Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

Mie olen aina haaveillut talvihäistä ja hellulla ei ollut väliä onko häät talvella vai kesällä :D

Päädyttiin sitten pitämään häät talvella 2014, koska 2013 olisi tullut vähän turhan nopealla aikataululla. Kalenteria selailtiin ja päädytiin päivään 1.2. Suht helppo muistaakin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä on seurustelun vuosipäivä 3.11. Alunperin haluttiin (isot) talvihäät, joten päivä olis ollut tuo käännettynä 11.3. Tänä syksynä tuli kumminkin kummallakin halu mennä naimisiin, eikä odotella enää ja sovittiin 3.11. Se on lauantai, joten oltais maistraatissa käyty perjantaina ja lauantaina siunattu kirkossa ja sitten juhlittu. Kirkossa ei kuitenkaan tämän vuoden 3.11 voida toimittaa mitään, koska on pyhäinpäivä, niin meidät vihitään, liitto siunataan ja juhlat pidetään silloin perjantain 2.11. Herätään nyt sitten vuosipäivän aamuun juhlittuna avioparina :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Kumpikaan ei halunnut kesähäitä. Ja miä haluan ruskan aikaan :tender: Mutta sitten ei haluttu kauhean myöhään syksyllä että mahdollisesti tarkenisi osittain ulkosalla juhlia.

Hääpäivä on siis 14.9, ja eihän silloin välttämättä ole ruskaa jos kesä pitkittyy. Ja voipahan vaikka sattua hellepäiväkin :D Kaikkeen pitää varautua. Vesisadekkaan ei haittaa!

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin 10.10.10 (kuten moni muukin, kun oli niin helposti muistettava päivämäärä :P ) mutta naimisiin menoa ei siinä vaiheessa kovin paljon mietitty, vaan lähinnä se klassinen "sitten joskus". Tänä vuonna sitten rupesin innoissani häitä suunnittelemaan ja sulhanen sitten totesi, että aijaa ollaan näköjään sitten menossa naimisiin,

Hääpäiväksi valikoitui vuoden 2013 elokuun loppu (30.8). Tämä sillä perusteella, että vietämme häittemme yhteydessä samalla venetsialaisia eli veden, tulen ja valon juhlaa eli huvilakauden päättäjäisiä eli kesän lopettajaisia. Virallisesti venetsialaisia vietetään ensi vuonna sitä edeltävänä viikonloppuna mutta kaikki lupaavat juhlapaikat olivat jo siltä viikonlopulta varattuja :girl_sad:

No mutta, sehän sattuu ihan sopivasti, kun perjantaina virallinen vihkiminen, lauantaina juhlat ja sunnuntaina onkin jo syyskuu. Niin se kesä sitten kääntyy, toivotaan vain hyviä kelejä, kun lauantaia olisi tarkoitus mökillä värjötellä osa juhlasta B)

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin 28.4.2012 koska silloin yhdessä päädyttiin siihen että halutaan loppuelämä olla yhdessä ja molemmilla oli periaate että kihlaus todellakin tarkoittaa avioliittoa.

Sormuksia kun kaiverrettiin ja mietittiin virallista kihlapäivää sormuksiin, kävi poikaystävälläni mielessä että olisi voitu pitää "virallisena" päivänä sitä kun ostettiin sormukset (tämä olisi ollut tavallaan hänen pappansa kunniaksi kun oli tämän kuolinpäivä vuotta aikaisemmin).

Ei mietitty mitään erikoislaatuista päivämäärää kuten nämä esim. 11.11.11 (ei sillä että siinäkään mitään mielestäni tyhmää olisi, heille jotka tälläiseen ovat päätyneet.) vaan että ko. päivä on meille erityinen eikä sillä tarvitse olla muuta kummempaa merkitystä, se meidän päätös yhteisestä elämästä tekee siitä meille erityisen päivän, joten siis päädyttiin kuitenkin tuohon 28.4.2012 :gihlat: jolloin päätös/kysymys tehtiin. Ei siihen päivään jolloin sormukset ostettiin joka oli noin viikko siitä.

Naimisiin menoa mietittiin kesälle tai syksylle, poikaystäväni toiveesta päädytiin kesään. En halunnut häitä ihan alkukesästä, tuntui että kerkeää viimehetken järjestelyt jotenkin paremmin jos häät on loppukesästä, ottaa vaikka sopivasti kesälomaa... 2013 olisi haluttu mennä jo, mutta ei millään ehditä budjettia saada kasaan joten pakko odottaa tuonne 2014. Ompahan aikaa suunnitella rauhassa (olen hieman taipuvainen muutenkin hössötykseen ja panikointiin :girl_cray2: joten ehkä näin parempi) :)

Tulipahan taas sepustusta....

Link to comment
Share on other sites

Olen aina halunnut syksyhäät! Mutta nyt kun oikein rupesimme miettimään että onko syyskuussa jo liian kylmä ja elokuun alussa taas monella alkaa arki eli ei ihan samaan syssyyn. Juhlapaikka on ihana mutta ei kummempaa lämmitystä, ja ja ja.. niin varattiin juhlapaikka sitten 23.8.2014 ja toivotaan lämmintä, kaunista syksynväristä päivää :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

niin ja kahden vuoden päästä vasta siks että saan opiskeluni pois alta, ehtii rauhassa suunnittelemaan/askartelemaan ja ehditään säästää rahaa :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Taisimme myös miettiä niin että ihmisillä olisi mahdollisesti vielä kesälomaa häidemme aikaan, mutta ei ihan keskelle heinäkuuta jolloin moni ehkä matkalla tms. MIelestäni alkukesä ei ollut hyvä ja elokuusta poikaystäväni epäröi että kun sateen mahdollisuus olisi sitten suurempi ja ilmat jo kylmemmät ym., ym eli hän ei taas halunnut niin loppukesään...

Joten hääpäiväksemme päätyi siis heinäkuun viimeinen lauantai eli 26.7.014 :-X

(Unohdin sen oleellisen tuossa aiemmassa tekstissäni mainita..)

Muokattu: , käyttäjä: elina#
Link to comment
Share on other sites

Meillä mies sanoi että valitse lauantai jolloin on 13. päivä ja eihän niitä ole kuin kaksi ensi vuonna 13.4 ja 13.7. Kun ollaan näin "myöhään" liikkeellä, niin heinäkuuhan on varattu joka paikassa, eli meidän hääpäivä on 13.4 !!!

Link to comment
Share on other sites

Minä olen "aina" tiennyt, että haluan naimisiin elokuussa, vuosi vain on ollut pitkään epäselvä. Nyt kun viimein päädyimme varaamaan kirkon, päiväksi valikoitui 17.8.2013, koska näin ollen ehdin olla koko kesän töissä, mutta yliopiston lukuvuoden alkuun on vielä pari viikkoa aikaa, jotta päästään myös häämatkalle. Lisäksi on koko kesä aikaa suunnitella häitä ilman koulustressiä. Elokuun puolivälissä ei myöskään yleensä ole enää hirmu pahoja helteitä, mutta sää voi kuitenkin hyvällä tuurilla olla mukavan lämmin. Toivotaan parasta! :)

Link to comment
Share on other sites

Kesähäät on ollut aina puheissa kihlauksesta alkaen. Hääpäivä valikoitui sen perusteella, mikä päivä heinäkuusta sopi meille ja juhlapaikalle. Näin siis häitä juhlitaan 20.7.2013.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä olisin kovasti halunnut pitää syksy häät, mutta koska osa tärkeimmistä vieraista on vain kesäaikaan Suomessa, oli pakko taipua kesään. Valittiin sitten heinäkuun viimenen lauantai 27.7.13 ja kappas kun sitten sattui niin, että bestmänillä onkin toiset hyvän ystävän häät samana päivänä, joissa tod.näk. myös bestmän. Päätettiin sitten siirtää, kun toinen pari on aloittanut suunnittelut jo aikaa sitten ja kirkko sellainen, että on varattu kolme vuotta eteenpäin. Saatiin onneksi juhlapaikka ja kirkko muutettua viikolla eteenpäin, eli sain vielä viikon lähemmäksi syksyä hääpäivän, 3.8.

Tulipa sekava selostus, mutta meillä ei siis ollut päivällä niin väliä. Ollaan alettu seurustelemaan juhannuksena, mutta juhannushäitä en tahtonu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kyseisenä vuonna lauantaina vuosipäivä, joten se sopi paremmin kuin hyvin :) Halusimme molemmat kesähäät ja vuosipäiväkin on kesäkuussa, joten se on sitten meidän hääpäivä!

Ja tämäkin sitten siis muuttui kun häitä aikaistettiin vuodella. Eli häät ensi kesänä heinäkuun alussa ja siksi, koska se oli suht ainoita päiviä joka oli juhlapaikassa vapaana ja saatiin myös kirkosta haluamamme vihkimisaika :) Kriteerit olivat että toukokuun loppu - heinäkuun alku.

Link to comment
Share on other sites

Meidän "seurustelun aloituspäivä" on 12.7. ja vuosia kun kihloihin mentäessä katseltiin niin sopivasti vuonna 2014 on tuo kyseinen päivä lauantai, eli siksi se valittiin. Hääpäivä on siis lauantai 12.7.2014.

Link to comment
Share on other sites

Hääpäivä määräyi juhlapaikan saamisen mukaan. Haluttiin tietty juhlapaikka ja koska kesän kaikki lauantait oli varattu juhannusta lukuunottamatta, hääpäiväksi tuli 25.5.

Link to comment
Share on other sites

Meistä kumpikaan ei halunnut kesähäitä ja molemmat pidetään syksyn aurinkoisista päivistä ja ruskasta joten valittiin päiväksi 4.10.2014. Nyt vaan toivotaan, että tuo päivä olisi aurinkoinen, eikä vettä tule kuin esterin "sieltä". Tuuripeliä... :)

Link to comment
Share on other sites

Halusimme häät nimen omaan kesälle, koska molemmat olemme ehdottomasti kesäihmisiä. Alunperin suunnittelimme heinäkuuta, mutta koska haluamaamme paikkaa ei saanut enää edes kyseiselle kuukaudelle (Olin siis varaamassa paikkaa JO reilu puolitoista vuotta ennen ajateltua ajankohtaa), niin häät siirtyi elokuulle. Nyt siis päivämääränä 24.8.

Link to comment
Share on other sites

Emme halunneet kesähäitä, talvihäät olisivat tulleet liian nopeasti ja keväällä kaksi ystävääni menee naimisiin, joten syksy valikoitui meille parhaaksi vaihtoehdoksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille molemmille kesähäät tuntui niin luonnollisilta että sitä ei edes kyseenalaistettu. Ajateltiin heti heinäkuuta jotta olisi mahdollisimman lämmin (eipä se mitään takaa, mutta todennäköisintä ehkä). Aluksi ei ollut niin väliä sillä että mikä heinäkuun lauantai, mutta kun tajuttiin että meidän on käytävä maistraatissa jokatapauksessa kirkon lisäksi, niin voisi olla kiva jos se päivä olisi sama kuin seurustelumme alkamisen vuosipäivä, eli 16.7. Joten siunaus + juhlapäivä olisi mukavaa pitää heti seuraavana lauantaina, joka on sitten 19.7.2014.

Meillä virallinen hääpäivä ja seurustelun alkamispäivä olisi sitten sama :)

Link to comment
Share on other sites

Itse olen aina ajatellut että haluan talvella naimisiin ja tämä sopii miehelle myös. Joten sitten mietimme aluksi vuotta. Ja emme halua vielä ensi vuonna joten vuosi on sitten 2014. Helmikuu sen vuoksi että jos talvella on lunta niin sitä on varmasit helmikuussa. Päivää katselimme kalenterista.. eli sopivaa vkl:a. Koska puolessa välin minulla on luokkakokous ja emme todellakaa halua kliseisesti ystävänpäivänä naimisiin niin 22.02 kuulosti hyvältä. Tämä ei siis ole lyöty lukkoon koska kirkon voi varata vasta keväällä.

Mietimme kyllä että veljeni meni ex-vaimonsa kanssa naimisiin 02.22.2002 naimisiin.. Mutta ei hänellä ole kuulemma ongelmaa tämän päivän kanssa. Mutta katsotaan mihin tämä vielä johtaa.

Link to comment
Share on other sites

me valittiin (viime lauantaina) vihkiminen 12.12.12, mun syntymäpäivän takia ja 10v yhdessä oloa. juhlitaan niitä ensivuoden puolella kun on muitakin tärkeitä päiviä tulossa, pyöreitä vuosia kummallekin mm.

Link to comment
Share on other sites

Meille valikoitui hääpäiväksi 15.6.2013 ihan käytännön syistä, koska perheenjäsenten ja sukulaisten muiden juhlien takia se oli kesäkuun ainoa "vapaa" lauantai, ja haluttiin kuitenki alkukesälle häät. Olis toisaalta ollu kiva ottaa hääpäiväksi joku jo ennestään merkkipäivä, kuten 6.6, mutta arkipäivä olisi ollut liian hankala, joten hääpäivä nyt on tuo. Merkkipäivähän siitäkin tulee kun sillon naimisiin mennään. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...