_Mimosa_

Vihkiminen vanhan kaavan mukaan?

2 viestiä aiheessa

Hei!

Olenko ymmärtänyt oikein, että on vieläkin on mahdollista (erikseen pyydettäessä) saada vihkiminen ns. vanhan kaavan mukaan? Onko joku ehkä näin tehnyt? Jos vanhaa vihkikaavaa käytetään, onko siinä pakollisena osuutena virsi? Meille tulee hyvin pienimuotoinen kotivihkiminen ja toiveena olisi päästä naimisiin ilman virren veisuuta ja vanhan kaavan mukaan (virren tilalle tulisi jokin klassinen kappale huilulla). Olisi nimittäin aika vaivaannuttavaa kuunnella, kun pappi sitten yksin laulaa virttä ilman säestystä..

Yritin näitä aikaisempia viestejä lukea ja epäselväksi jäi, mikä on vihkikaavassa pakollista ja minkä voi jättää pois. Keskustelu papin kanssa on muutaman viikon päästä, mutta olisi kiva kuulla mitä edes voi toivoa ja mitä ei.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkipapin kanssa voi yleensä sopia aika vapaasti tilaisuuden kulusta ja käytettävistä sanamuodoista. Miksei vanhaa kaavaa voisi käyttää, itse asiahan tulee kyllä hoidettua ja täysin kristillisissä merkeissä :girl_wink: Virsikään ei ole pakollinen, muuta musiikkia voi hyvin käyttää sen sijalla tai ei ollenkaan. Katso evl.fi-sivuilta kirkollisten toimitusten kirja, sieltä tämä löytyy aika selvästi! Sisennettyinä tekstissä ovat ne osat, jotka voi jättää pois. Morsiusmessu on sitten paljon tarkemmin määritelty, kun se on käytännössä samalla myös jumalanpalvelus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään