Ruokajuomien erillishinnat menun lisäksi


Elissa

Recommended Posts

Haluaisin kokemuksia / mielipiteitä seuraavasta.

Meillä olisi siis aikeissa pitää hääjuhla ravintolatyyppisessä paikassa. Menut ovat mahtavan kuuloisia ja kohtuullisen hintaisia (n. 40 e/hlö). Mutta niihin kuuluisi vain vesi!

Eli kaikki alkoholittomatkin juomat (lasten maidot, mehut, kotikaljat, piimät, limsat...) pitäisi maksaa erikseen. Ja hintaa tulisi 1 eur / lasi kulutuksen mukaan. Ja laskujeni mukaan yksi vieras voi hyvinkin juoda 5 lasillista illan aikana. 100 vieraalla se tekisi 500 e lisälohkaisun budjettiin, joka meillä on paljon.

Onko tällainen toimintatapa yleistä? Kannattaako? Olimme tosi innoissamme paikasta, mutta tämä jotenkin latisti hommaa. Paikka on täysin uusi, ja on vaikeaa luottaa, että onko sama hinnoittelu kaikille, vai kokeillaanko tässä meitä. Onko reilua ravintoloitsijan puolelta? Mitä mieltä olette?

Link to comment
Share on other sites

Vesi kyllä kuuluisi hintaan, mutta mikään muu ei. Hääbudjetti on muutenkin niin yllätyksiä täynnä, että toivoisi voivan budjetin ruoka/juomakulujen osalta arvioida ainakin etukäteen, eikä "kulutuksen mukaan". Pöytiinkaatoa tuskin tarvitsee, sillä ruokakin haetaan buffet-pöydästä. Vieläkin tätä ihmettelen... :/

Link to comment
Share on other sites

No minun mielestäni ei kuulosta mitenkään omituiselta jos ruokajuomat maksavat erikseen. Eiväthän ne ravintolallekaan ilmaisia ole. Toisaalta hinta kuulostaa melko kalliilta jos yhdestä maitolasillisesta pitää pulittaa euro. Ainahan voitte kuitenkin yrittää neuvotella asiasta, monet ravintolat/pitopalvelut ovat valmiita joustamaan käytännöissään ja jopa antamaan alennusta kysyttäessä.

Ps. Eiköhän noiden maksullisten ruokajuomien menekki ole muuten helppo laskea tyhjistä pulloista ja tölkeistä, vaikka ihmiset niitä juomia itse hakisivatkin.

Edit. Ei mitään sittenkään, huomasin juuri, että alkuperäisessä viestissä oli mainittu kyseessä olevan ravintolahäät...

Muokattu: , käyttäjä: Minimorsio
Link to comment
Share on other sites

^ No en minäkään pitopalveluiden kohdalla, mutta silloinhan ihmiset usein huolehtivat itse juomista ja pitopalvelu laskuttaa vain ruuista ja tarjoilusta. Toki olisi varmasti järkevämpää (ja näin kai yleensä tehdäänkin), että ravintola laskisi menun hinnan sellaiseksi, että siihen kuuluu myös alkoholittomat juomat. Juomat silti eivät ole ravintolalle ilmaisia, siitä ei päästä mihinkään, joten sikäli en niiden maksullisuutta ihmettele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...