Jump to content
Naimisiin.info

Häävastaanottona cocktail-tilaisuus


aishiteru

Recommended Posts

Monilla tuntui olevan häissä cocktail-paloja tarjolla ennen varsinaista ruokailua, mutta onko kukaan muu järjestämässä vieraille pelkän cocktail-tilaisuuden? Olisi kiva kuulla kokemuksia.

Omissa suunnitelmissani on mennä naimisiin maistraatissa perheen kesken, ja illalla pitää vieraille häävastaanotto cocktail-tilaisuuden muodossa. Tilaisuus kestäisi klo 18:00-21:00, eli vain kolme tuntia. Tarjolla olisi cocktail-paloja, eli suolaisia ja makeita suupaloja. Hääkakun tilalla suklaatryffeleitä tms. Lisäksi tarjoaisimme tervetuliais/onnittelumaljan ja ns. avoin baari koko tilaisuuden ajan (olut, siideri, lonkero, viinit, kenties hääparin oma drinkki?). Vieraita n. 50 henk.

Emme kumpikaan oikein välitä perinteisistä häistä, vaan haluamme mielummin intiimin ja elegantin tilaisuuden, jossa ihmiset voisivat rentoutua ja seurustella keskenään.

Onko kenelläkään kokemusta tämän tyyppisistä häistä?

Onko kolme tuntia mielestänne liian lyhyt aika hääjuhlalle (Puheiden lisäksi ei ole tarkoitus järjestää mitään ohjelmaa)?

Riittävätkö tarjoiluksi pelkät cocktail-palat (Kutsussa tietenkin täytyy mainita tilaisuuden luonne)?

Kuinkahan kalliiksi tällainen mahtaa tulla (vrt. perinteiset häät)?

Lisäksi minua mietityttää sellainen, kun jatkot olisi suunnitelmissa pitää saman hotellin kattohuoneiston sauna- ja oleskelutiloissa (jossa on minibaari). Niin onkohan sinne mahdollista tuoda omia juomia vai pitääkö nekin kustantaa minibaarin sisällöstä (nettisivujen mukaan minibaariin voi tilata toivomansa juomat hotellilta)?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Ei ole häiden osalta kokemusta cocktailtilaisuuksista, mutta muuten. Aikaa ja ajankohtaa on hyvä miettiä. Jos kaikki vieraat saapuvat samaan aikaan eikä liukuvasti, on 2-3 tuntia varmaan aika optimi. Omaan korvaan kolme tuntia kuulostaa aika pitkältä, kun usein cocktailtilaisuudesta jatketaan jonnekin syömään ja cocktailpalat eivät oikein ole ateria (ja jos on paljon juomaa ja pieniä paloja, lipsahtaa juttu helposti juomiseksi).

Riippuu tietenkin ohjelmasta, mutta jos on vain pari puhetta ja muuten ehkä musiikkia taustalla ja valokuvien ottoa, kaksi tuntia voi olla aika hyvä. Toki voi olla kaukaa viisas ja varata tarjoiluja ja tilaa vaikka puoli tuntia tai tunti pidempään, sillä hankala on heittää kaikkia tasan suunnitellulla kellonlyömällä ulos.

Kutsussa olisi hyvä olla selkeästi tiedossa tilaisuuden luonne, jotta vieraat tietävät, kuinka paljon ruokaa on tarjolla ja toisaalta senkin, onko tämä osa isompaa hääjuhlintaa (muuten voi syntyä kuva, että heidät on kutsuttu vain osaan juhlasta) vai ei. Hyvä idea on vi kata lähistöllä olevia kivoja ravintoloita omia jatkoja varten, vieraat voivat jatkaa iltaa pienemmissä seurueissa helposti, jos on pöytävaraukset hoidettu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...