matte

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?

646 viestiä aiheessa

Hääpäivä 8.8. Se valikoitu koska halusin että suurin osa vieraista ei ole sillon lomilla ja jotta voisin itsekin opiskelijana olla töissä heinäkuun loppuun asti ja sen viikon ennen häitä olla lomalla ja järjestää loput asiat.

Alunperin ajattelin 15.8 ihan sen takia, että 8.8 on niin suosittu hääpäivä, mutta saimmekin paikan tuohon niin se on nyt sitten se.

Elokuun ajattelin suosivan myös sään puolesta hyvin, mutta sitähän ei nyt varmuudella tiedä kukaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko teillä näkemystä, kumpi olisi parempi, viikko ennen juhannusta vai viikko juhannuksen jälkeen?

 

Alustavasti varattu juhannuksen jälkeinen viikonloppu, koska se tuntui päivämääränä mukavammalta. Lisäksi ajattelin, että juhannuksesta saa vähän lisäaikaa joko rentoutumiseen tai valmisteluiden tekemiseen, miten nyt sitten tuleekaan olemaan. Toisaalta taas mietin, että jos ihmiset viettääkin kiireisen juhannuksen, niin miten löytyy jaksamista juhlia häitä heti seuraavana viikonloppuna..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mun mielipide ei varmaankaan kuvasta valtaosan mielipidettä, mutta kerron sen silti :D Meillä nimittäin viimeisimmät juhannukset on menneet töiden takia kotona (kaupungissa) tai ollaan käyty päiväseltään/yksi yö jossain. Eli en olisi sen "rasittuneempi" juhannuksen jälkeen kuin sitä ennen (paitsi ehkä ennen juhannusta jo odottaa sitä yhtä ylimääräistä vapaapäivää). Justiinsa oltiin häissä viikko ennen juhannusta. Olihan siinä se etu, että kun juhlahumun jälkeen oli vain 3,5 / 4 -päiväinen työviikko edessä. Loppujen lopuksi itselle ei olisi kyllä mitään väliä. Mutta tiedän myös paljon ihmisiä, jotka eivät jaksaisi juhannusmatkustamisen jälkeen innostua heti seuraavalla viikolla matkustamisesta.

 

Miettisin: Millaisia vieraita teille tulee? Kuinka kaukaa? Ja millaiset häät? Onko sellaisia, jotka todellakin tarvitsevat juhannuksesta "toipumisaikaa" ("en juo enää ikinä"-tyypit tai matkustamisesta rasittuvat) ja näin ollen ei nappaisi häät? Vai onko kenties sellaisia, jotka ovat joutuneet kikkailemaan juhannuksen vapaaksi ja sitten joutuisivat töihin sen takia edeltävänä/seuraavana viikonloppuna? Tai sellaisia, jotka aloittavat lomansa juhannukselta ja linnoittautuvat samantien mökille? Yms. yms. yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tai sellaisia, jotka aloittavat lomansa juhannukselta ja linnoittautuvat samantien mökille?

 

Mun käsityksen mukaan monet alottavat lomansa juuri juhannuksena ja sitten voivat lähteä vaikka matkalle. Tiedän parikin kaveria, jotka ovat lähes koko 4 viikkoisen lomansa pois kotoa/Suomesta. Tällaisia tyyppejä varmasti ärsyttäisi suuresti, jos häät viivästyttävät reissuun lähtöä. Toisaalta tässäkin varmasti auttaa se, että infoaa vieraita häistään ajoissa, niin voivat sitten vaikka aloittaa lomansa myöhemmin. ;)

 

Ja ihan omana preferenssinä pitäisin tota viikkoa ennen juhannusta. Jos sillon tulee juhlittua, niin ainakin seuraava työviikko on sitten lyhyempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos mielipiteistä! :)

 

Päädyttiin siihen juhannuksen jälkeiseen viikkoon. Se vain tuntui luontevammalta :) 2.7.2016 on siis se päivä :-X  Kesäkuun alussa saattaa valmistujaisiakin olla meidän suvussa, joten ei haluttu heti siihen perään.. Ja se  vaihtoehto myös olisi osunut erään lähisukulaisen syntymäpäivän kohdalle - jotenkin en tykännyt ajatuksesta.. Meillä ei myöskään tietämyksemme mukaan ole sellaisia matkailijasukulaisia, että juhannusta viettäisivät kovin kaukana tai kovin riehakkaasti. Joten luotetaan siihen, että kaikki viettää juhannuksen rentoutuen kotosalla ja sitten intoa puhkuen juhlivat meidän häitä :D

Muokattu: , käyttäjä: treecko240

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnilleen näin meni keskustelu:

- mä: rakas, milloin mennään naimisiin

- mies: niin kai sitä jos ens vuonna menisi..

- mä: miten olisi ens vuoden heinäkuu

- mies: se olisi hyvä

- mä: okei, sä saat valita päivän

- mies: en minä..

- mä: okei, miten olisi 20.7? Ei mutta se on maanantai. Entä 18.7?

- mies: joo se kuullostaa oikein hyvältä päivältä!

Ja näin meillä päätettiin tuleva hääpäivämme <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mentiin kihloihin 26.3.2014 ja ei haluttu kesähäitä, sanoin sulholle, että jos 26.3.2016 on viikonloppu niin se on sitten hääpäivä, sulho sanoi selvä. Selasin kalenteria jännityksellä ja niinhän se oli sitten lauantai:) Oli vissiin niin tarkoitettu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies päätti mein tulevan hääpäivän. :)  Annoin ehdoiksi ettei päivä saa olla heinäkuussa (silloin tuntuu että kaikilla on jotain menoa), enkä myöskään halunnut talvihäitä. Hetken mies kalenteria selasi ja totesi mennään kihloihin 1.4.14 ja naimisiin seuraavana vuonna kesäkuussa 12.6.15, kun se on lähimpänä vuosipäivää. (vuosipäivä siis 12.7). Näin ollen meidät vihitään pe 12.6 ja varsinainen juhla ja siunaus on 13.6 :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kriteerit olivat parillinen luku (vuosi, kuukausi ja päivä siis) sekä alkusyksy. Päiväksi valikoitui siis 20.8.2016 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivämäärävalinnoista on ollut hauska lukea. Osa tekee päätöksen no-otetaan-nyt-joku-päivä -periaatteella ja osa suunnittelee ja miettii tarkasti. Me halusimme talvihäät ja kun mitään "hassua" päivämäärää ei sattunut, niin valittiin sitten tammikuulta se päivä, joka oli meille sopivin. Päivämäärän valintaan meni ehkä 10 minuuttia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille hääpäivän valinta tuli aika luonnostaan. Mentiin extempore-kihloihin Prisman parkkipaikalla ruokaostosten teon yhteydessä ja oltiin jo puhuttu, että voitais piakkoin naimisiin mennä. Tasan vuosi kihlapäivästä sattuu olemaan ensi kesänä lauantai, joten se tuntui loogiselta valinnalta. Häät ovat 27.6.2015.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vaan jossain vaiheessa viime keväänä (2014) istuttiin alas miettimään tulevaisuuden haaveita ja toiveita, ja todettiin siinä molemmat sitten, et millos ne häät? Niistä ollaan aina puhuttu, ja sovittu, että sitten kun taloudellinen tilanne ne mahdollistaa, niin sitten. No nyt oltiin siinä tilanteessa, ja päätettiin että no josko 2015 sitten. Ja päivä (19.9.) valikoitui oikeastaan tuon haluamamme tilan vapaana olon mukaisesti. Emme halunneet kesähäitä, joten tuo päivä se sitten on.

Muokattu: , käyttäjä: Tiutu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katsottiin vaan mikä pv oli vielä vapaana juhlapaikassa, muutamia oli jäljellä, 11.7 tuli sit päiväks. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ei kyllä mitään väliä ollut hääpäivällä. Ainoastaan vuodenaika kiinnosti; keväthäät ehdoton nou-nou, syksy paras vaihtoehto. Haluamamme paikka sattui olemaan vapaa lokakuisena lauantaina, joten 31.10.15 nyt sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vuosi 2016 päätettiin, koska minäkin vihdoin valmistun silloin (mies siis jo valmistunut). Aluksi meillä oli haussa myhäisen loppukesän päivä, koska haluan illalla olevan hämärää. Valittiin sitten 20.8.2016. Juhlapaikkamme on kuitenkin lämmittämätön, ja tänä vuonna kun katseli ilmoja noihin aikoihin, niin alkoi palella. :D Päädyimme sitten vaihtamaan päivää, ja nyt on juhlapaikan kanssa sovittu 30.7.2016. Murphyn lakihan tietysti sanoo, että tuolloin sataa räntää ja nauloja, ja 20.8. on sitten aurinkoista ja lämpöistä mutta tilastollisesti heinäkuussa nyt kuitenkin pitäisi olla lämpimämpää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies päätti päivämäärän, kun ilmoitti käykö 15.5.15 mulle. Mie hämmästelin, että mihin koskee,koska olin asennoitunut, ettei mennä naimisiin :girl_sigh:

Viimevuonna toukokuussa hän tämän mulle ilmoitti ja siitä asti sitten olen hääressannut kaikkea :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan molemmat syksyihmisiä, joten haluttiin viikonloppu loppukesältä. Mitään tiettyä päivämäärää ei ollu mielessä, joten lähinnä katottiin vaan millon juhlapaikan ja kirkon puolesta onnistuu ja nyt sitten on varattuna 19.9.2015! Näin jälkeenpäin ajateltuna (ei siis mitenkään erityisen suunniteltua) sattui päivä mukavasti, sillä meillä on 17.9 vuosipäivä joten hääpäivänä tulee seurustelua täyteen neljä vuotta ja 2 päivää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Talvella on kylmää ja liukasta, keväällä haisee lannoitetut pellot ja koiran kakka, kesällä on liian kuuma joten syksy valikoitui vuodenajaksi.  Ja syksyllä on myös lomat lusittu, kesähäät, valmistujaiset ja rippijuhlat takanapäin. Päivällä joka valittiin, 3.10.2015 , ei ole mitään erityistä merkitystä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mentiin kihloihin 10.11.12, helppo muistaa. Ja hääpäivänkin haluttiin olevan helppo muistettava niin päätettiin sen olevan 1.5.15. Ja ollaan kevät-ihmisiä molemmat :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Halusin talvihäät. Tammikuu on liian lähellä joulua joten kuukaudeksi valikoitui helmikuu. Siskolla on synttärit loppu kuusta joten valittiin päivä kuukauden alusta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me taas päädyttiin toukokuuhun sen takia, että olisi kevättä ilmassa, mutta ei liian kuuma :) nurmikko oli juuri ehtinyt vihertyä ja lehdet aukesivat puihin kun me lampsittiin naimisiin. Lisäks toukokuussa ei oikeastaan ole niin paljon tunkua muiden häiden ja juhlien osalta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän päivä valiintui marraskuuhun, koska muulloin ei vain itse ehdi. Eikö siinä ole tarpeeksi syytä? :D  Lisäksi päivä sopii häidemme teemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taas mies tykkää syksystä, joten siksi syyskuun alku. Itselle ehkä keväthäät ois ollu kaikkein mieluisimmat, mutta miehelle ajankohta tuntui niin tärkeältä, joten sillä mennään  :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ radamsa, ihana perustelu. :D

Me pidämme häät toukokuun lopussa, sillä rakastan kesää yli kaiken enkä halua minkäänlaista häästressiä sille ajanjaksolle. Hoidetaan homma pois alta ennen sitä. :D Lisäksi rakastan toukokuussa sitä Jes, kesä tulee! -fiilistä ja juuri vihertynyttä luontoa. Myös miehelle sopi toukokuu oikein hyvin.

Muokattu: , käyttäjä: Littis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivään vaikuttaa lähinnä mun työt. En mitenkään pystyisi menemään naimisiin häämessujen ja syksyn välisenä aikana. Aika ei vaan riittäisi :D Itse olisin mieluiten pitänyt häät loka-marras-joulukuussa, niin ei tarttisi sumplia työkuvioita, mutta mies haluais aikaisemmin ja toivoi syyskuuta, niin menköön. Mä joudun nyt vaan sitten pelaamaan omien duunien aikataulujen kanssa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään