Jump to content
Naimisiin.info

Pienen budjetin häät (yhdistetty ketjuja)


shine-78

Recommended Posts

Kutsut tehtiin itse, tosin veljeni painatti omansa eivätkä ne juurikaan tulleet halvemmaksi. (tosin heillä  oli ehkä paljousalea jo siinä, lähettivät niin paljon enemmän kutsuja..) Kutsulle tuli hintaa vajaat 2e kpl. Yksinkertaiset kutsut on kauniit ja tarpeitahan saa vaikka Tiimarista. Me hommattiin Sinooperista.

Askartelin itse hääohjelmat, pöytäkartan sekä nimikyltit.

Ruuat teki kaverini sisko, joka on pirun hyvä kokki. Tarjoilun hoiti kokin kautta tullut ammattitarjoilija. Kakut teki täti ilmaiseksi, oma äiti leipoi osan kahvipöydän antimista sekä anoppi teki pikkuleivät. Ja tarjottavaa en halunnut olevan sen seitsemää sorttia.

Tarjosimme ruualla olutta ja viiniä, ja kun häät oli muualla kuin ravintolassa, ei tarvinut maksaa maltaita.

Hääyö vietettiin kyllä sviitissä mutta halvassa sellaisessa, 127e yö ja kaupunki oli Oulu :o En olis halunnut välttämättä edes hotelliin kun olen ite töissä hotellissa mutta kun ei viittinyt vanhempienkaan luokse mennä.

Kukat pöytiin ostettiin puutarhalta, halusin orvokkeja. Ja nyt orvokit kukkii pihallani.

Hääkimppu hyvältä ja halvalta kukkakauppiaalta. Yksinkertainen kimppu on pop.

Huomenlahjaa ei aiottu laittaa. No en malttanut olla laittamatta mutta se ei ollut kallis. Eikä suinkaan pakollinen.

Meikissä ja kampauksessa ylitin budjetin kyllä.... ja sormus ylitti sen myös....

Hääautona kaason auto

Ei hääkarkkeja

Hääpaikalta hotelliin (matkaa oli lähemmäs 20km) omalla autolla; minä ajelin huntu putkella kun olen raskaana enkä juonut mitään ;D

Musiikki levyltä

jne jne.... Ei kaikesta tarvitse maksaa maltaita. Itsetekemällä säästää pitkän pennin. Alusasut ostin ihan normaalista liikkeestä, Lindexiltä. Kengät löytyi halvalla... En ole todellakaan kova askartelemaan mutta mielestäni kutsujen ja nimikylttien tekeminen ei vaadi kovinkaan suuria taitoja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Monet ovat painottaneet sormuksen tärkeyttä, mutta itse olen miettinyt asian niin, että ostan häihin vain sileän sormuksen, johon voi sitten erinäisten vuosipäivien kunniaksi lisätä kiviä tai vastaavaa. Muutenkaan en erityisen prameista koruista pidä, joten ratkaisu sopii minulle erinomaisesti.

Link to comment
Share on other sites

Vaikea antaa mitään vinkkejä, kun se on vähän paikkakunnasta ja suhteista kiinni. Itse satuin tietämään mainion ja edullisen pitopalvelun, mieleinen juhlapaikka järjestyi suorastaan pikkurahalla ja lähisuvusta löytyy vaikka mitä hyödyllisiä taitoja ja resursseja. Sormukseen en halunnut millään kiveä ja puvun löysin käytettynä. Mut oikeastaan yhden neuvon voi antaa, kannattaa hommailla tarvittavia juttuja ajan kanssa  ;)

Link to comment
Share on other sites

Taitaa olla ketjun aloittaja jo naimisissa,mutta tässäpä meille muille vinkkejä..

Itse olen jo nyt hommannut melkein kaikki koristeet,vaikka häät on 3 tai 4 vuoden päästä,mutta 1. olen varma,ettei mieli muutu,koska olen haaveillut tällaisista jo pitkään 2. hinnat nousee koko ajan 3. kyseisessä putiikissa oli kaikki -50%.Aion ostaa myös loput koristeet ja loput kutsutarpeet/muut paperitarvikkeet alesta.

Sitten,kun tiedämme kumpana vuonna menemme naimisiin (päivä on kuitenkin selvä jo) aion ostaa sormuksen alennusmyynnistä ja huomenlahjat myös. Saattaa olla,että käytän tuttua kampaajaa,joten sen saa halvemmalla,mutta en ole vielä varma.Sitten aion myös suunnata heti kokeilemaan pukuja ja odottaa tuleeko alennusmyyntiin juuri se minkä haluan.Myös oppilaitosten tekemä puku on käynyt mielessä.Sukkanauhat on aika halpoja www.calligraphen.net sivuilla.Tietysti myös merkkiliikkeissä on alennusmyyntejä,jos haluaa panostaa hääyötä varten alusasuunsa..

Valokuvaamoon mennään,mutta emme välitä niinkään onko valokuvaaja nimekäs,kunhan työnjälki on sellaista,mikä meille kelpaa..

Kirkkoon/juhlapaikalle teemme itse kukka-asetelmat,korkeintaa jokin isompi asetelma ostetaan ruokapöytään.Samoin sormustyyny ja ehkä kaason ja morsiusneitojen puvut.

Tuttu antaa varmaan alennusta hääkakusta,ja pikkuleivistä.

Ehkä ei tehdä boolia,vaan laitetaan juhlaohjesääntöön maininta omista juomista.

Me haluamme omiin häihimme vain hyvät ystävät ja muutaman sukulaisen,jotka todella pitivät yhtettä,joten siinäkin säästää mukavasti.

Kun ajoissa aloittaa joka asiassa hintavertailun pikkuhiljaa,niin voi säästää uskomattomia summia.Tokihan kaikessa ei voi säästää syystä tai toisesta,mutta aika monessa voi,jos haluaa..

::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me löydettiiin kuoret hääkutsuja varten kirpparilta, 50kpl/1,50 ja kutsukorttipohjat haetaan huomenna paikallisesta askarteluliikkeestä, jossa ne ovat lehden mukaan 60% alennuksessa. Loput kutsukorttimateriaalit Tiimarista, leimasimet yms. lainataan kavereilta.

Eipä juuri nyt tule muuta mieleen, täällä on jo niin paljon hyviä ideoita  ;)

Link to comment
Share on other sites

No, meillä näkyy rahaa menevän liikaa jo nyt joten innolla luin kaikki vinkit. Itse kun olen myös häiden aikaan hoitovapaalla, ja ne tulothan tiedetään... Yks erittäin hyvä vinkki on se, että ostaa häitä edeltävänä vuonna pikkuhiljaa kaiken mahdollisen ettei tule karmeita laskuja kerralla. Itse ostin pukuni uutena mutta maksan sitä vähittäin 100e kuussa joten ei kirpaise niin paljon. Samoin maksamme etukäteen miehen ja bestmanin vuokrapuvut, kukat ja sormuksen. Valokuvauksesta en tingi vaan haluan ammattikuvaajan ottamat hääkuvat. Paikan päällä saa sit kaveriharrastaja hoitaa hommat. Kiitoskortit muuten maksaa ihan älyttömiä, joten kannattaa ottaa itse (tai siis otattaa) jollain kuva ja teettää siitä kopiot fotonetissä. Digikuvat 16 senttii kipale, kun halvin liike veloittaa ainakin Kuopiossa 40 senttiä/kpl. Itse teen kutsut, pöytäkortit, ohjelmat, menut ja noi kiitoskortit. Itse koristellaan auto, koristeita ostin käytettynä täältä. Askarteluun on ihan ehdoton vehje se Fiskarsin uus laite jolla tehdään kohopainantaa kartonkeihin. Jälki on kuin painotalosta! Olen itse tosi tyytyväinen. Koristelussa monesti kynttilät ovat halvempia kuin kukat, tylli on kaunista rypisteltynä ja maksaa 2e/m, ja senkin voi sit halkoa nauhoiksi.. Autona käytetään omaa jos ei kaverin jaguaria saada, hääyö vietetään kotona jos ei sulhonen ehdi asiaa hoitaa =)  Sormuskin ostetaan ehdottomasti alennusmyynnistä, kengätkin sain sieltä tosi halvalla. Silti toi budjetti vaan kasvaa =/   Niin, ja juhlapaikasta vielä. Ainakin me laskettiin et ravintolahäät tulee halvemmaks kuin pitopalvelu. Hinta on 27,50/hlö (lapset 4-12 puoleen hintaan ja alle 4-v ilmaiseksi) mutta hintaan kuuluukin sit kaikki: ruoka, alkumalja, ruokajuomat (holittomat), kukat, liinat, tarjoilu, lastenhoitohuoneet, cd-systeemi ja levyt. Ei tartte kun mennä paikan päälle. Tosin, itse koristelen vielä hiukan lisää mutta pakko ei olisi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee ihan itsestään jo aika paljon säästöä verrattuna moneen muuhun.

Häät ovat pienet, ei alkoholia missään vaiheessa, ei tanssihäitä, teen puvun itse, koristelut ja kutsut yms. tehdään myös itse... tosin siltikin tuntuu siltä että hintaa kertyy ja paljon ???

Mutta meille on tärkeintä että saamme toisemme, ulkoisilla puitteilla ei niinkään. Mitä merkitystä sillä on onko pöydissä floristin tekemät kukkalaitteet vai jotain itse kehiteltyä - eihän sitä kukaan kuitenkaan myöhemmin enää muista  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Me säästetään tosi hurjasti jättämällä alkoholijuomien tarjoaminen pois. Eikä ainakaan tule turhia riitoja, kun sukulaiset juo vähän liikaa (kokemusta on)

Puvun teen itse, sillä opiskelen vaatetusta. Ammattikoulussa teettämällä saa juuri sellaisen puvun kuin haluaa, ja hinta ei todellakaan päätä huimaa.

Koska ollaan molemmat opiskelijoita, koetetaan säästää vähän kaikessa. Kutsut, ruuat ja kaikki pikkusälä ainakin tehään itse. Tulee (tai pitäisi tulla  ;D ) ainakin sellaista kuin itse halutaan. Hääyötäkin  vietämme todennäköisesti jossakin muualla kuin kalliissa hotellissa.

Link to comment
Share on other sites

Säästämisvaihtoehtoja

;) Pitää häät semmoisessa paikassa, jonne saa viedä omat

   alkoholit.

;) Ostaa alkoholit virosta

;) Rajaa kutsulistaa

;) vuokraa hääpuvun

;) tekee itse paikan koristelut ja kutsukortit

;) hääautona oma auto

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa myös miettiä, mitä tilaa kukkakaupasta. Minä kysyin kukkakaupasta, mitä maksaisi, jos heiltä ottaisi murattikoristeen hiuksiin. Kauppias sanoi, että heiltä toki kyllä saa, mutta varmaan tulee halvemmaksi ostaa muratti ja leikata siitä itse sopiva pätkä :) Ostinkin sitten tässä tarjouksesta kolme ihan kohtuullisen kokoista murattia yhteensä 6 eurolla ja mietin, että siitä olisi ollut jo komeasti juhlapaikan koristeluunkin materiaalia. No, koristelu päätettiin jo hoitaa toisin, joten muratit jäävät nyt kotia koristamaan :)

Link to comment
Share on other sites

En jaksa koko ketjua lukea läpi, enkä tiedä joko tämä on mainittu täällä. Mutta:

KIRPPARIT! :) Niitä kannattaa kierrellä. Itse esim. tänään löysin sieltä 3,10 eurolla käyttämättömän häälaukun itselleni. ;) Lisäksi sieltä on löytynyt ihan käypää tavaraa koristeluun pikkurahalla. :)

Eli, jos haluaa kuitenkin laittaa häihinsä kaikenlaista, muttei ole siitä valmis paljoa maksamaan, niin kannattaa koluta kirpparit. Monesti häissä tarvittavat jutut ovat kuitenkin vain sitä yhtä päivää varten, joten itse en ainakaan maksaisi niistä kovin paljoa. Hääpukuni alaosaankin löytyi kangas muuten kirpputorilta... ::)

Link to comment
Share on other sites

Jep, olen samaa mieltä Lady_Myrian kanssa. Kirpparilta tekee usein löytöjä. Ja itse löysin paljon hyödyllistä esim. huuto.net:istä yms.  Se on tietty vähän vaivalloisempaa kuin että menisi kauppaan ja ostaisi ihan uutena  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

mistään ei jouduta luopumaan sen takia että meillä on keskimäärin edulliset häät. budjetin katto on 4000 euroa, mutta alle taitaa jäädä aika kirkkaasti.

kutsut askartelin kaason ja sulkun kanssa, ja ne oli kyl kauniimmat kun mistään tilattuna ikinä!

viinat haettiin tallinnasta, ja on muuten paljon halvempaa kun täällä, vaik matkat maksaa. pelkästään sillä säästöllä mikä skumpasta tuli, olis menty vaikka kaks kertaa sinne viroon ja takas.

ruoka tehdään itse, talkoilla. arvatkaa vaan kuinka kivaa mulla on ollu äidin, siskojen ja kaason kanssa kun me ollaan suunniteltu ja tehty.

täällä maalla kun kaikki tuntee kaikki niin saa mitä vaan ja halvalla.

äiti ja siskot tekee hääkarkit. ihan perussetti, suklaasydän tylliin.

puvun ompelee mun ystäväni, hinnaksi tulee n. 150 euroa. eikä toista samanlaista oo varmasti.

sormus löyty halvalla, 94 euroa. eikä varmaan ihan heti kävele kukaan vastaan samanlaisen vihkisormuksen kanssa.

mulle on tärkeetä korostaa yksilöllisyyttä, sekä sitä että vaikka juhlat onkin niin ei tarvitse syyllistyä yltiöpäiseen kuluttamiseen.

Link to comment
Share on other sites

Jos yksinkertainen kimppu kelpaa ja omistaa vähänkään visuualista silmää, kannattaa ostaa kukat ja tehdä kimppu itse. Minun tapauksessani tästä tulee 80 euron säästö, ja kimpustani tulee takuulla ihana!!! (Ruusuja eri roosan sävyissä tiukkaan sidottuna, jos ymmärrätte:)

Link to comment
Share on other sites

me jätämme esim. videokuvauksen pois ja olen hankkinut kaikki koristeet+puvun täältä ja lisäksi juomat haemme Tallinnasta, vaihdoin myös pitopalvelun alkuperäisestä halvempaan, koska vieraita on kutsuttu kuitenkin parisataa, hääyötä emme myöskään vietä hotellissa. Niin ja kutsukortit valmistan itse sekä iltapalan valmistaa anoppi.

Link to comment
Share on other sites

Me saatiin säästöä sillä tavalla, että hääauto oli lainassa perhetutulta, mitään hääparin skummpalaseja ei ollut (ei kyllä tullut mulle mieleenkään, että ois pitänyt olla) ja hääyö vietettiin mökillä. Mökkiin päädyttiin, koska ajomatka oli sinne lyhyt ja ajatus järveen pulahtamisesta vielä ennen nukkumaanmenoa ja aikatauluton löhöily seuraavana päivänä tuntui ihanalta.  

Me ei myöskaan tarjottu kuin pari lasia viinia ja skumpat, sillä musta ryppääminen ei ole se häiden itse tarkoitus. Meillä oli myös maksullinen baari, enkä kuullut keneltäkään valituksia tästä. Juhlat loppui yhdeltätoista ja siitä porukka lähti jatkoille.

Hääpuvun ostin, vaikka olisin voinut ottaa vuokratunkin, jos olis löytynyt sopiva. Olen vaan sen verran pitkä, että vuokrapuvut oli liian lyhyitä. Mun puku myytiin häiden jälkeen tilanpuutteen vuoksi, tosin aika haikein mielin. Mä yritin järkeillä, että onhan siitä puvusta kuvia ja turhaan se roikkuu vaan kaapissa kun siinä on aika paljon rahaa kiinni. Niillä rahoilla ostettiin sitten tiskikone.

Kortit tein itse, mutta enpä tiedä tuliko niistä mitään säästöä, materiaalit kun nekin maksaa. Halusin tehdä itse, että saisin uniikit kortit.

Ois sitä voinut monessa muussakin paikassa säästää. Meillä oli häät ravintolassa, mikä on tietysti kallista, mutta on se pitopalvelukin, kun joutuu kaikki astiat ja pöytäliinat ja kyntteliköt vuokraamaan. Nyt tuli kaikki paikanpäältä, eikä kukkien lisäksi tarvinnut muita koristeita kun sali oli niin nätti.

Tärkeintä on mun mielestä se, että ei säästä niissä asioissa, mitka kokee itselleen tärkeimmiks. Meille se oli ruoka. Bändiä meillä ei ollut, ja siinä saatiin hirmu säästö. Ei me oltais bändillä mitään tehty, kun ei tykätä tanssiakaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä lisärahaa on tullut kivasti kirpputorilta, kerralla pidetty 1kk pöytää ja 300e-450e tullut.( vuodessa kertyy jo ihan kivasti)

Ja tavara on ollut ihan siis kaikki karsittu pois mitä ei ole viimeiseen vuoteen käytetty..

Samalla ollaan saatu siivottua kaapit ja komerot. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästöä tulee nimenomaan siitä, että pidetään häät ravintolassa. Pitopalvelu plus joku paikka olisi tullut tosi paljon kalliimmaksi. Ruokajuomat maksamme, mutta muut alkoholit saavat vieraat ostaa itse. Tämä siksikin, että se ehkä hidastaa ryyppäämistä.

Itse en tinkisi tarjoilusta, sormuksista ja meidän puvuista. Kaikesta muusta voi. No onneksi sukulaisilta saa lainaksi hienon auton ja kukkajutut ja sellaiset on luvattu meille tehdä. Ja hotellihuoneestakin saa varmasti henkilökunta-alennusta :P

Link to comment
Share on other sites

Me saadaan säästettyä kuvauksessa kun kaveri ottaa kuvat, asiansa osaava. Hiukset laittaa ja meikkauksen tekee kaaso, puvun ja kengät löysin täältä, koristeita osa täältä, kutsut tehdään itse, meille ei tule pöytiin aitoja kukkasia vaan tehdään paperinaruista kukkia...jotain autokoristeluita tulee mutta ei mitään erikoista. Sormus saatiin erittäin edullisesti kun en halunnut mitään jättisuurta kiveä/kiviä.Hääyö luultavasti kotona. Meille ei tule mitään painatettuja servettejä, menut tekstataan puuhun(päreisiin luulisin :) ) Ohjelmalehtiä ei tule juhlapaikalle, kirkkoon ehkä tulee. Bändiä ei tule, viemme stereot juhlapaikalle ja cd:ltä musiikki taustamusiikiksi...tanssikoot jotkut jos haluavat  ;D

muoks: kirj.virheitä

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa kyllä oikeasti miettiä niiden kutsujen itse tekemistä. Meillä nimittäin tuli sekä kutsut että kiitoskortit ainakin tuplaten kalliimmaksi kuin valmiit, Calligraphenilta tilatut kutsut. No, tämä oli oma moka, mutta silti. Eli askartelutarvikkeet kyllä maksaa - kannattaa laskea tarkasti, koska esim. kartonkia menee yllättävän paljon kortteihin eikä isosta kartongista kovin montaa kutsua saa tehtyä (taitetun mallista siis).

Halvin kutsu, minkä olen nähnyt ja joka silti oli tosi kiva ja hieno, oli värilliselle A4-paperille printattu kutsu (ja sana "kutsu" oli sellainen valmis kultainen tarra). Kuori oli tavallinen (pitkänomainen) kuori, jota oli itse koristeltu. Siinä kutsussa oli tekstiä vähän enemmänkin (ajo-ohjeita ym.) ja homma toimi hyvin ja kutsu oli kaunis. Paperia oli koristeltu itse kultatussilla tehdyllä tyylitellyllä köynnöksellä. Paperi oli taiteltu pitkänomaiseksi - eli ei puoliksi vaan kolmeen osaan. Se jo yksistään teki kutsusta juhlallisemman tuntuisen kuin pelkästään puoliksi&puoliksi taitettuna.

Häiden kallein yksittäinen kustannus on ruoka. Eli siinä kannattaa pysähtyä ja miettiä, mitä tarjoaa. Tavallinen sisäfile tulee taatusti halvemmaksi kuin pekonilla käärityt kananrintafileet. Lihakeitto ei välttämättä ole halvin vaihtoehto, koska samat ainekset siinä on ja toisaalta lisukkeita tarvitaan esim. leipäpuolella enemmän. (Kun kuitenkin varmaan yleensä halutaan hääjuhlaan jotain juhlallista eikä tavallista arkiruokapöytää). Ruokapöytää saa runsaamman näköiseksi laittamalla esim. salaatin värkit erillisiin, omiin kulhoihinsa. Salaatti omaansa, tomaatit omaansa, kurkut omaansa, oliivit omaansa, meloni omaansa jne. Kotijuusto kannattaa laittaa noin 3 sentin paloiksi, koska silloin niitä ottaa 1-2 eikä koko kauhallista (jos on pieninä kuutioina).

Lisäksi kannattaa miettiä sitä vaihtoehtoa, että alkupalat eli kylmä ruoka ja pääruoka tarjoillaan yhtäaikaa. Ihmiset siis ottavat samalle lautaselle sekä kylmän että lämpimän ruuan. Silloin ei tarvita kumpaankaan kovin runsasta valikoimaa (jos kylmä ja lämmin ruoka tarjoillaan erikseen, tarjottavatkin ovat runsaammat ja valikoima suurempi = hinta kasvaa). Eli juhlassa on yksi ruokailu ja sen jälkeen jossain vaiheessa on kahvit. Ruuan yksi kattaus vähentää myös vieraita rassaavaa jonottamista ja odottelua.

Kahvipöydässä ei välttämättä tarvitse olla 16 eri sorttia tavaraa. Periaatteessa hääkakku on se pääjuttu ja sen lisäksi voi olla paria lajia pikkuleipää ja joku "pullavati". Tavallinen käntty (= pullapitko) on tosi halpaa ja käy hyvin kaupaksi eikä sitä kannata halveksua!

Toinen iso kustannuserä on morsian. Puvun voi saada ihan liikkeestäkin omaksi 300 eurolla, käytettynä vielä halvemmalla. Alusvaatteisiinkaan ei välttämättä tarvitse laittaa sitä 150 euroa... :) (vaikka kunnon korsetti toimii kyllä jälkeenkinpäin eikä ole vain yhden päivän hömpötys).

Kampaajalle ei myöskään kannata sanoa, että kyseessä on morsiuskampaus, vaan menee "juhlakampaukseen" ja vaikka selittää menevänsä kaverin häihin. Hääkampaus kun maksaa tuplaten sen verran kuin juhlakampaus. Varsinkin jos haluaa pelkistettyä tyyliä, esim. nutturakampauksen. Selviää varmasti alle 50 eurolla (ainakin mun kotikaupungissani). Ja meikki kannattaa tehdä itse tai pyytää jotain meikkausta taitavaa kaveria meikkaamaan.

Link to comment
Share on other sites

Kampaajalle ei myöskään kannata sanoa, että kyseessä on morsiuskampaus, vaan menee "juhlakampaukseen" ja vaikka selittää menevänsä kaverin häihin. Hääkampaus kun maksaa tuplaten sen verran kuin juhlakampaus. Varsinkin jos haluaa pelkistettyä tyyliä, esim. nutturakampauksen. Selviää varmasti alle 50 eurolla (ainakin mun kotikaupungissani).

Missä kaupungissa asut?

;D

:-X

Link to comment
Share on other sites

Minä ajattelin säästää puvun hinnassa ja ostaa puvun tallinnasta. Myös sieltä saa erittäin kauniita pukuja ja paljon edullisemmin kuin täältä suomesta. Tallinnassa pukujen hinnat pyörivät siinä 200-300e ja täällä taas saatat maksat puvusta monta sataa euroa enemmän. Myös hääyön aiomme viettää kotona. Tämä jo siitäkin syystä, että kodin saa laitettua paljon romanttisemmaksi kuin hotellihuoneen, eikä tarvitse seuraavana aamuna herätä aikataulujen mukaan. ;)

Link to comment
Share on other sites

säästän monta sataa euroa puvun hankkimisessa kun ostin 5 metriä kangasta hintaan 50 euroo jonka äitini ompelee samoin teen kaasoni puvun kanssa, valmiit puvut maksaa niin paljon.

Kutsukortit teen itse, olen itseasiassa aloittanut jo niiden tekemisen samoin myös kiitoskortit teen itse.

Sovimme siskoni kanssa, että hän ottaa meistä kuvia digikameralla joista sitten päätämme itse sen hääkuvan.

Ikeasta varmastikin löytää jotain nättiä koriste juttuja pöytiin, jossa aion myös itse käydä ostoksilla.

kampauksesta en voi tinkiä, koska mulla on melkein ristiselkään ulottuvat pitkät hiukset ja ihan älyttömän paksut, jossa ei meinaa ainakaan itsetehdyt kiharat pysyä, niin pakko se on mennä kampaajalle ja meikkauksen pyydän tekemään jonkun kaverin tai siskoni.

Ruoasta en tingi, paitsi teen itse muutoksia valmiiseen menu ehdotukseen joka sitten tiputtaa tai nostattaa hintaa, sen näkee sitten.

Miehelläni on puku valmiina jota ei tarvitse erikseen hommata.

Sormukseen et halua mitää ylimääräisiä juttuja 1-3 timanttia on ihan maksimi ja sekin maksaa 200-300 euron väliltä, kun sen pitää olla valkokultaa.

Emme maksa vieraiden juomia, vaan he saavat ostaa ne itse.

Häämatkalle emme lähde heti häiden jälkeen ja hääyön vietämme todennäköisesti hotellissa, siitä tosin ei olla vielä puhuttu ;D

Bändin saimme hyvään kaverihintaan.

Periaatteessa teen kaiken mahdollisen itse paitsi ruoan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...