t_m_a

Pitopalveluiden hintahaarukka/ hinnan muodostuminen (yhdistetty ketjuja)

76 viestiä aiheessa

Näitä kaikkia voisi kysyä varmaan suoraan joltain pitopalvelulta, mutta kun häiden suunnittelu on vasta ihan alkuvaiheessa ja kartoitamme vasta budjettia (lue: laskemme onko meillä varaa pitopalveluun ja sen tekemiin ruokiin), niin ajattelin kysellä ensiksi täältä, josko jollain sattuisi olemaan vastaukset kaikkeen. :)

Eli, mikä kaikki pitopalvelujen hintoihin vaikuttaa?

Mikä ruoka on kallista ja mikä halpaa? Vaikuttaako ruokalajien määrä hintaan; kun jos on montaa ruokalajia, niin vastaavasti niiden määrä pienenee...

Kuinka paljon halvempaa on lasten ruoka verrattuna aikuisten ruokaan? Minkä ikäiset lasketaan lapsiksi? Jos juhliin tulee alle 1v, joka syö tod.näk. omia ruokiaan, häntä ei varmaan lasketa vierasmäärään mukaan?

Voiko pitopalveluun viedä ns. omia raaka-aineita? Saataisiin esim. perunat ja osa lihoista varmaan ilmaiseksi tutulta.

Tuleeko siinä loppujen lopuksi mitään säästöä, jos leipoo itse leivonnaiset / osan niistä? Ainakin osa pitopalveluista veloittaa siitä, että tarjoilevat jotain muuta kuin pitopalvelun tekemää ruokaa.

Lasketaanko hääkakku mukaan pitopalvelun antamaan "per hlö" -hintaan? Vai tuleeko se sitten vielä tämän summan lisäksi? Siis jos on joku hieman erikoisempi toive/vaatimus hääkakuksi?

Ja mites sitten vielä sellainen asia... Tarkoitus olisi varmaankin tarjota ensin ruoka, sen jälkeen kahvi ja myöhemmin illalla vielä iltapala. Pitopalvelu varmaan voisi lähteä paikalta jo kahvin jälkeen ja laitettaisiin itse iltapala tarjolle.

Voiko iltapalan tai ainakin osan siitä ostaa kuitenkin pitopalvelulta? Jos esim. pastasalaatteja jää ruualta, voiko niitä loppuja tarjota iltapalalla? Voiko pitopalvelu jättää astiat iltapalaa varten ja veloitetaanko niistä erikseen?

Pitopalveluhan valmistaa ruuat hlömäärän mukaan, eli tietty määrä joka ruokaa per henkilö. Mutta mitä jos juhlissa on hyvin vähän syöviä henkilöitä ja ruokia jää runsaasti yli? Saako ne itselle vai viekö pitopalvelu mukanaan?

Ja vielä. Onko hinnoissa kuinka paljon eroa, jos a) ottaa pitopalvelulta ruuat + tarjoilun tai B) tekee ruuat itse ja palkkaa vain tarjoilijat?

Kyseessä siis n. 70 hengen häät, joissa lämmin ruoka, kahvi ja iltapala. Iltapala todennäköisesti laitettaisiin kuitenkin esille itse, ehkä myös valmistettaisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kysellä tuttavilta/ystäviltä pitopalveluja, jotka on olleet tekemässä heidän häitään.

Myös esim. nuorisoseurantaloilla joissa häät vietetään voi olla suositella jotain pitopalveluja.

Meiltä pitopalvelu ottaa 19.90euroa/henkilö. Hintaan sisältyy perunat ja karjalanpaisti. Metvursti-makaroonisalaatti ja vihersalaatti, puolukkahillo.

Kahvi ja täytekakku.

Iltapalaan salaatteja joita jää ruualta sekä lihapullia, pieniä karjalanpiirakoita sekä munavoita. Mikäli halutaan jotain muuta vielä kahvipöytään, niin saa viedä/tehdä. Pitopalvelut hinnoittelee suurimmaksi osaksi niin, että alle 5-vuotiailta eivät laskuta, 5-12-vuotiaat puoleen hintaan ja siitä ylös päin täyshinta.

Seinäjoen seudulla hintahaarukka pyörii siinä 15-35euroa/henkilö.

Meidän häissä pitopalvelu laittaa iltapalajutut siihen pisteeseen valmiiksi, ettei meidän tarvitse kun kantaa ne pöytään. Ehdottivat, että kannattaa hommata kertakäyttöastiat iltapalalle niin ei tartte tiskata :grin: Pitopalvelu lähtee kahvin jälkeen lepäämään pitkän päivän jälkeen.

Huomasin myös sellaisen asian kun tein soittokierrosta, että hintaan vaikuttaa myös se, että tekeekö pitopalvelu kuitilla vai ilman.

Kannattaa ottaa myös selville, onko pitopalvelun kautta mahd. saada liinoja ja maljakoita ja paljonko tulee lisähintaa. Pitopalvelun kautta voi tulla halvemmaksi, kuin häiden viettopaikan kautta.

Jokaisella pitopalvelulla on oma tapansa tehdä!

Suosittelen kilpailuttamista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:girl_haha: Tottakai on vastaukset, tosin ei ehkä sinua miellyttävät. :girl_wink:

Eli, mikä kaikki pitopalvelujen hintoihin vaikuttaa?

Riippuu pitopalvelusta. Jotkut ottavat maksun kaikesta mahdollisesta (suunnittelu palaverit, liinat, tarjoilu, ruoat, kilometrikorvaukset...), jotkut laskevat könttäsumman/hlö. Joten kannattaa kysellä ja lähettää tarjouspyyntöjä moneen paikkaan.

Mikä ruoka on kallista ja mikä halpaa? Vaikuttaako ruokalajien määrä hintaan; kun jos on montaa ruokalajia, niin vastaavasti niiden määrä pienenee...

Pitopalvelun hinta on aika harvoin suoraan verrannollinen ruoan kalliuteen/halpuuteen. Siihen vaikuttaa niin moni muu asia.

Kuinka paljon halvempaa on lasten ruoka verrattuna aikuisten ruokaan? Minkä ikäiset lasketaan lapsiksi?

Voi olla että puolet aikuisten hinnasta, voi olla jonkun toisen vaihtoehdon mukaan tai voi olla että sama summa kuin aikuisillakin. Pitopalvelusta riippuen.

Voiko pitopalveluun viedä ns. omia raaka-aineita? Saataisiin esim. perunat ja osa lihoista varmaan ilmaiseksi tutulta.

Ehkä voitte viedä, mutta lähes varmaksi voisin sanoa etteivät hyväksy tätä. Kyse on pitopalvelun maineesta ja he eivät voi tietää, onko ruoka-aineet käsitelty oikein jos ne toimittaa joku kumminkaimansisko. Paskempi juttu jos vieraat saavat ruokamyrkytyksen ja pitopalveluahan siitä syytetään.

Tuleeko siinä loppujen lopuksi mitään säästöä, jos leipoo itse leivonnaiset / osan niistä?

Ehkä tulee, ehkä ei. Voi olla, ettei pitopalvelu hyväksy ulkopuolisten tekemiä ruokia edellä mainitusta syystä.

Lasketaanko hääkakku mukaan pitopalvelun antamaan "per hlö" -hintaan? Vai tuleeko se sitten vielä tämän summan lisäksi? Siis jos on joku hieman erikoisempi toive/vaatimus hääkakuksi?

Kakku voi maksaa yhteensä X euroa, se voidaan hinnotella Y euroa/hlö tai se voi kuulua kiinteästi menun hintaan. Riippuu pitopalvelusta/kakusta/kaikesta.

Voiko iltapalan tai ainakin osan siitä ostaa kuitenkin pitopalvelulta? Jos esim. pastasalaatteja jää ruualta, voiko niitä loppuja tarjota iltapalalla? Voiko pitopalvelu jättää astiat iltapalaa varten ja veloitetaanko niistä erikseen?

Varmasti voi ostaa pitopalvelulta iltapalan tai osan siitä, jos sen itse tarjoilee. Tokihan he myyvät, kun rahaa siitä saavat. ;) Jotkut pitopalvelut voivat jättää astiat, toiset eivät jätä. Ota huomioon, että jos juhlapaikalle tarvitaan astiat pitopalvelun kautta, ne saattaa maksaa erikseen tuon menun päälle.

Mutta mitä jos juhlissa on hyvin vähän syöviä henkilöitä ja ruokia jää runsaasti yli? Saako ne itselle vai viekö pitopalvelu mukanaan?

Usein saa, mutta ei välttämättä aina. Tämäkin riippuu pitopalvelusta.

Onko hinnoissa kuinka paljon eroa, jos a) ottaa pitopalvelulta ruuat + tarjoilun tai B) tekee ruuat itse ja palkkaa vain tarjoilijat?

Riippuu pitopalvelusta. Kuten kaikki muutkin kysymäsi asiat.

Ole hyvä. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerron vielä omat kokemukseni tuohon kilpailuttamiseen. :)

Laitoin viime syksynä monelle pitopalvelulle tarjouksia häistämme ja sain paljon tarjouksia takaisin.

Meillä tilanne oli silloin seuraava:

-n.80hlöä

-tarvitaan tarjoilu, kaikki astiat, liinat ym.

-häämenu + kahvit (iltapala oli tarkoitus järjestää itse)

-hääpaikka pienellä paikkakunnalla, josta isoon kaupunkiin n.60km

Menut vaihtelivat 25 eurosta aina 45 euroon / hlö. Lisäksi joillakin tuli tähän päälle astiakustannukset (n.7e/hlö) ja matkakustannukset (0.50e/km), tarjoilijoiden tuntitaksat (yhdellä pelkkä tarjoilu olisi maksanut reilut 1000e!!! ja kaikki muu päälle :girl_impossible: ) ja jotkut verottivat suunnittelusta (50e/kerta). Menut eivät olleet kovin kummoiset yhdelläkään pitopalvelulla.

Vaikka ruoat olisi tehnyt itse, olisi astiavuokrat (ilman pitopalvelua) tulleet maksamaan lähes 10e/hlö. Lisäksi tähän päälle omatekemät ruoat ja raaka-ainekustannukset.

Jos olisimme valinneet halvimman mahdollisen pitopalvelun (sis. nuo edellä mainitut astiat ym.) ja maksaneet juhlapaikan tilavuokran (500e), olisi kustannukset nousseet lähes 50e/hlö. Ihan pirun kalista siis.

Me päädyttiin viettämään meidän häät ravintolassa. Me maksettiin loppujen lopuksi erittäin hyvästä ja monipuolisesta menusta 33e/hlö (sis. kaiken, halvemmallakin olisi päässyt halutessaan) ja tilavuokraahan meille ei tullut maksettavaksi. Me päästiin halvemmalla vaikka otettiin ravintolahintaisia viinejä kaksi kaatoa/hlö, kuin pelkät tila+ruokakulut halvimman pitopalvelun kautta (tuohon pitopalveluihinhan ei oltu laskettu viinejä/viinoja mukaan, ne olisi tulleet vielä tuon päälle). Joten suosittelen kilpailuttamaan myös ravintoloita, ellei juhlapaikka ole ehdoton. :girl_wink: Ne ei välttämättä tule yhtään kalliimmaksi kuin ottaa pitopalvelu.

Muoks.

Oltaisiin saatu ravintolasta tällainen menu 28e/hlö, mutta haluttiin vielä vähän ekstraa. ;) Pitopalveluilla menu oli yleensä lämminruoka + pari salaattia + kakkukahvit.

SHERRYSILLIÄ

TERVALLA MAUSTETTUA LOIMULOHTA

KATAJAGRAAVATTUA LOHTA JA HIENOKONJAKKI-SINAPPIKASTIKETTA

SITRUSMARINOITUA SAVUSIIKAA JA TILLISMETANAA

PAAHTOPAISTIA JA MUSTAHERUKKAKASTIKETTA

VILLISIKAPATEETA JA OMENA-PUNASIPULIHILLOKETTA

TALON VIHERSALAATTIA

METSÄSIENISALAATTIA

MANSIKKA-KOTIJUUSTOSALAATTIA

SAVUMUIKKUSALAATTIA

KANANPOIKA-MELONISALAATTIA

JOKIRAPU-PERUNASALAATTIA

MAALAISRUISLEIPÄÄ,OHRARIESKAA JA LEVITTEITÄ

KAKKU + KAHVI

Muokattu: , käyttäjä: Tinakeiju

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnosta kyselen, paljonko teillä tuli maksamaan ruoka, juomat sekä mahdollinen tilavuokra ja tarjoilupalkkiot henkilöä kohden? Ilmoitelkaa myös paikkakunta, niin voi tehdä vertailua eri paikkakuntien välillä. Meillä Helsingissä ruoka ja juomat maksoivat henkilöä kohden noin 80 euroa (kesä 2010). Ruokailu oli ravintolassa, joten tilavuokraa ei mennyt, alkoholia tarjottiin yhteensä neljä annosta henkilöä kohti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin myös kiinnostunut tietämään hinnoista vierasta kohti. Itsellä suunnittelut vasta aluillaan, joten jotain suuntaa olisi kiva saada.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös noin 80 euroa/henkilö sisältäen tilavuokran, pitopalvelun kustannukset ja juomat. Viinejä ja mietoja alkoholijuomia oli varattu sen verran, että jokainen sai juoda niin paljon kuin halusi. Meillä oli myös häät Helsingissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät vielä edessä, mutta pitopalvelu veloittaa 23e/hlö, juhlapaikan vuokra on 175e, boolit ja kuoharit Virosta 90 hengelle n. 250e. Lisäksi pöytäliinat 30e, itse tehtäviin leivonnaisiin ja boolin alkoholittomiin menee vielä muutama kymppi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näitä kaikkia voisi kysyä varmaan suoraan joltain pitopalvelulta, mutta kun häiden suunnittelu on vasta ihan alkuvaiheessa ja kartoitamme vasta budjettia (lue: laskemme onko meillä varaa pitopalveluun ja sen tekemiin ruokiin), niin ajattelin kysellä ensiksi täältä, josko jollain sattuisi olemaan vastaukset kaikkeen. :)

Eli, mikä kaikki pitopalvelujen hintoihin vaikuttaa?

Pöytäliinat, astiat, alkoholijuomat, tarjoilijat, menu. Me pyysimme kokonaistarjousta, joka sisältää kaiken paitsi servetit ja koristelut. Itse viemme kakun. Hinnat vaihtelevat todella paljon. Oma pitopalvelumme maksaa 23e/hlö ja sis. suunnilleen kaiken. Se on edullinen.

Mikä ruoka on kallista ja mikä halpaa? Vaikuttaako ruokalajien määrä hintaan; kun jos on montaa ruokalajia, niin vastaavasti niiden määrä pienenee

Kaikki vaikuttaa. Jos ottaa sopan ja leivän, halvempihan se on kuin kunnon menu.

Kuinka paljon halvempaa on lasten ruoka verrattuna aikuisten ruokaan? Minkä ikäiset lasketaan lapsiksi? Jos juhliin tulee alle 1v, joka syö tod.näk. omia ruokiaan, häntä ei varmaan lasketa vierasmäärään mukaan?

Tosi paljon vaihtelee.

Voiko pitopalveluun viedä ns. omia raaka-aineita? Saataisiin esim. perunat ja osa lihoista varmaan ilmaiseksi tutulta.

Me saamme viedä lasten buffan esim. lihapullia ja ranskalaisia jne. Pitopalvelumme hoitaa esille laiton, tarjoilun ym.

Tuleeko siinä loppujen lopuksi mitään säästöä, jos leipoo itse leivonnaiset / osan niistä? Ainakin osa pitopalveluista veloittaa siitä, että tarjoilevat jotain muuta kuin pitopalvelun tekemää ruokaa.

Me saamme hääkakun lahjaksi ja pudottaa pitopalvelumme hintaa muutaman satasen.

Lasketaanko hääkakku mukaan pitopalvelun antamaan "per hlö" -hintaan? Vai tuleeko se sitten vielä tämän summan lisäksi? Siis jos on joku hieman erikoisempi toive/vaatimus hääkakuksi?

Monilla firmoilla on tietyt kakut jotka kuuluvat menu-hintaan ja vaativammat jutut extrahintaan.

Ja mites sitten vielä sellainen asia... Tarkoitus olisi varmaankin tarjota ensin ruoka, sen jälkeen kahvi ja myöhemmin illalla vielä iltapala. Pitopalvelu varmaan voisi lähteä paikalta jo kahvin jälkeen ja laitettaisiin itse iltapala tarjolle.

Voiko iltapalan tai ainakin osan siitä ostaa kuitenkin pitopalvelulta? Jos esim. pastasalaatteja jää ruualta, voiko niitä loppuja tarjota iltapalalla? Voiko pitopalvelu jättää astiat iltapalaa varten ja veloitetaanko niistä erikseen?

Meidän pitopalvelumme jättää ruuat ja laitamme itse esille heidän lähdettyään. TAI palkkaamme yhden tarjoilijan vielä yli iltapalan hoitamaan sitä.

Pitopalveluhan valmistaa ruuat hlömäärän mukaan, eli tietty määrä joka ruokaa per henkilö. Mutta mitä jos juhlissa on hyvin vähän syöviä henkilöitä ja ruokia jää runsaasti yli? Saako ne itselle vai viekö pitopalvelu mukanaan?

Me saamme itse pitää, jos haluamme, eli teemme niistä iltapalan

Ja vielä. Onko hinnoissa kuinka paljon eroa, jos a) ottaa pitopalvelulta ruuat + tarjoilun tai B) tekee ruuat itse ja palkkaa vain tarjoilijat?

Tulee melkein yhtä kalliikis, muutaman satkun voi säästää, mutta jos laskee työtunnit itselleen ja läheisilleen, ei todellakaan säästä.

Kyseessä siis n. 70 hengen häät, joissa lämmin ruoka, kahvi ja iltapala. Iltapala todennäköisesti laitettaisiin kuitenkin esille itse, ehkä myös valmistettaisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Meillä häät 2012 kesällä ja tässä mietittiin, että paljonko olette maksaneet häihinne pitopalvelusta sis. buffet menun n. 90-100 henkilölle sisältäen kaiken pöytäliinoista, maljakoista ym lähtien? Pitäisi meinaan antaa tarjousta pitopalvelulle niin olisi kiva, jos olisi jotain vertailukohdetta tai lähtötietoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se useimmin menee niin päin että pitopalvelu antaa asiakkaalle tarjouksen sen mukaan mitä ruokaa tahdotte :girl_wink:

Myös paikkakuntakohtaiset erot on ihan valtaisat.

Ja tietty riippuu siitä millaisia raaka-aineta käytetään ja kuinka runsaasta pöydästä on kyse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mmm. meillä, kun homma nyt menee niin päin, että meidän tulee antaa tarjous heille niin olisi tosiaan kiva tietää mitä ihmiset on maksanut ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käy vilkaisemassa paikkakuntakohtaisia pitopalveluketjuja. Sieltä voi välistä bongailla hintoja ja voi vähän suhteuttaa siihen omaan alueeseen ja menun laajuuteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ensin varattuna yksi pitopalvelu (meidän tuttuja), jonka hinnat oli aikuiselta 34e ja lapsilta 17e. 160 henkilöltä se olisi tullu maksaa noin 5000e..

Mut sitten päätettiin alkaa etsii edullisempia ja selvis et suurin osa ottaa jotain 20-25e aikuiselta (Lahti+lähiympäristö). Ja nyt meillä on Peltosen Torppa Hartolasta joka ottaa aikuisesta 20e ja lapsesta 10e. Pöytäliinat oli muistaakseni jotain 3e/kpl ja astioista ne tais ottaa 1e/hlö. Mutta astiat ja liinat saadaan juhlapaikalta, joten nyt pitopalvelun vaihtamisen jälkeen meille jää maksettavaksi vähän alle 3000e!

Muokattu: , käyttäjä: iiida-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli tarkoituksena olisi saada keskustelua pitopalvelujen hinnoista. Mikä on mielestänne kohtuullinen

hinta minkäkin kokoisiin häihin, mitä kokemuksia on ollut, mitä pitopalvelua käytitte ja oliko hyvä

hinta-laatu suhde?

Omiin häihini on vielä sen verran paljon aikaa, että olisi turha vielä valita pitopalvelua, mutta olisi

hyvä budjettia laatiessa tietää minkä verran siihen kuluu rahaa. Onko joku saanut PK-seudulta alle 5000e

pitopalvelua? 5000e kun näyttäisi olevan yleinen summa, mutta itselleni se on aivan liikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips. Tässä tarkemmin meidän pitopalvelun kustannuksista (130 henkeä):

Kokonaishinta: 4740 e johon kuuluu alkupalat, 11 ruokalajin pitopöytä (salaatteja mm. hedelmäinen juustosalaatti, lämminsavulohta, karitsan paahtopaistia, pääruoaksi kukonrintaa ja erilaisia lisukkeita), pitopyödän alkoholittomat juomat, 2 erilaista leipää ja levitteitä, lakkakakkua ja kahvia/teetä, 2 iltapalavaihtoehtoa, kangaspöytäliinat, kangasservietit, tarjoilupalkkiot, kattaus, alvit, astiat (myös kertakäyttöastiat iltapalalle sekä kahvi-avec -lasit), kukat pitopöytään ja vieraspöytiin, jääpalat sekä suunnittelutapaaminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Millaisilla tarjouspyynnöillä olette lähteneet kilpailuttamaan pitopalveluita, jotta tarjoukset olisivat keskenään vertailukelpoisia? Entä mistä eristä suurimmat erot pitopalveluiden välillä syntyvät?

Tarjoukseen tulisi meillä sisältyä ainakin kaikki astiat, pöytäliinat, servetit, tunnit etc. Suurimmaksi mustaksi aukoksi onkin jäänyt ruokapuoli. Meillä on vielä menu täysin auki mutta pitopalvelun haluaisimme varata jo hyvissä ajoin. Koska ainakin eri ravintoloiden menuvaihtoehdoissa on paljon eroja niin pitäisikö heittää hatusta menu ja pyytää tarjouksia sen perusteella eri firmoilta? Miten paljon ruokien hinnat vaihtelevat jos menu olisi sama vai tuleeko erot jostain ihan muusta?

Keskustelujen perusteella kaikilla pitopalveluilla vaikuttaa olevan oma hinnoittelupolitiikkansa ja asiakkaana haluaisinkin jo tarjouspyynnön avulla, jos mahdollista, varmistaa ettei itse tarvitsisi tehdä valtavaa vertailutyötä kun tarjouksia alkaa sadella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

niin pitäisikö heittää hatusta menu ja pyytää tarjouksia sen perusteella eri firmoilta?

Ei vaan kannattaa kuvailla minkätyyppinen juhla teille on tulossa ja minkälaista ruokaa suunnilleen odotatte ja pyytää pitopalvelun tekemään teille tarjous omien vahvuuksiensa perusteella.

Osalla pitopalveluista on heidän häämenut ilmoitettu sivuilla ja sieltä kannattaa valita se minkätyyppinen on lähinnä omaa ja pyytää tarjous tälle, niin näkee miten heillä muodostuu kokonaishinta ja kysyä myös mahdollisuutta tehdä maksutta tai maksusta muutoksia menuun.

Astioissa, lautasliinoissa (kankaiset), pöytäliinoissa (kankaiset) ja tarjoilijoiden tunneissa ei ole niin paljoa eroa, että olisin ainakaan itse niiden perusteella tehnyt valintaa, vaan erot tulevat ruuissa: ruokalajeissa ja hinnoissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Astioissa, lautasliinoissa (kankaiset), pöytäliinoissa (kankaiset) ja tarjoilijoiden tunneissa ei ole niin paljoa eroa, että olisin ainakaan itse niiden perusteella tehnyt valintaa, vaan erot tulevat ruuissa: ruokalajeissa ja hinnoissa.

Meillä taas ihan selkeästi suurimmat erot muutaman pitopalvelun välille tulivat juuri näissä muissa asioissa kuin menussa; esimerkiksi tarjoilijoiden tunnit / astiat / kilometrikorvaukset.

Kahdessa lafkassa oli suunnilleen samanhintainen menu (itse suunnittelin ja kysyin hintaa eri paikoista), mutta toisessa pitopalvelussa tarjoilijoista velotettiin 20e / tunti / tarjoilija. Yhteensä olisi tullut 5 tarjoilijaa, työaika 5 tuntia. Suolaista, suolaista. Pitopalvelussa 2 tarjoilijat kuuluivat menun hintaan, säästö tässä jo merkittävä. Pitopalvelussa 2 otettiin toisaalta kilometrikorvaukset paikan päälle tulosta, tästä olisi kertynyt saturaisen verran hintaa.

Myös astioissa on ollut eroja. Erilaisissa tarjouksissa niiden hinta on vaihdellut 0,50e/hlö - 1,5e/hlö. 150 vieraan häissä tälläkin alkaa olla jo merkitystä.

Toki menunkin hinta on poikennut. Samasta menusta on tullut tarjouksia 19 eur /hlö - 30 eur /hlö. En tiedä mikä näillä kyseisillä lafkoilla vaikuttaa; toinen on ehkä tunnetumpi kun toinen, toisessa olisivat raaka-aineet lähiruokaa / luomua, ...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kissukka, missä vietät häitäsi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät vietetään Vihdissä ja pitopalveluna Lohjan juhlaserviisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään