Jump to content
Naimisiin.info

Sri Lankalle joulukuussa


Guest Jännittää

Recommended Posts

Guest Jännittää

Hei

Olemme lähdössä häämatkalle Sri Lankalle joulukuussa ja kaipaisin kokemuksia Sri Lankasta.

Asumme Mount Lavinia hotellissa. Onkos kukaan palstalaisista käynyt ko. hotellissa? Mitä piditte?

Hotellista 10 km pääkaupunki Columboon. Löytyykö Columbosta hyviä ostoskeskuksia ja mitä tuolta maasta kannattaa ostaa?

Millainen on hintataso?

Kohde on täysin uusi meille ja siitä löytyy melko vähän tietoa.

Myös kaikenlaiset retket kiinnostaisi vaikka viivymme vain viikon tuolla. Osaisitteko sellaisia myös suositella meille?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heippa! Itsellämme ei ole minkäänlaisia kokemuksia paikasta, mutta täysin sama suunnitelma meillä on omaksi häämatkaksemme ensi talvena. Jos viitsit/muistat/ehdit, olisi aivan ihana saada vähän vinkkejä/kokemuksia kun matkanne on ohi!

Viettäkää mahtavan ihana häämatka. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Olimme mieheni kanssa viime joulukuussa Sri Lankassa ja vaikka en tuosta hotellista osaa mitään kertoa niin Sri Lankasta muuten kylläkin. Oma hotellimme oli Negombossa joka on Colombosta hiukan pohjoiseen ja melkoisesti pienempi kaupunki kuin Colombo. En voi kuin kehua hotellin palvelua ja paikallisia ihmisiä hotellialueella. Ihania ihmisiä. Hotellialue ja ranta olivat myös melko rauhallisia, ts. sellaisia joissa rauhaa rakastava suomalainenkin kesti olla ja aivan ihanteellinen rentouttavaan rantalomailuun. Kaupungit (sekä Negombo että Colombo) olivat tyypillisiä aasialaisia kaupunkeja. Meluisia, likaisia ja täynnä ihmisiä, kaoottista liikennettä eikä liiemmin jalkakäytäviä. Colombossa kävimme tavaratalossa, joka oli melko länsimaalainen mutta koska emme ole kovia shoppailemaan niin eipä sieltä jäänyt mitään käteen. Hinnoista ei myöskään ole muistikuvia. :) Sen sijaan rannoilla oli paljon paikallisia myymässä pieniä matkamuistoja, itsetehtyjä käsitöitä, kankaita (ja ompelupalveluitakin). Heiltä ostimme yhtä ja toista eivätkä hinnat olleet pahat kunhan muisti tingata. Eikä ruoka ravintoloissakaan ollut kallista.

Liikenne Sri Lankassa on eurooppalaisen silmiin kaoottista ja tiet huonoja. Oman auton vuokraaminen siellä ei todellakaan kannata, mutta saareen kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa. Me otimme kiertoajelun Prasad Toursin kautta (http://www.prasadtours.com/index.htm) ja voin kyllä lämpimästi suositella tuota "matkatoimistoa". Prasad on sri lankalainen mies, joka on aikoinaan asunut ja opiskellut Suomessa ja puhuu siis melkoisen hyvää suomea. Hän toimi meille oppaana tuon päiväretken ajan ja lisäksi mukana oli autonkuljettaja. Olimme koko päivän liikenteessä ja hintaa tuolla kierrolle tuli 130e neljältä hengeltä eli erittäin edullinenhan se oli. Olimme Prasadiin yhteydessä sähköpostilla ennen matkaa ja hän teki ehdotuksia missä kannattaa käydä ja missä turistit yleensä käyvät ja suunnitteli sitten reissun sen mukaan mitä halusimme. Kävimmekin sitten norsujen orpokodissa, ratsastamassa norsulla, buddhalaisessa temppelissä (jossakin pikkukaupungissa jonka nimeä en nyt muista :D ), jalokivikaupassa, teetehtaalla jne. Ja saaren kauneus ja vehreys oli kyllä aivan uskomatonta kun sitä sai rauhassa autosta katsella. Olihan se melkoista kun matkan varrella sai pysähtyä syöttämään villejä apinoita jne. :) Kaiken kaikkiaan tuo retki oli kyllä aivan mieletön kokemus ja hyvän kielitaitoisen oppaan kanssa ei tarvinnut stressata kielimuurista tai pärjäämisestä. Colombossa ja Negombon keskustassa käydessämme otimme kuljetuksen hotellilta ja sekin toimi hyvin kun paikallinen kuski ajelutti meitä ympäriinsä ja tiesi missä kannattaa käydä. Muuten liikkumisessa kannattaa suosia tuktukeja joita on paljon ja joilla pääsee edullisesti ja näppärästi ympäriinsä.

Ihana paikkahan tuo Sri Lanka oli. Menisin koska vaan uudestaan. Nauttikaa! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Hei, nostetaanpa vielä aihetta Sri Lankasta.

Olemme suunnittelemassa häämatkaa ja Sri Lanka on nousemassa yhdeksi top-vaihtoehdoksi. Meillä on häät toukokuun puolessa välissä, joten häämatkalla oltaisiin toukokuun loppupuolella. Ilmeisesti osassa saarta on silloin sadekausi. Paljon on ollut myös mainintoja hyttysistä Sri Lankassa. Onko kellään tuoreempia kokemuksia matkoista Sri Lankaan ja mitä kannattaa ottaa huomioon sinne matkustaessa?

Link to comment
Share on other sites

Itsellä ei kokemusta, mutta eräs läheiseni vietti juuri Sri Lankassa kuukauden heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin. Hyttysiä oli paljon ja satelikin kuulemma reippaastikin välilä. Sadekausihan siellä päättyy heinäkuun lopulla. Vuorilla oli ollut tosi kylmää. Heillä oli Suomessa asuva Sri Lankalainen mukana, joka vuokrasi asunnon heille Beruwalasta. Heillä siellä riitti sitten paikallisia opastajia ja illanviettoja riitti heidän talollaan.

 

Liikenne on melkoisen kaaottista. Omaa autoa ei juuri kannata vuokrata senkään vuoksi, että opasteita ei juuri ole. 

 

Hinnat olivat aivan erit, jos hintoja kyseli paikallinen tai turisti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...