Jump to content
Naimisiin.info

Miten aikasin olette ostaneet hääpuvun?


Mellis

Recommended Posts

Minä ostin viime elokuun alussa, ja häät nyt toukokuussa. 9kk aikaisemmin siis. Puvussa oli kuitenkin mm. 4 kuukauden toimitusaika, joten oli hyvä olla liikkeellä hyvissä ajoin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Ostin marraskuussa, kun häät ovat elokuussa. Hiukan jossain vaiheessa jännitti, kun tuon ostamisen jälkeen laihdutin vielä viitisen kiloa, mutta enää ei pelota, kun puku on saatu pienennettyä tosi kauniisti :) Huomioikaa uuden puvun ostajat, että jos tilaatte puvun pukuliikkeen kautta, niin tilausaika saattaa olla puolisenkin vuotta!

Link to comment
Share on other sites

Täällä on puku jo ostettu, vaikka häitä juhlitaankin vasta heinäkuussa 2015. Ostin puvun siis melkein 2½ vuotta ennen häitä. Sain tämän ostoksen takia kuulla vähän epämääräistä narinaa vanhemmiltani ja isovanhemmiltani siitä, että voihan olla, että puku ei enää istu tai miellytä parin vuoden päästä. Itselleni oli kuitenkin erittäin selvää millaisen puvun haluan ja vaatekokokin on jo vuosia pysytellyt samana. Itseäni ei siis huolestuta etteikö puku olisi minulle täydellinen yhä parin vuoden päästäkin. Olisin kyllä varmaan ostanut puvun vasta n. 1½ vuotta ennen häitä, jos olisin puvun liikkeestä tilannut enkä olisi ostanut sitä käytettynä niin kuin nyt tein.

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin on puku jo ostettu, ostin pukuni kuukausi sitten, eli 10kk ennen häitä :) en ehkä olisi vielä ostanut, mutta löytyi niiin täydellinen puku alennuksesta hääpukuliikkeestä, että se oli vaan pakko ottaa matkaan mukaan, loppu hinta puvulleni oli 150e ! :)

Link to comment
Share on other sites

Mää ostin vuosi ja kaks kuukautta ennen häitä puvun. Sain uniikin ja mun näköisen puvun hyvällä tarjouksella, niin eihän siitä voinut kieltäytyä. :)

Link to comment
Share on other sites

Ostin puvun reilu vuosi sitten ja häihin aikaa nyt reilu 3 vkoa :) ostin puvun nettihuutokaupasta käytettynä eikä se tosiaankaan mahtunut päälleni tuolloin (nyöritys takana ei mennyt kiinni kun ylöreunojen väliin jäi 20cm tyhjää tilaa.).Onneksi otin kuvat tuolloin puvusta päälläni,sillä muodonmuutosta on kiva katsoa kun koon 38 mekko istuu ihanasti :)

Link to comment
Share on other sites

Päätettiin tuossa juuri aika yllättäen järjestää häät seuraavana kesänä, päädyin varsinaisen häähysterian valtaan   :blink:  ja ostin eilen puvun verkkokaupasta: aikaa häihin vielä vuosi ja pari kuukautta päälle.

Link to comment
Share on other sites

Puku tuli hankittua viime kuussa, kun löytyi niin halvalla :) Häihin tuolloin oli aikaa n. 1v 5kk. Saa nähdä tuleeko vielä muutettua mieltä puvun suhteen. Budjetti ei kyllä varmaan anna periksi...

Link to comment
Share on other sites

Ostin oman pukuni helmikuussa ja häät ovat ensi maaliskuussa eli 13kk ennen häitä.   :)  Se vaan tuntui oikealta niin pitihän se ostaa vaikka aikaa olisi vielä katsella  ja kokeilla...

 

(Lähettämäni viestin jälkeen mieli on hieman muuttunut, en olekaan varma onko se oikea. Nyt odottelen soittoa liikkeestä että pukuni on saapunut ja voin käydä uudestaan kokeilemassa. Jospa sitten mieli rauhoittuisi)

Muokattu: , käyttäjä: annelii
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ostin pukuni viime viikolla, vajaa 4 kk ennen häitä. Pukujen sovittelun aloitin viime joulukuussa, mutta miellyttävää ei löytynyt ennen tätä. Onneksi en tyytynyt mihinkään niihin "ihan kivoihin" vaan maltoin vielä katsella. :)

Link to comment
Share on other sites

Ryntäsin tapani mukaan heti pukukauppaan hääpäivästä päätettyämme eli noin puoli vuotta ennen itse juhlaa. Ja päätöksen puvusta tein viikossa. Mitä sitä nyt pidempään miettimään, kun täydellinen osui kohdalle :) Mittojen tarkistukset tehdään sitten pari kuukautta ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät vasta 2014 elokuussa mutta puvun ostin jo eilen, tosin mä ostin puvun kerran käytettynä ja niin etten itse kokeillut sitä ollenkaan, eli aika riskillä ostin sokkona mutta jos ei oo hyvä niin ainakin mulla on vielä reilusti aikaa ostaa toinen :girl_haha:

Toi puku vaan kolahti ihan täysillä heti kun sen näin ja päätin että otan kyllä riskin ja ostan sovittamatta, toivottavasti se on sopiva ja yhtä ihana kuin kuvissa :tender:

Link to comment
Share on other sites

Kävin ekan kerram sovittelemassa n. 7 kk ennen  häitä, ja myyjien kommenttien mukaan juuri sopivaan aikaan. Tosiaan 4 kk tilausajan (tuntui aika standardilta joka paikassa)  takia ei kannata ihan liian myöhään jättää. Kaikille ei löydy heti mukaan otettavaa pukua ja korjaustyöt/muutokset on otettava huomioon. Mieluummin aiemmin kuin myöhemmin :)

Link to comment
Share on other sites

1,5 vuotta ennen häitä. Onhan se aika iso säilytettävä (ja ehdin kyseenalaistaa valinnan vielä monta kertaa). Mutta sattuipa vaan eteen niin mielettömän kaunis mekko sopuhintaan! Mitäpäs silloin aikailemaan...

Link to comment
Share on other sites

Mä ostin pukuni 5 kuukautta ennen häitä, eli just sopivasti. Liikkeissä mua varoteltiin, et oot kyl nyt aika myöhään liikenteessä ja et valinta pitäis tehdä heti, jos puku joudutaan tilaamaan. No eipä jouduttu, sillä löysin pukuni tämän foorumin välityksellä. Puku istuu just hyvin mulle, eli tällä hetkellä suurin työ on yrittää pysyä saman kokoisena häihin asti  :girl_haha:  Jos mies olisi antanut luvan, olisin varmaan jo rampannut viimeisen vuoden hääpukuliikkeissä vain katselemassa mekkoja. 

Link to comment
Share on other sites

Mä ostin AIKASIN, reilusti yli vuoden ennen häitä. Ostin puvun viime lokakuussa ja häät on ens helmikuussa.  :grin: Uskalsin ostaa, kun tiedän, ettei koko tästä mihinkään muutu vaikka kuinka yrittäis, eikä pukuun "kyllästy", kun se on äitillä säilössä. En myöskään oo lokakuun jälkeen vilkassukaan hääpukuihin, ettei vahingossakaan rupee haaveilee jostain muusta. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Parempi ostaa aikaisin. Itselleni valittiin puku "pikatoimitettavasta" valikoimasta ja nyt puku on myöhässä. Liikkeestä lupaillaan, että pääsen sovittamaan pukua vajaa 2 vko ennen häitä - ja samalla valmistajalta ei ole saatu mitään vastausta siitä missä puku viipyy!!! Ja mun piti vasta puvun kanssa yhdessä sovitella huntuja, boleroita, vannehameita.  jne. 

 

Sen verran asia on kiusannut, että olen löytänyt kaksi vaihtoehtoista pukua tuolta käytettyjen myynnistä. Nyt tekis mieli ostaa jompi kumpi niistä, että en joudu enää miettimään tuleeko se mun puku ajoissa vai ei. 

 

Ikävintä tässä on se, että puvun hankinnassa ei ole mitään peruutus ja toimitusehtoja mainittu. Jos joudun ostamaan uuden puvun haluan kyllä rahaniki joka senttiä myöten takaisin

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä löysin pukuni aikalailla tasan vuosi ennen häitä. Puku on helman lyhennykseen asti myymälässä säilössä ja siitä vien sen vanhemmilleni, niin eipä tule hiplailtua sitä koko aikaa  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse varasin kanssa vajaa 11 kk ennen häitä. Lähdin hyvissä ajoin katselemaan, kun ajattelin löytäväni puvun loppukesän alennusmyynneistä. No, pukuahan ei heti alkanut löytyä ja päätin, että jos sen nyt löydän niin varaan heti. Ja kun se vihdoin löytyi, päädyin siihen. Puku on säilytyksessä ensi kesän häihin asti liikkeessä ja siihen tehdään korjaukset vasta keväällä. :)

Link to comment
Share on other sites

Minä kävin ensimmäistä kertaa sovittamassa hääpukuja pari viikkoa sitten sillä ajatuksella, että vähän saan mielikuvaa siitä, minkä mallista ym. pukua kannattaisi alkaa miettimään. Vannotin itselleni ja sulholle, että menen vain katselemaan, enkä todellakaan osta vielä pukua. Kukaan ei edes ennättänyt minulle mukaan makutuomariksi. No, kuinkas sitten kävikään, pukuhan sieltä löytyy ja tällä hetkellä roikkuu vaatekaapissa:). Puku oli niin ihana (ja alennuksessa), että en raaskinut sitä kauppaan jättää. Hieman äitini ja kaasoni olivat harmissaan, kun eivät päässeet mukaan (olimme puhuneet, että mennään sitten porukalla myöhemmin sovittelemaan). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...