Neenus

Hääkimpun heitto (yhdistetty)

184 viestiä aiheessa

samaa kuin edellä mietin myös minä. itse ajattelisin myöskin, että kimppujahtiin lähtisivät kaikki jotka eivät ole avIoliitossa, mutta miten on eronneet (jotka eivät seurustele) ja sellaiset jotka asuvat avoliitossa ja on jo lapsiakin mutta eivät siis ole vielä naimisissa - lähtevätkö he kimpun perään??:) voiko tällaisia "epäselviä" komentaa kimppukilpaan vai onko se heitä kohtaan jotenkin epäsopivaa?

kiinnostaisi kun näitä "epäselviä" tapauksia on tulossa enempikin ja "selviä" vain muutama niin kannattaako kimppua heittää vain parille naimattomalle? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kysytäänpä nyt täällä kun ei pikkukysymykselle viitsisi ihan omaa keskusteluaan perustaa. Että kuinka se nyt ihan oikeasti menee tässä heittelyjutussa, kirmaavatko esineen perään naimattomat henkilöt (eli nekin jotka seurustelevat/olevat kihloissa) vai vain ne, joilla ei ole minkäänlaista kumppania? Mä oon pienen ikäni ollut siinä uskossa, että kaikki, jotka eivät ole sanoneet "tahdon" osallistuvat, mutta oltiin tässä häissä ja siellä käskettiin kumppanittomat kukkakimpun ja sukkanauhan hakuun  :-?

No niinhän siinä on enemmän järkeä, että kaikki ne tavoittelevat kimppua, jotka eivät ole naimisissa. Jos ja kun kimpun saa joku seurusteleva, niin hääväki tietää, kenen häitä odottaa seuraavaksi ja jos tämä henkilö on jo parisuhteessa, niin sehän antaa tilaisuuden uteluihin parisuhteen virallistamisaikomuksista paremmin kuin hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en kyllä ole ajatellut tuota kimpun tai sukkanauhan heittämistä mitenkään nolona tilanteena, pikemminkin se on yksi hauska hääperinne, jonka toteuttaa se ken tahtoo. Olin juuri kesällä yksissä häissä, joissa mitään ei heitetty, eikä se sen kummemmin häirinnyt tai kummastuttanut, mutta olen kyllä ollut mukana kimppua tavoittelemassa jos se on heitetty, vaikka itsekin jo kihloissa olen.

Olen siis aina ajatellut, että kimpusta tai sukkanauhasta kilpailevat ne, jotka eivät vielä ole naimisissa, oli sitten kumppania tai ei. Toisaalta, eiväthän tällaiset asiat niin kovin vakavia kai ole, ja jokainen toteuttaa (tai jättää toteuttamatta) ne omalla tavallaan.  :)

Tuo olikin muuten hyvä idea, että sulhanen heittää kimpun ja morsian sukkanauhan! Täytyykin pitää mielessä ensi kesää ajatellen!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meille tuli sulhasen kanssa dilemma, kun minä en halua kimpun tai sukkanauhan heittoa mutta sulho taas haluaa  :-[ Minusta se on jotenkin inhottava ja nolo perinne ja sulhaselle taas lähes välttämättömyys.

Meillä sama tilanne. En tiedä miten tästä tekisi kompromissin.. Vähän "miedompia" vaihtoehtoja:

Mies sai pari vuotta sitten sukkanauhan pienimuotoisen kilpailun palkinnoksi. Naimattomille miehille järjestettiin muistaakseni kolmevaiheinen kisa, jossa oli ainakin sukkanauhan heittoa. Nauha piti saada maassa olevan kepin ympärille. Jotain näppäryysnopeuspeliä, palapelin kasaamista tms oli ja sit joku kolmas. Kimpun heitossa ei tainnut olla mitään ihmeellistä. Olisko ollut niin että naiset oli piirissä ja morsian pyörähti pari kertaa silmät sidottuna keskellä ja vei sokkona kimpun jollekin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

en olis pettynyt:) mut ei vielä olla ajateltu et heitetäänkö vai annetaanko se ringissä:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse nappasin kimpun viimeisimmissä häissä (ja sulho sukkanauhan) ja tässä sitä ollaan... Kyllä minä ainakin aion jotain paiskata neiti-ihmisiä päin, en vaan ole keksinyt vielä mitä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh helpotus! Näyttää siltä, että suurin osa ei pahastu jos hääkimppua ja sukkanauhaa ei heitetä. Ei meinaan meidän häissä heitetä... Minä ja sulho ei olla oikein innostuneita koko asiasta. Ei vaan ole meidän juttu.  :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin..pakko sanoa tähän oma kokemus asiasta näin ikisinkkuna. Joskus ihan teininä se kimpunheitto-ohjelmanumero oli tosi hauska, mutta nykyään se on jotenkin nöyryyttävä. Kenties ihan omaa yliherkkyyttäni, mutta musta on vähän tahditonta jos vapaaehtoisesti sivuun jäävää naimatonta naista ruvetaan yhteistuumin painostamaan tyyliin "sinäkin sieltä tules nyt tänne kimppua nappaamaan" (näin on minulle useasti tapahtunut). Ei sillä että sinkkuuttani millään tavalla häpeäisin, mutta ei mulla mitään tarvetta ole sitä korostaakaan. ;)

Sanokaa vaan tosikoksi, mutta tämä on mun kokemus. On jo riittävän piinallista kuunnella joka pippaloissa sitä "koskas sinä sen miehen meinaat hommata?" utelua, johon erityisesti täti-ihmiset on erikoistuneet. ;D ;D :P

Mutta järjestäkää vain se kimpunheitto jos se tuntuu omalta jutulta. Kunhan siitä ei tule mitään velvoitetta mihinkään suuntaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hymy_83: joo ymmärrän kyllä sua. eikä siihen mun mielestä saa alkaa pakottaan toista jos ei huvita. ;) mutta yks juttu: kyllähän siihen voi sellasetkin osallistua, kenellä on poikaystävä. sehän on naimattomille? vai? mä ainaki oon osallistunu... ;D ja se ketä sen kimpun nappaa ni "menee (mukamas) naimisiin seuraavaksi"? näitäki on tietty varmaan useita versioita. mutta täytyy siis muistaa ettei ala ketään väkipakolla minnekkään kimppuja (tai sukkanauhoja) nappailemaan. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En todellakaan pettyisi. Mä en ole koskaan käsittänyt koko kimpunheittoa, musta se on hieman mauton tapa, hyppiä yhden kimpun perässä että pääsisi muka naimisiin.

Olen ollut mukana kimpunheitoissa, koska se on vähän niinkuin "pakko", mutta koskaan en ole kimppua saanut eikä ole harmittanut. Kimpun saaneet ihmiset ovat tuulettaneet niinkuin olisivat suuremmankin kisan voittaneet.  ::) Not my piece of cake.

Hei!

Olen samaa mieltä! Olen itse ollut aina painostuksesta johtuen naimattomana mukana ottamassa koppia, ja olen nyt hyvin helpottunut huomatessani että näin moni on sitä mieltä että tämän "perinteen" voisin jättää meidän häistä pois, samoin kuin sen (omasta mielestäni kiusallisen) sukkanauhan "etsimisen"..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli kimpun ja sukkanauhan heitot. Oli jännä seurata porukkaa, kun me kuitenkin oltiin molempien kaveripiiristä eka pariskunta joka menee naimisiin vaikka ei tässä nyt mitään teinejä enää oltu (24 ja 26 vee). Kaaso pyysi tanssilattialle kaikki ei-aviossa-olevat (siis myös avoliitossa olevat, koska mun mielestä kyllä nekin pitää pyytää).

Siellä sitten mun kaverit oli oikeasti innoissaan siitä kimpun heitosta, sulhasen ei niinkään. Samoin oli sukkanauhan kanssa. No molemmat menivätkin sitten samaan talouteen pariskunnalle, joka oli kihlautunut hetki ennen meidän häitä. Kertoivat tosin tästä onnellisesta tapahtumasta vasta häiden jälkeen.

Vaikka näin rouvana ei sitten sen kimpun perään voikaan enää kirmailla, niin mä kyllä tykkään kimpun ja sukkanauhan heitosta.

Mulla ei ollut mitään erillistä heittokimppua vaan heitin ihan sen "oikean". Ja ihan hyvä vaan, kun ei sitä häämatkalle mukaankaan olisi voinut ottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tämä on ollut ihan hauska juttu, vaikka en ole kimppua kopannutkaan. En minä kyllä pettyisikään, jos kimppua ei viskattaisi, en missään nimessä. Morsianhan sen päättää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätimme ettei mitään heitetä. viime yönä ajattelin, että (jos luvan saamme) voimme kimpun viedä oikeasti seuraavalle morsiammelle illan päätteeksi. Jos lupaa emme saa niin sitten pidän puskan itselläni. Sukkanauhaa ei kyllä edelleenkään ongita minun hameeni alta! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta kimpun heittäminen on periaatteessa hauska tapa, vaikka useimmiten olen kisailun ulkopuolella jättäytynytkin. Ei-hauskaksi tämä muuttuu siinä vaiheessa jos kaikkia naimattomia naisia ruvetaan patistelemaan ja tyrkyttämään kiinniottamisen mukaan.

Meille tuskin tulee kimpun tai sukkanauhan heittoa.

Me päätimme ettei mitään heitetä. viime yönä ajattelin, että (jos luvan saamme) voimme kimpun viedä oikeasti seuraavalle morsiammelle illan päätteeksi.

Tämä on mielestäni tosi ihana idea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva että joku toinenkin asiaa piti mukavana. Ajattelimme soittaa ko sulhaselle pari viikkoa aikaisemmin, ja kysyä häneltä lupaa yllättää näin hänen morsiammensa. Emme halua laittaa sellaista ihmistä huomion keskipisteeksi, joka siihen ei halua, ja siihen tarvitsemme sulhasen asiantuntemusta... :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sanosin et kun te ("juhlakalut" :D ) olette lähdössä pois niin voisi siellä nurmialueella heittää kimpun. ainakin ite tekisin niin :) mut sehän on jokasen omassa päätäntä vallassa. =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän samoilla linjoilla kuin agnes tuolla aiemmin. Kimpun heitto on ihan mukava, mutta hyvässä häätunnelmassa en varmastikaan huomaisi koko heittelyn puuttumista. ( häätunnelmalla tarkoitan hyvää mieltä, enkä tukevaa känniä :lol: )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kylla minun mielesta kimpun heitto kuuluu haihin ja moni (mina mukaan lukien) odottaa kimpun heittoa. Omissa haissani meinaan heittaa kimpun naimattomille naisvieraille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Monissa häissä olen ollut naimattomana naisvieraana ja koskaan en ole tuntenut kimpun heittoa epämiellyttävänä tilanteena (vaikka ikää on jo kertynytkin yli vanhanpiian iän :D ). Tosin, enpä ole koskaan kokenut, että olisin jostain jäänyt paitsi, kun tuota kimpun heittoa ei ole ollutkaan.

Ei noita leikkejä pitäisi niin vakavasti ottaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua ei ole kyllä koskaan pakotettu kiinniottajien joukkoon, ja joskus en ole edes kehdannut mennä, jos jonkun "kaukaisemman tutun" häät on ollu kyseessä. Eikä tosiaan kaikissa häissä, missä olen ollut, ole heitetty ollenkaan. Mutta mun mielestä se kuitenkin on vaan leikki, eihän sinne toki ketään pakottaa pitäis, mutta onneks asia ei oo mikään hirmu vakava lopulta sittenkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kimpun heitto on minusta ihan ok, enkä ole koskaan sitä sinänsä vaivaannuttavaksi kokenut, vaikka välillä on elämässä ollut sellainen olo, että olenko ikuinen vanhapiika. ;)

Mutta yksissä häissä suututti, kun oltiin ystävättären kanssa häävieraina ja hän teki kimpunheiton aikaan siinä lähellä istuvien ihmisten kuullen numeroa siitä, että ei hän lähde kimppua tavoittelemaan kun hän on jo kihloissa, mutta patisti minut estradille kun en edes seurustele... :angry:

Rupesinpa tässä sitten omia häitä miettimään (kun ei minust sitte vanhaapiikaa tullukaan :P ), kun häävieraiden joukossa on kyllä naimattomia naisia mutta vain kaksi sinkkua, joista toinen on vakaasti parisuhteettoman elämäntavan valinnut iäkkäämpi ihminen, ja toisesta tiedän, koska hänet hyvin tunnen, että hän saattaa pahoittaa mielensä jos tulisi jostain syystä tuollainen tilanne että vakisuhteessa elävät olisivat kenties suureen ääneenkin sitä mieltä, että eivät lähde kimpusta "taistelemaan"...kannattaakohan jättää koko heittely sikseen, kun en haluaisi kenenkään mieltä pahoittaa ja itselleni tuo kimpun heitto ei ole niin tärkeää päästä tekemään?! :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meinataan heittää kimppu (ja sukkanauha). Mulle ei oo koskaan tullut mieleen, että se olisi jotenkin inhottava tilanne. Eli niissä häissä joissa olen ollut, ei ole ketään pakotettu mukaan. Laskin juuri, että rippikoulun käyneitä "naimattomia" naisia & miehiä on kumpiakin meidän häävieraissa n. 10 henkilöä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi hitto! Miten te saatte niitä kimppuja kiinni??? Mä en oo saanu ikinä!! Musta ois hauskaa saada.

Tosin joo, en todellakaan olisi pettynyt jos kimppua ei heitetä.. eihän sillä nyt sillä tavalla ole väliä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samansuuntaisia mietteitä kuin Anninella. Mä olen kanssa kahden vaiheilla koko kimpun heitossa. Lähinnä olen miettinyt, että onkohan se vieraista kiusallista, varsinkin jos on alle kymmenen henkeä koko touhussa mukana. Toisaalta meille on tulossa myös ulkomaalaisia vieraita juhlimaan ja kimpun heitto olisi osa suomalaista perinnettä. Onneksi ei vielä tarvitse päättää. Ehkä sen voi jättää päättämättä ja katsoa fiiliksen mukaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla taitaa ongelma ratketa ihanalla tavalla; kuulin tänään, että yksi pariskunta häävieraidemme joukosta suunnittelee häitä loppukesälle, joten taidan lainata Snowdropin ideaa ja ojentaa kimppuni seuraavalle morsiolle! Uskon, että hänestä se olisi ihan positiivinen yllätys, ja ainakin omasta mielestäni ajatus on jotenkin todella kaunis. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään