja mies omista rahoistaan omansa (miehellä vain vihki) kihlastani mies maksoi suurimman osan. Meillä oli oikeestaan aika selvää että maksetaan itse sormuksemme, minä en silloin pystynyt juurikaan opiskeluiltani muuten osallistumaan kustannuksiin joten tämä ratkaisu oli ihan ok molemmille. En olisi luottanut miehen makuun kihlassa enkä vihkissä koska minä olen överimmän tyylin ystävä koruissa ja mies hillitymmän. Ei edes ajateltu että mitä "pitäisi" tehdä ja kenen maksaa. On tuo mies ehtinyt ostella mulle koruja ihan tarpeeksi häiden jälkeenkin ja jopa yhden sormuksenkin oikeaan nimettömään joten ei se ole niin justiinsa että kuka sen vihkin nyt maksaa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Meillä oli sattuneesta syystä kahdet kihlasormukset. Ensimmäiset maksettiin puoliksi, ja toiset osti mies. Aluksi suunniteltiin, että kumpikin maksaa oman vihkinsä, sitten että maksamme toistemme vihkit. Loppujenlopuksi mies maksaa minun vihkini, eikä hän halua uutta sormusta lainkaan. Niin ne suunnitelmat muuttuu. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Hassu kysymys.. meillä on ollut täysin yhteiset rahat ja vain yksi tili talon ostosta lähtien, jo ennen kihloja. Yhdessä siis maksettiin kihlasormus ja yhdessä maksetaan vihkisormuksetkin, niinkuin kaikki muukin. Ei ole mun ja sun rahoja, vaan on meidän rahat ja yhteiset tulot, jotka ovat vuorotellen olleet erikokoiset. Yhdessähän tässä on tarkoitus elämää jatkaa eteenpäin, joten yhdessä hoidetaan rahajututkin eikä ole toistaiseksi tarvinnut kinastella rahasta, kun molemmilla on samat sävelet asioiden tärkeysjärjestyksessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Minä maksoin kihlat, muistaakseni minulla oli vaan sillä hetkellä parempi rahatilanne kuin miehellä, ei sitä mitenkään suunniteltu. Yhteiset rahat tässä kuitenkin on kyseessä ja yhdessä kaikki häihin liittyvä maksetaan niin periaatteessa älytöntä miettiä kauhean tarkkaan kuka maksaa mitäkin, mutta todennäköisesti mies sitten sen minun vihkisormukseni maksaa. Mitään hintahaarukkaa ei nyt ole määritelty sinänsä, mutta kyllä minulla itsellänikin sen verran tolkkua on, etten ehkä ihan tähtitieteellisen kallista sormusta valitse, vaikka kallis maku onkin. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Minä olen koko ajan kuvitellut, että minun vihkisormus ostetaan hääbudjetista (joka maksetaan puoliksi), mutta sulho ilmoitti tuossa yllättäen maksavansa sen minulle itse. Kuulemma "sen kuuluu olla niin" :give_heart:  :gihlat:

 

 

Ihana mies! Mä en muuten tiedä, miten tuon mun vihkisormuksen kanssa menee. Että käytetäänkö siihen häihin valmiiksi budjetoituja rahoja vai kuinka toimitaan. Selvinnee lähiaikoina...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mies maksoi minun kihlan ja minä miehen. Miehen kihla taisi olla viisikymppiä halvempi. Meilläkin on yhteinen tili, joten eipä sillä olisi väliä ollut mistä se raha meni, mutta tuntui jotenkin hyvältä ostaa sormukset toisillemme vähän kuin lahjaksi.

 

Vihkisormuksen ostosta en ole vielä  ihan varma, miehelle ei tule vihkiä. En oikein pidä tälläisistä "miehen/naisen kuuluu" -perinteistä, joten jos mies taloudellisesti paremmassa asemassa olevana sormuksen maksaa, niin en halua sen johtuvan siitä, että hän kokee että näin "pitää" tehdä. Ostan sormuksen siis varmaan itse ellei mies välttämättä halua kuluihin osallistua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...