Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

Meillä on vaihtoehtoina 25.5. tai 27.7. Ensi viikonloppuna kokoonnumme kalenterien kanssa saman pöydän ääreen ja päätämme. Häät pidetään siis lapsuudenkodissani vanhempieni luona. Isäni on maanviljelijä ja toukokuu on siksi todella huono ajankohta, mutta äitini on sitä mieltä, että pitäisi onnistua. Täytyy siis vaan saada isä vakuuttuneeksi, että hänen ei tarvitse osallistua juhlapaikan koristeluun yms. järjestämiseen (kunhan ei tule savisissa vaatteissa sisälle.. :girl_smile: ) vaan voi mennä peltotöihin. Kesäkuun viimeinen viikonloppu olisi ollut kaikille täydellinen päivämäärä, mutta kun juhlapaikkakunnalla on eräs iso tapahtuma silloin ja koko kylän majoituskapasiteetti on jo nyt loppuunvarattu, niin vieraillemme ei ole ns. sijaa majatalossa. Heinäkuussa sulkki on töissä ekat kolme viikkoa ja minä hyvin todennäköisesti viimeisen viikon, joten itse kallistuisin tuon toukokuun puolelle. Ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö niin...?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä on sama hääpäivä kuin Kvaakulla. :D

Käytännön syistä meillekin valikoitui 25.5, senkun karsi kalenterista kaikki etukäteen buukatut viikonloput pois ja valitsi parhaan jäljelle jääneistä vaihtoehdoista. Kesä on täynnä erilaisia harrastustapahtumia, ja haluttiin välttää päällekkäisyyksiä, joten käytännössä kaikki kesäkuukaudet karsiutuivat pois. Lisäksi teen osa-aikatöitä miesten juhlapukuvuokraamossa, ja varsinkin kesäisin säälittää ne sulhasparat, jotka joutuvat elokuun helteillä hikoilemaan tummissa puvuissaan. ;D Keskikesälle sijoittuvia häitä ei siis kuitenkaan oltaisi haluttu. Toukokuu oli meille paras vaihtoehto, ja tuolloin toivon mukaan olisi jo nättejä ilmojakin.

Link to comment
Share on other sites

Hääpäivän päättäminen lähti siitä, ettei kumpikaan halunnut kesähäitä. Valittiin helmikuu vuodelta 2014, koska ensi vuodelle ei olisi ehtinyt. Pyydettiin tarjouksia, joiden perusteella hääpäiväksi valikoitui 15.02.2014. Ystävänpäivän läheisyys ei itseä häiritse, sitä kun ei ole tullut vietettyä, koska silloin on miekkosen syntymäpäivä. Saapahan vietettyä synttärit sitten samalla. :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen ehdotti syksyä, kun tuskailin miten kaikki menevät naimisiin kesällä ja sopivaa kirkkoaikaa on hankala saada. Ihastuin ideaan samantien, pimenevät illat ovat lähellä sydäntä :) Saa polttaa kynttilöitä ja ulkotulia. Joten päiväksi valikoitui 7.9.2013. Hyvällä tuurilla on vielä ihanan lämmin alkusyksyn sää.

Link to comment
Share on other sites

Alkujaan meillä oli päivä lokakuussa (ja sitä ennenkin se ehti muuttua, heh heh), samoihin aikoihin kun virallistettiin seurustelumme (eli laitettiin status facebookiin :D). Kuitenkin jouduttiin siirtämään, koska haluttiin että miehellä on kesäloma ja syksy oli monelta osin epävarma mun opiskeluiden ym. suhteen.

Heinäkuuta en halunnut, sillä ekat häät juhlittiin aikoinaan heinäkuussa, joten kesäkuu sitten. Hääpäivä 29.6. on sattumoisin vielä aviomieheni nimipäivä, tuli yllätyksenä eikä oltu mitenkään suunniteltu asiaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Haluttiin perinteisesti kesähäät. Meillä päivämäärä ajateltiin jotenkin symbolisesti, koska oltiin niin ajoissa liikkeellä, että saatiin itse valita päivämäärä kirkon ja juhlapaikan puolesta. Tavattiin toisemme 5.6, Kihloihin mentiin 6.6 ja luonnollisena jatkumona hääpäiväksi olisi valittu 7.6, mutta se olisi ollut vasta 2014 ja haluttiin häät ennemmin, joten käänteisesti sitten 6.7.2013 :)

Link to comment
Share on other sites

Oikeastaan ihan sattumalta :). Aina olen tahtonut talvihäät ja helmikuussa on yleensä mukavasti lunta ja pakkasta ja muutenkin tunnelmallista. 14.2.2014 on myös mukavalta kuulostava päivämäärä ja vaikka silloin onkin ystävänpäivä, se ei vaikuttanut hääpäivän valintaan millään tavalla. Maistraatissa käydään tuolloin 14. päivä ja 15. päivä on sitten juhlat :).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meidän hääpäiväksemme siivilöityi perjantaipäivä, keskelle syyskuuta, tarkemmin sanoen 13.9.2013.

 

Valintaan oli useita syitä ja päätinkin, etten anna minkään typerän taikauskoisuuden vaikuttaa päivään. Muistutin itseäni siitä, että jos ja kun menemme kirkossa naimisiin, niin ehkäpä uskon johonkin muuhun kuin numeromagiaan..

 

Syitä mm. niinkin järkevä kuin että kyseinen päivämäärä näyttää kauniilta kirjoitettuna :D, syyskuussa toivottavasti on vielä vähän lämmin mutta silti jo ihanaa syksyn kuulautta jo ilmassa, syyskuussa ei ole "mitään hauskaa" yleensä niin onpa sitten tulevinakin vuosina juhlapäivä siinä kohden, syyskuussa ei ole enää yleinen häiden tai muidenkaan kesäjuhlien ryysis, ja niin edelleen.

Muokattu: , käyttäjä: Maple Nut
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Meidän "seurustelun aloituspäivä" on 12.7. ja vuosia kun kihloihin mentäessä katseltiin niin sopivasti vuonna 2014 on tuo kyseinen päivä lauantai, eli siksi se valittiin. Hääpäivä on siis lauantai 12.7.2014.

 

Aikaistimme hääpäiväämme vuodella, kun huomasimme, että tiedämme jo nyt mitä haluamme ja millaiset häät haluamme ja ehdimme vielä puolessa vuodessa kaiken järjestää.

Hääpäiväksi tulee siis 12.7.2013, joka on perjantai.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...