Jump to content
Naimisiin.info

Sormukseen kiveksi muu kuin timantti


Guest Talven morsian

Recommended Posts

En halunnut timanttia eettisistä ja ekologisista syistä, joten pähkäilin pitkään tämän jalokiviasian kanssa. Luettuani erilaisista kivistä safiiri alkoi tuntua parhaalta valinnalta kovuutensa takia, halusin kuitenkin sormuksen, jota voin käyttää päivittäin. Varmasti mikään jalokivi ole kovin ekologinen, joten ei ole tarkoitus tässä kuulostaa miltään ekojeesukselta... Olin kuitenkin iloinen, että itseäni mielyttävä kivi löytyi, eikä "tarvitse" ottaa timanttia.

 

Meille tulee siis teetetyt sormukset, kivi on valittu ja nyt vain odotan sormuksen valmistumista! Suomessa saatavilla olevista valmiista mallistoista tykästyin oikeastaan ainoastaan Annette Tillanderin valikoimaan, hänen mallistoissaan on paljon myös värijalokiviä. Kannattaa tutustua erityisesti jos pitää romanttisemmasta tyylistä!

 

Sormukseeni on siis tulossa vähän yli 4 mm halkaisijaltaan oleva vaaleankeltainen safiiri, joka käy mielestäni ihanasti yhteen keltakullan kanssa. Toivottavasti lopputulos on yhtä hieno kuin odotan, vielä muutama viikko pitää maltaa ennen kuin sormus on valmis...!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Hirilore ja Maydreaming, mä olen myös edelleen ihan in löööv sormukseeni. Näin kahden viikon käytön jälkeen alkaa tuntua enemmän ja enemmän omalta. Liikennevaloissa meinas jäädä yks aamu vihreät käyttämättä, kun eräs ihaili sormustaan ratissa...

Link to comment
Share on other sites

kun eräs ihaili sormustaan ratissa...

 

 Mulla on pari kertaa meinannut lause katketa puhelimessa kun oma sormus on kimmeltänyt niin nätisti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nyt sain vihdoinkin kaunokaiseni nimettömään :)

 

 

157de5fd-640a-4096-962d-4b0b324eb6e4.jpg

 

Keskikivenä 1,03ct vaaleanpunainen safiiri ja yhteensä 0,3ct W/VS timantteja platinassa. Tyytyväisempi en voisi olla!

Muokattu: , käyttäjä: Nannuliini
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mulle luultavasti tulee vihkisormukseen kiviksi moissaniitteja. Haluamani malli maksaa Timanttisilla valkokultaisena ja viidellä timantilla (yht. 1.0 ct) muistaakseni noin 1800 euroa, joka on minusta ihan liikaa yhdestä sormuksesta. :grin: Toisekseen mulle ei ole mitenkään pakollinen juttu että kivet ovat nimenomaan timantteja, kun muitakin vaihtoehtoja värittömiksi kiviksi nykyään on. Valkokultaakaan en oikeastaan haluaisi materiaaliksi, kihla on palladiumhopeaa (puolet palladiumia) ja vihki saisi olla samaa materiaalia tai sitten kokonaan palladiumia. Olen kysellyt Etsystä korukauppiailta tarjouksia ja yhdestä paikasta antoivat hinta-arvioksi tuolle haluamani malliselle sormukselle 400 euroa. :blink: Käsittääkseni timanttien ja moissaniittien hinta-ero kasvaa sitä mukaa mitä isommista kivistä on kyse.

Link to comment
Share on other sites

Pakko kommentoida että Nannuliinin sormus on aivan tajuttoman hieno!

 

Voi kiitoksia! :girl_in_love:

 

Kuukauden käyttökokemuksella olen ollut tosi tyytyväinen sormukseen. Vähän on tietysti tottumista ja aluksi tuntuikin, että kolauttelen sormusta jatkuvasti kaikkialle, mutta äkkiä sen olemassaoloon on tottunut. Keskikiven istutus on kuitenkin suht. matala, vaikka safiiri onkin melko kookas. Onneksi en ainakaan korkeampaan istutukseen päätynyt. Safiiri on myös ihana siitä, että se on jokaisessa valossa vähän eri sävyinen.

 

Kukaan ei ole yhtään ihmetellyt sitä, että sormuksessa on keskikivenä safiiri eikä timantti. Monet vanhemmat rouvat ovat jopa ylpeänä esitelleet rubiini- ja sinisafiirisormuksiaan, joihin en ole jotenkin koskaan kiinnittänyt huomiota! Jotenkin kihlautuneena sitä alkaa kiinnittää huomiota toisten sormuksiin enemmän.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hauska kuulla, että muillakin on värillisiä kiviä sormuksessa. Innostuin värillisistä kivistä luettuani jostain lehdestä jutun aiheesta - kuvituksena oli tosi kauniita sormuksia. En ollut alun perin ajatellut, että valitsisin sormuksen, jossa olisi värilliset kivet. En tiedä miksi, koska kuitenkin tykkään väreistä. Kai sitä on jotenkin ehdollistunut ajatukseen, että vihkisormuksessa "kuuluu" olla timantteja. Lopulta päädyin sormukseen, jossa on sekä rubiineja että timantteja. Tykkään siitä paljon enemmän kuin "pelkistä" timanteista, jotka toki nekin ovat kauniita!

Link to comment
Share on other sites

^ saisiko rubiini-ihanuudesta nähdä kuvaa? :) Itse vielä hetken mietiskelen rubiinin/safiirin (sävy on aika mielipideasia) mallia ennen sepän luo menoa..

Link to comment
Share on other sites

Voin yrittää muistaa laittaa, kun se saapuu. :) Sormusta täytyy pienentää ja tietysti kaiverrus myös tehtävänä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Sormukseeni on siis tulossa vähän yli 4 mm halkaisijaltaan oleva vaaleankeltainen safiiri, joka käy mielestäni ihanasti yhteen keltakullan kanssa. Toivottavasti lopputulos on yhtä hieno kuin odotan, vielä muutama viikko pitää maltaa ennen kuin sormus on valmis...!

 

Oih, pakko linkata tännekin, kun bongasin juuri oman sormukseni haat.fi -sivustolta kultasepänliike Papajan kuvakoosteesta. Tämä ollut sormessa toukokuusta lähtien ja olen sormukseen aivan ihastunut. Papajan Anneli sai hyvin kiinni ajatuksistani. Timanttia en ole kaivannut hetkeäkään, muitakin kauniita kivivaihtoehtoja on!

 

post-46770-0-25203500-1408467162_thumb.j

Muokattu: , käyttäjä: mehitähti
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...