matte

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?

646 viestiä aiheessa

Meidän hääpäiväksi osui 14.2.2015 eli ystävänpäivä :girl_in_love:  Haluttiin talvihäät ja mies heitti tuon päivän ilmoille puoli vitsinä. Myöhemmin katottiin kalenterista ja kappas, sehän on lauantai. Eli siinä on meidän päivä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin tänään teettämässä esteiden tutkinta ja innokas virkailija varasi meille päivän samalla :) Sanoimme vain, että heinäkuun loppuun ja perjantai voisi olla kiva. Siispä meidät vihitään 25.7.2014 <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koska olimme todella ajoissa liikkeellä, vain taivas oli rajana hääpäivän päättämiselle. Päätöksenteko tuntuikin aluksi aivan hirvittävän vaikealta. Ensin pallottelimme vuodenajoilla, ja kun viimein päätös kesähäistä oltiin tehty, alettiin miettiä kuukautta. Elokuu nousi esiin, kun kriteerinä olivat rauhoittuvat kesähelteet sekä pimenevät ja tunnelmalliset illat. Siinä aikamme mietittiin hauskoja ja loogisia päivämääriä, kunnes tajusimme käyttää hyväksi pohjanmaalaisuuttamme; Vietämme siis Venetsialaishäitä 29.8.2015! :girl_in_love: 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kun ei noi häät ajatuksena hotsita yhtään, koitin ehdottaa että oltais menty naimisiin samalla ku oli vauvan nimiäiset. Ei kelvannu isännälle ku haluaa juhlat jonne tulis kavereitakin (no olishan niitä tonnekin voinu kutsua). No mä kosasin ku tuli 5 vuotta täyteen eli silloin mentiin kihloihin. Päivää ei lyöty silloin lukkoon ja ku ihmiset sitä kyseli ni läpällä heitin että varmaan sitten 10 vuoden kunniaksi... no me sit varattiin juhlapaikka samalle viikolle ku meillä tulee 10 vuotta täyteen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitään kummosta ei ole päivän takana. Enemmänkin se tuntui valikootuvan periaatteella "tossa on viikonloppu". Ja haluttiin enempi loppu kesää, kun viimr vuosina sillon on osunu paremmat säät, ja tahdottiin että ainakin näin teoriassa olisi mahdollista olla ulkonakin (grillata?), joten 1.8.2015 osui kivasti kesälle. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on vuorotyö, joten viikonloppuja on harvoin vapaana. Katsottiin työvuorolistasta mahdollisuudet ja kysyttiin sitten juhlapaikan tilannetta noille päiville ja varattiin se, joka oli vapaana :) Päivän takana ei siis ole mitään erityistä ja virallinen vihkipäiväkin saattaa olla päivää ennen hääjuhlaa, ellei paikanpäällä vihkiminen onnistu. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä on samalla yhdessäolon 10-vuotispäivä, osui niin sopivasti lauantaille että pakko hyödyntää vaikka aiemmin en ollut ajatellut että pidettäisiin talvihäät. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole mitään ideologiaa takana, varattu päivä joka juhlatilalla oli vapaana ja muuta tärkeää ei osu samalle ajankohdalle. :)

No, se päätettiin myös ettei oteta kesähäitä. Tuttavapiirissä kun häitä pukkaa paljon, on ihan kiva jos ihmisille jää suomen (pitkään) kesään muutama hää/polttarivapaakin viikonloppu. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ihan randomisti valittu päivä, vuosipäivät sun muut ei osunut viikonlopuille niin valittiin sitten tammikuu :) Haluttiin ettei ole heti uudenvuoden jälkeen että ihmiset ehtii toipua, joten tammikuun toiseksi viimeinen viikonloppu osui meidän valinnaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tahottiin talvihäät ja vuosipäivä osui lauantaille! :)

 

Meillä sama juttu!  ^_^  minusta on ihanaa, että päivä on meille merkityksellinen! <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä on isännän 30 vuotis syntymäpäivä. Mieski muistaa :) kihlautues päätettiin se kumman synttäri osuu seuraavaksi lauantaille niin se oli mies ja sopivasti 30v. Yhdes on häihi mennes oltu 4,5 v kihloissa 4v.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alun perin päätettiin viikonloppu heinäkuusta, ei mitään ihmeellisyyksiä liittynyt tähän päivään. Valittiin vain joku vkl mistä tiedettiin ettei ollut mitään suurempia juhlia. Loppujen lopuks löydettiin sitten hyvä juhlapaikka, ja tällä juhlapaikalla pidetään kaikki rippikoulut, jotenka sehän oli sitten varattu koko kesälle. Otettiin sitten ensimmäinen mahdollinen vapaa viikonloppu ja sehän oli sitten tuo 22.8.2015 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin valitsemaan päivä vain käytännön syistä. Halusimme, että häät ovat melko pian, mutta ajattelimme, että kesä tulee liian nopeasti, eikä saataisi enää varattua meitä miellyttäviä paikkoja (menimme siis kihloihin nyt maaliskuussa). Päätimme sitten kokeilla, onnistuisiko paikkojen varaaminen syyskuulle vielä ja onneksi onnistui. Silloin on toivottavasti vielä kohtuullisen lämmin ja hyvä sää. Kesähäät eivät olleet meille muutenkaan mikään ykköstoive ja ajattelimme myös, että kesäisin ihmisillä on paljon menoja ja juhlia, joten ehkä nopealla aikataululla järjestettävät häät mahtuvat vieraidenkin aikatauluihin paremmin, kun eivät olet pahimpaan sesonkiaikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluttiin talvihäät ja mukavasti tuo ystävänpäivä sattui lauantaille 2015 :) Vieraatkin kun enimmäkseen koostuu ystävistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluttiin keväthän kun kaikki on vihreää ja ihanaa. Toukokuu on kuitenkin niin täynnä lapsien synttäreitä että päädyttiin viikonloppuun ennen vappua eli 25.4 juuri sopivasti ennen miehen ja poikien synttäreitä. Toivotaan että levät olisi ensivuonnakin ajoissa ettei tartte missään loskassa tarpoa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me alettiin toukokuun lopulla, tuossa kolmisen viikkoa sitten, juttelemaan naimisiinmenosta ja katselemaan juhlapaikkoja kotipaikkakunnallamme. Yhdessä potentiaalisessa paikassa oli vielä elokuun alulle lauantai vapaana, joten ajateltiin, että mennäänpä parin kuukauden päästä naimisiin - pidetään pienet häät, joten ei tarvita vuotta/vuosia suunnitteluaikaa. Sitten kuitenkin selvisi, että muutamalla perheenjäsenellä oli este juuri tuolloin, joten päivää siirrettiin elokuun loppuun, kun samaisessa juhlapaikassa oli vielä vapaa lauantai. Minä halusin ehdottomasti kesähäät, mies oli enemmän syyshäiden kannalla, joten oikeastaan tuo elokuun toiseksi viimeinen lauantai on kompromissi :D Ihanaa ja niin jännittävää! Onneksi mulla on sellainen työ, että mulla on pitkä kesäloma ja ne vähät työt mitä pitää tässä kesä- heinä- elokuun aikana tehdä, voin tehdä kotoa käsin. Ihanaa sanoa, että 23.8.2014 on meidän päivä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Joku kesälauantai" oli ainoa mieheltä saatu vaatimus silloin kun alettiin ensimmäisiä kertoja hääpäivän valinnasta puhumaan. Tuosta eteenpäin lähdettiin sitten pohtimaan sitä että jos oletuksena on että suurin osa meidän vieraista pitää kesälomansa kesä- tai heinäkuussa, niin on turvallisinta valita kuukaudeksi elokuu että saadaan mahdollisimman hyvin vältettyä meidän hääpäivän ja ihmisten kesälomasuunnitelmien päällekkäin menemiset. Kuukauden valitsemisen jälkeen mentiinkin sitten ihan vaan sillä periaatteella että "mikä noista lauantaille sattuvista päivämääristä kuulostaa kaikista kivoimmalta" ja loppujen lopuksi päädyttiin sitten lukemaan 03.08.2013 (sattui muuten olemaan miehen mummin syntymäpäivä). ^_^   

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän oli tarkoitus juhlia syksyllä 2015, koska allegiakaudet kestävät meillä läpi kesän. Aloimme kuitenkin miettimään päivämäärää ja päätimme, että elokuun viimeinen viikonloppu se ei saa olla. Seuraavaksi tajusin, että koulu jatkuu syyskuussa ja häämatkalla olisi kiva käydä ennen koulun jatkumista. Lopullisen päätöksen teimme matkalla katsomaan hääpaikaa, että varaamme päivän 22.8.2015, jos se vain on vapaana. Olihan se vapaana, ja nyt se on meidän päivämme :tender:  Syksyhäät muuttuivat merihenkisiksi kesähäiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun alettiin puhumaan häistä, oli itelläni ensimmäisenä mielessä heinä-elokuu ja ehdottomasti lauantai. Mies halusi ennemmin loppukesälle (enemmän aikaa valmistautua henkisesti tai jotain? :D), joten päädyttiin elokuuhun.

Työkaverini sitten totesi miulle: "Jos haluat varmasti aurinkoisen hääpäivän, valitse elokuun eka lauantai" ja vastauksena ihmettelyihini sain: "Sillon on Otavan Happy Jazzit, eikä oo muuten kahteenkymmeneen vuoteen satanut vettä!". No, tällä perusteella tuli sitten valittua päiväksi lauantai 1.8.2015! ^_^ Toinen vaihtoehto olisi ollut 15.8.2015 palkkapäivän vuoksi, mutta eiköhän sitä tuossa vaiheessa muutenkin pidä jo olla kaikki suurin piirtein hommattuna?! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

OT lörpötys, jotta minua olisi mahdollisesti helpompi ymmärtää:

Olen hieman päivänmäärä neuroottinen ja kerään mm. listaa tuttavista, joilla on syntymäpäivä 9. pnä jotakin kuukautta, kuten minulla. Tämä on lähtöisin siitä, että sekä äitini että toinen isoäideistäni on syntynyt myös 9. päivä. Sattumalta myös tuleva aviomieheni on syntynyt 9. päivä, mutta 5 kuukautta minua aiemmin. Tämän kerroin, jotta teidän olisi helpompi ymmärtää, miksi seuraavaksi kirjoittamani on mielestäni niin hienoa! :girl_in_love:

Olin ajatellut ripillepääsystäni lähtien, että haluan samalle päivälle myös häät. Noh, rippipäivä oli aikoinaan 5.7. ja tänä vuonnahan se olisi ollut lauantai. 5.7.2014 kuullosti mahtavalta varsinkin sitten, kun kuulin että myös mieheni rippipäivä on ollut tuo samainen 5.7. Sattuipa niin ikävästi, että eräät toiset meille tärkeän henkilön juhlat ovat juurikin 5.7.2014, joten päätimme kunnioittaa häntä ja siirtää omia häitämme reippaasti eteenpäin. Hääpäiväksemme valikoitui lopulta 4.7.2015. Eilen olin innoissani, kun tajusin, että eihän tehty muuta kuin vaihdettiin ekan ja vipan numeron paikkaa! :lol:

 

Tässä siis lopulta perustelu, miksi juuri tuo maaginen 4.7.2015 :

- Miekkonen tuli kimpsuineen ja kampsuineen niskahierontaan ja yökylään 4.2.2013, sille tielle jäi, poloinen.

- 4.4.2013 saimme kuulla, että saamme nykyisen asuntomme.

- 4.6.2013 tuli kosinta turvetyömaalla 110-90 Fiatin kopissa

- Kaaso-siskoni on silloin täysi-ikäinen ja pääse meidän kanssa jatkoille, hih

- Tykkään numerosta 4 jotenkin enemmän kuin muista numeroista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluamme kesähäät, mieluiten heinä- tai elokuussa. 29.7. on äitini syntymäpäivä, joten päädyimme siihen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

10.10.2014 kuulostaa hyvältä, on perjantai joten juhlat onnistuu samana iltana ja maistraatissa oli vapaita aikoja. En ole ikinä halunnut syyshäitä, mutta nyt ajattelen häiden tuovan valoa ja iloa siihen synkkään vuodenaikaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole  vielä päivää lyöty lukkoon, mutta tavoitteena olis kesä 2015 :) <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee talvella 10 vuotta täyteen emmekä halunneet talvihäitä. Katsottiin sitten kesän päiviä ja 14.6 sattui olemaan lauantai (ja sinä päivänä tasan 9,5 vuotta tuli täyteen) ja on helppo ainakin muistaa kun sekä vuosipäivä että hääpäivä on 14 päivä ja puolen vuoden erolla :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään