My_Dream_Wedding

Vierasmäärä hupenee

45 viestiä aiheessa

Apua :(

Meillä on iso juhlasali varattuna, ja tilaa jopa 100 hengelle. Kutsutuistamme moni on jo kieltäytynyt tulemasta, joten vierasmäärämme on huvennut 60 paremmalle puolelle. Olen tosi pettynyt. Iso juhlasali, puolityhjänä.. mä en kestä!

Nyt on b-lista jo käytössä, mutta tuntuu ettei sekään riitä. Haluamme maksimivierasmäärän, koska juhlasali on tosiaan iso ja maksamme aika muhevat summat pitopalvelullekin. Onko kohtalotovereita? Mitä voisimme tehdä? Vielä ehtisi muutaman extra-kutsun lähettää, kun on aikaakin.. ideat kutsuttavista alkaa vaan olla vähissä :(!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mun mielestä ei kannata ihan hulluna alkaa kutsumaan ketä tahansa sellaisia, joita ei oikeasti olisi halunnut kutsua. Ei se ole kivaa kutsuttavillekaan, jos saa tietää olleensa sillä C-listalla. :grin: Voisko ajatella ennemmin niin, että panostaisi sitten sitäkin enemmän niihin saapuviin vieraisiin? Väljempi ruokapöytien asettelu ja vielä mainiompaa sapuskaa jne. Ymmärrän, että se ei tietysti auta siihen väen vähyyteen, mutta mielestäni kannattaa siinä vaiheessa vain keskittyä muuhun kuin määrään.

Me itse tehtiin aikamoisia karsintoja kutsuvieraslistan suhteen, ja on kyllä käynyt mielessä, että entä jos käy niin, ettei todellisuudessa kaikki/läheskään kaikki pääse paikalle? Millaista siellä juhlapaikalla sitten on niin vähäisen porukan kanssa? Ollaan nimittäin vakaasti oltu siinä uskossa, että tottakai kaikki pääsee ja saapuu. Todennäköisyys tälle toki onkin suurempi ei-kesähäissä, veikkaisin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kannustuksesta :)!

Olet kyllä oikeassa, että väkisin ei pitäisi lähteä haalimaan joitain kaukaisia tutun tuttuja.. He huomaisivat varmaan itsekin. Tällä hetkellä vaan masentaa kun visioni "isoista häistä" muuttuu.

Pöytien asettelua ajatellen tämä on kyllä ihan hyväkin käänne. Ei todellakaan olla kuin sillit purkissa :)! Yritän asennoitua nyt niin, että ei se määrä vaan se laatu. Jos vierasmäärämme jää nyt tähän, niin se on hyväksyttävä.

Mä otan nää häät vissiin vähän liian vakavasti, pitäis varmaan vaan olla tyytyväinen siihen että kaikki muu on sujunut suunnitelmien mukaan :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä takia muuten vieraita ei pääse, ovatko he kertoneet? Ihan kiinnostuksen vuoksi kysyn vain ja omia juhlia ajatellen. Ja voisiko olla että joku vaikka pääseekin, vaikka tällä hetkellä ei näytä varmalta että pääsisi? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä takia muuten vieraita ei pääse, ovatko he kertoneet? Ihan kiinnostuksen vuoksi kysyn vain ja omia juhlia ajatellen. Ja voisiko olla että joku vaikka pääseekin, vaikka tällä hetkellä ei näytä varmalta että pääsisi? :)

Pari vanhempaa sukulaistamme vetoavat vanhuuteensa, ja sitten osa ystävistä asuu liian kaukana eikä pääse/halua lähteä matkustamaan. Mut mä katson sen niin, että jos joku ilmoittaa jättävänsä häät väliin, niin en tietenkään laske häntä istumajärjestykseen mukaan enkä välttämättä lähetä kiitoskorttiakaan, ellei sieltä päin tule mitään onnittelukorttia. (ei liity sinänsä aiheeseen, mut kunhan mainitsin :D).

Eli ihan "inhimillisistä" syistä ihmiset jättävät tulematta. Meillä on vain todella huono tuuri :( !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi harmi! Koita kestää, ja tosiaan ei se määrä vaan se laatu. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mainitsit ison summan pitopalvelulle olevan yksi murheenaihe. Onhan teillä sopimus että voitte ilmoittaa lopullisen vierasmäärän esim. hääviikolla ja ruoat laskutetaan sen mukaan eikä miten esim. tarjouspyynnössä ilmoititte arvioksi? Yleensä näin tehdään (ainakin ymmärtääkseni) joten siitähän tulee teille vain pienempi lasku kun vähemmän ihmisiä on syömässä. ;) Muutenkin tosiaan kannattaa keskittyä siihen laatuun, tulee vähän intiimimpi tunnelma. Ikimuistoiset häät niistä joka tapauksessa teille tulee! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi hitsi :girl_mad: Mutta edelleen, me ollaan valmiita paikan täytteeks jos tuntuu, että vieraita liian vähän :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt tuli positiivisia uutisia: Tuskailin mieheni kanssa tätä vieras-asiaa, ja kävimme vielä läpi ne kaikki, joita ei olla muistettu kutsua. Sieltä löytyi sitten mieheni kaveriporukka, joiden kanssa hän käy välillä pelaamassa. Kuitenkin sellaisia, joita hän näkee säännöllisesti ja ovat tosi mukavia ihmisiä. Kutsuttiin sitten heidät :) Nyt on tämäkin ratkaistu!

Zenyy: kiitos vinkistä :) Mä meinasinkin jo eilen laittaa kutsua tulemaan, mutta päätin odottaa siihen että löytyykö sulholta joitain unohtuneita kavereita, ja niinhän sieltä löytyikin :)! Mut katsotaan loppuun asti, jos lisää vieraita alkaa perua tuloaan, niin me kutsumme teidät silloin erittäin lämpimästi juhlimaan ja virallisen kutsun kanssa ;)!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^hyvä, että on tullut jokin ratkaisu asiaan. Monesti on käynyt niin ettei juhliini (muut kuin häät) ole tullut paljon ketään. Se on surullista, vaikkakin monen kutsutun kohdalla peruminen ymmärrettävääkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä oli suunnitelmissa 80-90 vieraan häät. Eilen oli viimeinen päivä ilmoittaa pääsemisestä ja vieraita onkin nyt vain alle 60. Pari pariskuntaa on vielä, jotka eivät ole muistaneet ilmoittaa mitään, heille täytyy vielä soitella.

Mutta hieman on nyt pettynyt olo, jotenkin kuvittelin, että suurempi prosentti kutsutuista pääsisi juhlimaan, varsinkin kun en itse jätä yleensä menemättä mihinkään häihin tai vastaaviin juhliin, jos vain kutsun olen saanut.

Olen turhaan väkerrellyt hääkarkkeja ja muita tilpehöörejä liian ison määrän jne.

Joitakin toki on vielä, joita olisin halunnut kutsua, mutta en kutsunut, kun ajattelin, että vieraita tulisi liikaa, nyt se sitten taitaa olla liian myöhäistä, kun häihin on enää alle kuukausi aikaa.

Ehkä tämä tässä tosin vielä iloksi muuttuu, kunhan totuttelen ajatukseen ja ajattelen enemmän pienemmän vierasmäärän hyviä puolia. Tällä hetkellä vaan harmittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi ei, nyt minuakin alkoi jännittää miten omien kutsuvieraidemme kanssa käy :(

Aikomuksemme on muutenkin kutsua vain läheiset ystävät ja sukulaiset, mutta kihlajaisissammekin kävi niin että minun ystävistäni vain kaksi pääsi paikalle, vaikka ilmoitimme kuukauden etukäteen. Myöskään isäni ei ilmaantunut paikalle. Poikaystäväni kavereista puolestaan lähes kaikki olivat siellä, mutta oma iltani oli jo pilalla kun tunsin ystävieni jollain tasolla hylänneen minut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häiden vieralista on tällä hetkellä hieman alle 60 vierasta.. häät tosissaan vasta vuoden päästä.. Kuitenkin olin ajatellut, mikäli ei mitään isompaa tapahdu, niin lähes kaikki kutsutut tulevat häihin.. Itse kun olen aina mennyt juhliin jos on vain kutsuttu, jotenkin se tuntuu kunnialta, kun on kutsuttu..

Pitää huomioida itse, että etenkin kaukaa tuleville ilmoitetaan hääpäivä hyvissä ajoin.. Kyllä itseä harmittaisi jos kolmasosa tai enemmän jäisi saapumatta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minuakin jännittää kuinka moni pääsee häihin paikalle...tällä hetkellä vieraita on niin paljon että melkein toivon ettei kaikki pääsisi ja karsinta sujuisi siten "luonnollista tietä". Menen naimisiin ulkomailla ja on hirveän vaikea arvuutella, kuinka moni pääsee ihan oikeasti Suomesta asti tulemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tämäkään ei auta tässä tilanteessa, mutta itse olen ensi kesänä pitämässä häät paikassa johon mahtuu 100 henkeä, niin kutsu lähtee ainaki 120:lle. ei kannata laskea sen päälle, että kaikki tulee. vaikka teillä onkin ollut kyllä harvinaisen suuri ei-vastausprosentti.. :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pienet kahvihäät, joihin kutsuimme 60 vierasta. Ilmoittautumisajan umpeuduttua, 28 oli vahvistanut tulonsa. Harmitus oli suuri, kun valmistelut oli tehty alkuperäiselle määrälle, mutta loppupelissä juhlista tuli intiimit ja oikein mukavat. :)

Suurimmalla osalla syynä poisjääntiin oli välimatka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin pohdin samaa asiaa, että montako mahtaa päästä juhliimme. Deadline ilmoittautumisille on puolentoista viikon päästä, ja 100 sta kutsutusta on vain 60 vastannut pääsevänsä. Minusta tuo välimatka on aika huono syy poisjäämmiselle (ellei kyseessä ole ulkomailla asuvia vieraita) Jos oikeasti haluaa osallistua juhliin, niin siedettävänhintaista majoitusta löytyy jokaisesta kaupungista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm, täällä kanssa painittu tulevien häiden vieraslistan kanssa... Tosin, meidän ongelmamme tässä vaiheessa on se, että vieraslista paisuu paisumistaan - alkuperäinen ajatus oli järjestää pienet, intiimit mökkihäät ja nyt vieraita on listalla jo 100. On lohdullista kuulla, että vieraslista saattaa huveta reilummastikin, varsinkin kun suurin osa kutsutuista asuu vähintään 300km:n päässä juhlapaikalta. Ei auta kuin toivoa, että paikalle lopulta saapuvat sellaiset vieraat, jotka todella haluavat olla juhlistamassa meidän juhlapäiväämme ja joilla on meillekin merkitystä vieraina. Olen kuitenkin varma, että juhlat ovat onnistuneet, kävi miten kävi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät marraskuussa, joten oletin, että tietenkin silloin kaikki pääsisivät toisin kuin ehkä kesällä. Kutsuttuja oli 110, mutta näistä siis lähes neljäsosa peruutti, mikä jäi minua kovasti harmittamaan, sillä jätin kutsuttujen ulkopuolelle monia ihmisiä, jotka olisin halunnut paikalle, mutta jotka jätettiin tilan puutteen vuoksi ulkopuolelle. Nyt tilaa olisi riittämiin, mutta tässä vaiheessa on heitä enää turha kutsua, jotta he eivät tuntisi oloaan kakkosvaihtoehdoksi. Peruutusten syinä olivat mm. "muuttokiireet" (siis blaah!), koirakilpailut ja "rahapula" (eli ei saanut kyytiä kauempaa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuota samaa ongelmaa pelkään minäkin, vaikka kutsuja ei tulla lähettämään vielä lähikuukausinakaan. Meille tulee noin 60 vierasta ja jos näistä esim. 10 % jää pois ja toiset 10 % lähtee kahvien jälkeen, niin me taidetaan sulhasen kanssa jorata kahdestaan bändin kanssa :) Onneksi kutsulistalla todellakin ovat vain ne, joiden kanssa oikeasti haluamme olla tekemisissä, niin he luultavammin esteistä huolimatta tulevat. Silti jostain mieleni syövereistä yritän koko ajan keksiä lisää kutsuttavia, jotta esim. tuo 10 % saataisiin kurottua umpeen. Juhlapaikka vetää kuitenkin enemmän kuin 60 hlöä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitteilla pienet intiimit häät, vieraita alle 30, joista 5 lapsia. Kaikki paitsi vanhin siskoni ja ainoa kutsuttava ystävä poikaystävänsä kanssa asuu kauempana, kaikki muut asuvat kohtuu lähellä. Kyllä ihmettelen jos isovanhemmat, vanhemmat tai sisarukset ilmoittelee etteivät tule. :) ainoa jonka oikeastaan vieraista todella ymmärtäisin miksei pääsisi, on tämä ystäväni joka asuu toisessa päässä suomea. Isosiskonikin on sinä ja siinä, mutta toisaalta hän on aina tullut juhliimme. Mutta uskon, että ainakin ystäväni tulee vaikkei hänen poikaystävänsä pääsisikään. Ja vaikkei tulisikaan, tämä ei mitenkään ratkaisevasti vaikuttaisi hääjärjestelyihin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäkin mietityttää, moniko jättää tulematta, vaikka ollaan koluttu kaikkien sukulaisten häät, synttärit, ristiäiset (ja hautajaiset) ympäri suomea. Miehen suku ei vieraile ikinä meillä, kun asutaan "väärällä" suunnalla Suomea. Siis ei kertaakaan, vuosien yhdessäolon aikana, ole tulevat appivanhemmatkaan kyläilleet. Eräät miehen sukulaiset (n. 15) saattaa jättää tulematta liian pitkän ajomatkan ja rahanpuutteen takia.. :unsure: Tämmöistä kuulin äskettäin. Asiasta on kyllä tiedotettu jo puolta vuotta ennen juhlia.

