Mitä kustannat kaasolle?


Sunday

Recommended Posts

En aio kustantaa kaasoille tai bestmaneille mitään vaatetusta tai muuta koristautumista. Ylipäätään on tarkoitus, että meidän häihin tullaan vähän niin kuin mökille, joten ei olisi mitään perusteita maksaa heille kumppareita. :D

Yöpymistä ollaan harkittu, mutta ei olla vielä varmoja.. Hääpaikalle mahtuu yöpymään lähipiiriä, ja vähän odotetaan että kaasot jää sinne juhlimaan ja sitten nukkumaan. Mutta bestmanilla on pieni lapsi, joten voisi olla ihan kohteliasta kustantaa heidät hotelliin.

Toivon kaasojen auttavan ruoanlaitossa ja koristeluissa, ja sovittiin, että apu on heidän häälahjansa meille. Ihan kohtuullista mun mielestä. Jonkun kiitoslahjan aion heille kyllä hankkia.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olemme antaneet kaasoille ja bestmanille vapaat kädet pukujensa ja kampaustensa suhteen, joten menevät heidän omasta pussistaan. Olen ostanut kaasoilleni kasvohoidot etukäteen lahjaksi, ja toisen heistä, läheisimmän ystäväni, aion viedä kiitokseksi viikonloppureissulle omavalintaiseen kaupunkikohteeseen pari kuukautta häiden jälkeen. Ajattelin että se on kiva konkreettinen osoitus ystyävyyden jatkumisesta häiden jälkeenkin ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Maksan kampaukset ja meikit (2 kaasoa), sitten jos tulee enempi jotain suunnittelupalavereja joissa puhutaan vain häistä niin sitten tietysti tarjoan ruuat. Ja jos haluavat jäädä yöksi juhlapaikalle (40km etäisyys heidän kotiinsa) niin maksan yöpymiset. Juhlaan saavat pukeutua kuten haluavat, ja luotan siihen että heiltä kyllä löytyy valinnanvaraa vaatekaapista :D

Link to comment
Share on other sites

Minulla ei ole sillä tavalla "kaasoa", olen vain kysynyt ystävältäni jos hän voisi auttaa tietyissä asioissa, kuten pukeutumisessa jne. Ajattelin kysyä jos hän voisi tulla mukaan kampaamoon, tarkoittaako tämä että minun pitäisi maksaa hänen kampaus ja meikki silloin?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minä muistan kaasoani 100€ lahjakortilla vaateliikkeeseen hullunmyllyn päätteeksi. Bm tulee saamaan myös samanarvoisen lahjakortin ukkojen mööpelikauppaan (Motonet). Se lienee sopiva korvaus menetetystä ajasta ja minun kestämisestäni :) Bileet järjestämme toki häiden jälkeen apujoukoille, eli tarjoamme ruuan ja juomat.

Mitään vaatetta ym hömpänpömppää en kustanna, koska ei ole toiveita. Ainoastaan jo olemassa olevaan pukuun teemme pieniä muutoksia äitini avustuksella, kankaat on jo olemassa, samaa kuin puvussanikin. Bm saa myös kravatin samasta kankaasta.

Link to comment
Share on other sites

Olen ajatellut, että kaasoille kustannetaan kampaukset ja meikit. Puvut saavat valita itse ja näin ollen ne menevät myös heidän omasta pussistaan, meille kun ei ole väliä, millaiseen pukuun kaasot pukeutuvat. Tämän lisäksi muistamme sekä kaasoja että bm:ää häiden jälkeen jollain, mahdollisesti lahjakortilla johonkin liikkeeseen :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Kuinkahan yleisiä noi kaasojen ja BM:n kiitoslahjat ovat nykyään? Kuuluuko sellainen antaa "ilman muuta"?

Muuten meillä maksetaan kaasoille kampaukset + hiuskukat sekä BM:lle saketin vuokra. Kaasot saavat laittaa millaisen vaatteen vaan päälleen, mutta sanoin että mielellään hame, ei valkoista ja vähintään polvimittainen... Lisäksi ollaan heitä pariin kertaa kutsuttu meille syömään hääsuunnittelun merkeissä.

Link to comment
Share on other sites

Mä maksan kaason kampauksen ja meikin. Hääpäivänä on sitten kiva mennä yhessä kaunistautumaan (ja samalla kaaso voi rauhoittaa morsiamen hermoja). Vaatetusta en maksa, ei ollut mitään väliä minkälainen mekko on. Kaaso valitsi lopulta sellaisen mekon, jota voisin itsekin käyttää. Me naurettiinkin, että voidaan vaihtaa keskenään pukuja, kun kaaso menee naimisiin :) Bestmanille maksetaan puvun vuokraus.

Ajattelin myös ostaa kaasolle häämatkalta jonkun korun kiitoslahjaksi. Bestmanin kiitoslahjasta en vielä tiedä. Mun mielestä on ihan kohteliasta muistaa molempia häiden jälkeen pienellä lahjalla. He ovat kuitenkin käyttäneet paljon aikaa häiden takia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä maksettiin kaasolle meikki, kampaus ja käsikukka. Puvun sai valita itse ja maksoikin siis myös itse :)

BM:lle ostettiin kiitoslahjoiksi kalvosinnapit ja tietysti maksettiin heidän vieheensä. Myös BM:t saivat pukeutua tahtomallaan tavalla, siksi ei vaatetuksiakaan maksettu.

Link to comment
Share on other sites

^Jankkaan vielä tätä kiitoslahja-aihetta... Kuinka "paljosta" teidän mielestä kuuluisi antaa kiitoslahja/annetaanko sellainen joka tapauksessa?

Tää kuulostaa nyt kyllä tosi tökeröltä, mutta: jos kaasot/bestmanit eivät ole kauheasti osallistuneet häiden järkkäämiseen ja/tai juhlan aikanakaan he eivät huolehdi heille annetuista vastuista/tekevät ne vähän sinne päin, niin pitäisikö silti kohteliaisuudesta antaa kiitoslahja siitä hyvästä että ovat kantaneet BM:n/kaason titteliä ja jollain muodollisella tavalla olleet edes mukana? (olipa pitkä lause...)

En nyt väitä että meillä on näin "huonosti", kunhan haen tähän jotain rajaa kun tällainen kiitoslahjaidea on ihan uus juttu meille :)

edit.typot ym

Muokattu: , käyttäjä: Iteat
Link to comment
Share on other sites

Meillä maksetaan BM:n puvun vuokra ja kaasolle siten todennäköisesti kampaus + meikki (tulee samaan paikkaan morsiamen kanssa). Puvun sai kaaso itse valita joten maksoikin itse. lisäksi viehe + rannekukka ja olen ostanut pienen kiitoslahjan jo kaasolle. Samoin mies saa keksiä BM:lle jotain pientä vielä muistoksi/kiitokseksi.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä kaasous on kunniatehtävä, jonka vastaanotettuaan henkilö varmasti tietää, että hääpäivää ennen/hääpäivänä/jälkeen on älyttömästi tekemistä, ehkä joskus jopa enemmän kuin oltiin sovittu. Jos kaaso ei pidä "sopimuksista kiinni", ei häntä pelkän tittelin takia tietenkään tarvitse palkita, ainakaan minun mielestäni.

Olen ollut kolmesti kaasona, järkännyt mielettömiä polttareita, hääohjelmia, askarteluja, kuunnellut morsianta, ollut valkkaamassa pukuja, ohjannut häävieraita juhlapaikalla, ollut "seremoniamestarinakin". Kertaakaan en ole ääneen kiitosta kuullut.

Vain yksi morsian on järjestänyt "apureilleen" illanistujaiset häistä jääneiden viinojen avulla (oli muistaakseni ruokaakin) mutta loppujen lopuksi paikalla taisi olla enemmän ihmisiä, jotka eivät olleet edes häissä vieraana, kuin niitä kullanarvoisia apujoukkoja. Ei siinä kovin kiitollinen olo syntynyt.

Mun oma kaaso on tehnyt jo nyt niin paljon häidemme eteen, että haluan antaa hänelle jotain mieluista. Tohinassa unohtuu usein sitä kiitosta ääneen lausua, eli jos kortti ja lahjakortti ajaisivat hääpäivänä asian. Bm:stä en voi sanoa ihan samaa, että olisi kovin aktiivinen ollut vielä, mutta häähössötys onkin enempi naisten hommaa, tulkoon ukot vasta pöytienkantoprojektiin mukaan ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meille tulee kolme kaasoa ja ei yhtäkään bestmania. Kaasot haluab yhteneviin pukuihin, ja ne sitten luonnollisesti maksan. Mutta näitä lueskeltuani olen alkanut pohtimaan, että pitäisikö meidän tarjota majapaikka heille tai maksaa hotelleja? Noihin hotellien maksuun ei ole meillä varaa kyllä kuitenkaan. Mitään matkamenoja tai syömisiä ei olla maksettu ja tämä on ollut ok heille (itse olen matkustanut paljon myös heidän luokseen). Me olemme kuitenkin opiskelijapari, ja kaaso joukko koostuu kahdesta opiskelijasta ja yhdestä tuorreesta yrittäjästä, eli kaikki ymmärtävät aika hyvin niukan budjetin.

Miltä kuulostaa ajatus, että olisimme tyttöporukalla joko meillä kotona ja mies laitettaisiin yöpymään jossain muualla häitä edeltävä yö. Tai sitten me tytöt voisimme mennä omppuhotelliin, nehän on 4 hengen huoneita ja katselin, että jos nyt varaisi niin hinta yölle olisi 50 sielä. Olimme alunperin ajatelleet, että vietämme hääyön kotona, mutta olisiko mautonta jos tarjoaisimme kaasoilleni (ja heidän puolisoilleen) meidän kotia yöpymispaikaksi ja me menisimme hääyöksi sittenkin hotelliin? Lisäkulujahan nuo ovat jo nyt tiukkaan budjettiin, mutta kun kaikki kaasot (ja suurinosa vieraista) ei täälä asu. Ei tullut tämä asia edes aikaisemmin mieleen... Pahus.

Link to comment
Share on other sites

Mulle tulossa kaiketi 4 kaasoa ja olen sitä mieltä että pukujen tulee olla jotenkin samantyyppiset, joten olemme päättäneet nämä kustantaa, siinä missä bestmanin pukuvuokrankin.

Yksi kaasoista on tänä kesänä kaksissa häissä kaasona ja molempiin piti hankkia tietynlainen puku, ja hän joutui molemmat puvut itse maksamaan! Toisen hinnaksi tullut jo n. 150e korjauksineen.. Toisen hinta kohtuullisempi, mutta kummankaan puvun väri/malli ei miellytä häntä niin että voisi joskus jatkossakin käyttää. En kehtaisi vaatia kavereita maksamaan pukuja jotka olen valinnut. Toki meinaan heidän kanssa keskustella pukujen malleista ja väreistä niin että ovat tyytyväisiä ulkonäöstään häissäni!

Paljonko olette maksaneet kaasojen mekoista? Mitä pitäisi siis budjetoida pukuihin? (riittääköhän n. 50 e/mekko?)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä 50 euroa on minusta tosi vähän juhlamekosta, en usko, että ainakaan helpolla löytyy niin edullisia mekkoja, vaikka se tietysti maksajan kannalta olisikin mukavaa. Itse olen poikkeuksetta maksanut juhlamekoistani 50:stä ylöspäin aina 150 euroon asti. Iltapuvun olen ostanut halvimmillaan korjauksineen alesta 200 eurolla.

Mutta toki hääparin pitää maksaa mekot, joita kaasot eivät saa oman päänsä mukaan valita. Itse asiassa, jos morsian laittaisi minut maksamaan mekon, jota en itse halua käyttää, keskustelisin hänen kanssaan vakavasti kohtuullisuudesta ja miettisin tarkasti, haluanko sellaisen morsiamen kaasona edes toimia. Omia juhlamekkojani olen hyvällä menestyksellä myynyt eteenpäin sillä H-alkuisella nettisaitilla, kun niitä on joskus kertynyt kaappeihin muutama ylimääräinen. Olen kuitenkin aivan varma, että kun mekkoon tehdään korjauksia istuvuuden takaamiseksi omaa kroppaa varten, mekon eteenpäin myyminen voi muuttua tosi vaikeaksi, ellei jopa mahdottomaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aijotaan kustantaa kaasojen puvut, tosin siis itse teen ne ni saan just sellaset heille ku haluan, 2 mekkoa tekee kuitenki aika nopeesti.. Bestmanien pukujen vuokrat kanssa tietysti. Lisäks kaasojen kampaukset, tosin neki saadaan kaveripiiristä aika edullisesti ni ei niitä oikeen voi ees laskea :D Lisäks jtn lahjoja kiitokseksi vielä :)

Link to comment
Share on other sites

Oho, niin moni kustantaa pukuja!

Me ei kustanneta muuta kuin kaasoille rannekukat (25e/kpl) ja bestmaneille vieheet (9e/kpl) eli yhteensä tämä tulee maksamaan meille 68 euroa.

Sovittiin, että saavat pukea "mitä vaan", eikä annettu mitään värikoodejakaan eikä mitään, koska oon kyllä sitä mieltä, että saavat tottakai laittaa päällensä mitä haluavat kun emme kerta kustanna pukeutumista.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...