Kuinka karsia vieraslistaa?


Guest morsio

Recommended Posts

Mie olen miettiny pääni puhki vieraslistan karsimista.Ensinnäkin siksi listaa piti karsia,koska kaikki ei yksinkertaisesti mahdu järkevästi haluamaamme hääpaikkaan.Hääpaikka ei haluta vaihtaa,koska se on täydellinen ja vastaa loistavasti tarvettamme.Toiseksi,ärsyttää kutsua paikalle sellaisia ihmisiä,joiden kanssa en ole tekemisissä,joiden elämä ei minua kiinnosta enkä järkyttyisi,jos en kutsua heidän häihin saisi.Periaate.Miksi pitää kutsua serkut,joiden kanssa en ole ollut tekemisissä kuin joskus lapsena.Ilmeisesti täällä muutkin morsiammet ovat kutsuneet tädit,sedät ja enot,mutta eivät serkkuja,millä tavalla ihmiset siihen suhtaantuivat?Ymmärtäväisesti vai herne-maissi-paprikapussit vedettynä syvälle sieraimiin?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aluksi listalla taisi olla noin 80 nimeä, nyt noin 70. Minulla on todella pieni suku sekä isän että äidin puolelta, joten karsintaa ei tarvinnut (onneksi) paljoa tehdä. Isän puolelta minulla on kaksi serkkua, setä vaimoineen ja täti, joten heidät kutsutaan, olemme tekemisissä säännöllisesti. Äidin puolelta sen sijaan ei ole kuin äidin serkku miehineen ja heidän lapsensa (huomattavasti nuoremmat pikkuserkkuni), joista äiti alunperin sanoi, ettei hänenkään mielestä heitä tarvitse kutsua, kun minä en ole heidän kanssaan juurikaan tekemisissä, en varsinkaan pikkuserkkujen. Nyt kuitenkin äiti huokaisi jossain lauseen perässä, että "minun sukulaisia ei sitten tule ollenkaan..." :/ Mietin, että jäisinkö kaipaamaan heitä juhlassa (etsinkö kasvoja/muistaisinko edes nimiä), mistä juttelisin heidän kanssaan, mitä tekisin heidän kanssaan (tanssi, nauru vai vaivautunut "on ilmoja pidellyt")  jne. ja vastaus oli selvä: en kaipaisi. Kuitenkin äitini kommentti sai miettimään, että jos kutsuisi tämän äidin serkun miehineen ihan vain äidin takia, mutta sekin jo kaksi ihmistä lisää.. Kavereista kutsuin sellaiset kenen kanssa olen viimeisen vuoden-parin aikana ollut läheinen (eli esim. entisistä opiskelijakavereista tuli karsittua) ja kenen kanssa uskon olevani myös myöhemmin; avec-kutsu lähtee avo/avioliitossa oleville, olen myös tavannut kaikki nämä kumppanit. Sinkkukavereille ei todellakaan lähetetä avointa avec-kutsua tyyliin "tuo joku uusi heila" - asia erikseen, jos tässä vuoden aikana jollekulle vakava suhde syntyisi, sitten pitäisi miettiä asiaa uudestaan, olisimmeko esim. tavanneet tämän kumppanin, kuinka vakavaa jne.

 

Sulhon puolelta kutsutaan suvusta jokunen setä/täti/eno (jotka olen tavannut), mutta vain yksi serkku avecceineen (olen itse tavannut kerran) ja sulho koki, että serkuista vain heidän kanssaan on tekemisissä ja haluaa paikalle. Sulhon kavereiden suhteen on sitten vähän ihmettelyä minun puolelta, hän halusi listalle esim. yhden kaverin vaimoineen, jonka kanssa ei ole "about 3-5 vuoteen" puhunut (!), mutta oli heidän häissään; sekä kaverin, kenestä ei edes tiedä, onko hänellä aveccia.. Ehkä tuo miesten kaveruus on sitten vähän eri asia kuin meillä naisilla....? Itse en ole kauhean innokas kutsumaan häihimme ihmisiä, jotka eivät edes tiedä minun olemassaolostani.. Suurimman osan sulhon kavereiden aveceista olen siis tavannut ja heidät kutsutaan ehdottomasti, pidän useimpia jo minunkin kavereina.

 

Minusta kenelläkään ei ole oikeutta vettä herneitä nenään, jos ei tule kutsutuksi sellaisen ihmisen häihin, jonka kanssa ei ole tekemisissä ja jonka elämä ei kiinnosta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä vieraslistan ensimmäinen versio lähenteli 100 henkilöä, johtuen suurimmaksi osaksi siitä, että miehellä on suuri suku ja esim. pelkästään serkkuja yli 20, heistäkin valtaosa aikuisia ja itsekin naimisissa/kihloissa/avoliitossa. Lopulta päädyimme siihen, että molempien sukulaisista kutsutaan vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset puolisoineen sekä ne kummit puolisoineen, joiden kanssa ollaan tekemisissä. Esimerkiksi omaa kummisetääni (äidin veljeä) en halunnut kutsua, koska en ole nähnyt häntä vuosikausiin tai kuullut hänestä muutenkaan mitään. Äitini meinasi tästä vetää palkokasvin hengityselimiin, mutta tein selväksi että vaikka kyseessä kuinka on hänen veljensä niin minä en ole häntä nähnyt kuin pikkutyttönä viimeksi joten ei ihan hirveästi kiinnosta nähdä nytkään, kun kiinnostusta yhteydenpitoon ei hänen puoleltaan ole ollut. 

 

Loput vieraista onkin sitten ystäväpiiristä, ja sieltä ei itseasiassa tarvinnut paljoa karsia, kun meillä on aika pitkälti yhteinen ystäväpiiri. Lähes kaikista pariskunnistakin tunnemme yhtä hyvin molemmat puoliskot, niin sekään ei tuottanut ongelmaa vieraslistan suhteen. Meidän ystäväpiirissä on pitkiä parisuhteita ja useimpiin ollaan tutustuttukin pariskuntina :)

 

Lopullisessa vieraslistassa on nyt sitten 59 nimeä, ja kutsut lähtee postiin lokakuun alussa :)

 

Edit:// Se pitikin vielä mainita, että sekä sukulaisten että ystävien lapset jätettiin kutsumatta. Heitä ei olisi ollutkaan kuin kymmenkunta, mutta haluttiin nimenomaan lapsettomat häät. Yhdellä ystävälläni on laskettu aika kuukausi ennen meidän häitä ja heidän vauvansa on tulossa häihin, mutta rintaruokintaiset on tietenkin vähän eri asia.

Muokattu: , käyttäjä: esssie
Link to comment
Share on other sites

Meille on tärkeää, että molemmat saivat kutsua suunnilleen yhtä paljon vieraita. Minulla on isompi suku ja halusin kutsua kaikki serkkujen lapsiin asti, ja sukulaisten lisäksi kutsuin sitten vain muutaman ystävän. Mies taas kutsui suurimmaksi osaksi kavereita, sillä hänellä ei sukulaisia ole perheen lisäksi kuin yksi täti, ja sitten siihen päälle muutamia perhetuttuja. Molemmat karsivat sitten kenestä parhaaksi näkivät, mutta yhteisenä linjana oli alusta asti, että vain henkilöitä jotka molemmat ovat tavanneet.

 

Minä karsin pääosin aveceista, joita emme tunne. Muutama kaveri ja kaksi serkkuani saivat kutsun avecittomina vaikka asuvatkin puolisoidensa kanssa yhdessä, sillä emme näitä puolisoita tunne, osaa emme ole edes tavanneet. Mies karsi perhetutuista, koska suurin osa hänen kavereidensa puolisoista on meidän kavereitamme myöskin. 

 

Suurin osa on suhtautunut tosi kivasti ja ymmärtäväisesti tekemiimme rajauksiin. Ongelmia tuli lähinnä miehen perhetuttujen kanssa, kun anoppi oli innoissaan 'kutsunut' häihimme sellaisia ihmisiä, joita sulhanen ei aikonut kutsua, ja anoppi joutui sitten nolona soittelemaan tutuilleen, että ei sitä kutsua olekaan tulossa  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Muistan eräätkin häät isän suvun puolella, jossa serkkuni  kutsui häitä juhlistamaan vain vanhempansa ja isonvanhempansa,mahtoi sisarukset puolisoineen ja lapsineen olla mukana, muttei ketään muita. Tätini ja setäni olivat niiiiiiiiiiiiin loukkaantuneita, vaikka serkkuni äiti(tätini) selitteli hääparin halunneen PIENET häät. Ei ollut mikään tarkoitus loukata ketään, mutta vissiin sukulaiset suuttuivat ihan huvin vuoksi, saavat jotain jupisemisen aihetta :girl_mad: olen varautunut siihen, että kun serkut jäävät omalta puoleltani pois niin tädit ja sedät saattavat kannanottona jäädä kotiin, mutta kertoopa jotain heistä itsestään. Surullista, mutta shit happens.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on 2 lapsuudenkaveria. Toiseen pidän säännöllisesti yhteyttä ja tietenkin kutsun häihin. Toiseen en ole enää vuosiin pitänyt yhteyttä. Olen kuullut tämän toisen kautta mitä hänelle kuuluu (olimme kuin kolme muskettisoturia ennen. Koko ajan puuhaamassa kolmisteen). Nyt mies on sitä mieltä että meillä on vieläkin liikaa vieraita ja että meidän pitäisi karsia kummankin vieraista. Voisin karsia (periaatteessa) tämän kaveri listalta mutta onko se teidän mielestä törkeää jos neiti A saa kutsun mut neiti B jää ilman? Vai voinko kutsua vaan neiti B:n ilman avecia? Vaikka neiti A saa oman poikaystävän ottaa häihimme. Tosin erona on se, että olen kerran nähnyt neiti A:n avecin, neiti B:stä olen vaan kuullut että hän seurustelee enkä ole edes nähnyt hänen avecciansa.

Link to comment
Share on other sites

^Kyllä minun mielestäni voit vallan hyvin kutsua vain sen kaverin, johon edelleen olet yhteydessä. Se, että olette joskus olleet kolmen porukka ei sinänsä merkkaa mitään, kun nyt olet ystävä enää vain tämän toisen kanssa. Ymmärrän että olisi hauskaa vanhojen aikojen muistoksi kutsua molemmat neidit, mutta jos vieraslista on muutenkin liian pitkä, niin onhan tuo aika looginen kohta karsia. Tämä kutsun saava ystäväkään ei kuitenkaan yksin joutuisi tulemaan, jos hänen puolisonsa kuitenkin kutsutte.

Link to comment
Share on other sites

Jos ja kun meidän vieraslistaa pitää karsia, niin se tehdään ehdottomasti sukulaisista. Minä kutsun lähisuvun (äiti+miehensä, isä+vaimonsa, sisarukset poika/tyttöystävineen, mummi ja kummisetä). Kihlattuni aikoo kutsua lisäksi lähimmät tätinsä ja setänsä, mutta molempien puolelta tulee alle 20 sukulaista. 

Tämä rajaus ei johdu siitä, ettemmekö tulisi toimeen sukulaistemme kanssa. Me vain haluamme mielummin kutsua ystäviämme, joita näemme vähintäänkin viikottain, kuin sukulaisia (esim. serkkuja), joita näkee kerran vuodessa. :)

Link to comment
Share on other sites

Hhmm joo pitää miettiä jos tämän kaverin jättäisi pois listalta. Toisaalta olisi kiva kutsua mutta toisaalta kun emme ole enää oikein missään tekemisissä ja vieraslista on tällä hetkellä liian iso. Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä että ketä kutsutaan ja ketä ei :)

Link to comment
Share on other sites

^Repa, mulla on ihan sama "tilanne", muttei tullut mieleenkään kutsua tätä toista kaveria, johon en ole nyt enää ollut muutamaan vuoteen yhteydessä. En tosin tiedä, kuinka kauan olitte tälläinen läheinen kolmikko, mutta itse en ole nähnyt tätä toista kuin ohimennen viimeisten vuosien aikana, kun taas tätä toista näen usein.

Ei hän mielestäni voi loukkaantua siitä:) Ja jos haluat hänet kutsua, niin voit hyvin antaa kutsun ilman avec. Mekin aiomme osalle kavereista laittaa avec-kutsun ja osalle ei.

Link to comment
Share on other sites

Me jouduttiin siihen tilanteeseen, että lapset jää juhlasta pois, koska heistä olisi tullut yhteensä 40kpl lisää eikä juhlatilaan mahdu yksinkertaisesti kaikki ketä haluaisimme. Suvusta ollaan karsittu niin, että serkkuihin asti kutsutaan, suurin osa vieraistamme on kavereita. Edelleen mietinnässä on muutaman kaverin kohdalta avecin pois jättäminen, jolloin saisimme vieraslistaa lyhyemmäksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä (niinkuin näköjään monella :) oli ongelmana, että ei haluttu kaikkia sukulaisia kutsua, kun osan kanssa ei olla niin läheisiä. Kuitenkin mietitytti, että jos osan serkuista kutsuu, niin suku alkaa miettimään miksi kukakin on tai ei ole kutsuttu. Olisimme halunneet kutsua osan kaukaisemmista sukulaisista, joiden kanssa olemme enemmän tekemisissä kuin joidenkin lähisukulaisten kanssa. Lopulta päädyttiin "helppoon" ratkaisuun, eli pidämme n25 hengen häät. Kun kyse on tämän kokoluokan häistä, ei tarvitse stressata puolitutuista ja tuntemattomista aveceista. Eikä kukaan voi loukkaantua, jos ei saa kutsua näin pieniin häihin. Kaveritkin saavat tämän hetkisen suunnitelman mukaan tulla ilman aveceja (ollaan siis oltu porukka jo pitkään eli ei siellä kukaan yksin joudu olemaan). Poikkeuksena päätimme, että bestman saa kutsua ihan kenet vaan, vaikka vähän varhaisemmankin tuttavan.

 

Lisäksi yksi sulhasen kavereista on avoliitossa opiskelukaverini kanssa. Vaikka en muita opiskelukaereita kutsukaan, hänet tietysti kutsumme.

 

Helpoin taitaa olla joko olla karsimatta ketään, tai karsia melkein kaikki  :girl_impossible:  päänsä puhki näitä kyllä saa miettiä..

Link to comment
Share on other sites

AAaaa ihanaa että muutkin painii tän ongelman kanssa... Mulla on aina ollut hirvee tarve miellyttää kaikkia ja oon aina että "toivottavasti kukaan ei loukkaannu". Tiiän että se on aivan mahdotonta tehdä kaikki onnelliseksi, mutta nyt tän vieraslistan kanssa on sellanen ongelma et aattelen jokasen sukulaisen tunteita taas :D 
Eli vieraslistalla on sellasia kenen kanssa ei oikeesti edes pidetä yhteyttä (esim muutamat serkut, yks täti yms) ja silti oon vaan "suuttuuko joku jos en kutsu?" 
Meillä kun ei voi vedota edes pieniin häihin kun listalla on n.100 henkeä. Haluisin kyllä sitä pienemmäksi mutta kavereista en ala karsimaan (arvatkaa oonko jo stressannu että "tuleekohan Mirjami jos en kutsu Marjukkaa??")  :girl_haha:

Kertokaa nyt jotain vinkkejä, millä saan tän ajattelutavan pois!? Äiti aina hokee että ne on meidän häät ja kutsutaan ketä halutaan, jos loukkaantuu joku niin loukkaantukoon! Itseni on vaan niin hirveen vaikee ajatella näin vaikka tiedän että tietysti me päätämme vieraat.  :girl_sad:

Onko loukkaavaa jos jätämme esim. isän neljästä sisaruksesta yhden tädin pois (isä ei siis elossa enää)? Näemme kyllä vuosittain jossain sukumme juhlissa mutta... Ääh.

Link to comment
Share on other sites

Tää on hankala kysymys. Yleensä "turvallisinta" on kutsua saman tason (as in serkut tai vanhempien sisarukset) sukulaiset kaikki tai ei ketään. Siinä kieltämättä on vähän sellainen viba, että erityisesti halutaan juuri tämä henkilö sulkea ulkopuolelle (jostain hänen persoonastaan johtuvasta syystä) jos jättää yhden vain kutsumatta. Siinä on ihan oikeasti riski, että tulehduttaa välit. Jos se ei haitta, niin sitten toki jokainen tekee omat ratkaisut. Henkilökohtaisesti en suosittelisi, ellei tämä yksi henkilö ole joku ihan totaalinen ******, jos on, niin silloinhan syy on ihan todellinen.

 

Mutta, onko nämä isäsi kolme muuta sisarusta jotenkin erityisen läheisiä verrattuna tähän neljänteen? Jos on ihan selkeä, että näiden kolmen kanssa ollaan viikottain tekemisissä ja yhtä nähdään kerran vuodessa, niin silloin on vähän enemmän potentiaalia säästyä ikäviltä seuraamuksilta. Sitten on se vaihtoehto, että karsit vielä enemmän, eli jos nämä kaikki kolme ei ole tosi läheisiä, niin kutsutte vain yhden, sen läheisimmän. Tällöin se menee ehkä muille sukulaisille helpommin läpi, että kutsuitte tämän yhden koska olette hänen kanssa niiiiiiiin uskomattoman läheisiä (ja hän on sinun kummitäti/auttanut sinua niiin paljon asiassa X/jotain muuta, mitä...) ja muuten piditte vieraslistan tosi tiukkana. Ette siis tavallaan kutsuneet häntä sukulaisuuden takia.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä kannattaa miettiä myös sitä, että entä sitten, jos joku sukulainen, kenen kanssa et ole missään tekemisissä, loukkaantuu? Jos häntä ei ole kiinnostanut sinun elämäsi (eikä toisinpäin) ts. pidetty yhteyttä/tavattu tai silloin kun tavattu, oltu iloisia ja juteltu, niin mikä väli? Tietysti välien tulehduttamista kannattaa välttää, jos joku toinen loukkaantuu sen ensimmäisen puolesta + budjetissa tilaa olisi. Kirjoitinkin aiemmin, että me leikittiin ajatusleikki "miltä tuntuu nähdä x ja y häissä, mitä sanotaan, tunnetaan, tehdään".

Link to comment
Share on other sites

Kiitos paljon Tipsis ja Mänty kannanotosta :) 

Sehän tässä tosiaan on, että ne kolme muuta sisarusta on paaljon läheisempiä, mutta ehkä hiukan hölmönä menin kutsumaan tuon neljännen tädin ylioppilasjuhliini viime vuonna (ei siis aikaisemmin oltu tätä kutsuttu esim. rippijuhliin tai muihin perhejuhliin), ja nyt mietin odottaako hän kutsua häihin. :D Kyllä hän miehensä kanssa on nyt tuolla vieraslistalla, yritän karsia ennen kutsujen lähettämistä listaa vielä, kun näkee kenen kanssa oikeasti on nyt ollut yhteydessä vaikkapa kavereiden kanssa. :)

 

Ja tosiaan Tipsis, meillähän on vieraslista jo YLIbuukattu suorastaan, ja budjetti nyt on muutenkin pieni :D

Link to comment
Share on other sites

Ja vaikka on kamalaa ajatella niin, mutta melko usein osa väestä kuitenkin jättää tulematta, yleensä mitä enemmän väkeä kutsuu, niin väistämättä siellä on joukossa niitä, joille ajankohta ei sovi. Mutta tietenkään sen varaan ei kannata laskea tilan tai budjetin suhteen (eli siis ei tietenkään voi ajatella niin, että varataan budjetiksi X euroa, koska 10% jättää kuitenkin tulematta). Siinä vaan kannattaa itse pyytää ilmoittautumiset tarpeeksi ajoissa ja myös vähän metsästää niiden perään, ettei poisjääjät tule yllätyksenä kahta päivää ennen juhlia. Sairastumisille ei tietenkään voi mitään, ne on yllätyksiä. 

Link to comment
Share on other sites

Pohdiskelin tässä vielä, että kirjoittaako tätä ollenkaan, koska en oikein tiedä, mitä mieltä asiasta olen. Yksi mahdollisuushan on se, että kerrostaa kutsut kahteen vaiheeseen. Pari kuukautta aikaisemmin suvulle/kaukana asuville ystäville ja rsvp:n päivämäärä noin kuukautta ennen juhlia. Sitten tässä kohtaa (tai vähän ennen) lähtee kutsut lähellä asuville / kavereille, rsvp vähän ennen kuin pitää pitopalvelulle ilmoittaa tarkat lukemat. Silloin pystyy vielä tarvittaessa lisäämään henkilön tai pari tuohon jälkimmäiseen listaan jos on tullut paljon ilmoituksia, ettei päästä paikalle. Tässä on kyllä riskinsä, etenkin jos eriaikaisia kutsuja menee siten, että kutsutut tuntevat toisiaan ja ihmettelevät, että kun ei ole meille tullut kutsua vaikka noille tuli. Ja mahdollisesti myöhemmin kutsun tullessa sitten ajattelevat, että ovat jotenkin "kakkosluokan kansalaisia" ja heitä kutsutaan lähinnä täytteeksi kun ei muita saada paikalle. Diskreetisti hoidettuna taas asian etu on se, että etenkin jos tila rajoittaa vieraiden määrää todella rankasti, on parempi mahdollisuus saada paikalle niitä henkilöitä, jotka ei vaan tilanpuutteen takia olisi mukaan mahtuneet vaikka olisivatkin toivottuja vieraita. 

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni jako niin, että molemmat päättivät, ketkä on itselleen niitä läheisimpiä. Omalla kutsulistalla on perhe (josta tuleekin jo 15 henkeä), isovanhemmat kohteliaisuussyistä ja 4 läheisintä ystävää puolisoineen/poikaystävineen. Miehellä on pienempi perhe, joten häneltä tulee isovanhempien lisäksi enon perhe lapsineen (aikuisia kaikki) sekä toinen sedistä vaimonsa kanssa (anopin toiveesta, heidän lapsia emme kutsu). Mieheltä tulee 6 ystävää ja kumppanit. Noin 53 vierasta on listalla. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Onko se tosiaan ihan oikea tilasto, että 10% kutsutuista ei osallistu häihin? Meidän vastauspyyntöjen deadline oli eilen ja näyttäis siltä, että 22% ei tule. Olen laittanut parille henkilölle varmistusviestiä, kun eivät ole vastanneet mitään, mutta luulen tietäväni heidän vastauksensa. Meidän häät eivät olleet alun perinkään kovin suuret, mutta nyt tuli sitten tahtomattaankin aika suuri rahallinen säästö. Täytyy kai vaan ajatella positiivisesti!

Link to comment
Share on other sites

Peruuntumisiin varmasti vaikuttaa ainakin se miten aikaisin on ilmoitettu. me ilmoitettiin noin puolivuotta etukäteen suullisesti lähimmille ystäville. silti joku oli jo kerennyt varata sille päivälle jotain. Ja yksi pariskunta perui päivää ennen häitä äkillisten pienyrittäjä kiireiden takia.

En usko että tähän mitään tiettyä prosenttia on olemssa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alustavassa vieraslistassa oli kevyet 120 hlö mukana. Kaason kanssa istuttiin eräs ilta alas ja lähdettiin karsimaan väkeä. Aloitettiin niin päin, että ketkä _pitää_ kutsua (=sukulaiset). Reilu 20 hlö tippui pois kun kaikkien lapset jätettiin ulkopuolelle, toinen mokoma harvemmin nähdyistä tutuista. Katostaan mitä äitini tuumaa kun myöhemmin listan näkee. Taustatukea tarvitaan ja paljon.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tämä on aihe, jonka kanssa olen pähkäillyt jo useita iltoja. Tuntuu, että sopivaa listaa on mahdotonta saada koottua. Itselläni on iso suku ja jos kutsuisin kaikki serkut, vierasmäärä kohoaisi ihan pilviin. Lapset jäävät pois juhlista, niin tästä vierasmäärästä johtuen, että muutenkin. Ongelmallisimmaksi muodostuvat perheet, joista olen kutsumassa vanhemmat ja osan heidän lapsistaan (eli serkuistani) tahtoisin kutsua. Kaikkien saman perheen sisarusten kanssa en kuitenkaan ole ollut tekemisissä samoissa määrin ollenkaan ja olisi mielestäni tökeröä jättää kutsumatta heistä osa. Kuitenkin tällä logiikalla häihini kutsuttaisin myös serkkuni, jota en ole nähnyt vuosikymmeneen..  :girl_impossible: Jos mietin omalle kohdalleni, että siskoni kutsuttaisiin serkkuni häihin ja minua ei, niin olisi se aika outoa..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...