Jump to content
Naimisiin.info

Supinaa sakastissa


Emmeline

Recommended Posts

En löytänyt äkkiseltään tähän vastausta, joten kysyn teiltä (vaikka selviäähän se viimeistään ensi viikolla ;-):

Pitääkö morsiusparin allekirjoittaa vihkimisen yhteydessä jotain papereita? Keskustelussa pappi kysyi, tulemmeko ennen vihkimistä sakastiin hermoilemaan ja kun vastasimme myöntävästi, hän puhui jostain "allekirjoittamisesta".. Eli onko siellä joku virallinen dokumentti, joka vaatii pukstaavit alle? Kuinka se sitten hoidetaan, jos morsian tulee suoraan kirkkoon ja alttarille ja pari poistuu yhdessä pihasta heti vihkimisen jälkeen?

Ei tällä varsinaisesti ole mitään merkitystä, mutta jäi mietityttämään, että kuulinko oikein..

Link to comment
Share on other sites

Kun avioesteiden tutkinta tehdään, molemmat kihlakumppanit allekirjoittavat tutkintaa koskevan lomakkeen (avioesteiden tutkintapyyntölomake). Tämän olette todennäköisesti jo tehneet, koska häät ovat jo lähellä. Ennen vihkimistä sakastissa kysytään avioliiton solmimisen todistajien nimet (ja käydään tarvittaessa läpi vihkikaavaa tms.) ja pappi kirjoittaa ne toiseen lomakkeeseen (todistus avioesteiden tutkinnasta). Joskus on tehty niinkin, että todistajat ovat kirjoittaneet itse nimensä lomakkeeseen. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, lomakkeessa vaaditaan ainoastaan tietoa todistajien nimistä. Pappi täyttää lomakkeen (vihkimispäivän ja –paikan, ja mahdolliset sukunimivaihdokset) ja allekirjoittaa sen vihkimisen jälkeen. Hääparin ei siis tarvitse allekirjoittaa enää tuossa vaiheessa mitään. Näin siis, jos olette menossa naimisiin kirkollisesti luterilaisin menoin. Telkkarista olen nähnyt, että joissain muissa kirkkokunnissa on tapana allekirjoittaa papereita vihkimisen jälkeen. Papilta itseltään kysymällä saa parhaiten tietää, mistä asiasta hän on tapaamisenne aikana puhunut. Mitään virallista allekirjoitettavaa ei kuitenkaan enää ole. Iloa tulevaan hääpäivään!

Link to comment
Share on other sites

Okei, eiköhän se pappi sitten puhunut vain tuosta todistajien nimen kirjoittamisesta.. ihan perusmeiningeillä mennään ja esteettömyyskin on tutkittu, joten kaipa tässä naimisiin päästään! Kiitos Vieras!

Link to comment
Share on other sites

Meillä sakastissa molemmat kaasot laittoivat oman allekirjoituksensa tuohon todistaja-juttuun :) Meidän ei mitään tarvinnut laittaa enää siinä vaiheessa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...