Ebba

Koska kutsut lähetetään?

173 viestiä aiheessa

Mä olen miettinyt, että kutsut lähetettäisiin 3-4kk ennen häitä. Meille on tulossa vain vähän vieraita ja todennäköisesti he kaikki tietävät jo ennen kutsujen saamista milloin häämme on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä aika samalla lailla kuin pactasuntservandalla. Vieraslista koostuu hyvinkin läheisistä ihmisistä, joten lähes kaikkien kanssa on ajankohdasta keskusteltu hyvissä ajoin, 6kk ennen häitä. Virallisemmat kutsut laitetaan sitten varmaankin 3kk ennen häitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin olen miettinyt sitä kolmea kuukautta. Meidän häät tulee olemaan helmikuussa ensi vuonna, joten viimeistään marraskuun lopulla pitää olla kortit postissa. Kuitenkin välissä on joulupyhät.. Ja en halua, että kortit viivästyy korttisesongin takia postissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämme ovat heinäkuussa = kiireiseen sesonkiaikaan ja loma-aikaan. Kutsut ajattelin lähettää huhtikuun alussa, kaikkein tärkeimmille vieraille, jotka ehdottomasti haluan paikalle, EHKÄ Save the Date-"kortin" joulukorttien yhteydessä tai facebook-viestillä joulukuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin lähettää kutsut n. 3-4 kk ennen hääpäivää, ilmoittautumisajankohta on meillä n. kuukausi ennen häitä. Save the Date kortit ollaan kuitenkin jo lähetetty viime vuoden lopussa. Meillä kun hääpäivä on parhaana lomakautena :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähtee kutsut tällä viikolla. Heinäkuun eka viikonloppu on häät, joten haluamme, että tärkeät ihmiset tietävät varata loma-aikatauluunsa tilaa meidän häille :) Ehkä ollaan aikaisessa, mutta eipä haittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsuasiat alkaa olla hyvällä mallilla ja lähetämme ne n. 5kuukautta ennen häitä eli tässä parin viikon sisällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä otin uuden deadlinen. Mennään mun isän luo huhtikuun eka viikonloppu niin ajattelin että vietäisiin hääkutsu heille - saavat myös olla koekaniineja että ne on ymmärrettävät :D Sen jälkeen loput postiin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kutsut lähtivät muutama päivä sitten postiin, ovatkin jo suurimmalle osalle menneet perille. Häihin aikaa tasan kolme kuukautta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä keskustelua selatessani minulle alkoi tulla kylmä hiki otsalle... Meidän häät ovat 12.7. ja kutsuja ruvetaan painamaan tämän viikon aikana. Painamisessa kestää noin kaksi viikkoa, jolloin saamme kutsut lähtemään viimeistään toukokuun puolivälissä. Kutsut ovat siis vierailla noin kahta kuukautta ennen juhlia. Olemmeko ihan auttamattoman myöhässä asian kanssa? :girl_impossible:

 

(Ja save the date -kortteja ei olla lähetetty, eli moni vieras on autuaan tietämätön koko häistä.)

Muokattu: , käyttäjä: Liljankukkanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Aika monessa ohjeellisessa aikataulussa, johon olen törmännyt hääsivuilla, on neuvottu lähettämään kutsut nimenomaan paria kuukautta ennen häitä. Mutta itse en olisi uskaltanut jättää niin viime tippaan, jos vieraat eivät olisi jo tienneet asiasta etukäteen.  Ja kun tätä ketjua lukee niin huomaa, että ehkä käytäntö on tältä osin muuttumassa ja kutsut lähetetään yleensä jo aiemmin. Ehkä ihmiset aikatauluttavat elämäänsä ja suunnittelevat menojaan enemmän etukäteen kuin joskus menneinä vuosina?

 

Turha silti etukäteen huolehtia, ehkä jotkut ovat jo sopineet jotakin muuta, mutta varmasti suuri osa kutsutuista ja ainakin kaikki läheisimmät järjestävät itsensä paikalle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät elokuun alussa 2014 ja ajattelin laittaa kutsut postiin vappuaattona..eli n. 3 kk ennen tärkeää päivää ovat kutsut perillä. Tämä väli tuntuu sopivalta, koska lomakaudet pukkaa päälle ja ihmiset alkavat varailemaan matkoja tms ja haluan että mahd. monet ottaisivat häämme huomioon kesän suunnitelmissa, nyt kun siis voi vielä vaikuttaa :girl_smile: Oon niin onnellinen kun saan pukattua noi kutsut maailmalle, niitä on tehty kuin iisakin kirkkoa vuoden vaihteen jälkeen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä juhlitaan vasta 15.8.15. Ja oikeastaan mitään muuta varmaa ei ole kun hääpaikka. Toki olen suunnitellut päässäni ja paperille lähestulkoon kaiken :D. Jotenkin tuntuu vaan kauhean vaikealta aloittaa tää touhuaminen, kun ei oikein tiedä mistä aloittaa.. Noh päädyin siis tänne pohtimaan kutsuasiaa, että sais itelleen jotain deadlinea aikaseks. Alkuun en ollut lainkaan miettinyt save the date -kortteja, mutta nyt kun olen lukenut teidän ajatuksianne ja kokemuksianne, olen ruvennut pohtimaan, olisiko se hyvä idea kuitenkin, koska jotenkin haluan pitää nämä hääsuunnitelmat mahdollisimman pitkään salassa. Tuli sitten mieleen, että jos vaikka lähettäisi ystävänpäiväksi samalla vaivalla ystävänpäiväkortit ja save the date -kortit, silloin häihin on aika tarkalleen puoli vuotta, sitten voisi varsinaisen kutsun lähettää, joskus 2kk ennen häitä tietysti riippuen esim. Pitopalvelun deadlinesta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vieraan näkökulmasta on kohteliasta hääparilta laittaa kutsu hyvissä ajoin, joten mielestäni on turha stressata siitä että kutsu lähtisi liian aikaisin. Jos hääpäivä on vierailla tiedossa ja tieto siitä, että kutsu on tulossa, niin noin kolme kuukautta (kun kyseessä kesähäät) voi olla riittävä. Jos tietoa häistä tai niiden tarkasta ajankohdasta ei ole, niin itse ainakin arvostan sitä, että kutsu tulee aiemmin. Saimme huhtikuun alussa kutsun elokuun lopussa pidettäviin häihin, ja vaikka häät oli tiedossa niin tarkkaa ajankohtaa en tiennyt. Kutsu tuli mielestäni oikein hyvään aikaan, ja olisi voinnut tulla aiemminkin. Vastauspyyntöä hääpari pyytää muistaakseni heinäkuussa, mikä on myöskin ihan toimiva ratkaisu, koska tuossa vaiheessa luulisi kaikilla olevan omat aikataulut selvillä. Ja vaikka kutsu tulisi puoli vuottakin etukäteen (tämän enempää en kyllä ymmärrä, sitä varten on save the date -kortit), niin en varmasti unohtaisi häitä. Toisaalta jos käytännönjärjestelyiden vuoksi ei ole mahdollista laittaa kutsuja kuin pari kuukautta etukäteen, niin tämä on ihan ok, jos save the date -kortti on tullut perille ajoissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuttavapariskunta laittoi hääkutsut puolisen vuotta ennen häitä. Häiden piti olla kesäkuussa, jolloin meille on kasaantunut muutenkin paljon suunnitelmia/menoja/perheen omia juhlia, joten sinänsä oli ihan hyvä tietää jo hyvissä ajoin, milloin ko. häät on. Tässä tapauksessa kävi vähän ikävästi - pariskunnan häät peruuntuivat eikä niitä näillä näkymin juhlita lainkaan. Osapuolet ovat harmitelleet hääkutsujensa liian varhaista lähettämistä, mutta eihän tuo tokikaan ole kaikkien hääparien tilanne - tavallisestihan hääkutsujen lähettämishetkellä varmaankin eletään ihan perusonnellista arkea eikä ikävyyksiä ole näköpiirissä, joten miksipä niitä kutsuja ei voisi lähettää vaikka noinkin varhaisessa vaiheessa. 

 

Me olemme puhuneet kutsujen lähettämisestä noin kahta kuukautta ennen juhlaa, uskoisin että meidän tapauksessa tämä varmaankin riittää... Miltä tuo aika muiden mielestä kuulostaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua henkilökohtaisesti ärsyttää, että meille saattaa tulla kutsu eräisiin häihin, jolloin on ainut yhteinen loma viikkomme koko kesänä. Emme siis voi oikein tehdä kyseiselle viikolle suunnitelmia esim matkaa jonnekin. Häihin on enää tasan 2 kuukautta vähän ennen meidän häitämme. Kutsuja ei ole siis vielä lähetetty kenellekään. Olisin ollut varaamassa jo matkoja kuukausi sitten, kunnes muisin, että kutsu saattaa tulla. Suunnitelmia olisi jo tehty, jos emme olisi tienneet ajankohtaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin vasta parisen viikkoa sitten, että mennään naimisiin elokuun lopulla. Kutsut lähetetään varmaankin 2kk ennen h-hetkeä. Meille tosin on tulossa pienet häät (35 vierasta nyt listalla) ja varmistimme ennen juhlapaikan yms. varaamista, että perheenjäsenet sekä kaksi parasta ystävää pääsevät. Loput kutsutut tulevat jos pääsevät.

 

 


s3dfqyag3i.png

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ajatellut lähettää kutsut n. 5kk ennen häitä, jotta ihmiset saavat rauhassa suunnitella kesämenot ja vapaat töistä =) kaikki on tekstejä vaille valmiit, puuttuu vain kellonaika, koska maistraatissa menemme naimisiin ja sen saan varata vasta marras-joulukuussa...jännityksellä odotellaan kuin käy!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlien vuodenaika vaikuttaa varmasti paljon siihen, milloin kutsut kannattaa lähettää. Kesäjuhliin ihmiset haluavat ja tarvitsevat aikaisemmin kutsun mutta syksyllä ja talvella riittää hieman vähäisempikin varoaika. Meillä on häät lokakuun lopussa ja heinäkuun loppupuolella ajateltiin lähettää kutsut, siihen jäisi siis n. 3 kk aikaa varautua ja valmistautua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti lähettää kutsut kesäkuussa (häät syyskuussa), mutta taitaa siirtyä heinäkuulle, koska valitsemani kutsumalli on aika työläs ja hidas toteuttaa. Toivon, että vieraille riittää reilu 2 kk valmisteluaikaa. Käytännössä kyllä kaikki, jotka kutsutaan, tietävät päivän jo ennakkoon, joten olen aika optimistinen, ettei viivästys aiheuta ongelmia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähti kutsut kesäkuun ensimmäisellä viikolla, juhlat elokuun 16. päivä. Eli reilu 2 kk jäi aikaa väliin. Saimme itse jo toukokuussa hääkutsuja syyskuussa pidettäviin häihin, mutta ihan ymmärrettävää kun häät pk-seudun ulkopuolella ja hääpari toivoo vieraiden jäävän sunnuntaihin asti paikalle (hääbrunssi). Meidän häät Helsingin keskustassa joten ei vaadi majoitus- tms. järjestelyjä kuin muutamalta kauempaa tulevalta sukulaiselta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät lokakuussa ja kutsut varmaan lähtevät kesä-heinäkuun vaihteessa (siis ensi vuonna). Noin 95% vieraista on ulkopaikkakuntalaisia, joten varautumisaikaa tarvitaan. Lokakuun loppu nyt ei onneksi ole mikään sesonkiaika, joten uskoisin, että suurin osa pääsee paikalle. Hääpäivä ei muutenkaan ole salaisuus, joten pääosin vieraat ovat ajankohdasta tietoisia jo ennen kutsuja.

Muokattu: , käyttäjä: NuunuMur

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät ovat yhtenä suosituimmista hääpäivistä, joten ajattelin lähettää kutsut ajoissa keväällä. Haluaisin kovasti, että ainakin läheisimmistä ystävistä ja sukulaisista kaikki pääsevät. Siksi ilmoittelemme jo nyt kun hääpäivä on tiedossa monelle tästä epävirallisesti puhelimitse ym :) tämä ei siis ole mikään salaisuus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle on tullut vähän paniikkia näiden kutsujen lähettämisen suhteen. Häämme ovat tosiaan heti heinäkuun alussa, eli aika "pahaan" lomakauteen osuvat. Jos lähetän huhtikuussa, onko se hyvä aika? Viidakkorumpu toki kertonut asiasta mutta mutta... Onko huhtikuu liian aikaisin?? Tai liian myöhään.

Muokattu: , käyttäjä: Rouvaksi_2015

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään