sulhasen hommat


roma

Recommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä sulhaselle annettiin kaksi tehtävää: juhlapaikan siivouksen organisointi (joko kaverivoimin tai firma) sekä yhden lisukkeen reseptin keksiminen ja ainesten hankkiminen (sulhasen oma idea). Siivouksen hän sopi reilu viikko ennen häitä, samoin reseptin. Ainesten saatavuudesta hän ei ollut varma kaksi viikkoa ennen häitä. Olin jo pari kertaa hermostunut näistä asioista.

Jotenkin tuntuu siltä, että jos haluaa saada minkä tahansa asian järjestettyä, pitää hoitaa se itse. Ja sitten ukko valittaa, kun on niin stressaavaa järjestää häitä! :hysteric:

Häät ovat siis viikon päästä, ja huomenna ukko lähtee mökille. Sellainen apu siitäkin on...

Link to comment
Share on other sites

Taustamusiikin järjestäminen juhlien ajaksi, hääauton koristelu, pöytäkukkien vieminen juhlapaikalle hääpäivänä ja kylttien laitto teiden varsiin.

Hääautoa ei koristeltu eikä ainuttakaan opastetta ollut teiden varsilla. Musiikkia meillä sentään oli ja kukat olivat oikeilla paikoillaan.

Link to comment
Share on other sites

9kk häihin ja mies on itse esittänyt toiveen saavansa hoitaa tievarsikyltit.

Tehdään siis oman metsän puista ja aina kun saa moottorisahalla leikkiä, hän on tikkana paikalla :girl_smile:

Sulhaselle taitaa myös napsahtaa hääauton kuskin hommaaminen. Minä kun näitä tapahtumia pyörittelen työkseni jo valmiiksi niin äkkiäkös yhdet vähän käsistä lähteneet häätkin yksin hoitelee :)

Mitä voisin sulhaselle antaa vastuualueiksi:

laskujen maksaminen :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Nämä asiat minun mieheni hoiti:

- Musiikki

- Juhlapaikka

- Hääauto ja kuski

- Tiekyltit

- Valokuvaaja

hehe.. en ikinä uskaltaisi antaa hääpaikkaa tai valokuvaajaa miehen hoidettavaksi.. :D ei varmasti jaksaisi tutkia eri vaihtoehtoja.

Meillä mies hoitaa kanssa juhlapaikan :D mutta tarkoitus onkin pitää hänen vanhempiensa luona (sulhasen toivepaikka siis), minkä takia hän saa keskustella vanhempiensa kanssa asiasta. Katsotaan miten loppujen lopuksi käy :D

Link to comment
Share on other sites

Nämä asiat minun mieheni hoiti:

- Musiikki

- Juhlapaikka

- Hääauto ja kuski

- Tiekyltit

- Valokuvaaja

hehe.. en ikinä uskaltaisi antaa hääpaikkaa tai valokuvaajaa miehen hoidettavaksi.. :D ei varmasti jaksaisi tutkia eri vaihtoehtoja.

:D Valokuvaaja oli miehen tuttu, joten siihen uskalsin luottaakin. Mutta oli se juhlapaikkakin hyvä ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaikki on suunniteltu ja eri vaihtoehtoja vertailtu yhdessä. Suhlanen hoiti/hoitaa kaikki tarjouspyynnöt/varaukset; kirkko, hääpaikka, pitopalvelu, bändi, valokuvaus.. Minä sitten olen vastuussa pienemmistä jutuista; koristelut, kutsukortit ja muut naisen silmää vaativat jutut :grin: Ainakin tähän asti on työnjako toiminut :)

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla, että täällä on myös "kohtalotovereita"! :D Sulhanen kun ei ole kauhean kiinnostunut mistään hääjärjestelyistä.. Taidan itse hoitaa suurimman osan, niin tuleepa ainakin hommat hoidettua!

Link to comment
Share on other sites

Meillä päätetään asioista yhdessä mutta minä hoidan ne ( varaukset yms.) :) Mies teki kotisivut häillemme, kirjoitti kutsujen tekstit, teki oman lahjalista ohjelman ja budjetti ohjelman, koska hän tykkää "leikkiä" koneilla, niin saa hoitaa ne hommat :) Minä tietenkin täytin sen lahjalistan :D ja budjetinkin :)

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan niin alussa vielä (häät vajaan vuoden kuluttua), että yhdessä ollaan tehty kaikki (vieraslista, ohjelman ja päivän kulun ideointi, hääpaikan etsiminen ja tarjouspyynnöt). Sulhanen on tehnyt oikeastaan enemmänkin kuin minä, sillä hän on ollut mahdolliseen hääpaikkaamme yhteydessä.

Jos kaikki menee sujuvasti, niin sama linja luultavasti jatkuu, sulhaseni on hyvin aikaansaapa ihminen. :girl_sigh: Mä luotan hänen arvostelukykyynsä täysin!

Link to comment
Share on other sites

Ei virallisesti olla mitään sovittu, mutta tälläisiä asioita olen ajatellut sulhasen tehtäviksi antaa

- valokuvaajan valitseminen ja etsiminen (harrastaa itse valokuvausta, itsellä vain toive dokumentaarisesta, mutta saa nähdä)

- mahdollinen hääauto tai kuljetus ylipäätään

- homma ystävänsä soittamaan kitaraa kirkkoon/hommaavat asiaan ja paikkaan sopivan biisin ja nuotit

- iltapalan suunnitteleminen (mies meillä kokkaa)

- mahdollisten häänettisivujen väsäys (tai ehkä tyydymme johonkin palveluntarjoajaan mutta anyways)

- omien kenkiensä hankkiminen (tosin millaiset ne on on jo yhdessä puhuttu)

- oman vieraslistansa tekeminen

- bestmanin hommaaninen

- mahdollisen hääyöhotellin varaus ja valinta

haaveilisin myös että sulhanen tuon häämatkan meille järkkäisi, mutta koska hän on matkustelun suhteen vain tutun ja turvallisen kaveri ei siinä ehkä niin käy (on kuitenkin aina ihan innoissaan ja onnellinen kun pääsee paikkaan jonne olen meidät vienyt :D). Mutta hääpäivän, paikan, kirkon valintaa ollaan tähän asti yhdessä tehty. Tosin minä enemmän suunnitellut ja hänestä saanut tietoa kaivaa ulos...

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen saa hoitaa:

- oman ja bestmanien pukeutumiset

- Tienvarsikyltit

- häämatka(!)

Leikilläni heitin tuossa taannoin että kun itse joudun hoitamaan kaiken muun, niin hoida sinä sitten koko häämatka. No, tästäkös sulhanen innostui, ja itse asiassa siinä kohtaa luotan hänen kykyihinsä organisoijana... Valokuvaajaa, pitopalvelua ym en jättäisi hänen harteilleen, mutta luotan täysin, että osaa järjestää mieleiseni häämatkan. Mun tarvii tietää vaan ajankohta ja pakkaanko lämmintä vai kesävaatetta... :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaikki on suunniteltu ja eri vaihtoehtoja vertailtu yhdessä. Suhlanen hoiti/hoitaa kaikki tarjouspyynnöt/varaukset; kirkko, hääpaikka, pitopalvelu, bändi, valokuvaus.. Minä sitten olen vastuussa pienemmistä jutuista; koristelut, kutsukortit ja muut naisen silmää vaativat jutut :grin:

Meilläkin mentiin melko lailla näin, sulhanen hoiti pääosin kaikki suuremmat varaukset ihan jo sen takia että itse kammoan puhelimella pitkin kyliä soittelua. Bändin ja molempien kampaaja-ajan hoidin minä, ja juhlapaikoista tein oman mieleni mukaista esikarsintaa ennen kuin niitä sulhon kanssa ryhdyttiin vertailemaan.

Kutsukortit askarreltiin yhdessä, en olisi yksin varmaan koskaan saanut niitä tehtyä! Muut pikkupiperrykset ja yleinen visuaalinen linja on sitten ollut mun juttuja, kun mulla on ollut niistä huomattavasti tarkempi visio kuin sulhasella. Yhdessä ollaan kyllä puhuttu asioista ideatasolla ennen kuin olen alkanut sakset suhisten silppuamaan pahvia. Hääkarkkirasioista tein useamman proton josta sitten yhdessä valittiin molempien mielestä paras.

Pienissä häissä onneksi tekemistä onkin ollut vähemmän kuin suurissa, hääautoakaan ei tarvita kun juhlat ovat eri päivänä kuin itse maistraattivihkimys joten mitään suurisuuntaista sisääntuloa ei meinattu tehdä. Kaiken kaikkiaan sekä morsiamella että sulhasella on ollut aika vähänlaisesti mitään "pakko hoitaa hampaat irvessä" -hommaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Sulhoni on itse halunnut suunnitella ja teettää vihkisormukseni, mikä on varmaan hänen isoin hommansa. Kihlasormuksenkin hankinnassa hän onnistui täydellisesti, joten luotan sormuksen suunnittelun hänelle.

Hääpäivään liittyviä tehtäviä hänelle lankeaa varmaan vähän, koska hän ei ole mitään organisoijatyyppiä. Luultavasti sulhon tehtäväksi tulee hääkulkupelin järjestaminen eli joko hevoskärryt tai auto ja sitten tienvarsikyltit.

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä mitä ollaan puhuttu niin ukko kullan harteille jää: Tienvarsikyltit,hääauto/kuski,Bändi,omapukeutuminen(yritän kyllä kovasti oman näppini tunkee tähän,saa nähä onnistunko ;))ja musiikki ja karaoke laitteet. Johan siinä onkii vaikka tuntuu ettei se mitään tee mut nuo onkii oikeestaa noita loppupään hommia :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...