matte

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?

646 viestiä aiheessa

Me menimme vuonna 2010 alkuvuodesta kihloihin ja aloimme saman tien pohtia häiden ajankohtaa. Ilmeni nopeasti kuitenkin, että siskoni perheineen joutui muuttamaan vuodeksi ulkomaille (vuoden 2011) enkä voinut edes harkita meneväni naimisiin ilman siskoani paikalla. 2012 oli siis seuraava mahdollisuus. Siskoni ja hänen miehensä kuitenkin kihlautuivat vuoden 2011 aikana ja varovasti tiedustelivat voisivatko he mennä 2012 kesällä naimisiin, jos me ei olla suunniteltu häitä siksi kesäksi. Muutimme uudelle paikkakunnalle alkuvuodesta 2012 ja halusimme tutustua kaupunkiin rauhassa ennen paikkojen varaamista, joten näytin siskokullalle vihreää valoa. Joten, 2013. Serkkuni ilmoitti tämän vuoden alussa menevänsä kesällä 2013 naimisiin. Minulle on kuitenkin tässä pisteessä aivan sama menemmekö naimisiin keväällä, kesällä vai syksyllä. Kunhan mennään naimisiin. Serkun häiden lisäksi otimme huomioon, että ensi kesänä on muutamat konfirmaatiojuhlatkin tiedossa, joten valitsimme päivän toukokuulta. Näin konfirmaatiojuhlien ja häiden välissä olisi sukulaisilla edes vähän hengähdystaukoa. Ja hei, meidän juhlat ovat nyt ekana, joten kukaan ei siinä vaiheessa voi valittaa juhlaväsymistä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menimme kihloihin 1.1, oli hyvä aloittaa uusi vuosi niin ja menemme naimisiin 31.12, eikö vuosi ole hyvä lopettaakin kunniallisesti :)

Varasin juuri maistraatin, alkoi jännitäämään ihan vietävästi :girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä 2014 tuntui olevan itsestäänselvyys, sinne on sopivasti aikaa ja miehelle 14 on ollut aina joku " onnen luku". Aloimme katsoa sopivia päiviä sen vuoden kesältä ja mietittiin mikä kuulostaisi kivalta. 14.6.14 tuntui helposti muistettavalta ja ajateltiin ettei kesäkuussa varmaan ole niin hirveästi tunkua kuin heinä- tai elokuussa. Lisäksi saatiin kuulla että rakas mummoni on mennyt aikoinaan naimisiin 14.6, ja vanhempani 15.6 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän hääpäivämietinnöissä lähdettiin liikkeelle perusteella "ehdottomasti kesähäät" ja kihlautuessa 2011 loppuvuonna mietittiin että vuosi voisi olla 2013 kun sinne oli silloin sopivasti aikaa :)

elokuu on meille kesäkuukausista oikeastaan poissuljettu minun työkiireiden takia, joten alettiin sitten haarukoimaan vuoden 2013 kesä- ja heinäkuun viikonloppuja. miehen synttärit on heinäkuun lopussa joten siitä läheltä alettiin miettiä joko 20. tai 27. päivä. ehkä nuo heinäkuun kelitkin ajateltiin enempi meidän mieleen kuin kesäkuun....

noh! päiväksi valittiin sitten 20.7 kun kihlapäivä meillä on myös 20. <3 soiteltiin muutamat kaverit läpi joiden tiedettiin myös häitä suunnittelevan, ettei vaan olla ottamassa kenenkään kanssa samaa päivää :D myös vihkikappeli pystyttiin varamaan heti.

ilmoitettiin molempien vanhemmille pian päivän varmistuttua ja iloisesti tajuttiin sitten myös meidän hääpäivän olevan sama kuin minun vanhemmillani! :) tyytyväisiä olivat valintaan ja niin mekin olemme ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpäivän valintaan vaikutti se, että oli matka varattuna. Ensin naimisiin ja seuraavana päivänä matkalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin hääpäivä oikeastaan aika nopeasti, kihlojen yhteydessä päätettiin että vuoden päästä mennään naimisiin ja katsottiin sitten sopiva keväinen lauantaipäivä. Molemmat pidämme keväästä kovasti, ja toivottavasti ensi maaliskuussa olisi kevät jo kunnolla aluillaan kun häitämme vietetään :tender:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauduttiin keväällä 2012 ja samalla aloimme miettiä häiden ajankohtaa. Toiveissa oli kesähäät ja kesä 2013 tuntui tulevan vastaan vielä turhan nopeasti. Niinpä päädyimme viettämään kesähäitä vuonna 2014. Ehdimme näin ainakin säästää tarpeeksi rahaa, koska häistä on tulossa aika isot ja tahdomme kustantaa häämme kokonaan itse. Lisäksi toivomme, että perheeseemme ehtisi syntyä kolmaskin jäsen ennen tuota kesää 2014. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hääpäiväksemme valikoitu 13.7.13 <3 Taisi mennä ihan vain sillä että yks ilta näytin kalenteria miehelleni ja totesin että tuos olis hyvä hääpäivä.

Ja mieshän otti sen tosissaan :) Ja olenkin kuulemma sanonut että vuonna 2013 olisin valmis menemään naimisiin. Ihan vain siitä syystä että lapsemmekin alkaa olla jo sitten sen verran vanhempia että äiti ja isä saa nauttia päivästään <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aina luullut että olen sitä tyyppiä etten koskaan tahdo naimisiin... Toisin kävi kun tapasin suuren rakkauteni vuonna 2010..MIes sitten kosaisi helmikuussa 4.2.2012 ollessamme luistelemassa -23 pakkasessa. Häitä vietämme 14.2.2015 <3 :) Talvihäät ja mikäs sen ihanampi vielä kuin ystävänpäivä, joka osui lauantaille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä valintaan vaikutti tietyn juhlapaikan vapaana olevat vkloput, mahdolliset vkloput olivat kesäkuussa ja elokuussa. Kun kerran päätettiin mennä ensi kesänä naimisiin niin elokuu tuntui mukavemmalta vaihtoehdolta, joten päivä on sitten 10.8.2013. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olisin voinut mennä naimisiin keskellä synkkää talveakin, mutta mies halusi kesähäät - kalastussesongin jälkeen. Sitten kysyimme hääjuhlapaikastamme, mitkä viikonloput ovat vapaina. Meillä ei siis ollut tarvetta juhlia juuri tiettynä päivänä. Meidät vihitään perjantaina ja juhlia vietetään lauantaina. Tosin sormuksiin taidetaan kirjata lauantai, se kun on 31.8.13.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt mekin saatiin hääpäivä päätettyä eli 9.8.2014 :girl_in_love: Aluksi päätettiin vuosi. Mie tahdoin kesähäät, mies ei halunnu ainakaa heinäkuuta eli päädyttiin elokuuhun. Mies ehdotti kahta päivää ja mie valitsin niistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin keväällä että mennään naimisiin,mutta päivää aloimme miettiä nyt vasta kesällä. Minä haluan mennä naimisiin ennen toisen lapsen saamista (olen nyt siis raskaana),joten päätimme hääpäiväksi 20.10.2012 tuo päivä siksi että olemme alkanett seurustella 20.10.2006. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloihin mentiin 1.1.12 ja tiesin jo sillon että häät tulee oleen vuonna 2013.. Miehelle textarilla ilmotin että meidän häät on muuten sitte 6.7.2013 päivä tuli perusteella 6+7=13 :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jostain ryöpsähti päähän, että nyt riittää pelkkä haaveilu, minä haluan naimisiin ennenkuin ollaan oltu 10 vuotta yhdessä! Kuinkas ollakkaan sitten heräsi mielenkiinto (täysin epätyypillistä minulle) järjestää ne tasan 10v päivälle, joten menemme naimisiin torstaina(!) 5.2.2015 :)

Muokattu: , käyttäjä: Annas kun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän hääpäivä valikoitui niinkin romanttisesti kuin että tuolle päivälle saatiin sopiva juhlapaikka sekä kirkko :D. alunperin heinä-elokuulle suunnitellut kesähäät siirtyivät nyt syyskuulle juhlapaikan täyden varaustilanteen takia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpäivä olisi näillä näkymin 18.5. Siihen vaikutti se, että ei kumpikaan haluttu aivan kesähäitä ja tykättiin, että keväällä olisi kiva mennä. Sitten päivään vaikutti myös juhlapaikan saatavuus, eli milloin se olisi vapaana. Meillä ei siis ollut mitään kummoisia kriteerejä että pitää olla joku tietty päivä, kunhan joskus päästään :gpari:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tykästyimme molemmat ajatukseen talvihäistä, koska... Kesä on hankala allergioiden takia, on kuuma, hikoilee ja sen niiiiin perinteinen. Sulhanen on myöskin talvi-ihminen. Itse tykästyin lumeen, kynttilöihin, tähtisadetikkuihin jne. Keväällä ja syksyllä pelkäsimme märkää keliä ja loskaa.

Marras- ja joulukuu jäi pois sen takia, että etelä-Suomessa ei välttämättä ole vielä kunnon talvea. Tammikuussa sulhasen suvussa on valtavasti merkkipäiviä, joten ei haluttu samaan "kasaan". Helmikuussa päivä valittiin fiiliksen perusteella, kun sulhanen päätti, että päivä ystävänpäivän jälkeen olisi kiva. Hääpäivämme on näillänäkymin siis 15.02.2014. Jännä tunne päästä ekaa kertaa kertomaan meidän hääpäivä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut varsinaisella päivällä väliä. Mietin vaan että ei talvella, kun on niin kylmä. Ei keväällä, minä ja esikoinen ollaan silmät punaisina ja nenät vuotaen allergioiden takia. Kesällä ei, koska vihaan hellettä ja mun tuurilla sattuisi just pahimmat helteet hääpäivälle. Eli syksy jäi jäljelle ja ajateltiin sitten että kysellään miten hääpaikka olisi vapaana, sattui olemaan syyskuun alkupuolella eli hääpäiväksi valikoitui 7.9.2013. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätimme vielä samana päivänä kun menimme kihloihinkin. Tämän vuoden puolella häät tuntuivat tulevan liian nopeasti, sillä halusimme kesähäät. Seuraava vaihtoehto olikin sitten kesä 2013, josta aloimme karsimaan päiviä ja kuukausia pois ja lopulta saimme valittua hääpäivän. Ei ollut mitään varsinaista syytä, miksi juuri tuona päivänä häitämme vietämme. Se vain vaikutti kaikkein parhaalta vaihtoehdolta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluttiin syyshäät, syksy on ehdottomasti "mun vuodenaika" ja kesällä nyt vaan on usein parempaakin tekemistä kuin mennä naimisiin ;) Alunperin suunniteltu päivämäärä kerkes menemään alta kaveripariskunnalle, joten mennään sitten kolme viikkoa myöhemmin - 21.9.2013. Tuon viikonlopun sinetöi se, että silloin pitäis olla täysikuu.. kyllä mussakin siis se pieni romantikko asuu :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ois kelvannu mikä vuodenaika vaan, mutta avokki valkkasi ajankohdaksi kesän. Mieluisasta hääjuhlapaikasta oli ainoastaan yksi vapaa lauantai kesälle 2013, joten se sitten otettiin. Hassua kyllä, meidän hääpäivämme on yhden päivän aikaisemmin kuin veljeni hääpäivä - mikä toisaalta ei kyllä ollut tarkoitus! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alkuperäinen suunnitelma, että pidetään häät tiettynä päivänä heinäkuussa.. Noh suunnitelmiin tulikin muutos, kun kaveri ilmoitti, että heillä on samalle päivälle varattuna kirkot yms. Hetki asiaa pohdittiin ja tultiin siihen tulokseen, että meidän on helpompi vaihtaa juhlaviikonloppua, joten aikaistettiin sitten omia karkeloita..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ensin puhetta mennä naimisiin samalla, kun nuorimmaanen kastetaan. Mies halusi meille kuitenkin ihan oman päivän - eli häät siirtyi tältä kesältä.

Yksi mahrollisuus olisi ollut ensimmäinen joulupäivä, millä on oma merkityksensä meille. Mies kuitenkin toivoi, että juhlitahan kesällä...

Häät vietetään nyt siis ensi vuonna. Päivä valikoitui omien vanhempieni mukaan: äiteen ja isän rubiinihääpäivä. Juhlassamme muistetaan siis myös vanhempiani, jotka eivät muuten olisi päiväänsä juhlineet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on viimein päivä! :girl_dance:

Ajankohta valikoitui sen perusteella ettemme malttaneet odottaa pidempään (jos mennään niin ei meinata), eli loka-marraskuun vaihde. Lopullinen päivämäärä 27.10. valikoitui sitten sen perusteella, miten juhlapaikkoja oli neljän viikon aikaikkunassa vapaana :). Saimme oikein mieluisan juhlapaikan ja henkikirjoittajankin juhlapaikalle suorittamaan siviilivihkimisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään