Jump to content
Naimisiin.info

Lähettääkö kutsu, heille jotka eivät kumminkaan tule?


Guest -

Recommended Posts

Kyllä minäkin lähettäisin kutsun sellaisillekin, jotka eivät pääse tulemaan. Kyse saattaa olla vaan omasta ennakkoluulostani eli luulen vain, etteivät he tule kuitenkaan. Sellainen loukkaa vierasta todella paljon, mikäli he pääsisivätkin tulemaan. Nimim. Kokemusta on  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Me lähetettiin kutsut kaikille, ketkä vieraaksi toivottiin, vaikka tiedettiin etukäteen, etteivät pääse paikalle.

Mun mielestä on tärkeä kutsulla ilmaista, että olisitte olleet tervetulleita.

Näyttää siltä, että meidän häihin on tulossa vain n. 2/3 kutsutuista (100/150 vieraasta). Syynä monella on pitkä välimatka ja terveydentila.

On myös hyvä huomioida se, että jos este peruuntuukin ja vieraat pääsisivätkin tulemaan ennakkotiedoista poiketen. 

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät pohjoisessa kotipaikkakunnalla, asutaan kuitenkin etelässä. 

Ollaan kutsumassa mm. kaveripariskunta, mun entinen koulukaveri ja sen perhe, sekä mun kirjekaveri perheineen, vaikka takeita heidän kenenkään tulosta ei oo, koska välimatka on yli 800 km. 

Mutta halutaan heidän kuitenkin kutsua, ja kertoa, että ois tosi ihanaa, jos mitenkään pääsisitte meidän tärkeänä päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Mekin lähetetään kutsut sellaisillekin, joista tiedetään jo valmiiksi etteivät tule. Esim. osa sukulaisista on jo sen verran vanhoja, etteivät jaksa tulla edes kirkkoon. :/ Mielestäni on kuitenkin ilmaista, että he ovat tärkeitä, niinkun muutkin ovat täällä puhuneet.

Link to comment
Share on other sites

kaikille lähtee kutsut vaikka tiedettäisiin etteivät tule, ainakaan ei tule sanomista ettei olla kutsuttu ja ei sitä koskaa tiiä jos joku pääsiski yllättäe tulemaan vaikka olisi ollut etukäteen tiedossa etteivät pääse...

Link to comment
Share on other sites

Meillä kanssa kutsut lähtevät, vaikka tiedämme jo etukäteen noin 5 ihmistä jotka jättävät juhlat väliin. Kuten nnipsu tuossa yllä sanookin, niin ei tule sitten sitä ettei olisi kutsuttu ja osan suvustamme tietäen tästä voi vaikka millainen kohu nousta.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kyllä myös meiltä lähtee kutsut muutamalle vanhemmalla sukulaiselle, vaikka tiedämme etteivät he todennäköisesti osallistu juhliin.

 

Kaylan, meillä on ihan sama ongelma. Tuntuu pöljältä lähettää kutsu ihmiselle, jonka tietää varmasti osallistuvan serkun häihin, mutta jonka kutsuisimme kohteliaisuussyistä ja läheisistä perhesyistä (minun sulhaseni setä, mutta onkin samana päivänä naimisiin menevän serkun isä). Muutamalle perhekunnalle lähetämme kutsun (joiden kanssa olemme olleet enemmänki tekemisissä) ja he saavat päättää kumpiin häihin menevät.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lähetetään niille muutamille myös vaikka tiedämme etteivät pääse tulemaan. Ihan vain kohteliaisuudesta ja koska olemme kuitenkin suht läheisiä näiden ihmisten kanssa :)

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä edellisen kanssa.  Lisäksi pitää muistaa, että ei toisten pääsemisiä aina tiedä. Jos joku sittenkin pystyy tai haluaa tulla:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kutsumme kaikki sellaiset vieraat jotka tahdomme häihimme, riippumatta siitä oletanko heidän pääsevän.

Tosin kuultuani erään kommentin "meitä niihin häihin ei ainakaan tarvi kutsua." Oli viesti selvä ja nimi pyyhittiin pois vieraslistalta.

Ei ole pakko tulla kutsutuksi jos ei taho ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me kutsumme mieheni 91-vuotiaan muistisairaan mummon, joka on ollut vuodepotilaana noin 10 vuotta, eikä ole käynnyt pihaa pidemällä tänä aikana. Mutta hän varmasti ilahtuu nähdessään kutsun, esittelee sitä onnessaan hoitajilleen sekä vierailleen ja pistää sen näkyville pöydän päälle :) Askartelemme kuitenkin kutsuja noin 70, niin ei ole iso vaiva yhtä kutsu lähettää, kun tietää miten se voi piristää toisen koko päivän.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kutsuvieraslistalla pari henkilöä, jotka on jättäneet aiemmin tulematta oikeastaan jokaisiin pippaloihin, joihin heidät on kutsuttu. Tulla ovat juhliin X kyllä luvanneet tulla, mutta viime tingassa joka kerta peruneet tulonsa. Siksi tämä häähomma nyt hieman mietityttää; tekevätkö tässäkin asiassa samoin? Että lupaavat, mutta eivät sitten tulekaan, koska kokevat tärkeämmäksi tehdä jotain muuta. Kovasti nuo kyseiset henkilöt kuitenkin haluttaisiin hääpaikalle, ja ehkä joku pieni toivokin heidän tulemisestaan on... Kutsut on siis päätetty lähettää. Toki taustalla on sellainenkin ajatus, että kutsumatta jättäminen herättäisi liiaksi ikävää huomiota -  kyseessä on sukulainen siippoineen ja kaikki muut kun kuitenkin kutsutaan.

 

Kaveripiirissä tällaisia samantyyppisiä "tapauksia" on enemmänkin - siis että kutsui tai ei, niin tietää että henkilö X jättää tulematta. Mutta me ollaan vedetty raja sukulaisiin ja ihan lähimpiin ystäviin, joten ongelma on ratkaistu sillä... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Meillä kutsut lähtee muutamalle sellaiselle henkilölle/parille, joista arvellaan, etteivät jaksa lähteä (iän ja/tai sairauden takia) toiselle puolen Suomea. Tuntuisi törkeältä tehdä ikäänkuin päätös heidän puolestaan siitä, että haluavatko tulla/pystyvätkö tulemaan. On sitten positiivinen yllätys, jos ilmoittautuvat. Toisaalta tietysti mietityttää, että jos he vastaavat v.p. -päivään mennessä (3-4 vk ennen juhlaa) "kyllä" ajatellen, että kait sitä ehkä jaksaa lähteä, mutta sitten peruvatkin häitä edeltävänä päivänä.. Ruuat on jo siinä vaiheessa tilattu ja paikat varattu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös on ajateltu kutsut lähettää parille sellaiselle tyypille, jotka aika varmasti jättävät tulematta. Minusta se on kohteliasta kuitenkin lähettää se kutsu ja tosiaan niin kuin Tipzilla sanoi, niin olisi ainakin sitten iloinen yllätys jos tulisivatkin.

Link to comment
Share on other sites

Kaksi serkkuani, sisarukset, asuvat Ruotsissa. Toisen kanssa olen ollut tekemisissä ja haluaisin häntä nähdä. Toista en välittäisi nähdä ollenkaan. Olisiko tökeröä kutsua vain toinen ja jättää toinen kutsumatta? Toisaalta myös tällä serkullani jota haluaisin nähdä on mies ja neljä lasta joita en ole koskaan nähnyt. Ja ihan rehellisesti en välttämättä haluaisi tätä nelikkoa hääjuhliin. Sen verran villi vaikutelma lasten käytöstavoista on juttujen perusteella jäänyt. Voisin toki jättää kutsumatta sillä perusteella, että asuvat toisessa maassa, mutta heidän Suomessa asuva isänsä (enoni) tulee häihin. Toisaalta voisin kutsua vain serkun miehineen ilman lapsia ja kohteliaisuudesta kutsua toisenkin ja toivoa vain ettei ole tulossa. Kauhea ongelma tullut tästä.

Link to comment
Share on other sites

Me pohdimme myöskin, lähetämmekö kutsut kaikille miehen sukulaisille, vaikka tiedämmekin, etteivät he kuitenkaan pääse. Häihin on aikaa kahdeksan kuukautta, mutta miehen mielestä kutsut pitäisi lähettää mahd pian, jotta hänen sukulaiset saisivat tarkat tiedot ja voisivat varata lentoja, jos ovat tulossa. Mietin nyt kuitenkin, että pitäisikö meidän sittenkin lähettää ensin save the datet vai jopa vain tylsästi pelkästään mailia, jossa kertoisimme aikeistamme. Miehen koko suku asuu Atlantin toisella puolen, joten siksi emme edes oleta, että kovin moni setä, täti tai serkku pääsee paikalle.

Link to comment
Share on other sites

Me laitetaan kutsut kaikille, jotka vieraslistalla on. Tiedetään jo nyt, että pari ystäväpariskuntaa eivät paikalle pääse, mutta kutsut lähtevät heille silti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me laitettin kutsut sellaisillekin, jotka tiedetään, että ei tule. Mutta esim. isoäideille varmasti on tärkeää saada kutsu, vaikka eivät paikalle pääsekään. Yhdelle tädille olisin kutsun laittanut, mutta hän jo kihlauduttuamme ilmoitti, että ei häihin sitten jaksa matkustaa niin pitkää matkaa, joten en sitten kutsuakaan lähettänyt, ettei tule sellainen fiilis, että lahjaa olen vain kalastamassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Me lähetettiin yhdelle tädilleni kutsu, josta epäilin vahvasti ettei pääse tulemaan, mutta halusin kuitenkin laittaa kutsun. Niin siinä kyllä kävi, ettei pääse. Sulhasen yksi eno ei koskaan tule mihinkään juhliin, siis ei mihinkään, ja sanoi ihan itse ettei tarvitse kutsua :D Ei sitten kutsuttu. Toisesta sedästäni oli myös epäilys ettei se kumminkaan tule, kutsu laitettiin ja setä tuleekin, eli kannatti laittaa! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Laitamme kutsut kaikille, jotka haluaisimme paikalle. Esimerkiksi isovanhempani terveydentilansa vuoksi tuskin tulevat paikalle, mutta ilahtuvat kutsusta varmasti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...