Jump to content
Naimisiin.info

Vieraiden pukeutuminen


duudeli

Recommended Posts

Mun täytyy myöntää että mulle on tosi vaikee ajatus että musta olisi jotenkin yleisesti kielletty väri. Mä ite käytän paljon mustaa ja mulla on tuttavapiirissä ihmisiä jotka käyttää paljon mustaa (ja yksi joka käyttää VAIN mustaa). Mun on vaikea hahmottaa että miksi siihen ei saisi pukeutua kuin mihin tahansa väriin. Valkoisen pukeminen häihin on toki nounou (yleensä valkoisen) morsiuspuvun vuoksi mutta musta on väri siinä missä vaikka vihreäkin. Siis mun mielestä :)

 

Häihin liittymättömänä huomiona, mä oon aina ihan fiiliksissä kun löydän mustan kesämekon - se on tosi vaikeeta :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä viime yönä sängyssä pyöriessä pähkäilin, että miten me laitetaan kutsuun. Kun tosiaan ei haluta niitä mustia pukuja tiukoille kiskottuine kravatteineen. Että laitetaanko smart casual vai ihan 'asu vapaa mutta pakollinen'. Kun ei meillekään tule niin näyttävää pukeutumista, vaan ihan meidän näköistä ja muutenkin rennot juhlat tulossa, niin sekö vasta olisi hölmön näköistä jos sitten vieraissa olis puvun päälle kiskoneita  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

No minun hyvä ystäväni juuri eilispäivänä pähkäili että minkälaisen mekon hommaa ensi kesän häihin, joihin hänet on kutsuttu (hänellä on siis meidän häiden lisäksi tiedossa eräät toiset häät, joissa on hänen tietääkseen ehkä astetta "virallisempi" ja etikettitietoisempi meininki kuin mitä meillä tulee olemaan. Hän oli siinä itsekin sitä mieltä, että ei voi mustaan pukeutua, vaikka se olisi ehkä hänelle luontevin vaihtoehto. Sanoin, että minun puolestani meidän häihin saa kyllä tulla mustassa mekossa enkä tosiaan loukkaannu. Mutta tietysti ehkä parempi vetää varman päälle niiden toisten häiden suhteen, kun ei ole varma mitä siellä ajatellaan ja samat vaatteet on sitten tarkoitus olla molemmissa häissä. 

 

Olen kyllä varsinkin talvihäissä nähnyt vieraita, joilla on musta mekko ja värilliset asusteet, toki kesähäissä saattaa helpommin tulla turhan synkkä yleisvaikutelma. Mutta itse en siis kyllä siitäkään morsiamena osaisi vetää herneitä nenään. Olen kommentoinut joskus sitä toistakin ketjua enkä silloinkaan oikein osannut asennoitua sellaiseen tilanteeseen, että voisin pahoittaa mieleni jonkun vieraan pukeutumisesta, siis juuri vaikka näistä väriasioista. 

Link to comment
Share on other sites

Mustan kanssa minusta vaikuttaa paljon myös materiaali ja mekon leikkaus. Ns. pikkumusta ei minusta ole paha häissäkään sopivasti asustettuna (jos juhlan luonne muuten sallii sellaisen vaatteen). Sen sijaan no.. kuten yleensä tapaan sanoa, siinä vaiheessa on paha kun asu näyttää siltä, että olet menossa hautajaisiin. Esimerkiksi pitkä musta hame ja musta yläosa voisi olla semmoinen kombinaatio, mitä ei häihin kannata laittaa. Tuon hautajaismielleyhtymän takiahan se musta vaatetus ei ole häihin sopiva, ei värin itsensä takia.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kommenteista Eloa ja Tipzilla. :) Olisi toki kiva kuulla lisääkin näkemyksiä asiaan. Jotenkin itsestäni tuntuu, että mustasta on tullut sallitumpi väri nykyään kuin vaikka viisi vuotta sitten. Mutta olenko sittenkin täysin väärässä tässä vai onko mun oma näkemys asiaan vain muuttunut.  :unsure:

 

Tästä aiheesta on keskusteltu enemmän tuolla pukeutumisen puolella, ketjun nimi on "vieraalla valkoista" tjsp :)

En valitettavasti onnistu löytämään ketjua ollenkaan. Jonkin ketjun etikettivirheista löysin, mutta ei tainnut olla sama. Siellä ei mielestäni mustista juhlamekoista keskusteltu ollenkaan.

Muistinkin väärin, se on tässä: Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?  (otsikosta poiketen siellä on myös kokomustaa käsitelty)

Link to comment
Share on other sites

^ Kiitos linkistä Tipzilla. Kävin lukemassa parin viime vuoden kommentit. :)

 

Ehkä mun pitäisi hyväksyä, että häävieras voi nykyään pukeutua mustaan ja suunnitella lookkini sen mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Olen kinuskimansikan kanssa samoilla linjoilla. Itse käytän pääasiassa mustia vaatteita, joten juhlavaatteetkin tätä värilinjaa jatkavat.

Mikäli kutsussa ei erikseen mainita, että vieraiden on epätoivottua pukeutua mustaan, en näe syytä olla siihen pukeutumatta. Ja mikäli siitä ei erikseen mainita, ei mielestäni siitä voi nokkiinsakaan ottaa, jos joku mustaan juhlamekkoon (ei siis mihinkään trikoohärpäkkeeseen) pukeutuneena tulee.

Morsiamilla on varmasti kyseisenä päivänä muuta ja tärkeämpää mietittävää kuin se, minkä värinen mekko vieraalla on päällään (jos ei nyt kokovalkoisissa joku paikalle ilmesty).  :)

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Meille kävi niin, että huomasin kutsujen lähettämisen jälkeen, ettei muistettu laittaa pukukoodista mitään! :girl_haha: Toivottavasti vieraat pukeutuvat juhlavasti! Monet kyllä tietävät juhlapaikan tason (Finlaysonin Palatsi Tampereella), joten oletan ettei kukaan tule farkuissa. Eräs serkkuni (nainen) tuli joitakin vuosia sitten siskoni häihin mustissa farkuissa, ja olin kyllä järkyttynyt. Olin sitä ennen luullut, että jos ei kutsussa erikseen sanota rennosta pukeutumisesta, niin vieraat osaavat pukeutua jotakuinkin toisen juhlaa kunnioittaen. (Onneksi kyseinen serkku ei ole tulossa meidän häihimme.)

Jonkin verran on kyselty pukeutumiseen ohjeita, mutta tähän mennessä olen enimmäkseen saanut vain neuvoa, ettei tarvitse iltapukua vaan lyhyempi juhlapuku on ok. Yllättävän moni on myös ollut aikeissa pukea sinistä, ja kauhistunut kun on kuullut pukuni olevan sinivalkoinen. Minua ei haittaa, jos jollakulla on sinistä, kun tuskin kenelläkään on samanlaista pukua, tai edes välttämättä samaa sävyä minkään verran. Oma pukuni tulee olevaan kaksikerroksinen, alla melko tummaa sinistä ja päällä norsunluunvalkoinen pitsi, josta sininen pilkistelee läpi. Tuntuu että puvun väri on pikemminkin ollut vieraille sellainen, että ovat huokaisseet helpotuksesta kun ovat ajoissa saaneet tietää, kun ilmeisesti sama väri olisi vieraalle epämukavaa, vaikka olen sanonut ettei se haittaa minua. Ainoa mikä on haitannut on se, kun oma äitini olisi väen vängällä halunnut ostaa itselleen juuri samanvärisen puvun kuin minulla. Sanoi, että hän saa tehdä niin, kun ei kutsussa kielletty. Koitin vähän vihjaista, että on oudon näköistä, jos morsiamen äiti on pukeutunut niin kuin ei muka tietäisi minun pukuni väriä. Onneksi hänkin tyytyi petrooliin! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Musta on minusta ihan hyvä väri, kunhan on tyylikäs asu. En minäkään oikein ymmärrä, miksi se on "kielletty". :/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...