Häätanssi / häähidas


Sessa

Recommended Posts

Me päädyttiin Zen Cafén Todella kaunis -biisiin, sillä se on ollut "meidän kappale" jo suhteen alusta lähtien. Myöhemmin kuulin Samae Koskisen Hän, jolla on kaikki -kappaleen, jonka sanat on aivan mielettömän koskettavat ja häihin sopivat. :) Onneksi bändimme esittää kyseisen kappaleen illan aikana!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Musta toi Lykke li:n biisin sanat on ihan sopivat häätanssiksi :) En usko, että kukaan lähtisi tulkitsemaan siitä mitään 'kummallisuuksia'.

Mulla on hirmu ongelma tuon häätanssin kanssa. Monet sellaiset slovarit, joista miehen kanssa tykkäämme ovat lyrikseiltään mun mielestä täysin epäsopivia häätanssiksi. Yks meidän ehdottomia suosikkeja on Adam Lambertin esittämänä alkuperäinen Tears of fearin biisi: Mad world. Mutta siinä on aivan kauhean surulliset sanat! :/ Tässä linkki kyseiseen biisiin:

http://www.youtube.com/watch?v=ZxGd0g-wpXA

Musta kaikki oikeat rakkausballadit on vaan niin imeliä ja jotenkin klicheisiä, että en voi kuvitella niitä meidän häihin :S

Mä kattelin jotain jenkkilistoja ja niissä oli aika kovassa suosiossa One Republicin Apologize, mikä ei kyllä sanoitukseltaan ole mikään 'rakkauslaulu, vaikka muuten aivan upea biisi.

Onko niillä sanoilla sitten väliä? Meuhkaanko asiasta turhaan... pitäisikö biisin olla vain hääparille tärkeä sanoista huolimatta, vai??? Help! :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vaihtoehdot aika vähissä, loogisin valinta olisi Uniikin (+ ne feattaajat) Pojat on poikii. Mutta mutta. Kovasti mietitään, että jos kyseistä kappaletta ei ole ennen kuullut niin ymmärtääkö sanoja ihan ensikuulemalla. Kun ei nyt olisi kauhean kiva, että vanhempi väki (esim. vanhemmat juurikin) ovat aivan :huh::girl_impossible: . Myös kirosanat mietityttävät, paikalla on kuitenkin lapsiakin. Mutta ehkä porukka ei niin keskity niitä sanoja kuuntelemaan. Ja toisaalta, varmaan tanssitaan kohtuu myöhään, että olisivatko ipanat jo mahdollisesti poistuneet koisimaan.

Se olisi kuitenkin se "meidän biisi". Hhmm... Mietintä jatkuu.

Link to comment
Share on other sites

Kuulin vasta ton Janne Raappanan Kaksi Onnellista ja olin heti aivan myyty, se nyt olisi siis ainakin aivan pakko saada kuulla! :-X

Tahtosin meille kuitenkin myös yhden ulkomaankielisen biisin kun vieraita tulee myös Suomen ulkopuolelta ja oon aivan hulluna Bleakin Fate biisiin joka soi mm. Jadesoturi-leffan lopussa. Mutta onkohan se kuitenkaan tilaisuuteen sopiva kun sehän kertoo toivottomasta rakkaudesta, rakastavaisista jotka ei koskaan saa toisiaan.. Ja tuohon kun saisi niin upean tanssinkin jos siis joku koreografitanssiopettajataikuri saataisiin avuksi. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Mitä mieltä olisitte Kaija Koon kappaleesta Taivas sisälläni?

Sanat:

Kerroit kiertäneesi maailmaa - avaraa

Ja sitten haaksirikon teit

Ja että liian arvokasta - tavaraa

Se meri mennessänsä vei

Kun sitten jouduit palaamaan - rantaan

Et ehkä voinut aavistaa

Ettei minulle kukaan - koskaan

Olisi ollut valmiimpaa

Tiedätkö olevasi

Taivas sisälläni

Kun vanha taivaani olikin vain kulissi

Kuuletko huutavan sen

Äänen ikuisuuden

Se on ääni rakkauden

Tiedätkö käyneesi

Minun sielussani

En edes itse tiedä siellä käyneeni

Luulen sinut nähneeni

Jossakin aiemmin

Lapsena kun uskoin ihmeisiin

Sanoit että joskus tunnet

Ettet enää - oikein kuulu mihinkään

Mutta minähän olen se joka jää

Ilman sinua merihätään

Kun me tänään kahdestaan - kuljetaan

Ja meri levolle se käy

Ja iltatuuli pyyhkii - yli maan

Ei enää muita tiellämme näy

Tiedätkö olevasi...

Haluaisin jonkin suomalaisen ihanan ja tuo on niin kaunis, kylmiä väreitä tulee. Miehen serkku (nainen) laulaa bändinsä kanssa häissämme..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee näillä näkymin Jukka Kuoppamäen Paljon Sanomatta Jää (Tommi Soidinmäen versio you tubessa kuulostaa tosin mielestäni paremmalta) :girl_smile:

Meilläkin on tämä vaihtoehtona. Toisaalta Poets of the Fallin Carnival of Rust on ihan suhteen alkukuukausista alkaen ollut "meidän biisi", joten tuntuu siltä, että on melkein pakko ottaa se. Mustana hevosena olisi vielä toinenkin "meidän biisi": Haddawayn What is Love :D

Vaikeaksi menee...

Link to comment
Share on other sites

Meillä on useampikin kappale ehdolla häätanssiksi. "Meidän" kappale olisi ehkä Tehosekoittimen Kaukaisimmalle rannalle, mutta en tiedä onko ne sanat kovin sopivat siinä. Meidän suhteeseen kuin tehdyt sanat on Tehosekoittimen Hetken tie on kevyt-tsipaleessa tai Metallican Nothing Else Mattersissa. Yks aika ihana ja vähän erilainen olisi Nylon Beatin Ainut jonka sain, mut en tiedä mitä mies siitä tuumaisi.

Tosin jos MINÄ saisin valita, niin meille kyllä tulisi ehdottomasti Sielun veljien Rakkaudesta, mutta tiedän jo ennakkoon että sitä on miehekkeelle turha ehdottaakkaan :D Ois vaan niin ihana: "Me neroja ollaan, sä tiesitkö sen, me keksimme rakkauden..."

Jossain aiemmin joku kysyi, että onko sanoilla väliä jos kappale on parille tärkeä. Kyllä minusta ihan hyvin voi olla joku vähän sanoitukseltaan "sopimattomampikin" kappale, esim. HIMin biiseissähän puhutaan rakkaudesta ja kuolemasta usein, mutta kuitenkin usein romanttiseen sävyyn. Sen sijaan yksi häissä hirmu suosittu biisi, jota en ymmärrä ollenkaan häätanssikappaleena, on Yön Rakkaus on lumivalkoinen. Onko kukaan koskaan oikeasti kuunnellut niitä sanoja? Olli Lindholm itsekin on tainnut sanoa, ettei ihan ymmärrä, miksi ihmiset soittavat sitä häissä. Mun tulkinnan mukaan se laulun henkilö tekee itsemurhan biisin lopussa, ja muutenkinhan biisissä lauletaan nimenomaan, kuinka katoavaista rakkaus voi olla, hetken vain kaunista mutta sitten katoaa.

Muokattu: , käyttäjä: aivansama
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Kaunis vähän country-henkinen kappale on Sinä olet minulle silmät, joka löytyy uudelta Kaarisilta -levyltäni:

SINÄ OLET MINULLE SILMÄT

säv.san.Kaija Kärkinen

SINÄ OLET MINULLE SILMÄT

TOISEEN MAAILMAAN.

SINÄ OLET MINULLE KASVOT

KAIKKIVALTIAAN.

SINÄ OLET MINULLE PORTTI,

AINA AUKI RAKKAUDEN TULLA.

SINÄ OLET MINULLE PUUTARHA,

JONKA TÄYTÄN MUISTOILLA

SINÄ OLET MINULLE KÄSI,

JOKA TAHTOO KOSKETTAA.

SINÄ OLET MINULLE ÄÄNI,

JOKA OSAA LOHDUTTAA.

SINÄ OLET MINULLE KARTTA,

AINA TÄYNNÄ OUTOJA TEITÄ.

JA VAIKKET AINA KULKISI VIERELLÄ,

OLET SILTI NIIN LÄHELLÄ.

SINÄ OLET MINULLE MATKA,

HALKI VUOSITUHANTEN.

SINÄ OLET MINULLE HELMI,

NAUHASSA SUKUPOLVIEN.

SINÄ OLET MINULLE VIRTA,

IKÄVÄN MENNÄ JA TULLA.

SINÄ OLET MINULLE PUUTARHA,

JONKA TÄYTÄN MUISTOILLA

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...