Jump to content
Naimisiin.info

Pukukoodi kutsuun


Guest hienostolainen

Recommended Posts

^Miesten pukeutuminen komeisiin henkseleihin olisi haaparista erityisen toivottavaa? Miesten pukeutuminen haaparille niin mieluisiin henkseleihin olisi erityisen toivottavaa, joskaan ei pakollista?  Tms.   :)

Link to comment
Share on other sites

^^ Hääpari toivoo/toivoisi näkevänsä monet henkselit (vierailla)?

Henkselit ilahduttaisivat hääparia ?

Mikäli kaapista löytyy kivat henkselit, laita ne! ? (Ilahduta hääparia) - ulkoiluta lempihenkseleitäsi! ?

Mikäli haluatte ilahduttaa meitä, voitte pukeutua henkseleihin ja [naisten asuste].  ?

Jos haluatte pukeutua teeman mukaisesti...   ?

Pukukoodi: tumma puku. Ps. hääpari rakastaa/pitää suuresti/tykkää henkseleistä ja [naisten asuste].  ?

Link to comment
Share on other sites

Tuosta mustiin pukeutumisesta....miun molemmat kaasot seisoo alttarilla mustissa mekoissa. :))))))))

 

Ja on muuten selkeää tyylikästä katteltavaa...ajatus helmiäisen/vaahtokarkkien värisistä "unelmista" oli minun silmiini yökkö....Kyllä mielestäni kuiteski  ennenkaikkea on tärkeintä että jokasella vieraalla on hyvä olla istahtaessaan juhlapöytään, oli päällä sitten pingviinipuku,farkut taikka kasariverkkarit. Juhlimaan rakkauttahan sinne tullaan, ei pukuja.

Link to comment
Share on other sites

Pakko sanoa pukukoodi-asiaan, että meidän kutsuissa luki "Pukukoodi juhlassa tumma puku/casual", jonka itse koin helpoksi. Siis siistit vaatteet, mutta ei pukupakkoa kuitenkaan, puvun saa halutessaan laittaa. Nyt useilta vierailta on kuulunut kommenttia, että "mites kun meidän Reijolla ei ole sitä pukua". Yksi mieheni työkavereista jopa kieltäytyi kutsusta, sillä heidän piireissää pukua ei laiteta mihinkään. Nyt tässä on sitten saanut kaikille selitellä että EI OLE PAKKO laittaa pukua (eikä tumma puku tarkoita vain mustaa pukua..). Ei oikein teidä itkisikö vai nauraisiko :). Jos kutsussa ei lukisi mitään, tai perinteinen "asu vapaa mutta pakollinen", niin jokatoinen soittaisi, että mitä hän laittaa päälle..

 

Minä olen pohdiskellut kovasti tätä asiaa. Itse aina hajoilen sen asian kanssa, että kutsuissa ei ole pukukoodia, joten haluaisin sellaisen laittaa. Tuo "tumma puku" on kuitenkin vähän liikaa kesähäihimme, sillä minusta vaaleassa puvuntakissa ja siisteissä housuissakin voi tulla. Sitten taas casual saa juhlat kuulostamaan tosi vapaamuotoisilta kun minulla on kuitenkin ihan prinsessapuku ja sulho aikoo kai laittaa ylleen bonjourpuvun. Hihkaisin jo innoissani että noinhan mekin yhdistetään kuten conejito on tehnyt, mutta jos siitä tulee sitten noin paljon ongelmaa kuitenkin... Hmm. Hankalaa.

 

 

Eihän kutsussa pukukoodi "Tumma puku" tarkoita, että puvun nimenomaan pitää olla tumma, vaan siistit suorat housut ja puvun takki - värillä ei ole väliä :girl_haha:

 

Tumma puku tarkoittaa mustaa, tumman sinistä tai tumman harmaata pukua. Joko yksiväristä tai liituraitaa. (mutta kuitenkin tummaa) Etiketin mukaan tumma puku EI tarkoita vaaleaa tai ruskeaa pukua, vaan nämä värit kuuluvat arkipukuun. (ja arkipuku ei siis tarkoita mitä tahansa arkivaatteita vaan nimenomaan näitä vaaleita ja ruskeita pukuja)

Link to comment
Share on other sites

Juu, saa jaada kotiin jos meinaa meidan haihin kasariverkkareissa :lol:

No joo, tuskinpa kukaan vieraista haluaisiaan edes ilmaantua verkkareissa, :D mutta pointti oli että kukin tyylillään, enkä mä panikoi jos ei kaikilla oo suorat housut, huulet sinisenä krakan kiristäessä ja ankkalampi kainaloissa paksun puvuntakin alla. Jokainen vieraistamme saa määritellä itse mukavan ja asiallisen pukeutumisen, painotimme kylläkin jo kutsussa rentoutta. :)

Link to comment
Share on other sites

Me laitamme pukukoodin kutsuun ihan siitä syystä, että emme halua nähdä kenenkään pukeutuvan farkkuihin tai esim tulevan häihimme crocsit jalassa! Olimme viime kesänä häissä, joihin osa porukasta tuli shortseissa ja crocseissa, eikä kutsussa kyllä kehoitettu pukeutumaan tosi rennosti.

En kylläkään usko, että kukaan meidän suvustamme pukeutuisi oikeasti noin, mutta silti pukukoodi tumma puku tulee kutsuun. Olisihan se melko koomista, mikäli mieheni on juhlissa frakki päällä ja osa vieraista farkut jalassa. Haluamme juhlia häitämme juhlavissa asuissa, jolloin toivomme myös vieraiden tekevän niin.

Link to comment
Share on other sites

Niin, no..koomista ja koomista. Kai sekin on vain asennoitumiskysymys. :) Makuasioista on vaikee kiistellä. :D

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa pienehköt ja muutenkin aika simppelit häät. Ajateltiin, että rennolla meinigillä voisi tuon pukukoodinkin suhteen mennä kuitenkin niin, ettei vieraat nyt ihan shortseissa ja hawajipaidoissa tule... Miten tämän ilmaisisi? Jos laittaisi esim: juhlallinen mutta rento? Mitenkähän tämä ymmärrettäisiin? Sulholta pyysin, että jos suorat housut ja kauluspaidan laittaisi kuitenkin, koko pukua ei tarvi :)

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa lukea noita hääpukeutumiseen liittyviä ketjuja. Niistä löytyy paljon vinkkejä pukeutumisasioista. :)

Juu huomasinkin sitte jälkikäteen että tais mennä väärälle osastolle viesti :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä olis yksi tyhmä kysymys! Kun siis päiväjuhliin ja iltajuhliin on erilaiset asut niin missä menee iltajuhlien ja päiväjuhlien raja? Jotain luin että klo 18.00. Tarkoittaako tämä siis sitä että kaikki juhlat jotka alkavat ennen kuutta ovat päiväjuhlia vaikka juhlat jatkuisivat yöhön/aamuun niinkuin häissä on tapana?

 

Siis onko juhlilla pukeutumisen kannalta eroa jos vihkiminen on esim klo 13.00 ja syödään ruoka ja kakut ja sitten kotiin. Ei bailaamista siis. Verrattuna häihin jossa vihkiminen vaikka klo 16.00 tai 17.00 ja bailataan koko yö? Tai jos vihkiminen on klo 13.00 ja silti jatketaan koko ilta / yö. 

 

Onko se raja niin yksi selitteinen että kaikki ennen kuutta alkavat juhlat ovat aina päivä juhlia ja kuudelta tai jälkeen alkavat juhlat ovat iltajuhlia ja pukeutuminen siis tämän mukaan? 

 

Sivistäkää tyhmää kiitos! :D

 

Muoks. Niin ja minustakin on vieraita kohtaan kohteliasta jos on pukukoodi (vaikken tuota aikarajaa ymmärräkkään) koska minä ainakin tunnen itseni tosi typeräksi juhlissa jossa olen selvästi ali- tai ylipukeutunut. Myös minua säälittää ne ihmiset jotka tulevat farkuissa verkkareissa hienoihin juhliin. 

 

Isoäitini 80-syntymäpäivillä yksi vieraista tuli juuri farkuissa lenkkareissa ja ikivanhassa kulahtaneessa t-paidassa. Muilla oli parhaat päällä, oli kyseessä isot ja hienot juhlat. Kyseistä sukulaista en ollut koskaan aijemmin nähnyt ja ensivaikutelma oli ainakin huono, tuli mieleen ettei miehellä ole mitään kunnioitusta isoäitiäni tai juhlia kohtaan. Harmillista oli vielä ettei tuo vieras tuntunut edes itse ymmärtävän minkä virheen oli tehnyt. Jos itse erehtyisin tulemaan hienoihin juhliin tuollaisissa vaatteissa pyytäisin edes anteeksi. 

Muokattu: , käyttäjä: BrideToBe1
Link to comment
Share on other sites

Niin, painotankin että jos olet ilmaissut kutsussa selkeän pukukoodin niin kyllä mä silloin ymmärrän että olisi vieraan kohteliasta myös noudattaa, mutta JOS erillistä pukukoodia ei ole tai on kehoitettu rennompaan suhtautumiseen myös siinä ni silloin ei niin tarttis rabies-kohtausta saaha vaik joku havajipaidalla paikalle ilmaantuis. ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei tullut kutsuihin/saatekirjeeseen mitään pukukoodista. Luotetaan siihen, että ihmiset osaa itse päättää tilanteeseen sopivan vaatetuksen. :) Jos joku ilmaantuu jotenkin epäsopivissa vaatteissa, niin mun mielestä se on hänen häpeä, ei hääparin. :D En jaksa stressata tuosta asiasta, vaikka monesta muusta stressaankin. :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei tullut kutsuihin/saatekirjeeseen mitään pukukoodista. Luotetaan siihen, että ihmiset osaa itse päättää tilanteeseen sopivan vaatetuksen. :) Jos joku ilmaantuu jotenkin epäsopivissa vaatteissa, niin mun mielestä se on hänen häpeä, ei hääparin. :D En jaksa stressata tuosta asiasta, vaikka monesta muusta stressaankin. :D

Juuuuri näin itsekkin ajattelen. :D

Muokattu: , käyttäjä: i_sabel
Link to comment
Share on other sites

Ajattelen että selkeästi ilmaistu pukukoodi on vain helpotus vieraalle, sekä oman mielenrauhan turvaaja sillä ihmisillä on NIIN eri käsityksiä siitä kuinka häihin tulisi pukeutua. Tietysti jos asialla ei ole morsiusparille niin väliä, niin silloin voi jättää vieraiden oman harkinnan (ja mukavuudenhalun) varaan. Itse varmasti päädymme määrittelemään pukukoodin.

Muokattu: , käyttäjä: wedsy
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me laitettiin selkeesti pukukoodi ja myös selitettiin mitä ne tarkottaa sitten hääsivuilla.
Kutsutuissa kun on porukkaa joka saattaa ilmaantua paikalle valkoisessa t-paidassa ....ei
Eipä tarvi sitten pelätä ali- tai ylipukeutuneensa jun koodi on määritetty.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee kutsukorttiin lukemaan "Tumma puku" ja ehkä vielä infossa avataan hieman tätä. Infon teksti  on vielä kesken..

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuli infoon pelkkä Puku, koska haluttiin että vieraat voi halutessaan laittaa myös vaalean puvun.

Muokattu: , käyttäjä: mlinna
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä on musiikkiteemaiset hääjuhlat, joten haluamme vieraiden pukeutuvan teeman mukaisesti. Siispä lisäsimme kutsuun pukukoodiksi RockStar / PopStar / Smart Casual. Vieraiden ei siis ole pakko pukeutua teeman mukaisesti (joillekin se voi olla hankalaa), mutta ajattelimme, että näin ollen saadaan teeman tunnelmaa luotua suuresti enemmän kuin pelkillä pöytäkoristella.

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa pienehköt ja muutenkin aika simppelit häät. Ajateltiin, että rennolla meinigillä voisi tuon pukukoodinkin suhteen mennä kuitenkin niin, ettei vieraat nyt ihan shortseissa ja hawajipaidoissa tule... Miten tämän ilmaisisi? Jos laittaisi esim: juhlallinen mutta rento? Mitenkähän tämä ymmärrettäisiin? Sulholta pyysin, että jos suorat housut ja kauluspaidan laittaisi kuitenkin, koko pukua ei tarvi :)

Vanha viesti, mutta meille ajankohtainen. Itse laitoimme ympäripyöreästi, että toivomme vierailta juhlavaa pukeutumista. Ihan siltä varalta, ettei joku (lähinnä anoppi) tule paikalle reisitaskuhousuissa ja mainospaidassa. En olis yhtään ihmetellyt, jos näin olis käynyt ilman mainintaa asusta. Tarkempia "ohjeita" on annettu tarpeen mukaan, eli puku tai suorat housut ja naisilla siisti mekko tai housuasu. Juhlapaikka antaa jo osviittaa, että missään iltapuvussa ei ketään odoteta paikalle. Loppuillasta mekin varmaan vaihdetaan pieruverkkariosastolle.

Link to comment
Share on other sites

-- Loppuillasta mekin varmaan vaihdetaan pieruverkkariosastolle.

 

 

:girl_haha: Meillä sama suunnitelma! Loppuillasta on siis tarkoitus jatkaa juhlia astetta rennommin muun muassa saunomisen ja muun hengailevan illanvieton merkeissä, joten kutsuun täytyy liittää tieto siitä, että vapaamuotoisempaan juhlaan voi varata toiset vaatteet mukaan jos ei halua virallisemman osuuden vaatteissa juhlia. 

Kutsuun tulevia sanamuotoja ei olla ehditty vielä lainkaan miettiä, mutta pääidea sentään on jo tiedossa :D

Muokattu: , käyttäjä: Griselda
Link to comment
Share on other sites

Mä ajattelin laittaa kutsuun dress code: tumma puku, mutta sitten selitellä sitä lisää hääinfossa. Meidän häät on lokakuussa, niin ei sillon oikeen vaalea puku edes sovi... Mutta ei se puku nyt tärkein ole, vaan se että kukaan ei tulis farkuissa, tms. Itsekin nähdään vaivaa pukeutumisen suhteen (en tuu varmaan ikinä ostamaan niin kallista asua ku hääpuku!), niin mun mielestä on aiheellista, että vieraatkin kunnioittaa meidän juhlaa siisteillä vaatteilla. Ei se ole liikaa pyydetty. Juhlat ois toivon mukaan rennot, vaikka asut oliskin juhlavat. ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vähän päinvastainen ongelma kuin useimmilla täällä: miten saada vieraat pukeutumaan tarpeeksi rennosti?

 

Hääkutsuun on tarkoitus laittaa kehotus juhlapukujen jo korkokenkien unohtamisesta ja hajuveden vaihtamisesta hyttysmyrkkyyn, mutta riittääkö tämä? Häät ovat metsässä, ja olisi kovin sääli, jos joku vieraista tuhoaisi juhlavaatteensa sammalmättäällä istuskellessaan. Sadesäästä nyt puhumattakaan! :girl_impossible:

 

Onneksi vieraita on tulossa sen verran vähän, että näemme varmasti kakkia useampaankin otteeseen kutsujen lähettämisen ja itse hääjuhlan välillä. Tuolloin voi sitten ohimennen mainita, että sulho on tosiaan pukeutumassa farkkuihin ja kauluspaitaan, ja morsian aikoo vakaasti jättää kengät kotiin. Että älkääs ylipukeutuko! :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä on kohteliasta laittaa pukukoodi varsinkin jos on jotenkin erilaiset (rennommat/teemalliset/mitävaan) juhlat. Inhoan itse sitä arvailua, jos ei yhtään tiedä jonkun juhlan luonteesta. Alipukeutuminen on toki nolompaa kuin ylipukeutuminen, mutta on kyllä muutaman kerran vähän nolottanut kun on vaikka kotelomekossa ilmestynyt juhliin, ja kaikilla muilla päällä farkut (tai reisitaskushortsit!) ja t-paita.

 

Me laitetaan ainakin sotilaiden kutsuihin pukukoodi, se on oikeastaan pakollinenkin (meillä siis upseerihäät ja upseerivieraat sitten tulevat tietyssä univormussa). Jos kaikille lähtee täsmälleen samalla tekstillä kutsut, niin siihen tulee allekkain sotilaiden ja muun juhlaväen pukukoodit. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...