Jump to content
Naimisiin.info

alkoholin pihtaaminen


Guest peter

Recommended Posts

Olipa kyseessä satunnainen liikakäyttö tai suoranainen ongelmakäyttö, lapset joutuvat kärsimään läheisen ihmisen juomisesta kaikkein eniten. Heillä ei ole juuri mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseen tai päästä pois juojan läheisyydestä."

En viitsinyt tähän kopioida koko tekstiä, mutta tuohon viimeiseen kappaleeseen se kai kaikki hyvin kiteytyy...

Nyt ei ollut puhe siitä, että lapsi jäisi seuraamaan ryyppäjäisiä vaan siitä, etteivät lapset tod.näk. ahdistu nähdessään aikuisen ihmisen juovan alkoholia ruokajuomana tai sitten illalla se drinksu.

Ystäväni kertoi, kuinka lapsena hän oli kauhistunut, kun kerhontäti oli sanonut, että päivittäin alkoholia nauttiva on juoppo. Hän oli kerhopäivän jälkeen kyynelsilmässä kysellyt äidiltään, ovatko äiti ja isi juoppoja, kun he voivat ottaa iltaisin sen yhden lasillisen viiniä. Ja se todella oli se lasillinen viiniä. Ikimaailmassa en usko, että lapsi ahdistuu siitä ruokajuomasta, tuskin edes huomaa, että isi otti sen yhden oluen.

Eri asia tosiaan on tuo "satunnainen liikakäyttö". Sitä lasten ei pitäisi joutua seuraamaan. Mutta niinkuin sanoin ennenkin, jokainen fiksu vanhempi osaa varmasti hoitaa asian niin, ettei lapsi joudu "satunnaista liikakäyttöä" seuraamaan. Tosin muistan myös omasta lapsuudestani nähneeni vanhempiani ja sukulaisiani joskus humalassa, mutta ei se minua miksikään hermoheikoksi muuttanut. Ja nyt eivät saa mitkään kukkahattutädit vetää sitä palkokasvia nenuunsa, näitä tapauksia oli todella harvoin ja pari kertaa ne olivat todellakin sukulaiseni häät. Meillä oli serkkulaumassa ihan hauskaa, vaikka osa aikuisista olikin vähän punsissa.

Link to comment
Share on other sites

vähän OT, mutta musta NRJ:n Renne (absolutisti) kommentoi joskus hyvin, sitä kun monesti ihmiset hänellekin sanovat, että "tosi hienoa että et juo ollenkaan yms." ja Renne sanoo vaan, että "hänestä siinä ei ole mitään hienoa, että jos vaihtoehtoina on vain, että joko löytää itsenä katuojasta tai on kokonaan juomatta." "Hienointa on se, että pystyy ottamaan sivistyneesti, eikä joko tai."

^^niin ja tuon ongelman siitä, että ei tarjoilla alkoholia, koska pelätään että joillain yksittäisillä henkilöillä menee överiksi, voi ratkaista juurikin siten, että lopettaa bileet sitten reilusti aikaisemmin, ruokailun, kahvien ja valsiin jälkeen jotta haluavat voivat lähteä jatkoille. Musta on väärin, että koko porukka joutuu olemaan kuivin suin muutaman ihmisen ongelman takia.

Kyllä meidänkin häissä on 2 alkoholistia, joista toinen ollut raittiina 20 vuotta ja toinen 10 vuotta. Pitäskö meijänkin olla tarjoomatta ruuan kanssa viinit, ettei vaan näitä ihmisiä haittaa?

Muokattu: , käyttäjä: nuttykitty
Link to comment
Share on other sites

"Mä haluaisin nähdä jonkun espanjalaisen ilmeen, kun sanot sille et tääl ei oo punkkua, tai kokeile sanoa amerikkalaiselle et meidän häissä ei ole baaria eikä bändiä, koska ollaan absolutisteja...veikkaan et molemmilla putois leuka lattiaan "

Tää on taas niin kulttuurista kiinni, veikkaampa että myös monelta varisinkin vahemmalta suomalaiselta häävierailta tipahtaisi leuka lattiaan suomalaisissa häissä jos sanottaisiin että tarjolla ei ole kotikaljaa/maito, vain viiniä.

Minusta on suorastaan ilkeää, jos joku absolutisti hääpari järjestää vaivalla häät, johon he ovat menun ja ohjelman suunitellut ilman alkoholia, niin sitten joku vieraista ilmestyy paikalle päihtyneenä tai alkaa juoda omasta pullosta siellä. Kyllä tämä on loukkaus hääparia kohtaan! Taas tällöin olisi voinut jättää häät väliin ja mennä lähi baariin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä. Absolutisti pariskunta saa tarjota vierailleen alkoholittomat häät ja ne voivat olla todella ihanat ja vieraat varmasti viihtyvät niissä. Ja olisi todella loukkaavaa jos joku sinne ilmaantuisi viinapäissään tai tissuttelisi omasta pullosta mutta... Samalla tavalla olisi loukkaavaa, jos häissä jossa on alkoholia tarjolla, ihmiset tulisivat paikalle ajatuksella: "nyt muuten vedetään perseet!"

Muokattu: , käyttäjä: myy81
Link to comment
Share on other sites

Alkuperäiselle ehdottaisin että tosiaan vastedes soitat etukäteen ja varmistat onko tarjolla alkoholillista ruokajuomaa. Jos ei ole, tilitä samat stoorit kuin täällä. Tai sitten jätät suoraan menemättä Kehä I:n tai III:n ulkopuolella pidettäviin häihin niin voi suurella todennäköisyydellä välttyä junttiudelta.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä tarjoillaan alkumaljat, viiniä ja kahvin kanssa konjakki/likööri.

Eletään kristillisin elämänarvoin ja käytetään alkoholia hyvin vähän - koskaan ei vedetä kännejä. Minun suvussani on alkoholisteja, mm. äitini, joten kännisen ihmisen näkeminen ahdistaa. Monet ystävämme käyttävät alkoholia reippaastikin mutta heidän seurassaan asia on eri, koska he osaavat kunnioittaa meidän näkemystämme ja osaavat käyttäytyä sen mukaisesti humalassakin. Pahinta kännisessä ihmisessä on se, että luonne ja käytös muuttuu. Jos pystyy olemaan nomaali oma itsensä humalassa -> antaa mennä! :)

Vieraamme tietävät elämäntavoistamme ja uskon, että vaikka tarjolla on "rajattomasti" viiniä, kukaan ei aio esiintyä erityisen humalassa. Emme tarjoa olutta/siideriä/lonkeroa sen takia, että haluamme kunnioittaa mieheni vanhempia jotka eivät juo koskaan lasillista enempää (uskovaisia).

Tarkoitus on, että ystävämme jäävät juhlimaan yöhön saakka kanssamme, eli kun sukulaiset ovat lähteneet niin saatamme nostaa pöydälle myös olutta yms... silti juhlat eivät ole ryyppäjäiset.

Mikäli olisimme halunneet, että juhlissamme ei ole alkoholia lainkaan, olisin TODELLA loukkaantunut jos vieraamme ajattelisivat siitä että se on junttia, tms... En jätä alkoholia pois siksi, etten haluaisi vieraideni viihtyvän... en usko, että kukaan tekisi niin??? Se on morsiusparin oma valinta, mitä juhlissa tarjotaan, niin ruuan kuin juomankin suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Siis julas miten ihmeessä mikään näistä sun linkeistä littyy häihin ja niissä tarjottavaan alkoholiin? MIstä lasten pitäisi sitten oppia vastuullista alkolin käyttöä? Niinkun sanoin jo aiemmin, mun lapsuuden kodissa vanhemmat nauttivat viiniä, mökillä olutta ja joskus drinkkejä tai skumppaa. MIkä siinä on väärin, tai kuka siinä on kärsinyt.

Aion itsekin vastuullisena aikuisena nauttia alkoholia lasteni nähden, sillä joskatakin heidän täytyy ottaa esimerkkiä, eikö? Olisiko se parempi et kotona piilotellaan juomista, tai sitä ei tehtäisi lastgen edessä?

Sinulla on ilmeisesti erittäin rajoittunut käsitys alkoholista. Alkoholin nauttiminen/juominen EI ole sama asia kuin ryyppääminen. Ei tietenkään kukaan sivistynyt ihminen ryyppää lasten nähden!

Menee nyt reilusti OT:ksi, mutta menkööt.

"Santtuliini" Kirjoitti myös siitä että ei pidä juomisesta lasten nähden. Siis miksi? Minun lapsuuden kodissa ainakin vanhemmat joivat viinejä ja cocktaileja juhlapyhinä, ja joswkus vkloppuisin. Näin aion itsekin tehdä!

Mikä ihme siinä on että alkoholia pidetään jotenkin "pahana", eikä sitä saisi tehdä lasten nähden. Käsittääkseni lapsena normaalin alkoholin kulutuksen näkeminen ei altista alkoholismille eikä tuo muitakaan ongelmia.

Kannatan, että tutustut Alla oleviin linkkeihin ja pasteamiini teksteihin.

Lasinen lapsuus

"Tekemissämme selvityksissä on tullut esiin, että lapset voivat kokea vanhempien pienenkin humaltumisen epämukavana. Lapsi saattaa esimerkiksi kokea aikuisen näkökulmasta hilpeän vapautuneen huumorin ahdistavaksi vanhempansa suusta kuultuna"

"Lapsi on tarkka havainnoija, jonka näkökulmasta aikuisesta mitättömät muutokset saattavat olla suuria.

- Aikuiset muuttuvat fyysisestikin juodessaan: kasvot punoittavat, liikkeet muuttuvat kömpelöiksi ja äänen korkeus nousee. Keskustelun sävy on riitaisa tai ainakin se kuulostaa siltä lapsesta. Lapset pelkäävät näitä tilanteita, joissa turvallinen ja yleensä aika samanlainen isä tai äiti muuttuu toiseksi ihmiseksi.

Alkoholin fysiologisiin ominaisuuksiin kuuluu myös se, ettei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta vain nykyhetki.

- Perheiden elämä ohjautuu nykyään pitkälle lasten mukaan, mutta silloin kun vanhemman käyttävät alkoholia, tilanne muuttuu ja lapset helposti unohdetaan. Vaikkei tähän liittyisi muuta laiminlyöntiä, voi aikuisen välinpitämättömyys aiheuttaa lapsessa turvattomuutta"

Alko - lasten seurassa

"Humaltuminen vaikuttaa aina käytökseen, vaikka humaltuva ihminen itse kuvittelisikin toimivansa aivan samaan tapaan kuin selvin päin. On turha kuvitella, että humaltumisen pystyisi salaamaan jälkikasvulta, sillä lapset ovat tutkitusti erittäin tarkkoja havainnoijia ja huomaavat varmasti aikuisen muuttuneen käytöksen.

Aikuinen saattaa jopa ajatella, että iloiset humalaiset ovat lapsestakin hauskoja. Lapsen kokemus voi kuitenkin olla aivan toisenlainen, sillä aikuisten riehakkuus voi jopa pelottaa häntä."

"Ne ei saa olla kännissä" -Vanhempien alkoholinkäyttö viides-kuudesluokkalaisten silmin

"Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton kyselyyn vastanneista ala-asteikäisistä lapsista suurin osa (91 %) kokee humalaisen ihmisen negatiivisena. 55 % lapsista määrittelee humalaisen myös aggressiiviseksi, ilkeäksi, kamalaksi tai vihaiseksi."

"Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että lapset eivät pidä aikuisten alkoholinkäytöstä silloinkaan, kun kyse ei ole varsinaisesta ongelmakäytöstä. Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton lapsille tekemän kyselyn mukaan lähes puolet alakouluikäisistä lapsista kokee aikuisten juhlat voimakkaasti alkoholisävytteisinä, ei lapsille sopivina tilaisuuksina."

Totuus tulee lasten suusta

"Suurin osa (91 %) ala-asteikäisistä lapsista kokee humalaisen ihmisen negatiivisena. Valtaosa lapsista määrittelee humalassa olevan sekavaksi, hulluksi tai sellaiseksi, joka ei tajua tekojaan (80 %) ja kömpelöksi, horjuvaksi tai sellaiseksi, joka ei pysy pystyssä, (74 %).

Aggressiiviseksi, ilkeäksi, kamalaksi tai vihaiseksi humalaisen määrittelee 55 prosenttia lapsista. Kuusi prosenttia alle 13-vuotiaista sanoo spontaanisti, että humalassa ihmiset antavat rahaa. "

"Kun nuorilta on kysytty, miten vanhemmat voisivat kannustaa heitä päihteettömyyteen, suuri osa nuorista pitää vanhempien antamaa esimerkkiä erittäin tärkeänä.

Lapsille mallioppiminen on tärkeää. Jokainen lapsen seurassa alkoholia käyttävä aikuinen - äiti, isä, täti tai vieras - antaa omalla käyttäytymisellään aina mallin lapselle. Siksi jokaisen aikuisen pitäisi pohtia, miten käyttää alkoholia lasten seurassa"

"Kansainväliset tutkimukset kumoavat yleisen käsityksen, jonka mukaan lapset eivät ymmärrä tai huomaa alkoholinkäyttöämme. On osoitettu, että 5–10-vuotiailla on hyvinkin kehittynyt käsitys alkoholista, sen käyttötavoista ja humaltumisesta. Pienikin lapsi ymmärtää myös vanhemman huonovointisuuden ja edellisiltaisen hauskanpidon välisen yhteyden.

Suomalaisista kymmenvuotiaista ja nuoremmista lapsista vain noin joka neljäs ei tiedä mitä alkoholi on. Loput yhdistävät sen negatiivisesti ihmiseen vaikuttavana juomana, joka kuuluu aikuisille."

"Lapsi kokee hyvin voimakkaasti aikuisessa tapahtuvat muutokset. Jopa pienikin käyttäytymisen muutos, puheäänen nousu tai alkoholin haju voivat aiheuttaa lapselle epävarmuutta.

Olennaista lapsen kannalta on, että vanhempi muuttuu tavallisesta tutusta vanhemmasta ikään kuin joksikin toiseksi. Se johtaa negatiivisiin tunteisiin, jotka voidaan kiteyttää kolmeen päätunteeseen: pelko, viha ja häpeä.

Lasten kokemat negatiiviset tunteet näyttävät usein konkretisoituvan erilaisina sairauksina ja oireina: he saattavat potea pää- ja vatsakipuja, kun vanhemman juominen alkaa. Alkoholiongelmaisten lapset myös kärsivät masennuksesta muita useammin.

Olipa kyseessä satunnainen liikakäyttö tai suoranainen ongelmakäyttö, lapset joutuvat kärsimään läheisen ihmisen juomisesta kaikkein eniten. Heillä ei ole juuri mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseen tai päästä pois juojan läheisyydestä."

Link to comment
Share on other sites

jotennii turhalta tuntuu koko tää ketjun alotus..mix ei voi kunnioittaa hääparin tahtoa vaan nostaa kauhea haloo eto asiasta :/

Link to comment
Share on other sites

vähän OT, mutta musta NRJ:n Renne (absolutisti) kommentoi joskus hyvin, sitä kun monesti ihmiset hänellekin sanovat, että "tosi hienoa että et juo ollenkaan yms." ja Renne sanoo vaan, että "hänestä siinä ei ole mitään hienoa, että jos vaihtoehtoina on vain, että joko löytää itsenä katuojasta tai on kokonaan juomatta." "Hienointa on se, että pystyy ottamaan sivistyneesti, eikä joko tai."

No, kaikki ei oo absolutisteja sen takia ettei osais ottaa sivistyneesti.

Ja aloittajan mielestä oli hirveän väärin rinnastaa häät esim. rippijuhliin... mun mielestä enemmän olet itse hakoteillä rinnastaessasi absolutismin naturismiin.

Meillä tarjoillaan todennäköisesti tervetuliaismalja (kuoharia) ja 2 kaatoa viiniä ruuan kanssa. Muut juomat vieraat voi ostaa sitten juhlapaikan baarista. Kutsussa varmaan koetetaan jotenkin mainita juomatarjoiluista, jotta vieraat osaavat varata rahaa mukaan jos haluavat illemmalla alkomahoolia.

Loppuun haluan siteerata Petri Nygårdia, joka kiteyttää suomalaista alkoholikulttuuria aika nasevasti "Ilman hauskaakin voi olla viinaa." :grin:

Muokattu: , käyttäjä: M.E.
Link to comment
Share on other sites

Mielestäni tämä alkoholitarjoilu on kyllä hääparin henkilökohtainen asia, ei ole olemassa oikeaa ja väärää.

Meidän häissä tarjotaan

- kuohut

- viinit

- avec

- snapsit ?

+ iltaan myös viinit + olut + siideri

Jos jossain häissä ei tarjoilla esim. kuin kuohut alkuun + viinit ruualle on sekin aivan ok.

Kaikki tekee kuten hyvältä ja omalta tuntuu.

Mielestäni häiden pitää olla hääparin näköinen.

Meilläkin juurikin näin. Meidän 110 vieraasta puolet ovat minun ja sulhaseni kavereita, joten haluamme, että tulee hyvät bileet (ja kyllä alkoholi näyttää maistuvan vanhemmillekin;). Kyllä alkoholi rentouttaa kummasti tunnelmaa, mutta eihän sitä tarvitse mitään perseitä vetää. Mielestäni on normaalia juoda ruoan kanssa viiniä, muut juomat ovat sitten illanviettoon. Ymmärrän tietenkin, jos kaikki eivät halua alkoholia juhliinsa. Itse olen ollut kaksissa häissä, joissa ei tarjoiltu alkoholia. En silti sano, että nämä häät olisivat olleet huonot, päinvastoin! :) Jokainen järjestää omannäköisensä juhlat, se on mun mielestä tärkeintä. :)

Link to comment
Share on other sites

On ihan turha verrata eteläeurooppalaista ja suomalaista alkoholikulttuuria. Ymmärrettävistä syistä viini on Suomessa laajemmissa kansankerroksissa verrattain uusi ilmiö, joten pitäisi jokaisen tajuta olla halveksimatta täkäläisiä tapoja vain sillä perusteella, että ne ovat erilaisia kuin jossain muualla. Itsensä korottaminen muiden yläpuolelle se vasta junttia onkin!

Link to comment
Share on other sites

Meidänkään häissä ei tulla tarjoilemaan alkoholia.. saavat ottaa omat matit taskuun jos alkoholia haluaa.

Muokattu: , käyttäjä: cisne
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Mä haluaisin nähdä jonkun espanjalaisen ilmeen, kun sanot sille et tääl ei oo punkkua, tai kokeile sanoa amerikkalaiselle et meidän häissä ei ole baaria eikä bändiä, koska ollaan absolutisteja...veikkaan et molemmilla putois leuka lattiaan "

Tää on taas niin kulttuurista kiinni, veikkaampa että myös monelta varisinkin vahemmalta suomalaiselta häävierailta tipahtaisi leuka lattiaan suomalaisissa häissä jos sanottaisiin että tarjolla ei ole kotikaljaa/maito, vain viiniä.

Hmm, näistä alkoholin käyttöön liittyvistä asioista ei voi saada aikaiseksi kuin suukopua näin suomalaisittain :girl_wink:

Anyway, pakko kommentoida vieras-Peterin väittämää noista jenkeistä, että kyllä sielläkin ihan aikuisten oikeasti löytyy sekä alkoholittomia että musiikittomiakin hääjuhlia. Kokemusta on.

Sitten Laynen loistavan kommentin jälkeen on pakko tunnustaa, että meillä ei tarjota ruoan kanssa muuta kuin vettä, viiniä & snapseja. Ja vähän kyllä jännittää miten vieraat suhtautuvat tähän... Leuat voivat loksahdella :lol: Mutta tarjoilun suhteen halusin valita "meidän näköistä". Eli lapset saavat valita ruokajuomansa vedestä, vichyistä ja maidosta. Aikuisille on holillista & holitonta puna- ja valkoviiniä, vettä ja vichyjä. Snapseja kaadetaan kaksi ja niitä saa sekä holillisina että holittomina. Avecceina tarjotaan konjakkia ja punssia, alkoholitonta vaihtoehtoa ei ole tarjolla erikseen. Alkumaljat ovat kuoharia & holitonta vaihtoehtoa aikuisille ja "maustettua kuplavettä" lapsille. Mehu, piimä & kotikalja tulevat loistamaan poissa olollaan.

Toki alkoholia on siis tarjolla yhteensä 6 annosta per vieras (toim. huom. kaikkia näitä ei tarvitse ottaa eikä juoda) jo ennen kymmentäkin, mutta tähän aikaan pydämme lapsia viimeistään poistumaan juhlista. Toivon, että kaikki osaavat käyttäytyä ainakin tähän asti jotakuinkin normaalisti ja kaikki vanhemmat tuntevat oman jälkikasvunsa sen verran hyvin että tietävät sopiiko tilaisuus lapselle ollenkaan. Lasten poistumisen jälkeen nostetaan esiin boolimaljat (jälleen holiton ja holillinen) sekä pullovedet. Ei takakonttipulloja, ei maksullista baaria eikä jatkoja ravitsemusliikkeessä. Näin meillä, täällä Pohjanmaan rannikolla.

Link to comment
Share on other sites

Loppuun haluan siteerata Petri Nygårdia, joka kiteyttää suomalaista alkoholikulttuuria aika nasevasti "Ilman hauskaakin voi olla viinaa." :grin:

Kiitos M.E. :girl_haha: Näin se vaan valitettavasti meillä usein Suomessa menee...

PS. Toivon kuitenkin, että esim. meidän häissä vois olla hauskaakin :D

Link to comment
Share on other sites

- Jokaisella on omat mielipiteet, mutta faktoja ei käy kieltäminen. Kyllä suomalaiset hääjuhlat vaan sitä alkoholia vaatii ollakseen ns. kunnon juhlat. Paljon alkoholia = takuu varmasti juhlafiilis kaikilla. Jos pelkästään tarjoillaan alku kuoharit ja ruoan kanssa hieman viiniä, niin porukka tulee kyllästymään, eikä uskalla irroitella samalla tavalla. Hyvä hiprakka vaan päälle ja kaikilla on hauskaa :) nekin jotka normaalisti ujostelevat tanssimista valtaavat tanssilattian kokonaan :D silloin ei tarvitse huolehtia viihtyvätkö vieraat vai ei ;)

- Joku voi miettiä, että juomisen sijaan keksitään kivoja leikkejä tms, mutta niihin kyllästyy jossain vaiheessa iltaa ja ainoa asia mitä vieraat miettivät on "jokohan pääsis ottamaan kuppia vähäsen?"

En nyt tosiaan tarkoita, että juhlat ovat ryyppäjäiset tyyliin kaikille perskännit, vaan annetaan heille rento ja mukava hiprakka. Silleen että tietyt estot häviää ja sosiaalisuus ponnahtaa pintaan.

- Kumminkin häissä kaksi sukua kasaantuu yhteen ja suurinosa ei ole ikinä edes tavannu toisiaan, joten ei välttämättä uskalleta ottaa kontaktia toiseen tuntemattomaan ja pysytään sitten niissä omissa porukoissa vaan. Haluan nähdä kaikkien juhlivan keskenään, iloisia ilmeitä ja kuulla naurua ja kikatusta jokapuolelta juhlissani:) Ihmisistähän se on kiinni loppujen lopuksi, mutta me toimitamme ainekset siihen :grin:

Link to comment
Share on other sites

Voi herran tähden, kyllä voi olla ihmisellä onglema! Ja jos ei kykene viihtymään häissä ilman alkoholia, niin katsokoon sitten peiliin.

Ei mulla muuta.

Link to comment
Share on other sites

Musta on väärin, että koko porukka joutuu olemaan kuivin suin muutaman ihmisen ongelman takia.

Miksi se on väärin? Mitä väärää on olla juomatta alkoholia tai siinä, että pyytää ihmisiä olemaan selvinpäin tarjoamissaan juhlissa?

Muuten en keskusteluun jaksa puuttua, mielipiteensä jokaisella.. niin toki tässäkin lainaamassani kohdassa, mutta jotenkin vain takerrun nyt tuohon sanavalintaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Brudeferden: Mihin tuo liittyi? :huh:

Minulla ainakin pistää silmään se, miten siinä vaiheessa, kun muut argumentit loppuvat, vedetään se "mitä ne ranskalaiset/saksalaiset/espanjalaisetkin tästä tuumaavat" -kortti esiin. Jos espanjalaiset juovat viiniä ruuan kanssa, miksi meidän pitäisi? Jos mongolit nauttivat käynyttä tammanmaitoa, pitäisikö meidänkin?

Joku toinen kirjoitti, että paljon alkoholia tarkoittaa takuuvarmoja hauskoja juhlia. Joo. Kiva katsoa, kun jengi örveltää morsmaikkua myöten sikakännissä. Ihan oikeasti, ilman viinaa voi olla kivaa, jopa kivempaa kuin kännissä. Kokeilkaa joskus, se kannattaa. Lisäksi ei ole seuraavana päivänä pää pipi ja tarve selitellä, miten muisti meni.

No, kukin tietysti tavallaan, mutta minäkin olen sitä mieltä, että jos Peter tai joku muu kärsii alkoholittomista tilaisuuksista, on hänen todella parempi pysytellä poissa moisista kemuista.

Link to comment
Share on other sites

Miten tästäkin asiasta voi saada riidan :D Kyllä juhlissa pitää kunnioittaa hääparin päätöksiä. He kuitenkin kustantavat partyt ;) Toki kannattaa miettiä miten juhlavieraat viihtyvät, muttei se voi eikä saa olla kiinni niinkin vähäpätöisestä asiasta kuin alkoholi...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...