Mellis

Miten aikasin olette ostaneet hääpuvun?

232 viestiä aiheessa

Mä ostin puvun helmikuussa ja häät oli syyskuussa. Tilattu puku tuli kesäkuussa joten hyvin jäi aikaa muutoksille. Olisin voinut ostaa vähän myöhemminkin mutta tuo oli viimeinen ajankohta jolloin puvusta sai 15 % alennusta. En itse ostaisi pukua yli vuotta etukäteen, koska muoti ja oma maku / mielipide voisi ehtiä muuttua ja vielä ihanampi puku löytyä myöhemmin. Mutta kukin tavallaan, kannattaa kuitenkin käydä katsomassa pukuja hyvissä ajoin jotta päätöksen voi tehdä helpommin sitten kun sen aika tulee!

Ja Adeleinille sanoisin että minäkin pudotin häihin muutaman kilon. Puvusta tilattiin kokoa pienempi kuin sovituskappale oli, ja se istuikin aivan täydellisesti. Nyöriselkä antaa tosiaan vähän joustonvaraa ja ompelija voi tehdä lisämuutoksia tarvittaessa.

Muokattu: , käyttäjä: joannak

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin pukuni vajaa vuosi ennen häitä ja sain sen heti mukaani. Puku istuu täydellisesti, enkä usko tästä lihovani tai laihtuvani, koska samoissa mitoissa olen pysynyt viimeiset kymmenen vuotta. Helmaa tosin täytyy vielä lyhentää. Halusin hankkia puvun hyvissä ajoin, jotta olisi ns. yksi huoli vähemmän. Nyt on myös tarpeeksi aikaa metsästää sopivia kenkiä, laukkua ja koruja sekä pohtia hääkampausta ja kimppua. Nämä kun mielestäni riippuvat aika paljon siitä, millainen puku on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ostin hääpukuni elokuussa 2011, koska löysin mieluisan ja siinä vaiheessa oli ajatus aikaisemmasta vihkimisestä. Nyt kuitenkin häät huhtikuussa. Kerran olen nyt pukua kokeillut ja istuu hyvin. Toivottavasti paino ei lähde nousuun 40 kg painon pudotuksen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osti pukuni lokakuussa ja häät on heinäkuussa. Liikkeessä sanottiin että voi mennä useampi kuukausikin, kun jouduttiin tilaamaan oikea koko. Vielä ei ole puku saapunut, mutta eipähän tässä mikään kiire sillä olekaan.

Vähän on mietityttänyt tuon puvun koon kanssa, että miten se istuu, kun en ole sitä päässyt vielä kokeilemaan. Nyt ei ole paino puvun oston jälkeen juurikaan muuttunut, mutta tarkoituksena olisi hieman nostaa painoa ennen kesää. Jos puku nyt olisi kuitenkin täydellisen kokoinen, pitää tuota painoprojektia varmaan hieman lykätä.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ääää! Häihin on aikaa vielä vuosi ja 4 kk, ja nyt sitten menin löytämään unelmieni puvun E-baysta :girl_impossible: (btw, voihan noihin asiakaspalautteisiin luottaa? tällä myyjällä yli 99% positiivinen). Puvut tehdään mittatilauksena, mutta tuskin voin luottaa, että sama myyjä tekee samoja pukuja vielä puolen vuoden päästä. Puvun selkä on vielä niin avoin, ettei sitä kyllä nyörityksellä säädetä. Vastaavaa pukua minulla ei ole varaa teettää muualla. Puhukaa järkeä! Mikä on teidän mielestänne kohtuuttoman aikaisin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ostin puvun lokakuussa 2011, vaikka häät ovat vasta heinäkuussa 2012. Löysin ihanan puvun morsiusgallerian alennuspäiviltä. Pukua tulee kuitenkin hieman lyhentää ja kaventaa. Toiveissa olisi vielä saada muutama kilokin kesään mennessä karistettua... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

niehku, mä meinasin ostaa 1,5v ennen hääpuvun juurikin tuolta eBaysta koska olin aivan 100% varma että tuo on The puku. No, nyt kun häihin on vähän yli puoli vuotta, niin niin se mieli oli vain muuttunut vaikka sillon oli aivan varma että ei muutu sitten mihinkään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ostin jo vuotta aiemmin :D Olis pitänyt jättää ehkä vähän myöhemmälle sittenkin.. Nyt vähän kadutaa, kun sen ostin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin puvun vuotta ennen häitä, eikä minusta aikaisessa olemisessa ole haittaa, kunhan malttaa pysyä suht samoissa mitoissa ja on varma hakemastaan tyylistä. Ostelen muutenkin kaikenlaista jo hyvissä ajoin, koska kustannan asuni sun muuta opiskelijabudjetistani, joten suuret kertaostokset eivät onnistuisi muutenkaan näin laihalla lompakolla. Joka kuukausi kun hankkii jotain niin saa mieleisensä eikä rahanmenokaan tunnu huimalta kun kustannukset on ripoteltu pitkin vuotta. Säilyväthän nuo kamppeet komerossa. :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin ostamassa puvun joulukuussa ja häät on elokuussa.. Löysin puvun "rekistä" eli ei tarvinnut erikseen tilata.. Jos tilaukseen olis menny niin 3-4 kuukautta olis saanut varata aikaa.. Mulla on seuraava sovitus aika huhtikuun lopussa eli korjaussovitus aika tähän korjauksiin liikkeessä suositeltiin varamaan aikaa 2 kuukautta vähintään, koska kesä aika on kovin kiireistä aikaa ja paljon pukuja korjauksissa.. Mullahan tosissaan tätä aikaa on miltei 4 kuukautta.. Näin varmistaa, että on aikaa vielä kokeilla ja tehdä pieniä korjauksia jos vielä vaatii..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äh, mun pitäis tilata. Mut ei tiedä yhtään että laihtuuko ennen kesää niin ei vielä uskalla. Tosin tilaan niin en tiedä, toivottavasti kuukauden päästä näkisin vähän suuntaa niin pääsisin tilaamaan... :s kriisi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pukuni ostin marraskuussa ja häät ovat kesäkuussa, korjaukset pukuun käyn teettämässä huhtikuussa.

Eipä ole ainakaan minkään sortin ressiä enään etsiä pukua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieluummin ajoissa kuin liian myöhään. Itse kävin ensimmäisen kerran kokeilemassa pukuja vuosi ennen häitä ja päätöksen tein 10kk ennen häitä, onpahan sitten sekin ressi pois.

Tietysti jos on "perusvartalo" johon aina helposti löytyy mielekästä puettavaa, ei kai ole hätää. Mutta kuten Brunetti tuossa mainitsi, kannattaisi ottaa huomioon, että puku saatetaan

joutua tilaamaan ja siihen voi mennä aikaa. Itse en jättäisi noin viime tippaan, mutta olen muutenkin aika ajoissa kaikissa valmisteluissa ja halusin pukuressin "pois alta".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen täällä kans raapinu päätäni et koskahan sitä pukua uskaltaa alkaa katsoa..häihin aikaa vuosi ja 2kk. Sit iskee se mörköpeikko tonne takaraivoon huutamaan että "Ennnntäs jos neidin paiiiino nousee" sinä aikana kun puku on jo ostettu ja häitä järkätään.......Ehkä hankin jonkin hiukan säädettävän puvun...antaako semmoset sitten sijaa pienelle vaihtelulle?...Emmie tiiä. *tuskainen* :girl_prepare_fish:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse tilasin puvun tasan 6kk ennen häitä. Ja täytyy sanoa, että aika viime hetkille se jäi nimittäin puku tulee tilauksesta heinäkuun puolivälissä, jolloin häihin aikaa 2kk ja muutoksille täytyy aina varata aikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Juu, ja ne puvut voi hyvin olla vielä myöhässä siitä luvatusta toimitusajasta. Oma pukuni on nyt kohta kuukauden myöhässä ja jos vilkaisee esim. tuota Maggie Sottero -ketjua, niin siellä on joidenkin puvut jo jopa 2 kk myöhässä siitä mitä alunperin luvattiin. Eli ajoissa kannattaa olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olin ajoissa :rolleyes: Eli yli vuotta aiemmin tuli puku hankittua.

Täältä inspiroituneena aloin katsella ja löytyi yksi, joka oli just sitä mistä olin haaveillut (siis ilman konkreettista etsiskelyä). Pohdin jonkin aikaa että oonko ihan hullu, mutta täältä luettuani + kavereiden mielipiteet kuunneltuani kävin sovittamassa ja kotiinhan tuo lähti. :wub: Lähempänä häitä muokataan sopivankokoiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen menossa 12.12.12 naimisiin ja pääsen sovittamaan hääpukuani vasta 11.12.12. Kyllä, aika rohkeaa! ...mutta luotan täysin serkkuni taitoihin. Hän lähtee syyskuun alusta saksaan vaihtariksi ja aikoo siellä ollessaan tehdä hääpukuni. Enemmän jännittää miten pystyn pitämään kokoni muuttumattomana :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä menin eka kertaa ikinä edes katsomaan saati sovittamaan pukuja 3,5 kuukautta ennen häitä, joka tuntui olevan aika vähän, koska pukujen tilausaika kuulosti olevan yleisimmin 3-4 kuukautta. Onneksi löysin eka puvunetsintäreissulla itselleni kuitenkin juuri omanlaiseni Lillyn puvun, jonka tilausaikakin oli vain 6-8 viikkoa (ja se tuli kuudessa viikossa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitkän nettiselailun tuloksena päädyin sovittamaan pukua noin 10kk ennen häitä. Lopullinen puku tuli ostettua käytettynä n.8kk ennen häitä. Saman mallinen kuin ekassa sovituksessa, mutta löysin halvemmalla käytettynä. Enkä ole sen jälkeen kyllä hetkeäkään katunut! ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin pukukankaat n. kuukausi sitten ja häät ovat syksyllä.

Äitini pyysi, että kankaat olisivat valmiiksi olemassa kun hän sairaslomiltaan palailee ompelukoneen ääreen (toukokuussa), niin on tarpeeksi aikaa valmistaa pukua korjausompelun ohella. Nyt kyllä jo kovasti väkertää sairaanakin puvun yläosasta jonkinnäköistä kaavaa ja mallikappaletta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. poistettu

Muokattu: , käyttäjä: Daliya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin etsimässä pukua yhdeksää kuukautta aikaisemmin. Löysinkin liikkeestä vanhan vuokrapuvun, joten pukua ei tarvinnut edes tilata. Siellä se liikkeessä odottelee elokuuta. Muutaman kerran olen käynyt sovittamassa sitä ostamisen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut ostaa puvun noin vuotta ennen haita, koska haluaisin ostaa sen samalta paikkakunnalta kuin missa haatkin pidetaan. Asun siis ulkomailla, joten kovin monia tilaisuuksia ei siis ole, jos meinaan Suomesta pukuni ostaa. Kesalla siis suuntaan lomalla kaupoille, toivotaan, etta mieleinen loytyisi silloin, niin olisi se asia hoidettu. Tuntuuhan se silta, etta aika ajoissa sitten on asian kanssa, mutta toisaalta parempi niin kuin jattaa viime tippaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hui, kuinka myöhään moni on jättänyt :) Hommasin pukuni 9kuukautta aiemmin, johtuu ehkä kontrollifriikkeydestäni... Mutta varmaan myös siitä,

etten plus-kokoisena uskaltanut jättää niin tärkeää asiaa viime tippaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään