Jump to content
Naimisiin.info

Onnistuuko hääruokien tekeminen itse...?


Guest heluna

Recommended Posts

Me teemme ruuat itse. Bestman on ravintolakokki, itsekin olen ravintola-alalla ja mieheni on yksityisyrittäjä ja hän saa hankittua tukkukortin. En ole missään kohtaa edes harkinnut pitopalvelua. Säästää pitkän pennin jos itse tekee, mutta apulaisia siihen tarvitsee ja pari tuttua töihin hääpäiväksi tarjoilemaan ja tiskaamaan ym. :) Vieraita meille tulossa 80. Viime kesänä työkaveri teki häihinsä ruuat itse, 1000€ ruokatarvikkeet tukusta ja 120 vierasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

olisi noin 80hlö häät tiedossa ja ollaan päätetty selvitä itse ruuista, tietysti hyödynnämme kaikki liikenevät käsiparit. Täytyy vain miettiä semmoisia ruokia mitä voi ajoissa valmistella :) (ja hankkia joku supersilppuri ettei tarvii kaikkea salaatti yms juttuja käsin silputa!)

Link to comment
Share on other sites

Miehelläni, joka on erinomainen kokki, on ollut suuria suunnitelmia tehdä ruoat itse häihimme äitinsä ja ehkä mummonsa avustuksella. Samalla voisimme tehdä menun, jossa on kummankin kotimaasta olevia herkkuja (mieheni on siis ulkomaalainen) ja luomu- ja lähiruokaa. Pohdimme myös, että tarjoilijoiksi voisi palkata (mahdollisesti jonkin organisoivan ammattilaisen lisäksi) esimerkiksi sulhon siskon kavereita: siis luotettavia ja mukavia tyyppejä, jotka pääsevät mukaan myös juhlameininkiin. Olen itse ollut tarjoilemassa samalla periaatteella ja tykkäsin kovasti. :)

Link to comment
Share on other sites

Me tehtiin ite. Vieraita oli n. 70, näistä 10 lapsia. Juhlapaikka oli meillä to-su, ja tehtiin oikeestaan kaikki perjantaina. Jälkkärimarengit ja valkosuklaavaahdon olin tehny aiemmin. Sukulaisia käytettiin jälkiruokapuolessa hyväksi jo aiemmin, mun äiti teki kuivakakut ja miehen sisko keksit. Perjantaina meitä oli mun lisäks kolme naista keittiössä, aikaa meni 8 tuntia.

Meidän menu tosin oli sellainen, että sitä ei olis voinu aiemmin tehdä, mutta se oli hyvin yksinkertainen. Meillä oli tex-mexiä. :) Ite tehtiin kolme eri vahvuista salsaa, maissileipää, kana-, jauheliha- ja paputäytteet ja paistetut kasvikset. Sit oli eri kulhoissa salaattia, tomaattia, kurkkuja ja siemeniä, joista sai tehdä ite salaatin. Valmiina ostettiin tortillaletut, nachot, ranskankerma ja juustoraaste. Jälkkäriks oli jätskiä ja lisukkeita (noi marengit, itse kerätyt marjat, karkkijauhoja ja -rakeita ja sitä vaahtoa). Sit oli ne kuivakakut ja keksit.

Meidän ruoat oli todellinen hitti! Menu sai todella paljon kiitoksia yllätyksellisyydellään ja maukkaudellaan. :) Ja jälkkäripöydän anteja ihasteltiin monipuolisuudesta. Kakkua ei kaivannut kukaan. Hintaa ruoalle tuli n. 3€/hlö, mikä myös sopi meille hyvin. Suosittelen kaikille, joita perus hääruoka ei nappaa!

(Ehkä tähän väliin on hyvä mainita, että meidän häät ei myöskään ollu kovin elegantit, joten tämä ruokalaji sopi sinne hyvin).

Link to comment
Share on other sites

Luulen että jokainen lopulta itse parhaiten tietää onnistuuko tuo vai ei. Mielestäni ei kuulosta mahdottomalta, mutta riippuu siitä millaisia tarjoiluja on ajateltu, kuinka tottuneita kokkeja olette, mihin aikaan häänne on (vasta myöhään iltapäivällä/illalla vai puolen päivän aikaan jollon valmistautumisaikaa on paljon vähemmän). Jos päätätte tehdä itse, suosittelen kuitenkin palkkaamaan jonkun pääemännäksi häiden ajaksi (jos jotakin tarvitsee viimeistellä vielä häiden alettua) ja sitten tarjoilijan tai pari. Ja tietysti jos ruuanlaittoon saa apua kavereilta ja sukulaisilta niin aina parempi.

Henkilökohtaisesti en todellakaan voisi edes miettiä moista kysymystä omalla kohdallani, 10 hengen illanistujaiset on ehdottomasti suurin joukko jolle voisin kuvitella tekeväni itse tarjoilut Mutta todella hienoa että teillä on taitoa, uskoisin että itse tehdyt tarjoilut häissä tekisivät kyllä vaikutuksen

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on suunnitelmissa tehdä ruoat itse. Vieraita on tulossa n. 80. Pelottaa, kuinka onnistutaan, mutta pitopalveluun ei ole varaa eikä halua sijoittaa niin paljoa. Jos pitää valita vieraiden vähentämisen ja ruoan hinnan välillä, haluan ennemmin että kaikki tärkeät ihmiset pääsevät osallistumaan, vaikka sitten hieman keskinkertaisemmalla menulla. Esim. Pirkka lehdessä on ruokaohjeita, joihin on laskettu raaka-ainekustannukset henkeä kohden, sieltä voi saada vinkkejä.

Emme ole vielä keksineet, mitä tarjoamme. Pääruoka on auki, mutta todennäköisesti on ainakin jonkinlaista salaattia (esim. savulohi) tai salaattibuffetti. Pääruoaksi olen miettinyt ihan pyttipannuakin, häät ovat kesällä ja rennolla meiningillä. Ruoan pitäisi kuitenkin olla yksinkertaista valmistaa, kun se pitää kuitenkin tehdä ihan tavallisessa keittiössä. Lisäksi ruoan tarjoilu mietityttää, saako jostain vuokrattua kylmä/lämminlinjastoa? Toivottavasti ei nyt kaadu näihin käytännön juttuihin suunnitelmat, pelkkä kahvi-kakku-tarjoilu on kuitenkin aika kevyt.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Meillä sinällään eri tilanne eli juhlat on kotona ja vieraat plus morsiuspari yhteenlaskettunakaan ei mene yli 30 henkilön. Ja aion tehdä kaikki tarjottavat itse. Jo ihan siitäkin syystä että ammattiylpeys velvoittaa ja rahaa ei ole huimia summia laittaa ruokiin. Meillä ajatuksena jonkin asteinen buffa. Eli salaatteja, lihapullia, perunaa ja muuta perus helppoa evästä. Kun on lapsiakin mukana juhlassa niin täytyy ajatella että hekin suostuvat jotain syömään. 

 

Tarkoitus olis toki pyytää työkaveria tai yhtä ei kutsuttua sukulaista emännöimään, (keittämään kahvia, kaatamaan onnittelumaljat, laittamaan ruoat esille jne) Ja tosiaan hyvin epämuodolliset juhlat perheiden kesken niin en näe itselle mitään syytä hankkia pitopalvelua. Meillä hieman haastetta tuo se että kaiken pitää olla gluteenitonta ja laktoositonta. Mutta itse tekemällä varmistun siitäkin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No tää viesti tulee aikas lailla myöhään, mutta kyllä pystyy tekemään itse ruoat, itse olen menossa ensi kesänä naimisiin ja aion tehdä itse ruoat niin pitkälle kuin mahdollista. meillä vieraita tulossa n.60 hlöä

Muokattu: , käyttäjä: tansy84
Link to comment
Share on other sites

Meilläkin oli sapuskat suurimmalti osin itsetehdyt, lukuun ottamatta jotain yksittäisiä pieniä juttuja joita miehen äiti sai helposti halvalla valmiina työpaikkansa kautta (esim. oliivit, fetat, lihapullat...). Meillä oli siis iltahäät, vieraita kuta kuinkin sellaiset vähän reilu 50 ja tarjoilu koostui lähinnä salaattibuffetista + muusta sekalaisesta kylmästä pikkusyötävästä ja sitten oli totta kai perus kakku- ja kahvipöytä sen jälkeen. Ruokaa kehuttiin pitkin päivää eikä se nyt ainakaan mun nähdäkseni päässyt missään vaiheessa loppumaan keneltäkään keskenkään. Paljon jäi jälkikäteen meille vielä takaisin kotiin päin vietäväksikin. Nähdäkseni oli siis ihan onnistunut ratkaisu kyllä. :)

Link to comment
Share on other sites

Me tehtiin myös itse,ammattitaitoisen emännän valvonnan ja ohjeistuksen avulla.Vieraita 110 ja ruokaa kehuttiin ja oli se kyllä ihanaa.Mistään pitopalvelusta täälläpäin ei oltais saatu yhtä hyvää ja laadukasta ruokaa,sitä kinkkukiusaussettiä vaan mitä ei missään nimessä haluttu.Menu oli monipuolinen ja vähän erilaista kuin yleensä.Kaikki tehtiin tosiaan itse,majoneesit jne tulivat toki purkista,ja vaikka hommaa oli,ei tuntunut hirmuiselta urakalta kun emäntä jakoi tehtäviä tosi tehokkaasti.Ja vaikka ruoka tehtiin laadukkaista raaka-aineista,oli montaa sorttia ja paljon niin silti säästettiin ihan huikea summa pitopalveluun verrattuna.Onnistuu ja omien kokemusten pohjalta jopa suosittelen :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on aikeissa tehdä kakkua vaille kaikki itse, häihin tulee n. 80 vierasta. Koitan mahdollisimman pitkälle tehdä etukäteen ruuat valmiiksi, jotta itse päivään jäisi vain vähän tekemistä (max. 2 tuntia + esillepano). Olemme päätyneet tarjoilemaan Tapas-pöydän, jolloin kaikki ruokalajit voivat olla "kylmiä" (juhlatilassa on olematon keittiö).

Ollaan pidetty kotonamme tapasravintoloita muutamana ravintolapäivänä, joten niissä ollaan saatu testailtua erilaisia tapaksia. Nyt suunnilleen tietää, että kauanko minkäkin valmistukseen menee ja minkälaisia määriä tarvitaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä menee just toisinpäin, mitä alottajalla. Mies on tiukasti pitopalvelun kannalla, kun taas mie haluisin tehä ihe :rolleyes:

Meile on tällä hetkellä laskettu n.70 henkee kutsuttavaks, mut uskosin, et ainaki 10 jättää tulematta. Alustavien suunnitelmien mukaan saahaan lähes kaikki tehtyy etukäteen tarjoilu- ja "lämmitysvalmiiks". Tarkotuksena on tehä salaatti- ja karkkibuffetit, ne jo helpottaa hommaa aika paljon. Lämmintä tulee olemaan vaan pääruoat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä on n. 40 hengen juhlat tulossa ja tarkoitus tehdä suurelta osin itse. Oikeastaan kakku on ainoa jonka kanssa vähän epäröin, se saattaa tulla ihan ammattilaiselta. Mutta ruokien kanssa ei pitäisi mitään murheita olla; juhlat ovat lapsuudenkodissani, vanhempani auttavat kaikessa missä pystyvät (isä mm. savustaa lohet ja iltapalaporot), ja useita ystäviä on valjastettu auttamaan kukin omalla pienellä tavallaan. 

 

Menu tulee luultavasti olemaan ns. perinteinen; muutama salaatti, pari kylmää kalaa/lihaa, lämmin liha- ja kasvisruoka ja lisäkkeenä varmaan uudet perunat (häät kesäkuun alussa). Pääruoan kanssa on vielä arpomista, todennäköisesti ei ainakaan sitä possunfilettä tule. Tarjoilun avuksi on tulossa "emäntä", ihminen joka huolehtii ruokien viimeistelystä, esillepanosta ja pois korjaamisesta. En halua että laheiset joutuvat juhlien aikana huolehtimaan mistään muusta kuin omasta hauskanpidostaan. 

Link to comment
Share on other sites

Hyvin onnistui, mutta meillä olikin tosi pienet pirskeet (11 hlöä). :) Kaikki tehtiin itse kaloja lukuun ottamatta. Ruoat valittiin sen mukaan, että suurimman osan pystyi tekemään viimeistään edellispäivänä valmiiksi. Juustokakun paistoin muistaakseni pari päivää ennen juhlia. Juhlapäivälle meillä jäi salaattien teko ja lämpimien ruokien (paahtopaisti ja hasselbackan perunat) laittaminen uuniin + esillepano.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...