Sunday

Mitä kustannat kaasolle?

98 viestiä aiheessa

Me maksetaan viidelle kaasolle mekot, koska halusin heille samanlaiset kaikille. Mallin valitseminen oli tosin hieman haastavaa koska yksi on raskaana ja muutenkin kaikki on erilaisa.. :D sopiva kumminkin löytyi! Kengät jokainen ostaa itse, olen esittänyt toiveen että valitsisivat suunnilleen saman sävyiset kaikki. Maksamme kaikille kaasoille ja bestmaneille majoitukset hääyönä ja ostamme tietenkin lahjat jälkikäteen kiitoksena avusta. :) Suunnittelupalavereissa ilman muuta tarjotaan juomaa ja ruokaa, näitä tapaamisia ollut yksi ja ehkä pari lisää tulossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä maksan kaasolle kampauksen ja meikin hääpäivänä, koska hän halusi itse tulla samaan paikkaan morsiamen kanssa kaunistautumaan. :) Puvun hän saa valita ja ostaa itse. Annoin vain suositusvärit, mutta vapaat kädet ostaa ihan sellainen puku, minkä itse näkee sopivaksi tilaisuuteen ja josta olisi hyötyä kaasolle myös tulevaisuudessa.

Muokattu: , käyttäjä: Apricot

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun on tarkoitus maksaa kaasojeni kampaukset. Lähinnä sen yhteisen aamun ja tunnelmaan virittäytymisen hengessä. Ajattelin, että meidän on kiva aloittaa päivä yhdessä hemmottelulla. Mitään toiveita mulla ei ole kampauksen, puvun, tms. Suhteen. Sanoin, että mustaa saa olla ja uutta ei ole pakko ostaa.

Sitten toki kustannan, jos palavereita pidetään ravintolassa tai tarjoan ruokaa ja juomaa katoamme.

Jokin kiva kaasonlahja pitäisi keksiä.

Muoks. Kumpikin aikoo tehdä meikkinsä itse.

Muokattu: , käyttäjä: iiinez

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmille kaasoilleni kustannan kampaukset ja rannekukat. Lisäksi saavat vielä jonkinlaiset kaasonlahjat myös.

Suunnittelukokouksia ollaan käyty kahviloissa, mutta ovat mokomat aina itse halunneet maksaa kaiken. Korttitalkoissa kyllä tarjosin syötävää ja niin on tarkoitus tehdä muissakin kokouksissa vielä tässä kevään mittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä maksetaan molempien mekot ja äitini maksaa kaasojen kampauspuolen. Meikkejä yms. hoitoja en maksa. Lisäksi kaasot olivat yhden viikonlopun kanssani askartelemassa kutsuja, jolloin maksoin myös ravintolassa heidän ruokansa ja tarjosin illalla juomaa ja naposteltavaa. Toinen kaasoni tulee vielä uudestaan avuksi, jolloin toimimme varmaan samalla periaatteella. Jos vielä lähempänä häitä kaasojeni tarvitsee matkustaa avuksi tms., niin sama juttu edelleen. Hääpäivän aattona varmaan myöskin mennään syömään ja jotain naposteltavaa hääpaikalle koristelun ajaksi. Ja hääpäiväksi olen ajatellut heille ostaa ihan omat juomat heidän makunsa mukaan :) Lisäksi kiitos-lahjat kummallekin. Kiitos-lahjat ovat vielä vähän auki, ehkä kalevala-korut :) Ja ajattelin, että - riippuen syksyn rahatilanteesta -  olisi superkiva vielä syksyllä viedä heidät kylpylään vkonlopuksi hemmotteluun tyttöporukalla, ja samalla sulho ja bestmanit voisivat pitää vaikka mahd. ylijääneiden hääjuomien tuhoamisbileet ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksettiin bestmanille saketin vuokra ja viehe. Kaasolle maksettiin uusi mekko vaikka ei edellytetty mitään tiettyä pukeutumista, meikki sekä kampaus. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei vähän off topic, mutta kun en nopeesti löytänyt aiheeseen liittyvää keskustelua: koska olette antaneet/aiotte antaa kaasoille/bestmaneille yms. kiitoslahjat? Ennen häitä, hääpäivän aamuna vai häiden jälkeen? :)

Muokattu: , käyttäjä: bridezilla2013

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei vähän off topic, mutta kun en nopeesti löytänyt aiheeseen liittyvää keskustelua: koska olette antaneet/aiotte antaa kaasoille/bestmaneille yms. kiitoslahjat? Ennen häitä, hääpäivän aamuna vai häiden jälkeen? :)

 

Milloin kiitoslahjat annetaan?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarjouduimme kustantamaan meikit/kampaukset, mutta molemmat hieman tyrmäsivät ajatuksen. Kun itse olin kaasona, kustannettiin minulle kampaukseni kiitoslahjana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me osallistumme kaasojen vaatetukseen. Muuten hankimme erikseen kiitoslahjat. Meillä kampaukset ja meikit on luvannut tehdä yksi tytöistä, joka ei vielä tiedä olevansa kaaso :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarjoan kaasoille ruuat ennen hääpäivää ja majoituksen hääviikonlopuksi. Mikäli kaasoille tulee rannekukat, niin minä kustannan ne. Kiitoslahjat tulen myös antamaan, mutta mietinnässä on vielä mitä :D

Muokattu: , käyttäjä: Tinkaliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksan hotellin sviitissä vietettävän yön ennen häitä. Kaasot olivat heti sitä mieltä, että maksavat itse mekkonsa ja kampauksen + meikin. Olen suunnitellut kiitoslahjaksi lahjakorttia johonkin hemmotteluhoitoon. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 Mä maksan kaasojeni puvut, koska olen pyytänyt heitä käyttämään tiettyä väriä, enkä tiedä onko kummallakaan sopivan väristä pukua jo entuudestaan. Mallin suhteen olen antanut vapaat kädet, koska haluan molempien tuntevan olonsa mukavaksi puvussaan.

 

 Maksan myös kummankin kampauksen ja meikin, jos kaasot haluavat. En tiedä mitä sulhanen on sopinut bestmaninsa kanssa, enkä tiedä ovatko he sopineet vielä mitään keskenään :D

 

 Lisäys: kumpikin asuu vakituisesti pk-seudulla, missä häät pidetään, joten kummallekaan ei pitäisi koitua matkakustannuksia. Jos askarrellaan, niin se tehdään mun tarjoamien ruokien ja juomien voimalla, koska en itse tykkää askarrella ;)

Muokattu: , käyttäjä: Hirilore

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei varmaan makseta kaasoille sinällään mitään. Saavat pukeutua miten haluavat (tästä lähtikin hyvä läppä että laittavat molemmat omat hääpukunsa päälle kun "sitä pääsee niin harvoin käyttämään")  :girl_haha: ja häät ovat sen verran rennot että mitään ihmeellisä tukkalaitteita tai meikkejä ei mielestäni tarvita. Itse aion kyllä käydä kampaajalla ja meikissä ja toinen kaaso pohtii että tuleeko myös, lähinnä sen takia että käydään samassa liikkeessä muutenkin niin ajottaisi sitten pienet trimmailut siihen samaan :D

 

Mutta kaasot eivät tietenkään maksa mitään hääpalavereissa vaan minä hoidan tarjoilut ja yöpymiset ja kuljetukset tulee meidän pussista (tosin mahdollisesti maksamme yöpymisen kaikille vieraille).

 

Ja ostan kaasoille sitten vielä lahjat, en ole vielä päättänyt että onko jotain tavaraa vai mentäisiinkö kolmistaan johonkin hemmotteluviikonlopulle vaikka ensi syksynä - täytyy miettiä.

 

Mutta toisaalta taas en myöskään odota kaasoilta hirveää työmäärää. Mekon valinnassa tarvitsen apua, polttarit järjestävät ja sitten hääpäivänä ensin minun kanssa hengailua ja sitten juhlassa best manien kanssa jotain vieraiden tökkimistä oikeaan suuntaan, ei mitään kovin suureellista.

 

Best manit varmaan sulhasen kanssa hoitavat illalla makkaranpaiston (appiukot voivat siihen osallistua myös bondausmielessä) ja me tytöt anoppien kera sitten laitetaan muut iltapalat pöytään. Mutta on tosiaan sillä tavalla rennot että ei itseä kyllä haittaa yhtään vähän "töitäkin" tehdä kun se vihkiminen ja päivällinen vaan menee sillä tavalla että minun tai vieraiden ei tarvitse siitä murehtia - siksi se hoidetaankin pitopalvelulla.

 

Toisen kaason mies hoitaa meillä kuvauksen niin kaaso oli vähän paniikissa että mitä heidän lapsi sitten tekee siinä vihkimisen aikana ja minä olin ihan ihmeissäni että mikä tässä oikein on ongelma..? Sitten tajusin homman nimen ja sanoin että kyllähän se kaaso saa omaa lastansa sylissään pitää sen vihkimisen ajan, ei se ole niin justiinsa siinä rantakalliolla  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Neljälle kaasolleni maksetaan mekot, kengät ja laukut ym. muut asusteet he saavat hankkia itse. Olen itse valinnut kaasoilleni mekot, ja mielestäni on koohtullista, että myös kustannan ne itse. Kaasot saavat sitten pitää mekot itsellään. :) Lisäksi maksan osan (luultavasti puolet) heidän meikeistä ja kampauksista, sillä menemme kaikki hääpäivän aamuna samaan salonkiin kaunistautumaan :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jouduin ilmottamaan kaasoille, etten pysty osallistumaan heidän ulkonäköönsä. Onneksi kaikki olivat ymmärtäväisiä, varsinkin kun annan vapaat kädet; ainoastaan mekon väristä annoin toivomuksen. Me olemme opiskelijoita koko porukka, joten ehkä ihan ymmärrettävää että en pysty heihin laittamaan valtavasti rahaa enkä toisaalta odota että hekään niin tekevät. Kunhan heillä on mukava olo :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytännössä en kustanna mitään. En siis oleta, että kaasot pukeutuvat teemaväreihin tai laitattavat itseään ammattilaisilla (kun en itsekään niin tee), joten he saavat tulla juhliin sellaisina kuin haluavat. Meillä on rennot pihajuhlat, joten pitää varsinaisia paineita ei siitä pitäisi tulla. Toki sitten lahjon heitä kiitoksena muilla tavoilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En aseta kaasolle mitään vaatimuksia pukeutumisen suhteen, joten en ajatellut myöskään siitä mitään kustantaa. Äitini puhui että maksaa kaasolle, joka siis on siskoni, kampauksen, koska aiemmin puolestaan maksoi minulle kampauksen siskoni häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelen niin, että kaaso maksaa vain ne asiat, mitä häneltä ei vaadita. Jos morsian vaatii tietynlaisen puvun, morsian (tai morsiuspari) maksaa. Jos pitää olla kaikki mintissä viimeisen päälle morsiamen maun mukaisesti, morsian maksaa. Jos kaasolle annetaan vapaat kädet, hän maksaa tietenkin itse. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen myös sitä mieltä, että jos kaasoilta (ja bestmaneilta) vaaditaan jotain tiettyä, on ne heille maksettava. Meillä on pieni budjetti, emmekä pysty kaikkea heille maksamaan, mutta onneksi ei ole mielestäni paljoa vaatimuksiakaan. Kolme kaasoani ovat kaikki erikokoisia, -pituisia sekä erilaisia vartalotyypiltään, joten samanlaiseen mekkoon heitä tuskin saa sopimaan, eli sitä olisi mielestäni tyhmä vaatia. Ainoa toiveeni on, että heidän asunsa sopisivat väriteemaan, minkä takia olen ajatellut sponsoroida jokaisen mekkohankintaa n. 50 eurolla. Ja samoin myös bestmanien kohdalla n. 50€/hlö, jotta paidat ja solmiot yms. sopivat teemaan. Tämä siksi, että mikäli haluamme samanväriset kaikille, voimme joutua hankkimaan ne jostakin "hääkaupasta", jolloin hintakin on hieman korkeampi. Me tietenkin kustannamme heille vieheet ja rannekukat tai vastaavat, mihin sitten päädymmenkin. Jokainen saa laittaa hiuksensa ja meikkinsä, kuten haluaa, joten niihin kustannuksiin emme osallistu - itsekään en mene ammattilaiselle kampaukseen tai meikkiin.

Tein kaasoilleni pienet paketit pyytäessäni heitä kaasoikseni ja jotain samantyylistä pientä ja itsetehtyä olen ajatellut häiden jälkeen annettavaksi. Olen ajatellut, että voisimme kaasojeni kanssa yöpyä hääpaikan pihapiirissä olevassa mökissä ennen häitä, jonka me kustannamme. Mökkiä vuokrataan to-su väliseksi ajaksi noin 200€, jonka me siis joka tapauksessa olemme ajatelleet varata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun häät ovat ohi pitää tulla korjaamaan edellinen lausunto. Loppujen lopuksi kustansin molemmille kaasoille kampaajan, koska se tuntui parhaalta tavalta kiittää ilman varsinaista materiaa. Molemmat olivat siis varanneet itselleen kampaajan hääviikolle ja yllätyksenä he sitä maksaessaan saivat kuulla, että lasku on jo hoidettu. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajatuksena oli maksaa mekko ja kaunistautumiset, tarvittaessa muutakin mikäli itsestä siltä tuntuu. Vaadin kuitenkin kaasolta tietynlaista panostusta häiden suhteen, joten ehdottomasti maksan hänen ns. kuluja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään