Jump to content
Naimisiin.info

sulhasen hommat


roma

Recommended Posts

Meillä mies on varannut juhlapaikan, kirkon ja ylipäätään soitellut "virallisille" tahoille. Minä olen etsinyt netistä tietoa :D

Yhdessä kuitenkin ollaan valittu sormus, kummankin häävaatteet jne.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aika paljon ollaan yhdessä suunniteltu, mutta mitä varsinaisia asioita mies tekee yksin? Mies on luvannut hoitaa kyltit tienvarsiin ja suunnitteli pöytäjärjestyksen juhlapaikalle. Mutta mitäs sitä sitten muuta? Auto on omasta takaa ja kaksipaikkaisena sitä saa sulho myös itse ajaa... :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies varasi häämmatkan ja suunnittelee sen muutenkin, matka oltiin varattu jo ennen muita hääjärjestelyitä :D Yhdessä päätettiin hääpaikka. Tärkeimmät päätökset tehdään yhteistuumin, mutta minä olen se aktiivisempi osapuoli, sillä tykkään organisoida asioita ja delegoiminen ei kuulu parhaimpiin puoliin. Sulhasellle jää toki myös askartelua tienvarsikylttien muodossa, sekä oman että bestmanin asun valinta.

Kyllähän tämä häiden järjestely hoidetaan yhteistuumin, sillä haluamme molemmat hääpäivästämme ikimuistoisen :)

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan tehty tähänastiset valmistelut aikalailla yhdessä. Välillä minä olen aktiivisempi osapuoli ja välillä sulho. O suunnittelee esimerkiksi kutsukortit ja vastaa varmaan isoksi osaksi toteutuksestakin. On tehnyt myös budjettitaulukot ja muut häihin liittyvät tiedostot nettiin/koneelle ja on tekemässä myös nettisivuja. :) Lisäksi hän päättää mahdollisen häätanssin (valssia ei ainakaan tule), jos sellainen otetaan.

Ja mitäs minä oon tähän mennessä tehnyt? Tuntuu, että varmaankin jopa vähemmän kuin sulho. Oon vaan stressannut omasta pukeutumisesta ja kaunistautumisesta kun juhlapäiväkin on vähän kimurantti arkipyhä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tähän mennessä meilläkin on sulhanen vain soitellut seurakuntaan vihkimisajat ja nuo, sekä hoitanut sopimuksen juhlapaikan kanssa, minä olen hoitanut kaiken muun. Tosin äsken patistin sen hoitamaan dj-asioita (bändi, jonka piti tulla, mystisesti katos..). Jospa se pukua sovittais ite? :P

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen saa osallistua suunnitteluun, hänellä hyväksytän kyllä kaiken ennenkuin toteutan sillä onhan tämä yhteinen asia. Auton saa hankkia ja kuskin päättää ja mielestäni kyllä musiikkiin saa vaikuttaa kovastikkin. On onneksi sellainen mies johon voin luottaa että hoitaa asiat paremmin kuin hyvin jos niin pyydän. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kaverit menivät naimisiin muutama vuosi takaperin, ei mitään kekkereitä vaan maistraatissa käynti ja anoppilaan kahville. Miehen vastuulle jäi noutaa kukat. Mies asteli kukkakauppaan, pyysi tilatun kimpun ja yhdeksän gerbiiliä vielä lisäksi. Onneksi myyjä ymmärsi, eikä morsiammella ollut hiuksissa vipeltävää jyrsijää :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Yhdessä asioita pohditaan, mutta välillä ei todellakaan häntä nämä jutut kiinnosta :girl_haha:

Tehtävät jotka tähän mennessä sulholle nakitettu:

- DJ:n buukkaus (on yhden bestmanin serkku, siis ihan oikea DJ.. ei vaan joku serkku kun osaa vaihtaa levyä soittimeen ;) )

- Valokuvaaja, mahdollisesti sulhon työkaveri saadaan tähän hommaan (joka myös siis toiminut oikeana kuvaajana)

- Oman rippikoulun hoitaminen (ei vielä tehty mutta ensi vuonna saa netin kautta vissiin suorittaa..)

- Asioiden dokumentointi, eli juhlapaikoilla jne valokuvaus, excel-tiedostojen teko esim. vieraslistasta jne.

- Häänettisivujen teko (tekee siis muutenkin nettisivuja ja leikkii mielellään koneiden kanssa..)

- Oman ja bestmanien pukujen hommaaminen (toki pienellä ohjeistuksella!)

- Omien sukulaisten istumajärjestyksen laatiminen (toivottavasti ;) )

Katotaan mitä muita asioita sulho vielä suostuu tekemään.. enhän vielä itsekkään ole tajunnut mitä kaikkea pitää tehdä.. uskon että hän jossain askarteluista kyllä auttaa, ja toki muun porukan ohella sitten julhapaikalla järjestelee paikat kuntoon edeltävänä päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole varsinaisesti eritelty morsiamen ja sulhasen hommia, vaan tehdään käytännössä kaikki yhdessä. Tosin pirskeetkin tulevat olemaan suht pienet ja rennot, joten askarteluapaskartelua ei ole niin paljon kuin isoissa ja perinteisemmissä naimajuhlissa. Mutta kyllähän tässä silti riittää puuhaa ruokalistan, musiikkivalintojen, tekstien, koristeiden ja muiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä tanssiaskeleiden hinkkaamisessa. Kiva yhteinen harrastus pimeille talvi-illoille. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

mitäs hommia olette antaneet/pakottaneet sulhasen hoidettavaks? välillä tuntuu että mitään töitä ei voi uskoa sinne päin hoidettavaksi tai kohta saa ite tehdä perässä biggrin.gif

 

Vähän täytyy kyllä olla tästä samaa mieltä.. Alkuun pitää kuitenkin sanoa, että suurin osa asioista ollaan suunniteltu yhdessä! Enkä koe, että sulho olisi luistanut hommista tai muuta. Yhdessä ollaan käyty juhlapaikalla, katsottu budjetti, menu, kutsuja, vieraskirjoja, sekä vieraslista, vihkikaava ja suunniteltu häämatkaa jne. Sulho oli myös mukana kultasepällä minun vihkin suunnittelussa. Meillä on ollut aikalailla sellainen työnjako, että mä tutkin ensin ja parhaista valitaan sitten yhdessä. Mua kiinnostaa järjestelyt nyt muutenkin enemmän. Olen myös ihminen, joka haluaa asiat hyvin suunniteltuna ja hyvissä ajoin, rauhallisesti valmiiksi, kun sulho on enemmän viimetipan miehiä. Ja mulla on myös vähemmän vaativa työ, joten pystyn hoitamaan asioita paremmin, soittelemaan päivällä puheluita jne. sekä käyttämään aikaa tiedonhakuun. Lisäksi haluttiin myös simppelit häät muutenkin.

 

Jotenkin tuo toteutuspuoli on jäänyt minulle lähes kokonaan, nekin jutut, mitä sulhasen piti/pitäisi YKSIN hoitaa, on jossain määrin jääneet mulle. Esim.

- Sulho halusi ehkä bändin, ja 3 kk ennen häitä se päätös tuli, että pitää olla. Minä kaivelin puskaradion kautta pari vaihtoehtoa, yhteystiedot jne. Aikaa kului, mitään muuta ei tapahtunut. Potkin. Kolmesta vaihtoehdosta kaksi varattiin jo muualle ja lopulta bändinä on nyt ehkä hieman kyseenalainen tapaus :D

- Sulhon vaatteet (ja BM:n, tosin niitä ei makseta) on täysin sulhon vastuulla. En edes näe niitä. No, 5 kk ennen häitä asialle ei ollut tapahtunut mitään, joten vein sulhon pukuvuokraamoon edes sovittamaan sakettia, jotta tietäisi, miltä semmoinen näyttää päällä. Tämän jälkeen ei käsittääkseni ole tapahtunut mitään. Epäilen, että missään lähialueen vuokraamossa on enää sille päivälle sakettia vapaana, jos sellaiseen on päätynyt...

- Oluiden ja "miesten aveccien" valinta. Itse en juo kumpiakaan, joten jos sulho ei niitä päätä ja kerro, mitä tilataan, niin sitten juo pojat sidukkaa :D

- Kavereidensa osoitteiden hankkiminen vaati kuukausien muistuttelun.

- Lahjalistalle lisäsi yhden tavaran, vaikka sovittiin, että katsoo myös häämatkakohteesta haluamiaan aktiviteetteja, joten nyt ilmeisesti tehdään niitä juttuja, joita minä olen arvellut molemmille kivoiksi.

- Bestmaneille saisi hankkia itse kiitoslahjat.

 

Jotain on kuitenkin onnistunut:

- No hääauto oli sulhasen harteilla ja se päätös olikin meillä jo lähes samana päivänä kuin itse hääpäivä. Auto on siis kaverinsa. :D

- Sai lopulta pyydettyä perheeltään osallistumista (Raamatun kappale, puhe)

- Loppuillan soittolistaa sain herran aloittamaan nyt viikonloppuna (siis kerää omaa musiikkiaan siihen, minä olen tehnyt omat lempparit-listan sekä ruokailun taustamusiikkilistat jne.)

 

Mulle on siis jäänyt kaikki tiedonhaku, yhteydet palveluntarjoajiin, kutsujen& muiden paperituotteiden suunnittelu ja tilaus, kutsujen kuoritus ja lähetys, paikkakorttien kirjoittaminen, vieraslistan hallinnointi, mökkimajoittujien hallinnointi sekä istumajärjestys ja huonejako, juomatilauksen suunnittelu ja tilaus, vieraskirjan ja kakkukoristeetn tilaus, koristeet, kukat ja koristelu (tulee tosi vähän), vieheiden teko, lahjalistan teko ja hallinnointi, häämatkan lentojen etsintä, hääyön varaus, esteettömyystodistus, hääpäivän aikataulu.... Mutta kuten sanottu, mielestäni en ole jäänyt kuitenkaan "yksin", molemmat osallistuttu omalla tavallamme :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä sulhanen tekee paljonkin. Menee suunnilleen 50/50.

-ukon hommana on tehdä puolet ruoista. Ukko leipoo paljon parempaa ruisleipää ku minä ja kokkina osaa paremmin määrittää paljonko lihaa tarvitaan liharuokiin.

-ukko selvitteli itse sukunsa ja kavereittensa osotteet.

-varasi tyypin hoitamaan paikalle musaa

-varasi juhlapaikan

-valitsi kutsukorttien värit

-postitti valmiit kutsut

-keräsi ruokiin aineksia valmiiksi pakkaseen

-hommaa itse pukunsa

-tekee ja pullottaa kaljan

-on vauvan kanssa, että saan tehtyä hääaskarteluja ja koristeluja

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen tekee ihan hirveesti! Työnjako on mennyt silleen, että mä käyn töissä ja tienaan rahat häiden kustantamiseen ja lisäksi oon keskittyny itseni laittamiseen hääkuntoon (tänään mä menin salille kun sulhanen jäi taittamaan taas yhtä kirjallista materiaalia visuaalisesti nätiksi). Sen ohella en oo sit jaksanu oikein mitään. Suunnitellu oon toki mutta sulhanen toteuttaa. Paitsi askartelun ne vaiheet, missä pitää liimata. Mä oon siinä parempi. Eli sulhanen leikkaa ja mä liimaan, kun askarrellaan(: Kuulostaapa mun osalta vähän diivailulta, mutta yhdessähän tätä hommaa on tehty. Sulhasen vastuualueita:

 

- Visuaalisen ilmeen suunnittelu (fontit ym), kirjalliset materiaalit, taitto, kuvitus. Mä ehkä vastaan tekstien sisällöstä enemmän.

- Puhelut pääosin (olen puhelinkammoinen), eli puhelimella yhteydenpito mm. cateringiin ja eräisiin muihin yhteistyötahoihin

- Hääajoneuvot (2kpl)

- Photo boothin rakentelu kokonaisuudessaan

- Elävän musiikin järjestäminen

- Kaivoi kaikki mahdolliset häävalokuvaajat ja pisteytti heidän portfolionsa, että yhessä sit valittiin parhaat pisteet saaneista mieleisin (jolla vielä aikoja)

Link to comment
Share on other sites

 

mitäs hommia olette antaneet/pakottaneet sulhasen hoidettavaks? välillä tuntuu että mitään töitä ei voi uskoa sinne päin hoidettavaksi tai kohta saa ite tehdä perässä biggrin.gif

 

Vähän täytyy kyllä olla tästä samaa mieltä.. ----

 

 

Joo-o, hui, täällä vähän samaa vikaa. Meillä edelleen vieraslista-asia roikkuu ilmassa, koska vaikka mies lopulta muisti kysyä vanhemmiltaan avitusta nimilistojen keräämiseen (hänellä itsellään on surkea nimimuisti), yhtään nimeä ei vielä vieraslistalle ole lisätty (niiden lisäksi joita minä sinne olen siis laittanut). Kävimme pari viikkoa sitten sulhon sukulaisen hautajaisissa, jossa tuli juteltua ihmisille ja minulle jäi päähän enemmän nimiä kuin sulhaselle, joka on koko elämänsä ajan kuitenkin sukuunsa kuulunut. :girl_sigh: Toisaalta se on kyllä eittämättä totta että minulla on todella hyvä nimimuisti. Sen jälkeen sitten sain lisättyä noin kymmenisen nimeä niiden parin ennestään lisäämäni lisäksi sulhon puolen sukulaisiin. Huokaus.

 

Tästä hitusen lannistuneena en oikein tiedä uskallanko luottaa mitään tärkeää miehen hoidettavaksi, kun se on sellainen ihminen joka lykkää ja lykkää asioita kunnes saattaa olla jo myöhäistä. :girl_impossible: Silti haluaisin että miehestä tuntuisi kuin häntä tarvittaisiin, joten... mitä sille oikein uskaltaisi nakittaa tehtäväksi? :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä mietin hommat ennakkoon, hyväksytän sulholla ja sitten toteutan :D En tasan uskalla antaa mitään käytännön järjestelyjä miehen hoidettavaksi, hänen mielestään vajaa vuosi on liian pitkä aika häiden suunnitteluun, eikä vielä kannata mitään tehdä, joten mitään hän ei sitten tekisi :'D Uskon että lähempänä sitten innostuu enemmän asiasta :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...