Jump to content
Naimisiin.info

Voiko häämarssi olla sama alussa ja lopussa?


Guest Jenny

Recommended Posts

Itse soitin isäni häissä saman kappaleen eri osat mennessä ja tullessa: Puotilan kappeli oli pieni, joten pitkiä marsseja ei tarvittu. Soitin yksin viululla Händelin D-duuri -sonaatin ensimmäisen hitaan osan ensin puoleenväliin. Siinä oli selkeä tauko, josta kappale jakautui kahtia. Lähtiessä sitten soitin kappaleen loppuosan, joka toimi ikään kuin vastauksena ja päätöksenä ensimmäiselle osalle. Se toimi mielestäni hyvin. Täsmälleen samaa kappaletta en suosittele, saattaa kuulostaa jopa hieman tylsältä kun toistetaan samaa.

En usko että on mitään sääntöä, jonka mukaan pitäisi olla eri kappaleet mennessä ja tullessa. Mutta suosittelen sitä kyllä lämpimästi! Häämarsseja on paljon erilaisia kauniita, häämarssiksi käy myös lähes mikä tahansa muu klassinen kappale. Jotkut seurakunnista suhtautuvat hieman nihkeämmin kevyeen musiikkiin ja elokuvamusiikkiin.

Mitä häämarssia olette ajatelleet? Kerro marssin nimi, niin voisin miettiä mikä sille sopisi pariksi. :) Vaikka marsseja voi yhdistellä toisiinsa aivan miten haluaa, itselläni on tietyt marssit, jotka mielestäni "kuuluvat yhteen". Toiset sopivat paremmin yhteen kuin toiset.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Luin jostain, että alussa on yleensä joku "hitaampi" ja lopussa nopeatempoisempi?

Useimmiten juuri noin.

 

Esimerkiksi näin:

 

 

Sisääntullessa:

 

 

 

^ tuo marssi vaatii pitemmän kirkkokäytävän, että siihen rauhalliseen osioon päästään.

 

 

Ulosmenomarssina

 

http://youtu.be/PlyIehwwz6A

 

 

Meillä oli sisään mennessä miehen valitsemana perinteinen Mendelssohn ja poistumismarssina yksi tuon Kuortaneen marssin sovituksista, mutta uruilla soitettuna. Siihen löytyy nuotit Halsbrytarna-yhtyeen sivujen kautta.

 

Mutta se ei siis ole mikään sääntö, että marsseja pitäisi olla kaksi eri. Kai se vaan on ihmisen vaihtelunhalua enimmäkseen. Poikani häissä oli samat marssit tullen ja mennen.

Muokattu: , käyttäjä: Vanha Häijy Nainen
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Meillä soitettiin aikanaan Kappelin häämarssi (sen lyhyt alkuosa) kahdesti. Kirkko kun oli pieni ja halusimme marssin päättyvän saapuessamme alttarille. Kanttorimme mielestä ei ollut mitenkään tavatonta soittaa sama kappale kahdesti. Nyt jos pääsisin valitsemaan, soittaisin kyseisen kappaleen poistumistilanteessa kokonaisuudessaan varsinkin, jos on paljon häävieraita ja hääväen poistuminen siksi kestää pitempään..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Olen tässä kuunnellut eri häämarsseja ja en ole oikein mihinkään ihastunut niin paljon kuin tuohon Mendelssonin häämarssiin. Minäkin mietin, onko ihan typerää tai saati luvallista soittaa yksi ja sama marssi mennen ja tullen? Haluaisin kovasti kyseisen marssin sisääntulomusiikiksi.

Jos tuo ei käy, niin sitten - pitkin hampain - Melartinin häämarssi sisääntulomusiikiksi ja Mendelsson ulosmenomusiikiksi :D Pitänee vielä kysyä sulholta sekä kanttorilta...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...