varattu

Vanhasta sukunimestä eroon ohjelmanumerolla

114 viestiä aiheessa

Meillä vapautettiin kaasupallon mukana minun vanha sukunimeni. Talvihäät kun oli, tehtiin vapautus illalla juhlapaikalla ja vieraat heiluttivat pallolle hyvästit tähtisadetikuilla :) Itseasiassa eilen sain tekstiviestin, että pallo oli löytynyt n. 16km päästä juhlapaikalta järven rannalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi, ompa hieno ajatus tuo ilmapallo juttu :) Taidan itsekkin käyttää tätä omissa häissäni!

Olisi kyllä tosi hienon näköistä kun astelee kirkosta/maistraatista pois ja vieraat päästävät ilmapallot taivaan tuuliin ja tuo tähtisädetikku juttu on myös mahtava! itselläni tulee olemaan talvihäät, joten voi olla hienon näköstä kun on jo pimeämpää ja vieraat sytyttävät tikut! :)

Kyllä tuo joulukuu saisi olla jo, malta odottaa enään vaa pakko kai se on:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kun on viikinki/keskiaika häät tulossa, ilmapalloidea ei oikein istu. Ajattelinkin että joko kaiverran tyttönimeni puun/kaarnanpalaseen, tai kirjoitan paperille, joka sitten poltetaan ja tuhkat puhalletaan ilmaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä varmaan tulee toteutettua toi ilmapallo versio, koska vettä ei löydy lähimailta.. Olen laittanut mietintä myssyyn myös ton hauskan leipä idean koska olen leipuri joten se oisjotenkin osuva:D

ilmapalloseremonian mietin niin ettäpyydän vieraita ulos varmaan häävalssin jälkeen ja bändiä myös koska hevoisivat laulaa jonkun hempeän laulun siinä kun kirjotan nimeä pallon kylkeen ja sen jälkeen voisin jotenkin ehkä ettiä uutta nimeä..olin aatellut kun lahjaksi pyydetään avustusta omaan kotiin niin jos ennen häitä teetän meijän sukunimestä ovikyltin ja se ois johonkin piilotettuna ja sitten löytämisen jälkeen sen vois laittaa meidän pöytään:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille kanssa tulee varmaan toi ilmapallo idea juhlamaailmasta löytyy mahtavia palloja..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sukunimen palauttaminen isälle ja kiittäminen lainasta on todella kaunis ajatus samoin se, että sen antaisi veljelle eteenpäin vietäväksi. Noissa on sellaista tiettyä herkkyyttä. Valitettavasti nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole mahdollisia omalla kohdallani. Ehkäpä minäkin laitan oman nimeni tuulen matkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä teetin puisen ovikyltin, jossa lukee tyttönimi. Tämän luovutan pikkuveljelle. Saatteeksi ajattelin sanoa, että olen nyt rouviintunut ja saanut uuden sukunimen, vanhasta nyt luovun, mutta koska se on hyvä nimi, en halua sitä heittää kokonaan pois. Veli saa antaa sen halutessaan valitsemalleen kumppanille omissa häissä, tai vaihtoehtoisesti/siihen asti pitää sen ovessaan :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämähän oli ihan hyvä idea, vanhasta sukunimestä eroon ohjelmanumeron avulla. Ainut vaan mikä askarruttaa on se, että kun minun sukuani on kutsuttu häihin enemmän kuin sulhon sukua, niin en haluaisi saada heitä vaivaantuneiksi kyseisellä ohjelmalla. Siskoni on kihloissa, joten ehkä voisin luovuttaa sukunimen vielä hänelle siksi aikaa kunnes hänkin rouviintuu (tai sitten nuorimmalle serkkutytölleni, joka on häiden aikaan 17v, ja tuskin kihloissakaan, vaikka en kyllä ole hänelle läheinen) ..

 

Meillä on meriteemahäät ja meri on juhlapaikan lähellä, mutta en ehkä haluaisi mitään pullopostia heittää mereen, ettei ympäristöaktivistit suutu :D

 

Edit. Osaan taas kirjoittaa.

Muokattu: , käyttäjä: maarit87

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ainut lapsi ja isälleni on kovahko paikka se, että vaihdan sukunimeni, joten en missään nimessä halua tätä asiaa korostaa juhlassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihana idea tämä hieman erilainen ohjelmanumero ! :) Itse aion palauttaa sukunimen sekä äidille että isälle  juhlassa esitetyn runon&kortin muodossa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan ihana idea ja varmasti kaunis ohjelmanumero. :-X

Itselleni ongelmaksi muodostuu isäsuhteeni. Nimestäni ihan mielelläni luovun ja miksei siitä olisi voinut ohjelmaakin kehittää, mutta emme voi olla varmoja saapuuko tämä isäni ja hänen puolen suku häihimme, vaikka tottakai heidät aidosti toivotamme tervetulleeksi.

 

Minulla on (biologisen) isäni sukunimi ollut viimeiset 20 vuotta (kastettiin äitini tyttönimen mukaan, mutta isukki vaatimalla vaati minut omiin nimiinsä). Olin 1½-vuotias vanhempieni seurustelusuhteen mennessä lopullisesti poikki.

2½-vuotis pikkuminä ja äiti muutimme äidin kanssa uuteen kotiin äidin silloisen aviomiehen luo. Olen kasvanut äitini, pikkusiskojeni ja heidän isänsä kanssa, jotka eivät todellakaan koskaan ole olleet mitään puolikkaita vaan tätä miestä olen kutsunut iskäksi ja siskot on siskoja, onhan meillä sama äiti.

Lisäksi iskän vanhemmat ja veli avovaimoineen sekä muu suku ovat tulleet minulle paljon läheisemmiksi kuin yksikään bio-isukin puolelta, joten tällainen isälle pidetty puhe olisi varma tapa osoittaa suurta moukkamaisuutta ja kiittämättömyyttä kaikkia niitä vuosia kohtaan, joina he ovat pitäneet minua perheenään yhtälailla kuin siskojanikin.

Jos jollakulla on idea, kuinka tämän voisin tehdä enempi humoristisesti, niin otan sen erittäin mieluusti vastaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olisin tehnyt tästä ohjelmanumeron häihin ja aikomuksena oli luovuttaa nimi siskolleni. Kun kerroin tästä ohjelmasta hänelle, hän vain katsoi minua niin kuin olisin vajaa :( Sisko ei oikein tajunnut jutun pointtia eikä innostunut asiasta, joten tämä jää nyt toteuttamatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on ihan kaunis ajatus, minullakin on harvinainen sukunimi josta kovasti pidän, mutta en jotenkin näe tämän toimivan suomalaisissa häissä... :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tota ilmapallojuttua mäkin oli aiemmin miettinyt. Mut nyt kun täällä oli puhetta tuosta kaarnalaivajutusta (ainakin ekalla sivulla oli) nii mietin et laivojahan on esim. Ms Gabriella ja Ms Mariella. Ei mitään hajua mitä se Ms oikeesti siinä laivan nimen edessä meinaa, mut sehän sopis hyvin tuohon oman nimen "hyvästelyynkin". Meinaan siis et laineille laskettavan laivanhan voisi nimetä Ms Virtanen (koska morsiamesta tuli Ms Virtanen -->Mrs Korhonen).

 

Ajattelin yhdistää nimen hyvästelyn ja kimpunheiton samaan ohjelmanumeroon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään