Ellimin

Millä perusteella ETTE valinneet juhlapaikkaa?

67 viestiä aiheessa

Meillä karsiutuivat pois juhlapaikat, jotka/joissa:

- olivat mielestämme liian kaukana kirkosta

- liian kaukana lähimmistä majoituspaikoista

- olivat sokkeloisia, yksittäisiä huoneita peräkkäin (halutaan kaikki vieraat siis samaan tilaan)

- pitopalvelu paikan puolesta (eli haluttiin valita oma)

- aikainen poistuminen (eli ei mitään lisäaikaa xxx€ per tunti meininkiä)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäiseksi karsiutuivat pois ne paikat joissa on A-oikeudet, yhtä tällaista paikkaa käytiin katsomassa ja aika tyyriksi olisi tullut vaikka paikka muuten olikin tosi kiva.

Alunperin suunnitelmissa oli myöskin että pitopalvelu pitää saada järjestää itse mutta kiva juhlapaikka jossa ei ole pitopalvelua ei vain ole mahdollinen yhtälö. Tästä ollaan siis jo annettu periksi koska emme tahdo seuraintalo/työväintalo tyyppistä juhlapaikkaa jotka ovat lähes ainoat vaihtoehdot ilman cateringia.

Paikat, joissa ei haluta myydä paikka meille ovat myös jääneet pois laskuista. Jos paikan pitäjältä tarvitsee nyhtää paikan tietoja ja pyytää esittelemään juhlapaikkaa eikä luvattua sähköpostia kuulu en voi muuta kuin epäsuositella paikkaa muillekin. Kemiat täytyy kohdata paikan pitäjän kanssa, muuten en voi rentoutua omissa häissäni.

Aika paljon olen valmis tulemaan vastaan mutta tässä ne tärkeimmät kriteerit joiden perusteella olen tiputtanut vaihtoehtoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin suunnitelmissa oli myöskin että pitopalvelu pitää saada järjestää itse mutta kiva juhlapaikka jossa ei ole pitopalvelua ei vain ole mahdollinen yhtälö. Tästä ollaan siis jo annettu periksi koska emme tahdo seuraintalo/työväintalo tyyppistä juhlapaikkaa jotka ovat lähes ainoat vaihtoehdot ilman cateringia.

Noin yleisesti ottaen sanoisin, ettei kannata olla tuosta asiasta niin varma. :) En tosin tiedä missäpäin asutte, joten voit olla oman alueesi kohdalla tässä ihan oikeassa. Meilläkin oli kriteerinä, että ehdottomasti ei paikan omaa pitopalvelua ja ehdottomasti ei seuraintalo/työväentalo -tyyppistä tilaa, ja niin vaan juhlatila löytyi silti! Turun seudulla ollaan siis. Toki tilavuokra on sitten vastaavasti tällaisissa tiloissa usein korkeampi, mutta se kompensoituu aika nopeasti kun voi kilpailuttaa pitopalvelut ja tuoda omat juomat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi paikka ainakin karsittiin siksi, että siellä oli karmeita kala-aiheisia tauluja ympäriinsä seinillä :rolleyes:

Muuten upea paikka (tosin aika kaukana kirkosta), mutta ne kalataulut kyllä heti näytti mun silmään aika ankeilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vaikutti juuri nuo A-oikeudet valintaan. En missään tapauksessa halua, että vieraat joutuisivat itse maksamaan omat juomansa. Meille on vieraita tulossa n 160, joten budjetti ei oikein riitä tarjoamaan ravintolahintaista alkoholia niin suurelle porukalle. Paikan täytyi siis ehdottomasti olla sellainen mihin saa tuoda omat juomat.

Lisäksi valintaan vaikutti se, että tilassa on oltava yksi suuri sali mihin kaikki vieraat mahtuvat. Olen muutaman kerran ollut häissä, jossa vieraat on jaettu moneen pieneen huoneeseen ja sellaista en halua omiin häihini.

Myös juhlapaikan sijainti vaikutti jonkin verran, juhlapaikka on rauhallisella paikalla, mutta kuitenkin riittävän läheellä keskustaa, jotta jos esimerkiksi jotkut poistuvat taksilla juhlapaikalta niin se ei tule kovin kalliiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei huomioitu tällaisia paikkoja:

-A-oikeudet omaavat

-liian kalliit paikat (yli 1000 euroa on aika paljon)

-ne, missä olisi pitänyt siivota samana iltana

-ne, missä ei saanut polttaa kynttilöitä (häät lokakuun lopulla)

-ne, mitä ei olisi päässyt koristelemaan edellisenä päivänä (ei ehdoton kriteeri)

Päädyttiin sitten Laaksolahden monitoimitaloon, joka oli aika hyvä valinta! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme halunneet ravintolahäitä, koska haluan itse koristella paikan omannäköiseksemme ja haluamme tuoda juomat itse.

Myös paikan piti olla sellaisessa paikassa, josta olisi lyhyt matka mennä lapsemme kanssa nukkumaan (on häiden aikaan 5kk, joten voi olla, että tarvitaan äitiä...).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä paikkoja rajoitti pois listalta ensimmäisenä hinta. Lisäksi yksi paikka oli melko kaukana ja vaikeasti löydettävissä, eikä siellä olisi ollut tarpeeksi istumatilaa sijoittaa vieraita rennosti. Yksi paikka ei ollut mieleemme tarpeeksi siisti emmekä jääneet odottamaan, vaikka paikkaan oli kuulemma tulossa täysi pintaremontti puolisen vuotta ennen häitä. Yksi ravintola oli aivan mielettömän ihana ja persoonallinen, mutta kun mietimme, että sulho tulee olemaan frakissa, niin paikka oli hieman liian rento. Viimeisin vääntö kahden välillä loppui lopulta siihen, että toisessa ei olisi saatu kaikkia vieraita samaan huoneeseen istumaan ja sinne olisi pitänyt etsiä erillinen pitopalvelu, joten siinä tapauksessa halvempi hinta hävisi helpolle vaihtoehdolle. :)

Eli tiivistettynä syyt paikkojen joutumiseen pois listalta olivat

- Korkea hinta (yli kipukynnyksen meneviäkin löytyi)

- Vaikea löytää

- Epäsiisteys / selkeä kulahtaneisuus

- Liika rentous verrattuna juhlaan muuten

- Vaativa työmäärä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hylättiin muutama paikka seuraavin perustein:

* A-oikeudet

* Koko juhlaväki ei mahtuisi samaan tilaan

* Juhlatilan sijainti/miljöö

* Juhlatilan vuokra verrattuna siihen mitä rahalla sai

* Juhlatilan ulkonäkö (en voi sietää tummaa puuta olevia juhlatiloja, siis sellaisia jotka ovat lattiasta kattoon sitä samaa tummaa puuta.

* Emme halunneet mitään koulun jumppasalia muistuttavaa, seurojentaloa tai nuorisotaloa.

* Eräästä juhlapaikasta ei vastattu e-mailiimme ollenkaan, vaikka alustava varaus tilan kalenteriin oli tehty

* Mikään muu kuin varaamamme paikka ei antanut SITÄ fiilistä.

Muokattu: , käyttäjä: Kaley

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka tama on OT, mutta koska asiasta on tassa ketjussa paljon keskusteltu, laitan taman nyt viela tanne: http://www.oikeus.fi...ostus/55066.htm

Jutussa siis siita, etta poliisi oli evannyt joltakulta ilmoituksen alkoholitarjoilusta haissa jossakin kartanossa, jonka puolesta pitopalvelu tuli. Kartanolla ei ollut A-oikeuksia. Tassa mielestani olennainen lainaus (koko juttu loytyy linkin takaa): Pääasian osalta hallinto-oikeus totesi, että asiassa saadun selvityksen mukaan X:n kartanoa vuokrattiin juhla­tilaisuuksiin kuten häät, muisto­tilaisuudet ja yritystilaisuudet, joiden ruoka­tarjoiluista vastasi kartanon kanssa samassa omistuksessa oleva pitopalvelu­yritys, jolla ei ollut anniskelulupaa. Tilaisuuksien ulkopuolella kartano ei tarjonnut ruoka- ja juomapalveluja eikä ollut muutoinkaan auki yleisölle. X:n kartanoa ei voitu siten pitää ravitsemisliikkeenä tai paikkana, jossa yleisölle maksusta pidetään saatavana ruokaa tai virvokkeita. Sillä seikalla, että yksityistilaisuuksien järjestäjät maksoivat tilaamistaan pitopalveluista, ei ollut merkitystä asiassa.

Äänestys 2-1

Pääasian osalta eri mieltä ollut jäsen katsoi, että kyseistä juhlatilaa oli ratkaisun perusteluista ilmenevissä oloissa pidettävä sellaisena ravitsemisliikkeeseen verrattavana paikkana, jossa alkoholin nauttiminen oli alkoholilain 58 §:n mukaisesti kielletty.

Jatkovalitus vireillä KHO:ssa

Nayttaa siis silta, etta laki ei ole yksiselitteinen ja sita valitettavasti tulkitaan miten tulkitaan. Olisi mielenkiintoista tietaa miten taman jutun jatkovalitus on edistynyt.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen juttu! Toivottavasti tosiaan jossain vaiheessa tulee jotain kautta tietoon miten tuo päättyy...siitä voi nimittäin tulla aika tärkeä ennakkotapaus. Tuo äänestys jo kertoo, ettei asia ole aivan yksinkertainen. Ja lakia tosiaan on tulkittu miten sattuu, jossain tiukemmin ja jossain löysemmin. Kiva siinä sitten asiakkaan yrittää selvittää mikä tulkinta pätee :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli jo juhlapaikka varattu ja menimme suunnittelupalaveriin. Minulla meni kuitenkin paikanpitäjän kanssa sukset joka asiassa niin totaalisesti ristiin, että nyt harkitaan juhlapaikan vaihtoa. Eli lisäyksenä edellisiin:

henkilökemiat!!

En halua ottaa riskiä, että saan joka asiasta vääntää hänen kanssaan hääpäivänäkin eli kesälle 2012 edelleen on kai sitten paikka hakusessa. :girl_impossible: Mikään ehdottamani asia ei sopinut hänelle, vaan kaikki värit ja koristeet määräävät he samoin istumajärjestyksen ohjelman aikataulun jne jne.. Jos jotain haluaa muuttaa niin pitäisi samana aamuna tulla värkkäämään, muulloin ei sovi. Lisäksi pitää silti maksaa heidän koristeluistaan vaikka niitä ei käyttäisikään.

paikka on selvästi kalliimpi kuin muut alueen juhlapaikat, joten ajattelin, että saan varmasti hyvää palvelua. Heillä on ilmeisesti kuitenkin varaa sanella ja valita asiakkaansa eikä heitä haittaa mikäli juhlapaikka ei ole joka viikonloppu täynnä. Ei tullut sellainen olo, että haluaisin mennä sinne enää takaisin.... Harmi, koska paikka oli upealla paikalla joen rannalla eikä muita vastaavanlaisia paikkoja ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Aivan kamalaa! :girl_impossible::( Toivottavasti loydatte jonkun paremman siihen ajankohtaan, jonka olette valinneet!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tilojen sopimattomuus omaan ajatusmaailmaan häistä. Sellaisia paikkoja ei edes katsottu missä pitäisi itse hoitaa pitopalvelupuoli yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä jäi heti tänään kättelyssä jo pidempään mielessä ollut tila pois kuvioista, kun ei tultu esittelemään ollenkaan eikä puhelimeen vastattu. Ovi tosin oli auki, josta kävimme huhuilemassa, muttei ketään näkynyt. Samalla totesimme, että paikka liian pieni meille ja enpä halua ottaa riskiä, että ennen häitä tilan vuokrauksessa tulee ongelmia, kun kerta ei edes näyttämään tultu... Nyt uutta paikkaa hakuun (ja samalla menettämään mielenterveys =D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. poistettu

Muokattu: , käyttäjä: Daliya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpaikkoja karsittiin sen mukaan, että...

- oli liian kaukana kirkosta tai kaupungin keskustasta ja paikalle olisi joutunut kulkemaan autolla, taksilla tai bussilla.

- ei haluttu ravintolaa

Meillä on tässä hääketjussa aika harvinainen hääpaika eli meillä on a-oikeudet, pitää poistua klo 1 yöllä ja paikalla on oma pitopalvelu. Nää seikat ei olleet meille tärkeitä, vaan että paikka on kiva, kaunis ja sinne on helppo kulkea. Lisäksi haluttiin paikka, jossa ei tarvitse itse tehdä juuri mitään vaan voidaan mennä omiin juhliimme rennolla meiningillä. Meidän hääpaikka vastaa kaikista koristeluista ja järjestelyistä ja loppusiivouksista yms. Me saadaan vaan juhlia ja nauttia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpaikkaa ETSIN ja paikat karisee sitä mukaa kun:

- Hinta menee liian suolaiseksi.

- Tila liian suuri pienemmälle porukalle

- Talvikäyttömahdollisuus puutteellinen (talvihäitä varten!)

- Liian kaukana kirkosta

- Kielletty alkoholi/omat ruoat

- Siivous samana iltana

Ohhoh..yllätyinpä itsekkin listan pituudesta. :girl_prepare_fish:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kolme tärkeintä kriteeriä on edullinen hinta, paikassa saa olla siihen asti kuin haluaa ( eli ei pois 01.00 tms ) sekä omat juomat! Eli ei ravintolahäille..

Pienellä budjetilla yritän mennä muutenkin ja ravintolahäät ei siihen kyllä menisi mitenkään!

Tottakai tilan pitää olla sopivan kokoinen eikä missään jumalan selän takana..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlapaikkalistalta karsittiin heti pois

- vanhat ja kulahtaneet paikat, eli jos ilma sisätiloissa haisi esim. tunkkaiselle (lue homeelle), ei kiitos. Tämä poissulki kaikki seurojentalot ja muut yleispaikat.

- paikat, joissa pitäisi hoitaa kaikki mahdollinen itse

- töykeä palvelu omistajilta

- korkea hinta, mikä taas poissulki hienot ravintolmiljööt.

Loppujen lopuksi saatiin se paikka, jota oltiin miehen kanssa alunperinkin ajateltu. Siisti ja muunneltava, joitain vuosia takaperin remontoitu tila, iso parkkis, hyvä akustiikka ja vuokra n. 40 euroa... :girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä karsiutuivat ihan ekana pois kaikki A-oikeudet omaavat paikat ja ravintolat - vaikka kuinka kauniita ne olivatkaan. Halutaan ehdottomasti järjestää omat alkoholitarjoilut, ettei vieraiden tarvitse kustantaa omia juomiaan tai käydä parkkipaikalla naukkailemassa taskumateista! Seuraavaksi karsiutuivat kaikki seurojentalo-tyyppiset ratkaisut. Haluttiin tyylikäs ja pikemminkin kartanomainen juhlapaikka, ei siis mitään mäntypaneloitua mökkiä tai vielä vähemmän liikuntasalia. Lisäksi toiveena oli, että kaikki vieraat mahtuisivat yhteen isoon tilaan. Sen jälkeen mietittiin sijaintia, ei haluttu keskellä kaupunkia sijaitsevaa juhlapaikkaa, vaan mieluummin luonnon ja/tai meren lähellä sijaitseva paikka. Ja onnistuttiinkin löytämään sellainen juhlapaikka joka meidän tärkeimpiä toiveita vastasi, eikä tilavuokrakaan ole paha! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi painava syy oli, miksi emme yhtä juhlapaikkaa varanneet oli se, että vieraiden olisi pitänyt istua neljässä eri huoneessa, eikä muunlaista juhlanviettotilaa ollut. Ja yksi juhlapaikka hylättiin, kovan hinnan takia eli juhlapaikan vuokra oli 1000 e ja ruoka oli n. 40 euroa per/henkilö ja siellä oli myös a-oikeudet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä yks juhlapaikka vaihtoehdoista kaatu siihen kun ei siellä ei ollut seiniä/lämmintä tilaa kaikille vieraille. Ja häiden ajankohdan huomioon ottaen ilma voi olla sillon vielä melko kylmä. + Saatiin siitä niin kauhee riita anopin kanssa aikaseks, joten siltäki vältyttiin kun vaihdettiin juhlapaikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me karsittiin pois pari kuppaista maamiesseurantaloa, eivät sovi tyyliin.

Sitten oli tosi nätti navetan ylinen, joka toimii kesäisin taidenäyttelytilana. Homma kaatui kuitenkin siihen, että paikka pitää todella huonosti yhteyttä asiakkaisiinsa. Kysymyksiin ei ole vastattu ja odotettu ja kyselty perään on jo pari kuukautta. Että ei sitten. Lisäksi anniskeluasiat olivat melko hämärät ja vieressä olisi illalla lauantaitanssit + vilkas terassi. Kukapa siinä katsoo kuka meidän puolelle vaeltaa kuokkimaan.

Otettiin sit kaks jättikokosta telttaa miehen vanhempien pihamaalle. Oli parisataa kalliimpi, kuin maamiesseurantalo ja sinne saa tehdä ihan mitä huvittaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin jo kauan suunnitellut juhlat meren rannalle ihanaan lavamiljööseen. Lavatalo koki viime syksynä täydellisen peruskunnostuksen ja olin onnesta soikeana kun ulkopinnat maalattiin kuin tilauksesta meidän häiden väreillä. Tuli aika varata tila. Omistaja ei vastannut puhelimeen vaikka soitin eri aikoina eikä kyllä soittanut takaisinkaan. Lopulta sain hänet kiinni, sovimme esittelystä (pääsen töistä vasta neljältä, mutta hän tinkasi ajan 15.30 kun vähän yli neljä tuntui hänestä liian myöhäiseltä ajankohdalta olla töissä). Siinä vaiheessa alkoi soida hälytyskellot päässä. Haluanko oikeasti toimia hänen kanssaan hääsuunnitteluni?

Sain luvan poistua töistä hieman aiemmin ja menimme vanhempieni kanssa paikalle. Ketään ei kuulunut. Soitin 5 kertaa omistajalle. Odotimme 45 minuuttia, kurkimme sisälle, soitimme ovikelloa toimistotiloihin, kuljimme ympäristössä. Lähdimme päättäen että tämä oli tässä. Omistaja soitti minulle parin päivän päästä iloisella äänellä "olis soittanut. Niin?" Selitin että olimme sopineet tapaamisesta ja totesimme paikan päällä että emme ikävä kyllä halua sitä enää. Omistaja oli ei ollut muistanut tapaamistamme. Soitin maanantaina ja sovimme esittelyn huomiseksi eli tiistaiksi. Omistaja ei missään vaiheessa pahoitellut tapahtunutta ja puhelun jälkeen olin varma että tein oikean ratkaisun.

Toinen paikka järven rannalla karsiutui, koska oli varattu jo :rolleyes:

Kolmas ja viimeinen mahdollinen paikka paikkakunnallamme onkin nyt varattuna meille. Tämä tosin metsän keskellä, kaukana vesielementistä, jota suunnittelin häidemme punaiseksi langaksi. Se ajatus meni siinä. Onneksi häihin on vielä vuosi. Keksimme jotain muuta :lol:

Muut paikat karsiutui pitkälti samoista syistä kuin muiltakin:

- liian sokkeloinen (juhlijoita yli 100, kaikki toiminnot ja vieraat samaan tilaan)

- paikoissa valmis pitopalvelu ja A-oikeudet (haluamme omat ruuat ja juomat)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään