Jump to content
Naimisiin.info

alkoholin pihtaaminen


Guest peter

Recommended Posts

Kyllä mäkin oon vähän Peterin kanssa samoila linjoilla!! Olisi se aika nihkeetä mennä häihin joissa ei tarjoilla alkoholia. Kyllä kuitenkin ymmärrän sen jos morsian tai sulhanen on absolutisti tms, mutta kyllä siitä pitäisi ainakin sitten kutsussa lukea..! Meidän kesäkuisiin häihin on varattu alkoholia niin että se ainakin riittää.:D Tulossa on siis n.50-60 vierasta ja tilattiin Tallinnasta 25 lavaa siidereitä/kaljaa, 12l puna- ja valkoviiniä, ja booli tulee myös loppuillasta sitten tarjolle. Ja siiderit/kaljat ja viinit on tarkotus laittaa esille heti klo: 16 alkaen :) meillä kylläkin lapsettomat häät.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ei alkoholi tarjoilua, koska juhlapaikassa ei saa tarjoilla eikä siellä ole omaa baaria.

Enkä tarjoaisi, vaikka saisi - sukuni ei osaa käyttäytyä alkoholin kanssa.

Enkä muutenkaan halua tarjota häitäni ryyppykekkereiksi - minun hääni ja minun sääntöni, jos ei kestä iltaa ilman alkoholia, olkoon tulematta.

Ja muutenkin kaikki vieraat ovat tulossa autolla kirkolle ja siitä kahvittelemaan, en näe järkeä edes tarjota.

Meillä melkein samoilla linjoilla. Jotkut häävieraista eivät tiedä hyvän maun rajoja juomisen suhteen, ja tästä syystä meidän tulevissa häissä ei tulla tarjoilemaan ns. Ilmaista viinaa. Ruoalle viini ja alkumalja siinä se... Juhlapaikka meillä ei vielä ole tiedossa, joten en tiedä onko baaria saatavilla. En myöskään aio suvaita taskumatteja ja peräkontilla ryypiskelyä. Jos ei osaa yhtä iltaa/päivää olla ilman niin ei tarvitse tulla paikalle.

En ole itse absolutisti enkä kiellä yleensä muita juomasta, mutta en todellakaan halua joutua myötähäpeämään ketään vierasta omissa häissäni.

Olen myös muutamille kavereilleni ilmoittannut etten suvaitse ryyppäämistä häissämme. Ovat olleet sujut asian suhteen.

Vitsailin äidilleni tässä taannoin että voin vaikka kutsuihin kijoittaa varoituksena , että se joka uskaltaa sekoilla kännissä häissäni joutuu potkituksi häistä ulos morsiamen toimesta. Oli sitten kyseessä kuka tahansa. :-D

Muokattu: , käyttäjä: Gizi
Link to comment
Share on other sites

Meille tulee alkoholia jonkun verran, mutta tarkoitus ei ole kenellekään ilmaista känniä tarjoilla. Varsinkin kun omassa suvussani on muutama sellainen, jotka todellakaan eivät aina tiedä kohtuukäytön rajoja. Haluan hääpäivänä keskittyä johonkin muuhun kuin siihen, että saan selvittää kännikahinointia.

 

Viinat olisi tarkoitus hakea Tallinnasta. Vieraita on kutsuttu 85, joista lapsia noin 10. Tämän lisäksi on kuskeja ja niitä, jotka eivät muuten vain juo, eli juomia pitäisi hankkia max 70 hengelle. Ollaan ajateltu niin, että siidereitä/lonkeroita/olueita voisi tulla sen viisi/henkilö sekä alkumalja. Ruoalla emme viinejä tarjoile (emme itse juo emmekä viinejä tunne) eikä illalla ole tulossa boolia. Muutamasta vieraasta uskon, että heillä on oma taskumatti mukana, mutta tämä heille suotakoon. Jos tuo alkoholimäärä ei riitä, niin sitten ei voi mitään. Jos se sitten tekee meidän juhlistamme jonkun mielestä tylsät kyseenalaistaisin ennemmin kyseisen henkilön kyvyn nauttia asioista myös vähemmän kännissä kuin meidän liian vähäiset viinatarjontamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meille on ihan itsestään selvää, että häissämme tarjoillaan alkoholia, vaikka minun vanhempani eivät juo pisaraakaan. Emme ole heidän kanssaan asiasta vielä keskustelleet, mutta en usko, että tästä tulee mikään ongelma. Mieheni perheessä taas viini ja kuohuva kuuluvat oleellisesti juhliin, ja samanlaisen perinteen olemme minä ja tuleva miehenikin omaksuneet opiskelupiirien kautta. Eli meille tulee tarjolle:

 

-Alkumaljat

-Ruokajuomaksi pari lasia viiniä tai vaihtoehtoisesti olutta

-avec kahville

-ylläri snapsi :)

 

Olutta ja siideriä saa sitten lisää vasta myöhemmin illalla. Vaikka uskoisin meidän kavereittemme sen verran kunnioittavan juhliamme, etteivät he jo alkuillasta vetäisi perseitä olalle, en kuitenkaan halua pilata vanhempieni juhlamieltä liiallisilla tarjoiluilla liian aikaisin illalla. Mielestäni on myös hyvä saatella lapset nukkumaan ennen vapaampaa juhlimista. 

Link to comment
Share on other sites

Täällä ollut vähän kaksijakoista mielipidettä alkoholin suhteen, sillä häävieraat ovat pääsääntöisesti sukulaisiamme, enkä tiedä mitään heidän suhtautumisestaan alkoholiin. :girl_sigh:  Isäni ainakin kovasti on sitä mieltä, että jos tulee alkoholia, niin se on boolia, eikä missään nimessä kaljaa/lonkeroa/siideriä. Automaattisesti hän saakin sitten hankkia alkoholin tilaisuuteen, mikäli sitä tulee. Onhan se monelle automaatio, että häissä tarjoillaan alkoholia. Itse tahtoisin, että ainakin tervetuliaismalja olisi alkoholia sisältävä ja tarjolla olisi tietenkin myös alkoholiton vaihtoehto.  ^_^

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli ravintolassa, kutsuihin ilmoitimme että mikäli jano jää voi baarimestarilta ostaa lisää kurkun kostuketta. 

Tarjosimme lasit kuohuvaa, pienet pullot mustaa ryssää :) ( ajoivat "nimikyltti" + hääkarkki asian), kaksi kaatoa viiniä, kahvi avecit ja 1 lasi boolia tai olut/siideri/lonkero.

Ravintola sai aikamoisen potin illasta, baari aukesi heti kun ensimmäiset vieraat tulivat sisään klo 15 ja sulki hanansa klo 01.30 ja henkilökunnalla oli sen verta kiirus koko illan että jossain välissä ei pöytien putsaamiseen enään riittänyt aika. Meno oli alusta asti varsin vauhdikas ja villi eikä turhia jäykistelyjä tai hiljaisia hetkiä ollut. 

Silti kukaan (yksi miehen naispuolinen ystävä kyllä oli mutta olisi ollut vaikka alkoholia ei olisi ollut tarjolla lainkaan :D lähinnä huvitti ihmisiä)ei ollut nakit silmillä vaikka meno olikin hm...sanoisinko varsin riemukas. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...