Mutta omalta puolelta taas vanhemmat serkut voi jättää tulematta, olen niin paljon nuorempi ettei olla juuri tekemisissä. Silti olen käynyt heidän juhlissa, häissä/valmistujaisissa/lapsen ristiäisissä.. :mellow: Joo, vähän katkerat fiilikset. Onhan tässä vielä 3 viikkoa ilmoittautumisaikaa.. Ei oikein viittis entisiä työkavereita tai pelikavereita alkaa kutsumaan.

Tulee automaattisesti semmonen olo, ettei meidän iloinen tapahtuma herätä mitään tunteita toisissa, ikään kuin olisi samantekevää. Ja me on kuitenkin nähty kauheasti vaivaa miettiä koko hääprosessia- morsiamethan tämän tietää..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ongelma onkin vähän päinvastainen. Oikeastaan toivotaan, että voisimme kutsua kaikki haluamamme ihmiset (n. 250) ja heistä n. 140-150 tulisi paikalle. Mutta eihän sellaista voi tehdä, että kutsuu noin paljon enemmän kuin mitä juhlapaikkaan mahtuu. Mitä, jos juhliin ilmoittautuisikin enemmän kuin mitä paikkaa mahtuu :girl_impossible: Mulla ei pokka riittäisi soitella että sori, ette mahdukaan juhlimaan. Mutta jos kutsuu sen 150 ja juhliin tuleekin alle 100 ja ulkopuolelle jää sellaisia, jotka oikeasti olisi halunnut paikalle.... Varmaan potuttaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkoi masentaa. Lähetimme kutsut ja hurjat kaksi ihmistä ovat reagoineet. Kaveri oli aidon ilahtunut, samoin äitikin omalla tavallaan mutta ei tiedä pääseekö tulemaan. Kiva, tosi kiva. Jotenkin ajattelin, että ihmiset olisivat yhtä ilahtuneita kuin tämä kaverini mutta ehkä meidän häämme eivät vaan kiinnosta läheisiämme. Olemmehan olleet yhdessä jo seitsemän vuotta, jospa se on "turruttanut". Pelkäsimme sulhon kanssa, että pitkät välimatkat ja joidenkin kutsuttavien ikä sekä terveydentila karsivat vieraslistaa mutta olisi kiva, että kutsua edes jotenkin kommentoitaisiin. :girl_sad:

Muokattu: , käyttäjä: miinin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme usein valitettavasti joutuneet kieltäytymään melko läheistenkin ihmisten hääkutsuista koska juhlat järjestetään liian kaukana. Meillä ei ole autoa, ja julkisilla kikkailu on liian rasittavaa! Vaikka lähtö olisi täältä pääkaupunkiseudulta esim. 300km päähän, pahimmillaan joutuisi vaihtamaan matkalla kulkuneuvoa parikin kertaa eikä silti välttämättä pääsisi perille asti (juhlapaikat ilmeisesti monesti valikoituvat syrjäseuduille kustannussyistä). Vaihtojen ja kyytien aikataulutus olisi tuskaa ja sitten olisi pakko jäädä yöksi, koska millä todennäköisyydellä saman reitin pääsisi "sopivaan" aikaan takaisinpäin? Toisekseen pienistä tuloistamme tällainen vähintään 100€ panostus /henkilö/juhlat (joita voi olla kesässäkin useampia) pelkkiin hankaliin matka/yöpymiskuluihin (lahjarahojen lisäksi) olisi melkoisen kohtuuton. Kuten toisessakin ketjussa sanoin, omalla autolla pääsee bensarahoilla sentään ovelta ovelle omilla aikatauluilla. Tämä on valitettava todellisuus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään