Jump to content
Naimisiin.info

Pienen budjetin häät (yhdistetty ketjuja)


shine-78

Recommended Posts

Me ollaan pyritty säästämään siten, että kaikenlainen "ylimääräinen" sälä on jätetty pois. Esim. hääautona toimii bestmanin oma auto, kirkkoon ja juhlapaikalle ei tule kalliita kukkakoristeita, hääkimppu on pelkistetty jne. Se, mistä emme halunneet säästää, oli ruoka ja juoma. Tosin tässäkin säästöä tuli mm. siten, että haimme alkoholijuomat Tallinnasta.

Myös alennusmyyntejä olemme pyrkineet hyödyntämään. Ostin omat alusvaatteeni alennusmyynnistä ja myös juhlapaikan koristeet ostettiin alesta. Säästöä tuli myös siinä, että hääkampauksessani hiukset ovat auki. Kampaajan mukaan nuttura- ym. kampaukset saattavat olla todella kalliita. Myös koekampaus tehtiin värjäyksen yhteydessä ja siinäkin tuli säästöä, kun harjoituksesta veloitettiin vain tavallisen föönauksen hinta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vaikuttaa siltä, että tämän palstan kirjoittajat ovat varsin tiukasti pitämässä kiinni tietystä mielikuvasta onnistuneista häistä. Juhliahan voi monella muullakin tavalla. Olen ollut ainakin kolmissa todella matalan budjetin häissä, joista kaikki ovat olleet noin 50 - 80 hengelle:

1. Coktail-tilaisuus, jossa ainoastaan skumppaa ja pikkusuolasia. Tarjoilijoina pari ystävän teini-ikäistä tytärtä. Kaunis paikka, koristelutarve vähäinen. Ei bändiä, eikä oikeastaan mitään mainitsemianne askartelu sun muita tilpehöörihässäköitä. Tämän jälkeen jatkot ravintolassa.

2. Yllätyshäät tupareiden merkeissä. Juhlat olivat printattujen kutsujen mukaan nyyttikestit, eli vieraat toivat ruuat ja hääpari teki ainoastaan boolin ja siivosi kodin. Näin vältyttiin myös turhalta lahjapaljoudelta. Hääpukuna iltapuku alesta ja miehellä tummapuku. Ei morsiuskimppua eikä muitakaan koristeluja. Kirkossa sentään käytiin aluksi vuokratulla bussilla. Ja "tupareiden" jälkeen jatkot ravintolassa.

3. Vaihtoehdoista perinteisimmät häät, jossa kaikki mahdollinen tilpehööri oli toteutettu, mutta kaikki itsetehden. Juhlatilana (ruokailuosuus) seurakuntasali (ilmainen, alkoholin tarjoilu ja tanssi kielletty). Keittiössä kaveri, joka on ammattikokki ja muuten ohjelman ja kaiken säätämisen hoitivat kaksi kaasoa ja bestman. Itse olin kaasona, eikä ollut mielestäni paha nakki, koska ennen häitä en joutunut/ saanut tehdä muuta kuin polttarit. Noin 3 - 4 tunnin jälkeen pirskeet jakaantuivat kahtia vanhusten ja nuorten juhliksi kahteen kotiin (tätä on muuten käytetty muuallakin todella suurella menestyksellä). Morsiuspari kävi ensin vanhusten juhlissa tanssimassa häävalssit ja sitten tulivat nuorten kemuihin, jossa boolia riitti. Ja tämän kaiken suunnitteluun ja toteuttamiseen meni vain pari kuukautta kosinnasta. Jotkut ne osaa, varsinkin kun loistoauto, kampaaja, kokki, valokuvaaja etc. löytyivät tuttavista ja sukulaisista. Rahaa laittoivat sitten enemmän sormuksiin ja häämatkaan eli niihin mitkä jäävät itselle.

Link to comment
Share on other sites

meillä tulee kuvaajat, bändi, meikkaaja/kampaaja, 2lastenvahti", ruuanlaittajat. jne tuttava piiristä..säästää tosi paljon...

semmosta tässä mietiskelin, että jos laittais hääkutsut 2. luokan merkeillä...ovat kumminkin vähä halvempia, mutta onko se törkeetä? toinen harmi siinä olis, ettei oo oikein mitään kovin nättejä 2.luokan merkkejä...  :-/

nyt ostin halpa hallista tarjouksesta servetit mitkä oli aivan ihania ja just meidän näkösiä..tuli kierrettyä lähikaupunkien kaupatkin, kun omasta loppu.. :)

Link to comment
Share on other sites

Missä kaupungissa asut?

;D

:-X

Seinäjoella. Mun hääkampaus meikkeineen maksoi 170 euroa - siskon nutturakampaus (tosin ilman meikkiä) maksoi toisessa paikassa muistaakseni 45 tai 49 euroa. Joku täällä jossain vanhassa ketjussa sanoi selvinneensä Seinäjoen Prisman kampaamossa (kampaus JA meikki) 30 eurolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Näissäkin voi säästää jos ei itsestä tunnu niinn kauhean tärkeiltä...

Hääparin shampanjalasit voi ostaa esim.tavaratalosta, jos kelpaa ilman nimikirjaimia, Alusasu voi olla esim kauniit rintsikat ja pikkuhousut,eikä kallista korsettia. Kaikki turhat ylimääräiset kivat pois, kuten häälehti, hääkarkit jne.

Hih, mieleeni eivät olleet edes tulleet korsetti, häälehtien ostaminen ja nimikoidut kuoharilasit  ;) ! Häälehtiä tosin olen lainannut kirjastosta... Hääkarkkeja en halua.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

enpä itekkään muistanu nuita "hääparin laseja", mutta siitä tuli mieleen että johonki perinteeseen kuuluu että hääpari juo kihlajaislahjaksi saamistaan laseista ja ne kuuluis rikkoa sitten.joten eiköhän me juoda,kun saatiin essence-sarjan kuoharilasit kihlalahjaksi,mutta ei me niitä kyllä rikota :o

onneksi täti on kosmetologi ja meikkaa minut mielellään ja varmaan huiskauttaa sulhaselle punoitusta estämään puuteritujauksen.siskon kummi on floristi,joten kukatkin hoituu halvalla.olen sen verran kova suunnittelemaan että haluan kyllä tehdä kaikki mahdolliset itse(kutsut,paikkalaput jne.) ja silloin ainakin saan niistä varmasti sellaiset kuin ne ovat visioissani.saas nähdä,mulla on joskus vaikeuksia siirtää hommia muille,jos niin teenkin niin minun on ehdottomasti päästävä tarkastamaan työn tulos.haluan olla perillä jokaisesta pienestäkin yksityiskohdasta..kuulostan jo nyt "bridezillalta";)minä vain rakastan organisointia ja touhuamista!missähän vaiheessa kannattaa aloittaa kutsujen teko?

Link to comment
Share on other sites

Käsitykseni mukaan morsiuspuvun vuokraus ei ole se halvin vaihtoehto! Itse lueskelin, että pukuvuokra pyörii 300€ kieppeillä ja sillä hinnalla saa ostettua jo hienon käytetyn puvun tai haettua Tallinnasta uuden ja nämä voi taas laittaa kiertoon, joten siitä tulee vielä lisäsäästöö.

Juhlapaikka jonka olemme ajatelleet varata tarjoaa ilmaiseksi hääparille piilopirtin hääyöksi eli jos vertaa hotelliin niin säästöä tulee jotain 150-200€.

Vanhempani omistavat "maatilan", jossa on siipikarjaa ja sulhon suku harrastaa metsästystä, joten tarkoitus on kysyä juhlapaikan pitopalvelulta, jos he suostuisivat tekemään meidän omasta lihasta ruuat, sillä kunnon liha tarjoilussa maksaa eniten.

Tälläisiä säästämis ideoita on jo nyt kertynyt.

Link to comment
Share on other sites

Ostamalla mahdollisimman paljon käytettynä: pukuni maksaa uutena liikkeessa 799 euroa, ostin sen käytettynä (ollut päällä 8 tuntia) ja pesetettynä ja täysin uutta vastaavana 350 eurolla. Halusin erikoisen kakunkoristeen, joka maksoi uutena 39 euroa, sain käytettynä 15 eurolla, samoin huntu oli myös käytetty.

Säästöä tehtiin myös turhuuksien jättämisellä pois. ei hääkarkkeja, ei askarreltuja koristeita (paikka olisi mennyt pilalle sellaisilla), ei määrättömiä määriä kukkuia (vain minun ja tyttären kimput ja miehen sekä BM:n vieheet), meikki ja kampaus vain itselle... ei kuvaajaa, vaan olen kerännyt kaikilta kuvia ottaneilta kopiot ja upeita otoksia löytyy... ei huomenlahjoja.. mitähän vielä. Siis vain oleellinen ja itselle tärkeä, ruokaa ja juomaa - ja juomatkin sai ostaa itse mikä ei ollut ongelma kenellekään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

me yritetään säästää kaikessä missä voidaan...

juhlapaiika oli tosi halpa ruuat tekee serkku meidän avustuksella.. kaveri valokuvaa, hää auto tuttavan autoliikkeesta.. kotiin hää yösi.. marjoja, käpyjä, juuttikangasta, oksia, omenoita jaa muuta luonnosta koristeeksikiortit tein itse tallinnasta haetaan skumpat + muut, kaveri tekee hääkakut lahjaksi ja toisen kaverin siskot tulee tarjoilemaan, äiti tekee hää puvun, korsetin ostin kirpputorilta (löytö), avoppi tekee morsiusneitojen puvut, suvussa on video kuvaaja joka ei jättäisi kameraa pois vaiika pyydettäis ja kutsut lähetetään miehen työpaikan kautta ja tuttu tulee dj.ks!

et jos tässä ei tule säästöä ni ei tuu mistään... kuitenkaan en halua että perheeni jäsenet joutuvat hikoilemaan hää päivänä yhtään enempää kuin minäkään

Link to comment
Share on other sites

meidän häät on kahden viikon päästä ja niissä on penniä venytetty seuraavasti:

-mulla on äidin vanha morsiuspuku jota on muokattu ja päivitetty

-tuttu kampaaja tulee kotiin ja kaaso tekee meikin

-ruuat talkoovoimin toteutettuja, kylmä salaattipöytä, kaloja, lihaa, ja vain perunat lämpimiä

-viinit ja viinakset tallinasta www.viinarannasta.ee kautta

-koristeet pihlajanoksista, pihlajanmarjahelminauhoista, tuikuista ja puolukanvarpuseppeleistä (tehdään itse tyttöjen kesken)

-enon 60-luvun kaara hääautona

-tuttu valokuvaaja kuvaa ja se on hänen häälahjansa

-2 eri bändiä joissa osa muusikoista tuttuja, täti laulaa kirkossa

-työkaverit tarjoilemaan

-kakkupohja työpaikalta edullisesti/ilmaiseksi, täytetään paikan päällä

hääbudjetti on noin 2000 euroa, vieraita 110. suurimmat menoerät ovat ruoka, juomat, paikan vuokra, huonekaluvuokra ja palkkoja tarjoilijoille ja tuntemattomille bändin jäsenille. ja mun kengät...

Link to comment
Share on other sites

Halvin kutsu, minkä olen nähnyt ja joka silti oli tosi kiva ja hieno, oli värilliselle A4-paperille printattu kutsu (ja sana "kutsu" oli sellainen valmis kultainen tarra). Kuori oli tavallinen (pitkänomainen) kuori, jota oli itse koristeltu. Siinä kutsussa oli tekstiä vähän enemmänkin (ajo-ohjeita ym.) ja homma toimi hyvin ja kutsu oli kaunis. Paperia oli koristeltu itse kultatussilla tehdyllä tyylitellyllä köynnöksellä. Paperi oli taiteltu pitkänomaiseksi - eli ei puoliksi vaan kolmeen osaan. Se jo yksistään teki kutsusta juhlallisemman tuntuisen kuin pelkästään puoliksi&puoliksi taitettuna.

joo, just tuommosii aattelin :D tuo taittelu ja ne tarrat...:D

Link to comment
Share on other sites

Meidän kutsut oli kauniilla fontilla värilliselle paperille printattuja, eikä kukaan niistä ainakaan mitään valittanut. Eikä kulujakaan syntynyt kuin kirjekuorien (tiimarista ostin värillisiä) ja postimerkkien verran.

Itse huomasin oivan säästövinkin siinä, että kun asuu tälläisessä tuppukylässä, missä kaupoista ei juuri mitään haluamaansa löydä, niin pitää itse keksiä jotain kivaa tilalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee myöskin pienen budjetin häät, kun kaikki maksetaan itse ja aikataulu on aika tiukka, joten säästääkään ei ehdi. Siispä maksetaan viulut palkkarahoista ja otetaan tarvittaessa pieni laina. Häät ovat helmikuussa 2007 ja vieraita kutsutaan 85. Näin me säästämme:

- Häämme ovat sesongin ulkopuolella, joten tapahtumapaikkojen vuokratkin ovat edullisemmat. Valitsemamme paikka maksaa kokonaisuudessaan 455 euroa ja käytössä on iso keittiö. Pääsemme koristelemaan jo edellisenä iltana ja juhlia voi jatkaa pikkutunneille saakka.

- Eräs ystäväni hoitaa meille ruokatarjoilun. Hän ei ole itse kokki, mutta on houkutellut mukaan kaksi ystäväänsä, jotka molemmat työskentelevät ravintolassa. Näin meidän maksettavaksemme jäävät vain raaka-aineet, jotka nekin saadaan TODELLA edullisesti tukusta. Ruoka maksaa hääkakkuineen koko porukalle about 650 euroa ja pöytä on todella runsas (paahtopaistia, pippurikastiketta, perunoita, lihapullia, salaatteja jne.). Hääkakkuna meillä on tukusta ostetut amerikkalaistyyppiset juustokakut ja sulhasen äiti leipoo suvun vanhalla reseptillä pari kermakakkua. Kokit toimivat tarjoilijoina ja kylmät ruoat jäävät pöytään iltasuolaisiksi.

- Hääpaikan koristelussa teemana on punainen ja kulta ja käytämme kaikkia mahdollisia punaisen sävyjä. Koska on talvi, korvaamme kukat kynttilöillä. Ajankohdasta ja valitusta värityksestä johtuen saamme kaikki koristeet joulun alennusmyynneistä edullisesti ja sitten vain nypimme tontut ja mistelinoksat pois - avot!

- Kutsut ostin Tampereelta Fernian alennusmyynnistä - 50%. Koko hela hoito maksoi 40 euroa + postimaksut. Askartelemme kutsut kaveriporukalla syntymäpäivänäni ja samalla ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa.

- Äitini on ompelija ja ompelee puvun itse sekä kustantaa sen materiaalit.

- Sulhasella on todella upea perintöfrakki, joka modistetaan ja hankitaan em. joulun alennusmyynneistä sopivat asusteet.

- Hääpaikka on naapurissamme, joten emme tarvitse hääautoa.

- Hääkimppuni teen itse silkkikukista. Teen myös meikin itse, koska osaan sen parhaiten.

- Kampauksen minulle tekee eräs todella taitava ystäväni.

- Saamme häälahjaksi kaasoltani improvisaatioteatteriesityksen ja bestman toimii DJ:nä.

- Hääyön vietämme kotona, koska olemme juuri remontoineet oman asunnon ja viihdymme siellä paremmin kuin hotellissa.

- Ei huomenlahjoja, ei hääkarkkeja, ei turhaa hörsellystä. En näe tarpeelliseksi edes lehti-ilmoituksia.

- Alkoholit Tallinnasta, osan sponsoroi isäni.

- Majoitukset ja kuljetukset hoitaa jokainen vieras itse. Hääpaikan yhteydessä on hostelli, josta voi varata edullisen huoneen.

- Minulle ei tule muuta sormusta kuin kihlasormukseni, sillä en pidä liioista koruista ja kihlasormus kertoo mieheni rakkaudesta riittämiin. Sormukseen tulee kuitenkin uusi kaiverrus. Miehelleni ostan sormuksen luultavasti Englannista ja se maksaa n. 100 €.

Hääkuvan haluan ammattikuvaajalta, mutta hääpaikalla kuvaukset hoitaa ystävämme ja lisäksi siskoni videoi tapahtuman.

Meille tärkeintä on, että saamme hyvät bileet, joissa kaikilla on mukavaa. Ruokaa riittää, samoin juomaa ja ohjelma on vierasjoukolle sopivaa. Emme halua myöskään stressata häistä liikaa, joten siksi rykäisemme ne mieluusti nopeasti alta pois. Kokonaisbudjettimme on 2300 €.

Link to comment
Share on other sites

Me yritämme panostaa olennaiseen ja jättää mielestämme vähemmän olennaisen suosiolla pois.

- vihkiminen juhlapaikalla > ei hääautoa

- ei kukkia, ei edes kimppua tai vieheitä

- ei askarreltuja hääkarkkeja tai muistolahjoja

- valokuvaajana tuttu ammattikuvaaja joka kuvaa lahjaksi

- mun puku ja monet muut tykötarpeet käytettynä

- ei mitään erikoisia alusvaatteita

- sulholla on frakki jo ennestään

- iltapala tehdään itse (muut ruuat pitopalvelusta)

- hääyöksi kotiin

- hääpaikalle vähän koristeita, vain pöytiin ja nekin melko yksinkertaisia (ja suurin osa ikeasta :))

- juomat Virosta

Olisikohan siinä nyt tärkeimmät.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

me on alotettu koristeiden teko jo vuotta ennen häitä,niin ei tuu kerralla niin suurta rahanmenoa.hääpuvun löysin alesta 100e,joutuu kyl pienentään,mut se ei maksa kun 100e eli halvemmaks silti kuin vuokraus :)asusteita oon ostanu kans pitkin vuotta tiaran löysin alle 10e keinoturkis hartiakeeppi 69e,kengät alesta 40e(valkeat nilkkurit)riisipussit oon tehny ite,vaikkei ompelu olekaan vahvimpia puoliani...kuvaajaa ei oteta,saa oma porukka hoitaa.kampaaja on onnex tuttu,niin saa vähän edullisemmin,hääyö hotellissa,mut ihan tavan huone ei sviittiä.bändi tulee ruoka ja juoma palkalla.ainahan sitä hurahtaa ostaan jotain ei niin tarpeellista hömppää,mut kerranhan sitä vaan omia häitä juhlitaan. :-Xkannattaa siis hyödyntää tuttavien ja niiden tuttavien taidot ja tietty omat!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Käsitykseni mukaan morsiuspuvun vuokraus ei ole se halvin vaihtoehto! Itse lueskelin, että pukuvuokra pyörii 300€ kieppeillä ja sillä hinnalla saa ostettua jo hienon käytetyn puvun tai haettua Tallinnasta uuden ja nämä voi taas laittaa kiertoon, joten siitä tulee vielä lisäsäästöö

.

Eikä tarvitse lähteä edes Tallinnaan asti. Oma pukuni, juhlapukumallistoa tosin (halusin värillisen) eikä varsinainen "hääpuku", maksoi 350€. Mielestäni se ei ole kallis, kun ottaa huomioon että se on kaksiosainen ja ainakin halterneck-yläosaa voin käyttää myöhemminkin.

Link to comment
Share on other sites

Täällä on tullut paljon hyviä vinkkejä, kuinka säästää häissä.

Aloitimme säästämään häihin siten, että laitoimme kaikki pullorahat (sekä omat, että vanhempien pullorahat) kippoon ja pikku hiljaa niistä kertyi suurempia summia. Lisäksi samaan kippoon lisäsimme kaikki "hilut" mitä lompakossa oli.

Toinen rahansäästökeinomme on se, että ostamme suurinpiirtein kaiken ruoan s-ruokakaupoista. Ja S-tilillämme on kaikki häärahamme. Tilillä on ihan hyvä korko ja sinne kertyy ruuista bonusta kuukausittain. Tilille siirtyy siis rahaa ns. huomaamatta. Toki itse laitamme lisää rahaa sinne.

Häämatkalle lähdemme aurinkomatkojen kautta. Meillä on dinersclubin -kortit. Ja kun tarpeeksi saa kerättyä pisteitä voi ostaa 20 eurolla 100 euron aurinkomatkojen kortin. Pisteitä tosin joutuu keräämään aika paljon, mutta onneksi meillä kummallakin on kortit ollu pitemmän aikaa. Olemme ottaneet aurinkomatkoilta säästötilin, joka ei maksanut mitään. Maksamme kerran kuussa rahaa tilille, jolla voimme lähteä matkalle. Tämän säästötilin ansiosta säästämme matkan hinnasta 6 prosenttia.

Etukäteen kannattaa katsoa kaiken mahdollisia etukortteja (esim. cityshoppari). Näillä etukorteilla voi saada runsaasti alennusta joistakin liikkeistä ja tällöin kortin hankkiminen kannattaa.

Emme laita kaikkia kutsuja postiin vaan nähdessämme tuttaviamme annamme kutsun suoraan käteen. Näin säästämme postikuluissa.

Näillä keinoilla pystymme säästämään jonkin verran. Toki säästämme muillakin tavoilla, mutta vinkit ovat tulleet esille jo aiemmissa viesteissä.

Link to comment
Share on other sites

Itse suosittelen käymään kaupoilla nyt kun on alennusmyynnit. Meillä saatiin vihkisormuksesta yli 300 € alennusta, oli aika kiva ylläri!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä häitä suunnitellessa huomasin miten päljon pystyy säästämään kun on ihania ystäviä ympärillä...

Askarteluissa ystävät auttavat ja luonnosta saa syyshäihin paljon ilmaista tavaraa

Meillä vieraita kutsulistalla n.80  ja pitopalvelu tulossa ammattikoulunkautta joten näin tulee siinäkin säästöä n.400e

Hääkengät lainasin kaasoltani joka juuri vihittiin ja kakkukoristeen lainaan toiselta ystävältä

Hääauto tulee tutun kautta ja bensakustannusten hinnalla :)

Ja nuo alennusmyynnit... niistä löytää paljon tavaraa edullisesti...

Link to comment
Share on other sites

Olemme myös yrittäneet priorisoida sekä karsia kaiken mielestämme turhan tai ei-niin-välttämättömän pois. Kaikesta ei kuitenkaan tingitä  :).

- Juhlapaikkojen hinnoissa on hirveästi eroja. Valitsemme hinnan ja mukavuuden perusteella.

- Me yritetään käyttää koristeluissa paljon meillä jo olevaa, esimerkiksi kynttilänjalat, tarjoiluastioita ja maljakot. Yritetään loput lainata läheisiltä, kun ei tarvitse olla samaa paria kaikki. Valitsemme tyyliimme sopivan juhlapaikan eli mitään ei tarvitse peitellä. Koristeena lähinnä kukkia ja kynttilöitä. Ne mitä ostamme, täytyy sopia meille sitten myöhempää käyttöä varten.

- Hääpuku menee myyntiin häiden jälken tai sitten sen täytyy olla sellainen, jota voi käyttää myöhemmin. Sulholle jo olemassa oleva puku tai jokin asu, jota hän käyttää myös häiden jälkeen.

- Osan ruoista tekee lähipiirimme ja loput pitopalvelu. Hääkakku tulee samasta pitopalvelusta, ei erikseen konditoriasta.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni paras säästövinkki on se, että miettii tarkkaan, ketä häihinsä kutsuu. Kannattaa kutsua häihin vain ne henkilöt, jotka ovat itse morsiusparille tärkeitä ja läheisiä. Kun vierasmäärä pysyy kurissa, pysyy myös kulut kurissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Voi kun voisikin noin vain valita hääpaikan  :-/

Meillä on iso kutsulista (n. 150 odotettu vierasmäärä), eikä sitä haluta pienentää koska sitten on ihan sama olla viettämättä juhlia kokonaan. Tällä määrällä meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa: vanha koulu, jonne saa viedä oman pitopalvelun ja juomat, mutta jonne joudutaan vuokraamaan pöydät ja astiat muualta. Eli roudaamista ennen ja jälkeen juhlien ihan mielettömästi. Paikkaa joutuu myös koristelemaan melko reilusti, mutta ei kovin kalliisti: esim. halvoilla kankailla ja jouluvaloilla saa ihmeitä aikaan isoillakin seinillä. Tässä paikassa voi säästää ihan kaikesta niin paljon kuin vain ikinä keksii, mutta tilassa on paljon muita vikoja, esim. ahtaus ja vain yksi wc.

Toinen vaihtoehto on tila, jossa on ravintolapalvelut valmiina. Ruoka sinänsä ei maksa mitenkään älyttömän paljon enempää kuin edellisessäkään vaihtoehdossa, mutta juomat sitten... Haluamme tarjota alkumaljan lisäksi ruualla viiniä, ja tanssin aikana boolia. Viini siksi että haluamme ihan ehdottomasti itse juoda viiniä juhla-ateriallamme, ja olisi kaikkien aikojen faux-pa jättää vieraat ilman. Se taas ollaan huomattu monista häistä että jos boolia ei tarjota niin vieraat häippäsee turhan aikaisin. Me ei mennä mihinkään jatkoille, vaan suunnilleen puoli kahteen asti juhlitaan yhdessä, sekä "vanhukset", että "nuoret". Meillä suvussa iso osa hauskuudesta liittyy juuri yhdessäoloon. Olen kuullut että joidenkin ravintolapalveluja tarjoavien kanssa on voinut sopia halvemmista hinnoista, tai siitä että ravintola ostaa Alkosta juomat hääparin toiveiden mukaan ja perii niistä vain hieman haku- ja tarjoilupalkkaa. Tämä näyttäisi ainoalta mahdollisuudelta säästää tässä jälkimmäisessä vaihtoehdossa.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä säästetään suhteilla tosi paljon ja aleista ostettuna:

:-X hääpuvun ostin alesta

:-X hääauto= paloauto ilmainen (mieheni kuuluu palokuntaan)

:-X sormukset tekee meidän ystävä ja maksetaan pieni osa itse niistä (häälahja)

:-X juhlapaikasta saadaan alea koska siskoni joku tuttu omistaa osakkeen siitä

:-X kengät ystävältäni lainaksi

:-X laukku veljeni vaimolta lainaksi

:-X hääkampaus ja meikki häälahja ihanalta serkultani joka on kampaaja ja meikkaaja

:-X sama serkku on myös tanssija joten saadaan ilmaiseksi tanssiesitys

:-X kirkkolaulaja on rakas ystäväni joten siitäkään ei tarvitse maksaa

:-X vieraskirjan on yksi kaasoistani kuulema ostanut meille  ;D

:-X sulkin sisko tekee sukkanauhat ja sormustyynyn

:-X kutsut ym muut askartelut tehdään itse

:-X pitopalvelu kuuluu yhden kaasoni suvulle joten alee odotellaan...  ;D (ei vaa niillä on niin hyvää ruokaa että maksan kernaasti oikeat hinnat)

:-X koristeluissa käytettävät tuikku kipot saan lainaksi veljeni vaimolta

ja ja... lisäillaan taas kun tulee mieleen

muoks. olin kirjoittanut sulkin mies vaikka piti olla sulkin sisko  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ongelmana on siis se, että minä opiskelen ja mieheni on toki töissä mutta emme yhdessä pysty hirveitä säästämään. Vanhempani ovat halukkaita auttamaan rahallisesti ja muutenkin. Haluaisinkin nyt kysyä, että onko mahdollista selvitä n. 100 hengen häistä 3000€? Kun ei ole pitopalvelua ja kaikessa pyritään säästämään, mahdollisimman paljon pyritään tekemään itse. Niin miten on, onnistuukohan? girl_impossible.gif Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

No periaatteessa onnistuu jos on intoa tehdä itse ja noudattaa tarkkaan budjettia. Kannattaa varmaan aloittaa budjetin suunnittelulla.

Mietit eka paikan missä haluatte järkätä juhlan. Paljonko se maksaa? Jos kesähäät niin löytyykö sukulaisilta suurta pihaa johon voitte pystyttää juhlatelttoja? Tällöin maksaisitte vain telttojen vuokrat. Telttoja kannattaa kysellä myös sukulaisilta. Niitä saa monesta kaupasta esim. jyskistä ja ihmiset ostelee niitä esim. 50v juhliin jne. Hyvää ruokaakin saa edullisesti kun miettii tarkkaan raaka-aineet ja mistä ne hankitaan. Keitot on edullisia mutta ei lihakaan välttämättä tule liikaa maksamaan. Löytyykö omasta maasta tai sukulaiselta perunat? Muita juureksia ja kasviksia? Kakun voi tehdä itse jne. Hääauton voi lainata tuttavilta. Puvun voi vuokrata tai katselet käytettyjä esim. huutonetistä tai täältä. Joskus liikkeiden alestaki löytyy edullisia pukuja pienen budjetin häihin. Jos sulhasella on oma mustapuku niin se vain käyttöön. Sormusten hankinnassa otatte budjetin huomioon. Kukat voi olla luonnonkukkia ja ostat kukkakaupasta esim. vain oman kimppusi. Siinäkin vertailet kukkien hintoja ja mietit simppeliä kimppua. Kyllä voit säästää tosi monessa asiassa. Suku vain apuun :) Ja paras ajankohta pienen budjetin häille on varmaan se kesä jolloin luonnosta saa niin kukkia kuin raaka-aineita ruokiinkiin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...