matte

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?

646 viestiä aiheessa

Aluksi olimme vakaasti sitä mieltä, että häät pidetään syksyllä tai enemmänkin loppukesästä (31.8.13 olisi ollut hauska symmetrinen päivämäärä ja lähellä tuota päivämäärää on muita omia ja läheisten tärkeitä päiviä), mutta nyt mieli ja sitä myöten suunnitelmat ovat kääntymässä kevään tai alkukesän häitä kohti. Syyt ovat oikeastaan hyvin itsekkäitä: emme halua hellehäitä (viime kesän muistot ystävien häistä hiotuttavat vieläkin :-D), keväällä pidetyt häät eivät rassaa enää kesällä, ei tarvitse kytätä rusketusrajoja eikä käyttää kesälomaansa häähommiin, ystävillä ja sukulaisilla on todennäköisesti vähemmän päällekkäisiä menoja keväällä, hääpaikan ja muiden oheisjuttujen löytyminen on helpompaa ja ehkä myös edullisempaa, jne... eli näillä näkymin sanomme tahdon joko 18.5. tai 25.5.2013.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivän valinta tulee menemään hieman epäromanttisesti sen mukaan milloin haluamamme tila on vapaana. Eipä sillä tosin niin väliä, sillä en ole ikinä oikein itse välittänyt tietyn päivämäärän hypetyksen päälle (esim 08.08.08). Tosin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että haluamamme kuukausikaan ei tule onnistumaan, ellemme halua siirtää häitä olemaan vasta vuonna 2014. Mutta toisaalta eipä Suomessa muutenkaan oikein ikinä voi laskea takuuvarman ja aurinkoisen hääpäivän sään varaan vaikka häät olisivatkin keskellä kesää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin ollaan tylsiä. Päätoimisia opiskelijoita molemmat, joten ehdoton kesähäiden ajankohta on elokuu (ehtii kesätöissä vielä säästää viime hetken hankintoihin/kriiseihin ;) ...), mahdollinen juhlapaikka määrää sitten onko kyseessä elokuun ensimmäinen vai toinen viikonloppu. Vuosi 2013, että ajoissa ollaan ja toivottavasti saadaan mieleinen päivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sen mukaan koska haluamamme paikka oli vapaana... sitten kun pitkällisen pohdinnan jälkeen sain kriteerit mietittyä mitä paikalta haluan ja sopivan paikan löysin, pitihän se ensimmäinen vapaa lauantai ottaa vaikka lokakuulle sattuikin! :) Syyshäät oli muutenkin mielessä, tosin ehkä syyskuulle, mutta en nyt sen takia jaksaisi vuotta odottaa. Tosiaan kun Suomen säistä ei koskaan tiedä, aina voi olla huono sää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vain siviilivihkiminen ja päivän ratkaisi se milloin heillä oli vapaata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hääpäivä on 14.12.12. Emme halunneet kesähäitä. Itse olen jouluihminen, joten naimisiin meno joulukuussa oli sopiva vaihtoehto. Päivämäärä ei kuitenkaan ole liian lähellä jouluaattoa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

10.10.2015 päätettiin alustavasti äsken, ollaan aloitettu seurustelu 10 päivä kesäkuuta, ja mies halusi jonkinlaisen "tärkeän" päivän mukaan hääpäivään :). Toinen meille tärkeä päivä on 23. koska molemmilla on syntymäpäivät juuri 23. Eri kuukausina tosin. Haluttiin myös syyshäät, hieman sesongin ohi, olen enemmän pimenevien mutta vielä lämpimien iltojen ihmisiä. Syksyllä myös kaikki on juuri kauniin väristä, joten teemaa on helppo alkaa toteuttaa :D.

Tuo 23 päivä olisi ollut hauska siitä että sinä vuonna itse täytän sitten 23vuotta, mutta ei löytynyt sopivaa kuukautta jolloin tuo 23 päivä olisi lauantai tai perjantai.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt hääpäivä päätetty ja olimme siitä onnellisia, että saimme päättää päivän melko vapaasti. Valitsemassamme paikassa oli vasta yksi varaus kesälle 2013, joten muista ajankohdista saimme valita. Emme halunneet keskikesää/loma-aikaa joten otimme kesäkuun alkuun, jotta olisi kuitenkin toivottavasti aurinkoisempaa ja lämpimämpää kuin toukokuun alussa, joka oli meillä alustavasti varattuna muissa paikoissa.

Muokattu: , käyttäjä: Neela^^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hääpäiväksi valikoitui 13.9.2013. Ajatus lähti liikkeelle siitä, että ollaan aloitettu seurustelu 13.päivänä. Toinen tekijä oli syksy. En halua viettää omia juhlia kesäaikaan, jos sattuu kovat helteet. Pidän myös syksyn tunnelmallisesta hämärästä ja kynttilöistä yli kaiken. Sattumankauppaa on se, että ensi vuonna syyskuun kolmastoista sattuu olemaan myös perjantai. Jos jotain menee mönkään, voimme aina pistää sen perjantain ja 13.päivän piikkiin... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sikälimikäli kaikki menee putkeen, on haluamamme päivä 130713. Mies ehdotti vuotta 2013, kysyin että mikähän päivä saisi olla, hän totesi että mielessä oli käynyt 13. päivä heinäkuuta, juuri luvun 13 takia.

No, ei miehenä sitten tiennyt että päivän pitäisi olla lauantai mutta kappas, niin se vain sattuu olemaan. :) Ollaan molemmat synnytty 13. päivänä jotain kuuta, niin että ei jakseta kauheasti pelätä tuota lukua. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä on vielä kaukana tulevaisuudessa. Valmistutaan molemmat joulukuussa 2014 ja mietimme eka että pitäisimme yllätyshäät eli kutsuisimme ystävät ja sukulaiset valmistujaisiin kertomatta isompaa syytä ;) mutta koska haluan kesähäät ja perinteiset kirkkohäät niin päivämme on 4.7.2015. Päivä on siksikin tärkeä, sillä aloimme seurustelemaan 7.4.(2007) ja kihloihin menimme 15.7.(2008) ja tuo päivä on vielä kaikeksi onneksi lauantai! :)

Muokattu: , käyttäjä: elona

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään naimisiin talvella. Helmikuuhun päädyttiin, koska ei haluta kesähäitä, helmikuussa on todennäköisesti ihanasti lunta ja valkoista sekä päivät alkaa olla jo valoisia loppukuusta.

Muokattu: , käyttäjä: Alli-Amalia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"virallisesti" hääpäivää ei ole päätetty mutta pohdinnassa olisi 7.6.2014. Halusin ehdottomasti kesähäät. Lisäksi haluan että häitä olisi aikaa järjestää vuosi rauhassa ja ensi kesänä järjestelyn alku tuntuu vielä liian aikaiselta jo pelkästään rahatilanteen takia mutta muutenkin, mutta haluan naimisiin kuitenki silti melko pian ja reilusti alle 30v:nä :D Joten tuo 2,5v tuntuu ihan sopivalta ajalta ja sit pohkiskelin tarkempaa päivää huvikseen ja ehdotin että miten ois kihlapäivä eli tuo 7.6 ja tarkistettiin kalenterista niin -14vuodelle se sattuu lauantaille niin mikäs siinä sitten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän päivä 2.3.2013.

Halusimme häät joulu- ja kesäkuun väliin. Maaliskuussa on suurella todennäköisyydellä vielä lunta. Päivisin on valoisaa, eikä pimeyskään tule kovin nopeasti. Tuona aikana ei muutenkaan ole suuremmin meidän suvuissa juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tarvitsisin nyt kipeästi apua. Ja jos jossain on tästä jo pohdintoja, niin olkaa kilttejä jä ohjatkaa minut sinne. Ehdotin ensiksi hääpäiväksi 7.6.2014 (meillä tulisi silloin 5v seurustelua täyteen, oli aikoinaan 7.6.2009 kun tuo tuleva aviomieheni kysyi että seurustellaaks me nyt vai ei?!?!) mutta tuo ilmoitti että ei käy, hän ei ikinä tuu muistaan tuollaista päivämäärää. Ajattelin sitten, että eikös 1.5.2015 olisi hyvä? Se on kyllä perjantai, mutta käsittääkseni yleinen vapaapäivä, ja siten lähes verrattavissa lauantaihin. Juhlapaikat sun muutkin saadaan vielä järjestyyn, kun ajoissa ollaan liikkeellä... Ja tuota historiallista näkökulmaakin vähän liittyisi tähän päivään. Oli juurikin 1.5.2009 kun tuo mies ilmoitti että se muuten tulee sit mun luokse yöks kun valomerkki baarissa koittaa, ja siitä se ajatus sit lähti :D. Ja Seurustelua tulis sit se 6v täyteen tuona vuonna, ja 1+5 on mun matikalla 6 :)

Punainen lankakin hukkui, mutta kyse olisi nimenomaan siitä että olisiko tuo kyseinen perjantai ihan hullu päivä?

Ja nyt mä kyllä katoan tekemään käyttäjätunnuksen itselleni, hätähousu kun olen, en malttanut tehdä sitä ensiks...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä valittiin sillä,että mitä päiviä oli vielä tarjolla hääpaikalla. Ja ihan extompere mentiin katsomaan paikkoja. Ja siellä oli silloin vain 16.6. ja elokuusta se viikonloppu, jolloin koulut alkaa. Joten päädyttiin sitten kesäkuuhun. Kihlasormuksen sain vasta äsken ja siihenkin valittiin päiväksi tuo, kun käytiin katsomassa juhlapaikkaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin saatiin vihdoin ja viimein päivä päätettyä. Tai no, minä päätin ja mies hyväksyi ;) 31.8.13 tulee tasan 4 vuotta ensitapaamisesta, joten sen kunniaksi ajateltiin sitten sitä päivää. Tuolloin toivottavasti on kumminkin vielä vähän lämmintä, muttei hirmuisia helteitä. Nyt vaan toivotaan ja jännätään, voiko meidän haluamaa juhlapaikkaa tuolle päivälle varata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon päättäny jo sopivan päivän mennä naimisiin, 14.2.2015. Talvihäät on haaveissa, ja mikäs sen ihanampi päivä juhlia niitä kuin ystävänpäivä :) Tuolloin 2015 se osuu seuraavan kerran lauantaille. Sitä kosintaa odotellessa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut merkitystä päivällä, eli ei laskettu että sillon ollaan oltu yhdessä x vuotta... Tollaisilla asioilla ei ole meille merkitystä. Päätettiin viime kesänä, että ensi kesänä mennään naimisiin, mitä sitä turhia odottelemaan. Kesähäät oli molemmille mieluisat ja kesäkuu kuulosti molempien mielestä hyvältä. Päiväksi valkkautui 9.6 ihan vaan sen vuoksi, että oltiin niin myöhään liikenteessä että kaikki muut päivät oli jo varattu ;

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille hääpäivä valikoitui aika hauskasti: Ensin meidän oli tarkoitus mennä naimisiin vuonna 2013 ja sinä vuonna syntymäpäiväni 3.8 olisi ollut lauantai. Sulhanen innostui tästä ideasta siinä määrin, että alustavasti päätimme jo mennä silloin naimisiin, koska aloitimme häävalmistelut vasta vuoden vaihteen jälkeen ja ajattelimme, että olemme auttamatta myöhässä kaikista varauksista. No, sulhanen kuitenkin sai mukavan paikan sattumalta eräältä tuttavaltaan ja pidämmekin häämme jo tänä vuonna. Päivämäärä on lauantai 4.8., joka on myös tulevien appivanhempieni hääpäivä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin ajateltiin hääpäiväksi 30.6.2012, mutta koska suurin osa kavereista ei olisi päässyt silloin Suomeen oli häät siirrettävä viikkoa myöhemmäksi eli 7.7.2012. Harmi, että päivä sattui olemaan niin suosittu, että vihkijän löytäminen oli hankalaa. Onneksi vihdoin tärppäsi ja saamme unelmiemme häät. :)

Nyt kun tarkemmin miettii, on hyvä, ettei häät ole lauantaina 30.6. Muuten jäisi Puisto Bluesit väliin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me yritimme valita päivän joka on ns. helppo muisaa (sulhasella surkea muisti mitä tulee tärkeisiin päiviin..) ja joka on ennestään "tärkeä" . Kihloihin menimme 15.7 joten hääpäiväksi tuli sopivasti sitten 15.6. Nyt voi olla siis edes joku mahdollisuus, että sulhanen muistaa hääpäivät..;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluttiin tietty bändi ja niiltä kysyttiin kahta eri päivää, jotka niillä oli vielä syksyllä meille sopivina ajankohtina keikkakalenterissa vapaana. Oikeastaan bändin solisti päätti hääpäivän. Ja kemut on siis ens lokakuussa. Meille oli selvää ettei kesähäitä tule kun ne on jo vieraana niin nähty. Ja kun tälle vuodelle vielä päätettiin tammikuussa juhlat järjestää, niin vaihtoehdot oli aika vähissä kun marraskuu oli jo buukattu juhlapaikassa pikkujouluille.

Mutta mun mielestä lokakuu on hyvä koska 1) ei kesäsääriskejä (ankean kylmä, ukkosta, rakeita, liian kuuma jne.) 2) ei ole paarmoja, hyttysiä jne. 3) lokakuussa ei tapahdu_yhtään_mitään niin jatkossa me voidaan aina juhlia silloin hääpäivää 4) olen ollut kaksissa häissä lokakuussa ja molemmissa oli ihanan kirpeä syyssää ja mahtava auringonpaiste 5) on syksy!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varasimme juuri ajan maistraattiin, vappuaatolle! Meillä on salähäät, eli kukaan ei tule tietämään naimisiinmenostamme ennenkuin huomaa sormuksemme. Tulevina vuosina vietämme hääpäiväämme aina niin että seuraava päivä on töistä vapaa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen varasin hääpaikan vanhalta kotipaikkakunnalta päivälle 7.9.2013. Kirkko on vielä varaamatta, mutta koska kyseessä pieni paikkakunta niin luulisin, ettei tuolle päivälle kauheasti ole ruuhkaa, koska se on ns. sesongin ulkopuolella ja mahtavatko ottaakaan vielä varauksia vastaan, kun kyseessä tosiaan semmonen 5000 asukkaan kunta.

Meillä tuo päivä valikoitui silleen, että se on myös isäni ja äitini hääpäivä. Seuraavana vuonna (2014) olisi vielä kaikenlisäksi ollut isän ja äidin 40v. hääpäivä, mutta koska viikonpäivä on silloin sunnuntai, niin se on vähän huono, koska kyseessä on kaveripainotteiset ryyppyhäät :D Ajatuksena kuitenkin niin merkityksellinen ja kaunis, että ei kait sen niin väliä.

Aikaisemmin halusin ehdottomasti kesähäät, ja tänä vuonna syntymäpäiväni olisikin osunut lauantaille. Luulen kuitenkin, että kyseinen päivä saattaa olla yksi suosituimmista hääpäivistä tänä kesänä, joten ihan hyvä nyt näin. Myös keväthäät olisi olleet ihanat, mutta syksyllä luonto on kuitenkin tosi kaunista ruskan takia ja tuo alkusyksykin vielä suht lämmintä. Voipi olla, että käydään maistraatissa tänä syksynä ja kirkossa suoritetaan sitten siunaus. Katsotaan nyt :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään