Miten huomioida lapset?


BellaBaie

Recommended Posts

Meidän häihin laitetaan lapsille oma oleskelunurkkaus. Paikka jossa saa löhötä lattialla ja missä on kivaa tekemistä eri-ikäisille.

Esim DVD/pleikkari, puuhakirjoja, lautapelejä ja jotain leluja :)

Ajattelin, että lapsille voitaisiin laittaa "tatuoinnit" niitä saa suht edullisesti arkeittain eri teemoilla.

Ohjelmassa huomioidaan niin, että yks ohjelma olis meidän isä on parempi kuin teidän isä. Tietty vähän kilpailunumeroita muunnellen, ettei juhlapaikka mee pirstaleiks :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meidän juhlapaikassa on yläkerrassa erillinen huone, jonne ajateltiin laittaa lapsille puuhailtavaa. Tuossa huoneessa pidetään normaalisti musiikkileikkikoulua tms., ja portaiden yläpäässä on tästä syystä myös portti. Meidän häihin on tulossa paljon lapsia (kolmisenkymmentä alle 15-vuotiasta on kutsuttujen joukossa), joten on kiva että heille on jotain tekemistä. Värityskirja, piirustuspaperia, puu- ja pastellivärit, kirjoja, palapelejä, pehmoleluja yms. Mietin myös, että pitäisikö tuonne laittaa lattiatyynyjä... Ja ehkä pienen korin, johon laittaisi tarroja tai kiiltokuvia kotiin vietäväksi.

Ohjelmassa meillä on myös taikuri, joka on luvannut tehdä jonkun tempun ihan lapsia ajatellen. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Luulen, että meidän häihin tulossa ainkain omat ja kaasoni lapset. Näiden tulossa olevien lapsien iät ovat 2,5 vee x2 ja 1,5 vee x2. Heille meinasin keräillä sellaiset "puuhapussit" joihin tulee vihko, kynä, kumi, terotin, viivotin, värikynät ja ehkä jotain muuta mitä nyt halvalla saan =) Tällä hetkellä olen ostanut nuo puuvärikynät tallinnasta (n. 50 senttiä/pkt), Tiimarin loppualesta kynä-kumi-viivotin-terotin paketit ja vihkot (yhteensä tais olla n. 8 euroa).

Lisäksi tehdään yleisesti pelattavaksi juhlatilaan muistipeli pilttipurkin kansista ainakin. Mutta ei mielestäni tarvitse mitään omaa nurkkaa tuollaiselle lapsimäärälle. Saavat tanssia ja juhlia ihan meidän kanssa siihen asti kun jaksavat. Niin ja karkkibuffetissa taitaa ainakin meidän lapset viihtyä :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häissä lapsille oli oma huone, jossa kaiken laisia pleikari pellejä, värityskirjoja, legoja yms. muita leluja. Mutta kuitenkin suosituimpia juttuja oli pöytäkorsiteena käytetyt tikkuilmapallot sekä muuten koristeena käytetyt ilmapallot. Tikkuilmapallot lähtivät kaikillä kotiin. Tämä on nykyisin aika edukas vaihtoehto, koska juhlamaailmasta, tiimareista sekä perusmarketeista saa kivasti palloja. Suosittelen juhlamaailman puhallettavia palloja oli muutaman euroa kolmen kpl paketti ja kaikki jaksaa ne puhaltaa, kun yhden suuntainen ventiili ja melkein kertapuhalluksella täyttyvät...

Lisäksi meillä oli muutaman tunnin palkattu ammattilainen lastenvahti. Lapset tykkäsivät ja aikuiset saivat juhlia vähän aikaa "rauhassa". Nykyään nämäkään ei maksa paljoa ja jos esim MLL:n kautta tilaa, niin taatusti laadukkaita... (myös kotitalousvähennystä voi hyödyntää, jos on vuodelta jo muuten omavastuun käyttänyt)

Link to comment
Share on other sites

Mä laitoin MLL:lle viestiä ja sieltä ei saa lapsenvahteja kun kotiin, eivät siis tule juhlapaikalle. :girl_sad:

Meillä tarkotus hommata sisälle ainakin kynät, paperia, ja värityskirjoja, mutta tietysti toivotaan että ilma olis hyvä ja vois olla pihalla. Sillon lapset pystyis hyödyntään juhlapaikan pihalla olevaa leikkimökkiä, pikkukeinuja, trampoliinia ja juhlamekot sotkevaa hiekkalaatikkoa :grin: Harkinnassa ollut myös pomppulinna. Riippuen nyt siitä miten saadaan noita vahteja paikanpäälle.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihin on tulossa näiltänäkymin kaksi lastenhoitajaa, jotka on tuttuja ja luotettavia tyttösiä. Ja lapsille tekemiseksi laitetaan läppäri + dvd:itä, leluja, lautapelejä, ehkä ongintaa tai muuta erityisohjelmaa sekä värityskuvia ja piirustuspaperia. Myös palapelit saattavat löytää tiensä paikalle. Tämän lisäksi hääohjelma tehdään niin, että siellä on myös lapsille mukavaa katsottavaa.

Lapsia meidän häissämme tulee olemaan n. 20, ja he ovatkin tärkeitä vieraita. :)

Link to comment
Share on other sites

Aika jänne tuo MLL. Meillä ei ole edes omia lapsia ja silti ei ollut ongelma saada lapsenvahtia hääpaikalle. Olisikohan aluekohtaisia eroja?

Meillä tuossa omassa lastenhuoneessa oli ideana juuri, että lapset, jos haluavat, niin saavat mennä sinne leikkimään. Lapsille häät ovat tylsä paikka (vihkiminen, puheet, aikuistenleikit yms.), vaikka olevinaan olisi rentoa tunnelmaa ja lapset saisivat leikkiä aikuisten seassa... esimerkiksi en usko, että yhtäkään lasta ei nimittäin kiinnostaa appiukon tai isoisän puheet vaikka kuinka hauskoja olisivat ja esimerkiksi silloin minusta lapsilla on hyvä paikka olla oma huone missä saa jatkaa leikkejään, eikä aikuisillekaan tule "hyssyttelyn" tarve... Toki kaikki tyylillään ja lapsia on monenlaisia, mutta ihan vain näkökulmaksi...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä ollaan tultu nyt siihen tulokseen suunnittelujen myötä. Että lapsille tulee oma leikkitila yhteen huoneeseen, mihin leluja, piirustusvehkeitä, patjoja ja tyynyjä, telkkaria + dvd:itä.

Lisäksi sipsiä, popcornia, karkkipatukoita ja pillimehua. Sitten lapsille ajattelin koota pienet pussukat johon pientä tekemistä -> tytöille tyttöjen juttuja ja pojille poikien juttuja. Jotain samaakin kuitenkin kuten pienet tehtävävihkot, jotka tiimarista ostin 25senttiä kpl (oli joulukuosi päällä, mutta päällystin paperilla ja koristelin ääriviiva perhostarralla vaikka tuskin olisi lapsia haitannut), pieni pkt puuvärikyniä...

Ikähaitari lapsilla kuitenkin noin 1-vuodesta 12 vuoteen. 12 vuotiaalle ajattelin tehdä oman erityisen pussin, johon vähän jotain isompien tyttöjen juttuja kuten joku kiva lehti tms :)

Tää homma vaan yksinkertasesti tuntuu paisuvan käsistä kaikin puolin ;))

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mie oon kans miettiny noita pusseja, mut haluisin sit tehä kaikille lapsille just hänen näköisensä pussin, eikä tää nyt tarkotus oo olla lastenjuhla pelkästään. :D Nyt tarviis rauhottavia ja järkeä tää lastentarhanope, jolta karkaa lapasesta koko lastenjuttu.

Samaa järkeä kaivattaisi täällä ;D sillä homma alkoi kuulostaa jo turhan pitkälle lastenjuhlilta kun omia suunnitelmia luin lävitse :D hieman siis karsin suosiolla lopulta ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei näillä näkymin ole kuin kuusi lasta, joista kaksi alle kouluikäistä (1-vuotias ja 4-vuotias) ja loput yli 10-vuotiaita, mutta alle 15 kuitenkin. En ole ajatellut oikein, että järkätäänkö sitten lapsille jotain erityistä..?? Joku pinjata voisi kyllä olla hauska, kun on kuitenkin isoja lapsia ja muutamia lapsenmielisiäkin, joten se voisi olla aika kiva ohjelmanumero. Ehkä kuitenkin voisi rakentaa pikkunurkauksen, jossa voi piirrellä/väritellä?!?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Meillä oli lapsille myös oma puuhasteluhuone, josta oli näkymä myös juhlatilaan. Lapsille oli myös kaksi hoitajaa palkattuna. Huoneessa oli dvd-jutut, piirtämistä, värittämistä, askartelua ja pehmeää vilttiä/tyynyjä, jos alkaa väsyttää. Vanhemmat tykkäsivät ja niin myös lapset! Jos lapsia kutsuu hääjuhlaan, kannattaa heidät myös huomioida. Sekä lasten että vanhempien iloksi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Häihimme ei ole tulossa kovin suurta lapsikatrasta, joten ajattelin muistaa lapsia pienellä puuhalaukulla. Iästä riippuen laukun sisältö hieman vaihtelee. Isommille lapsille ajattelin ostaa kertakäyttökamerat. Lisäksi salkusta löytyy myrkyttömiä värikyniä, hääaiheinen värityskirja, saippuakuplia, tarroja ja sorminukke.

http://ritzybee.com/...=417&w=276&zc=1

Tavarat kasaan kartonkisiin lasten salkuihin, sillä ne sopivat hyvin häidemme matkailuteemaan.

Muokattu: , käyttäjä: Sinun ikuisesti
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Minun piti ihan avata hääkansion vieraslista pitkästä aikaa laskeakseni lapsukaisten määrä. Sellasta lukua kun seitsemän näytti olevan niitä, jotka lapsiksi luen. Ja juuri kun olin laskenut niin mieleeni juolahti, että serkun tyttöystävähän on raskaana. (sain vasta kuulla) Joten 8 pikkuvierasta on meidän listalla.

Ikähaitari on yllättävän laaja, koska omat pikkuveljeni ovat silloin toinen 8 ja toinen kohta 11. (härregud vasta ne oli ihan nappuloita! :girl_impossible: )

Sitten pienin vieras tulee olemaan tämä parikuinen vauva ja muiden lasten iät n.5v, 2x3v, 2v ja 2,5v... Jotain haluaisin keksiä ja nämä muksut huomioon ottaa, mutta mitä? :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee noin kuusi lapsivierasta ja haluamme ehdottomasti huomioida heidät hyvin. Olen suunnitellut tekeväni jokaiselle pienet puuhakassit tai -salkut. Lisäksi karkkibuffet järjestetään erään lapsivieraamme pyynnösta (tai siis ideasta).

Oletteko järjestäneet mitään yhteistä ohjelmanumeroa tai leikkiä, jossa lapset pääsevät pääosaan? Joku mainitsikin jo "meidän isä on parempi kuin teidän isä", mutta myös muita ideoita kaipaisin!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille on myös tulossa 8 kappaletta lapsivieraita. Nuorin on silloin noin 5kk ja vanhimmat 12 vuoden kieppeillä. Hankalaa miettiä että mitä keksisi kun ikähaitaria on. Myöskään juhlapaikasta ei löydy erillistä huonetta jossa voisi panostaa lapsiin oikein kunnolla. Ainoastaan eteisaulasta löytyy pöytänurkkaus jota äkkiseltään mietin piirustuspöydäksi. Lastenvahti olisi kyllä kiva, mutta montako lastenvahtia olette miettineet lapsia kohti? ja oletteko ajatelleet palkata heidät koko illaksi vai muutamaksi tunniksi?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...