duudeli

Kaason irtisanominen? (yhdistetty ketjuja)

42 viestiä aiheessa

Mä sitten taas toivoisin kaason erottamisen nimenomaan pelastavan kaason & morsiamen ystävyyssuhteen... tai että jos se olisi ennemmin vapautus kuin erotus, jos kaaso on haluton.

Mä nyt jo aavistelen, että mulla saattaa olla "kaason vapautus" edessä... kiva fiilis näin yli vuotta ennen häitä, ja kun mitään ei ole vielä tehty. Kaaso on ollut paras ystäväni ala-asteelta asti eli reilusti yli puolet elämistämme olemme olleet kuin paita ja peppu, ja tunnemme toisemme kuin omat taskumme. JA mä en tiedä mitä mä ajattelin kun hänet tehtävään pyysin - saati, mitä hän ajatteli kun suostui - koska hän nyt ei vain ole luonteeltaan sellainen. Ei yhtäkkiä voi ystävyyssuhdetta vaihtaa niin päin, että huolehtijasta (eli minusta) tulee huolehdittava, ja päin vastoin. Ainakaan ilman, että joku loukkaantuu... mä koen saavani liian vähän ja kaaso antavansa liikaa.

Miten ja missä vaiheessa, varmasti ennemmin kuin myöhemmin, tästä päätöksestä olisi sitten hyvä ilmoittaa... tuleeko olo, ettei saanut edes yrittää - tuskin?, katsovatko muut yhteiset kaverimme pahalla silmällä jne.

Ja vielä kun erakko kun olen, ei noita muita kaasovaihtoehtoja juurikaan ole. Menenkö siis yksin? Sulhasellakin bestmaneja oikein tunguksi asti, saiskohan lainata... :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Oletko miettinyt, että ottaisit jonkun kakkoskaasoksi tai apukaasoksi siihen? Näin ystäväsi voisi toimia edelleen kaasona, mutta olisi muitakin jakamassa tukea morsiamelle :) Voisithan pyytää esimerkiksi jonkun vanhoista lapsuudenystävistä, omien tai miehesi sisarusten puolisoista ym. Tai vaan jonkun kaverin, joka tuntuisi innostuneelta siihen hommaan, voihan se ystävyys kasvaa siinä suunnittelujenkin aikana. Toki voi ilman kaasoakin mennä, eihän se mikään pakollinen ole :) Olisi kuitenkin mukava, jos sinulla olisi apua ja tukea hääsuunnittelussa ja hääpäivänä. Joku, kenen kanssa voisit asioita järjestellä ja suunnitella ja hermoilla. Miksei toisaalta vaikkapa oma äiti voisi seistä vihkitilaisuudessa siellä kaason paikalla, vaikka ei häntä kaasoksi nimittäisikään? Tai joku muu lähisukulainen, tai serkku, tai muu.

Minulla kaasoja on kolme, joista yksi on todella innokas, yksi sitten keskiväliltä ja yksi ei vaikuta olevan asioista juurikaan kiinnostunut. Eipä hän kyllä voisi tehdäkään juuri mitään käytännön syiden vuoksi, mutta ei ole edes lukenut lähettämiäni tietoja häistä (jotka siis nyt talvella). Tämä kaaso ei siis tällä hetkellä tiedä mitään. Kuitenkin hänelle oli kovin tärkeää toimia kaasona, joten lienee nyt sitten lähinnä jonkinlainen "kunniakaaso", joka ei muuten sitten tule osallistumaan, muuta kuin istuu kaasojen ja bestmanien pöydässä. Onneksi on nuo kaksi muuta, joilta saan apua.

Jollei nuo kolme vaihtoehtoani olisi minulla suostuneet tai olleet mahdollisia, niin olisin saattanut pyytää jopa yhtä työkaveriani, kenet olen tuntenut vasta vajaan vuoden. Hän kun on ollut kovin innostunut häistämme ja tarjonnut apuaan vaikka kuinka monesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun tekis mieli erottaa mun kaaso. Syynä on, että hänellä on meneillään ongelmia omassa parisuhteessaan, eikä näin ollen jaksa olla yhtään iloinen mun puolesta. Kaasoni pitäisi laulaa kirkossa, eikä oo vieläkään kattonu niitä kappaleita vaikka häihin on enää muutama viikko..Eikä soita takaisin vaikka lupaa ja on vielä kaiken lisäksi ruvennut polttelemaan pilveä, niin että vähän on semmonen olo että mitähän tästä oikein tulee.. Harmittaa vaan, kun olin alunperin aikeissa pyytää toista henkilöä tehtävään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ongelma ratkes vähän kuin itellään, serkku yllätti positiivisesti kysymällä pääsiskö mun kaasoksi :girl_smile: Ja nimeän hänet tehtävään enemmän kuin mielelläni, se on sopivasti asiasta innostunut kun on ollut alusta asti (ja oli ensimmäisiä ketkä suunnitelmista kuuli) melkein enemmän innostunut kuin mä ;D

Nyt tarttis sitten vaan tuolle alkuperäiselle kaasolle jotenkin kauniisti ilmaista, että palveluksia ei enää tarvita. Vai olenko vain puhumatta asiasta, jos hän ottaa asian itse puheeksi osoittaen näin kiinnostusta, niin saa autella. Ja jos ei puhu, niin... ehkä otan vaan lusikan kauniiseen käteen ja tiedustelen itse, mitä mieltä hän on.

Hirvee vaiva jostain naimisiinmenosta!?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä nyt menee OT:ksi, sillä en ikinä itse ole ollut kaaso enkä erottanut omiani, mutta haluan tuoda teille yhden näkökulman. Nimittäin sen, että kaasoksi pyydettävä ei välttämättä kehtaa kieltäytyä kunniasta olla kaaso. Kaasoni aikoo pyytää (todennäköisesti) minut kaasokseen omiin häihinsä, enkä kehtaa kieltäytyä, vaikka tiedän, että parempi ehkä olisi. Kyse ei ole siitä, että en halua olla kaaso tai en ehdi suunnitella häitä tms. vaan siitä, että olemme ystäväni kanssa niin erilaisia ihmisiä. Pelkään, että tuottaisin hänelle pettymyksiä esimerkiksi polttareiden suhteen.

Esimerkiksi ystäväni haluaa isot ja aika prameat polttarit, ja realistisena ihmisenä tiedän sen, mitä enemmän porukkaa paikalle pyydetään, sitä enemmän aikataulujen, maksujen, peruutusten jne. kanssa on vääntämistä. Kaverini ystävät kun ovat vähän sellaisia, että he ilmoittavat tulevansa, mutta peruvat paria päivää aikaisemmin. Pelkään, että loppujen lopuksi se olen minä, joka maksaa näiden ei mulla nyt huvitakaan tulla -tyyppisten ihmisten maksuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaanhan tätä vastauksien toivossa.. Mulla on siis ongelma kaason kanssa, ja olen miettinyt jos hänet vapauttaisin tehtävästä. Mulle asiasta ei olisi haittaa, kun on kolme kaasoa hänen lisäksi (ellei kyseinen henkilö suutu mulle). Sanotaan henkilöä vaikka Marjaksi.

Olen tottunut siihen että Marja yleensä peruu meidän tapaamisia (nähdään silti usein) eikä ilmoita siitä. Ollaan puhuttu siitä aikasemminkin, että mua ärsyttää kun ei ilmoteta jne. Ajattelin kuitenkin ettei hän peru tapaamisia kun ollaan tekemässä häitä varten juttuja. Vaan olin väärässä. Kaikki siihen liittyvät tapaamiset on peruttu, kerran hän oli sopinut muuta menoa tapaamisen päälle sen jälkeen kun oltiin menomme jo sovittu. Asia häiritsee minua kovasti. Kuitenkin, kun nähdään muuten, hän on kiinnostunut ja kyselee paljon häistä jne. En vaan voi luottaa häneen kaason tehtävissä tuon perumisen/ilmottamatta jättämisen takia. Mutta miten erottaa kaaso, jota kuitenkin osin kiinnostaa? :S Ja hän suutahtaa aika helposti, tosin leppyykin nopeaan mutta en haluaisi riitaa turhasta. Olen yrittänyt hänelle asiasta sanoa, mutta en saa koskaan selvää vastausta. Help!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No jos sulla on 4 kaasoa niin haittaako se, jos yksi tekee vähemmän? Voihan hän olla kaaso, vaikka tekisikin vähemmän hommia - turha varmaan ehdoin tahdoin alkaa suututtaman erottamalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ongelmaa tuottaa se, että kaverini suuttuu jos häntä ei kutsuta mukaan samoihin juttuihin kuin muita. Ja varmasti myös siitä jos sanon ettei hän tee mitään muuta kun on vihkipaikalla apuna. :S

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laita hänelle kutsu juttuihin samaan tapaan kuin muillekin, mutta jos ei tule niin ei tule. Jos hän sanoo jostain sellaisesta, että miksei hänelle sanottu tai miksei häntä pyydetty, voit sanoa että siitä sovittiin silloin kun hän ei päässyt. Jos kyseessä on muuten sinulle tärkeä henkilö, anna hänen pyöriä mukana ja olla apuna, mutta älä jätä mitään tärkeää hänen varaansa... Ymmärrän kyllä tilanteesi, ihanillakin ihmisissä voi olla aika ärsyttäviä tapoja. Mut ehkä ystävyyttä ei kannata tuon takia pilata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jeps, pakko kai se on näin tehdä. Tuntuu tosin oudolta pitää kaasoa joka vaan ns. roikkuu mukana. Mut en halua riitaakaan joten näillä mennään :) Kiitoksii mielipiteistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noh, pakko mun oli sit erottaa tää "kaveri" kaason tehtävistä. Häntä ei kiinnostanut hommat lainkaan eikä suostunut puhumaan mun kanssa edes häistä + muutenkin ollut tosi törkeä. :( Niinkuin arvelinkin, niin veti hirveet kilarit VAIKKA sanoikin ettei hänellä ole aikaa niitä miettiä. Ei olla puhuttu sen jälkeen, eikä kyllä tee mielikään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi kurja juttu! :( Onneksi et jää kuitenkaan pulaan, kun sinulla on nuo muut kaasot! Ehkä aika parantaa haavoja?! Varmasti parempi näin, nyt sinun ei tarvitse pelätä ja stressata ettei hääjärjestelyt hoituisi. Yritä keskittyä niihin ihaniin kaasoihin, joihin voit luottaa! Tsemppiä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla kävi näin, eli piti "erottaa" kaaso tehtävistään. Kaasoja oli alunperin 3, heistä kaksi vastasi myöntävästi pyyntöön heti ja kolmas jäi miettimään vastaten "onko pakko vastata heti, onko paljon tehtäviä?". No vastausta ei kuulunut kuukauteen, joten tiedustelin asiaa uudestaan ja sain vastauksen "ok, kyllä mä voin suostua". Tämän jälkeen alettiin keskustelemaan ensimmäisestä tapaamisesta, johon tuo kolmas kaasokin sanoi pääsevänsä. Kuinka ollakaan, samana päivänä kun oli ensimmäinen tapaaminen (ravintolasta pöytä varattu), kolmannelle kaasolle oli tullut urheilukisat ja hän myöhästyisi pari tuntia. Viesti tuli saatteella "mutta voitte kyllä aloittaa ja jos tilaatte ruokaa, niin mulle voi tilata tätä ja tätä". Tässä vaiheessa mulla paloi pinna ja laitoin hänelle viestin "olisi ehkä parempi, jos tulisit vaan häävieraana häihimme".

Koko hommasta jäi todella paha maku suuhun, ja toivoisin, että olisin mieluummin saanut heti kieltävän vastauksen tuosta kaason hommasta eikä pitkää arpomista. Mielestäni myös olisi varsin kohteliasta kaasolta saapua pari kuukautta etukäteen sovittuun tilaisuuteen ajoissa. Olen tyytyväinen ratkaisuuni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin hyvan ystavani kaasona muutama vuosi sitten, pesti olisi ollut muuten ihana, mutta han oli joutunut erottamaan ekan kaason asioiden toteuttamatta jattamisten takia, no mina olin se toinen jota han pyysi. Haissa oli tunne etta sain murhaavia katseita ex kaasolta useaan otteeseen. Suosittelen hyvin perustelemaan erotuksen, ettei toisten kaasojen tarvitse olla syntipukkeina...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mä nyt jo aavistelen, että mulla saattaa olla "kaason vapautus" edessä... kiva fiilis näin yli vuotta ennen häitä, ja kun mitään ei ole vielä tehty. Kaaso on ollut paras ystäväni ala-asteelta asti eli reilusti yli puolet elämistämme olemme olleet kuin paita ja peppu, ja tunnemme toisemme kuin omat taskumme. JA mä en tiedä mitä mä ajattelin kun hänet tehtävään pyysin - saati, mitä hän ajatteli kun suostui - koska hän nyt ei vain ole luonteeltaan sellainen. Ei yhtäkkiä voi ystävyyssuhdetta vaihtaa niin päin, että huolehtijasta (eli minusta) tulee huolehdittava, ja päin vastoin. Ainakaan ilman, että joku loukkaantuu... mä koen saavani liian vähän ja kaaso antavansa liikaa.:

Tämä kommentti tulee varmaan aika myöhään, mutta pakko kommentoida, että joku muu joka painii saman asian kanssa lukisi tämän.

Jos kaksi ihmistä on kuin paita ja peppu, parhaat ystävät, niin eikö silloin osata olla rehellisiä ja puhua totta. Kyllä parhaan kaverin pitäisi se ymmärtää, etenkin jos toisen tuntee kuin omat taskut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä foorumilla on hirvee läjä keskusteluja kaasoista purnaamiseen, mutta missä saa puhua suunsa puhtaaksi bestmanista?   :skilletgirl: Minä kyllä tyyppinä pidän sulhaseni bestmanista, mutta jumalauta, ei tunnu häiden valmistelu kiinnostavan pätkääkään! Meillä on kaikilla 3-vuorotyöt joten aikataulujen yhteensovittaminen on haastaavaa ja aika paljon toiveiden varassa. No me sovittiin jo heti vuoden vaihduttua että pidetään hääpalaveri helmikuun 16pv, jotta kaikki pääsee osallistumaan. Bestman tämän tiesi hyvin, mutta nyt urputtaa siitä ettei olisikaan ollut tietoinen päivästä eikä ole toivonut vapaata ja nyt hänellä on silloin työvuorot. Yksi kaasoista tulee 300km:n päästä tätä varten, mutta samalla paikkakunnalla asuva bestman ei voi nähdä vähääkään vaivaa  :girl_cray2: Olen kovasti yrittänyt olla joustava ja vaatimaton toiveissani ja siis tuon tapaamisen ruokailut maksamme sulhasen kanssa. Myös avustajien pukuihin osallistumme tietyllä summalla ja maksamme heidän majoituksena juhlapaikalla. Onko oikeesti liikaa pyydetty, että bestman osallistuisi hääpalaveriin?? Kuinka ihmeessä sitä muuten tietää omia tehtäviään hääpäivänä?!?!  :girl_to_take_umbrage2:  :girl_prepare_fish:  :girl_witch:  :skilletgirl:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään