Guest Annabella

Turun seutu

393 viestiä aiheessa

Heipä hei

 

Täälläkin etsinnässä hääpaikka, kovasti olen foorumia lukenut ja hakenut, sekä googlelta kysellyt. Olisiko teillä vinkkejä?

 

Haluaisimme paikaksi lämminhenkisen, pehmeän, mieluusti hirsirakenteisen paikan, jossa mahtuu juhlimaan noin 50 henkeä.

Keittiön tulisi olla hyvä, sillä ruoka on isossa roolissa.

Paikalla olisi kiva olla sauna, kota tms. plussaa.

 

Ei siis mitään isoja seurantaloja jotka olisivat tuolla vierasmäärällä melko kolkkoja. Haussa metsästymaja-tyyppinen ratkaisu, mutta pitäisi olla tyylikäs, eikä pieni ankea riistamaja jossa on jäääääääätävä hirven pää seinällä. (Luonnollisesti metsästys/riistamajalla on riistaa esillä, mutta saitte ehkä pointin.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Olisiko kenelläkään kokemuksia Vanhan raatihuoneen juhlasalista?

 

Erityisesti kaipaisin kuvia tilasta (onko se kauhean hämärä, niin kuin joissain näkemissäni kuvissa).

Entä onko pitopalvelulla ollut haasteita pienten keittiötilojen kanssa vai ovatko tarjoilut onnistuneet ihan hyvin? (Pöytiin tarjoiltu menu ei ehkä onnistu, vai mitä luulette...?) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moips!

Onko jollain ajantasaista tietoa Karunan kalliorannasta? Vaikuttaa mahtavalta paikalta mutta kuvia on vaikea löytää. :s

Häät tosin vasta 2018 että ei tässä kiirettä juhlapaikan suhteen ole, tykkään vaan olla ajoissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä olisi kanssa yksi kiinnostunut Karunan kalliorannasta. Aiempia ketjuja selanneena on ollut tosi suosittu paikka eikä ilmeisesti mistään kalleimmastakaan päästä, mutta nyt ei kyllä mistään löydy mitään infoa. 

 

myyräz- Täälläkin juhlitaan vasta 2018, mutta yleensä paikat tuppaa täyttymään nopeasti, niin täytyy olla ajoissa liikkeellä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
17 tuntia sitten, _kuurankukka_ said:

Hieman kauempana Turusta, Salossa on myös kaunis Pukkilan kartano. :)

Eksyin nettisivuille ja on kyllä upea paikka! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensi kesän morsiameksi sangen myöhässä havahduin vasta siihen, että vapaat ajat moniin ihaniin hääpaikkoihin Turussa ensi kesälle alkavat olla jo lopussa. Varmaan edustan tässä vähemmistöä, mutta mikäli joku muu on myös ollut onnellisen optimisinen paikan saannin suhteen kuten minä, niin vinkkinä että nyt kannattaa viimeistään aktivoitua! Tässä myös vastikään tekemieni yhteydenottojen perusteella listaa paikoista, joissa kaikki kesän 2017 lauantait on jo melko lailla mennyttä:

  • Ruissalon tanssipaviljonki eli Kansanpuiston juhlasali
  • Piikkiön Wanha Talli
  • Harjattulan Kartanon Lasipalatsi (Kartanossa vielä vapaata)
  • Kankaisten Kartano

Tulen kertomaan lisää tietoja kunhan saan vastauksia muista paikoista. Olen myös tehnyt jo viime syksystä saakka listaa kivoista hääpaikoista (niinpä - miksi en aktivoitunut varausten suhteen jo silloin...) Turun alueella ja jaan sen mielelläni tänne, kunhan saan sen jotenkin siirrettyä pilvestä wordiin - jospa siitä on jollekin hyötyä. :)

^ Ylempään kommenttiin: samaa mieltä, Pukkilan kartano on aivan upea ja olisin siitä ehdottomasti kiinnostunut jos se olisi lähempänä Turkua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

onko kenelläkään kokemusta häistä Tarmontalolla? Löysin vain vähän kuvia enkä muuten aiheesta enempää. Koristelulla uskon, että saisi hienoksi, mutta kokemuksia kaipaan ja vaikka kuvia miten koristelu on toteutettu. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan juhlinut suht tuoreessa paikassa nimeltä Hintsan vintti? Sijaitsee käsittääkseni suht lähellä Raision keskustaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hus Lindman (lähes) pilasi hääni...
 
Minun on nyt pakko jakaa tämä kauhukokemukseni, koska toivon, ettei kenellekään muulle käy samoin... Olimme helmikuussa 2016 varanneet Hus Lindmanin häidemme pitopaikaksi 6.8.16 juhlia varten. Alusta asti tiedossa oli, että vieraslukumme on noin 50 ja tässä tapauksessa juhla järjestettäisiin kahdessa heidän kolmesta salistaan (kolmas sali vain verhon takana - ei seinää). Koska olin lukenut jonkun kommentin netin palstoilla, että hääpaikat toisinaan buukkaavat useita juhlia samaan aikaan, jos vain tilaa on, pyysin erikseen kirjallisesti sähköpostilla heiltä kommenttia kysymykseen: "ei kai sinne verhon taakse tule mitään toisia juhlia samaan aikaan". Sain vastaksen:
 
"Kun olemme varanneet kaksi salia hääjuhlaan, on hyvin harvoin vapaana olevaan saliin tullut enää muuta seuruetta. --- Joka tapauksessa ilmoitamme teille mikäli joku haluaisi tulla samaan aikaan vieraaksemme ja keskustelemme miten suhtaudutte asiaan. Käytännössä vastaavissa tilanteissa vapaana olevassa salissa on ollut esimerkiksi lounasryhmä ennen hääjuhlaa, ei samanaikaista seuruetta. Toivottavasti tämä selvitti teille asiaa."
 
Tästä helpottuneena vahvistimme varauksen, maksoimme etukäteismaksun 800e ja kaikki oli ok. Suunnitelmana oli suorittaa vihkiminen ulkona takapihalla. Suunnitelma B oli sateen sattuessa käyttää verhon taakse jäävää tyhjää tilaa (tämän myös HuLin edustaja mainitsi erillisessä spostissa).
 
Hääjärjestelyt etenivät - ja vaikka matkalla oli pieniä töyssyjä (ruokaa ei päässyt maistamaan ilman erillistä lisämaksua, kakkua ei voitu toteuttaa haluamallani tavalla kerroskakkuna jne), kaikki tuntui olevan päällisin puolin ok. Koska emme itse asu Suomessa, järjestelyt tehtiin lähinnä spostilla ja parilla Suomen visiitillä kevään aikana paikan päällä, hyvissä ajoin.
 
Hääviikolla menimme tiistaina katsomaan paikkaa vielä uudestaan ja juttelemaan tulevan lauantain järjestelyistä. Myyntiedustaja otti sitten puheeksi myös sateen mahdollisuuden heittäen "mitäs sitten tehdään, jos sataa?". Olin hieman ymmälläni, koska he olivat itse ehdottaneet tuota verhon takana olevaa salia vihkitilaisuuteen tällaisessa "hätätapauksessa". Kun mainitsin tämän, edustaja ilmoitti minulle hieman naurahtaen, että tilapa ei ole enää siihen tarkoitukseen vapaana, koska sinne on tulossa toinen seurue. Kysyimme epäuskoisina, että mitä ihmettä ja mikä seurue - tästä ei ollut mitään puhetta aiemmin! Nimenomaan se mitä olimme koettaneet varmistaa niin spostilla kuin naamatustenkin, oli siis tapahtumassa. Kysyin heti mitkä juhlat olivat kyseessä, mutta meille ei suostuttu heti kertomaan, vaan sanoivat ilmoittavansa spostilla varauskirjat tarkistettuaan (kommentti: jälkeenpäin ajatellen tämäkin vaikutti lähinnä viivästelytaktiikalta).
 
Lähdimme epäuskoisina ja hieman surullisina kotiin. Kunnon shokki seurasi kuitenkin vasta seuraavana aamuna (keskiviikko - 3 päivää ennen häitä), kun sain meilin, jossa Hus Lindman ilmoitti, että verhon taakse on tulossa samaan aikaan meidän juhliemme kanssa toiset, pienet häät!! Lisäksi hieman erillään olevassa kabinetissa olisi osittain samaan aikaan syntymäpäiväjuhlat. Olin totaalisen pöyristynyt - tämä oli nähdäksemme räikeä sopimusrikkomus, kun he olivat nimenomaisesti luvanneet neuvotella mahdollisista muista seurueista kanssamme! Myöhemmin, jutellessamme omistajan kanssa, hänen mukaansa yllä olevan lupauksen antanut myyntineuvottelija ei ollut valtuutettu lupaamaan tuota - vaikka lupaus oli lähetetty firman yhteisestä emailista. Aula/piha olisi täynnä meidän hääkoristeluitamme, meidän häälahjapöytämme jne olisi myös yhteisessä tilassa ja lisäksi koko tilan keskellä oleva baari oli tarkoitus olla auki meidän vieraillemme koko illan. Eikö siis olisi a) outoa olla hääpari/juhlija verhon takana, kun yhteinen osa tilasta on koristeltu meidän juhliamme varten, b ) bändimme ja hääpuheet kuuluisivat puolin ja toisin verhoja ja c) miten ihmeessä henkilökunta voi varmistaa, että vain meidän vieraamme nauttivat baarin antimia?! Heidän mukaansa tämä ei ollut ongelma, mutta minä olin aivan riekaleina. He eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta - he eivät voineet siirtää toisia buukkauksia toisaalle, eivätkä ehdottaneet minkäänlaista vastaantuloa meille päin - ei rahallisesti eikä muutenkaan.
 
Kaiken kaikkiaan palvelu ja se miten meidän juhliemme järjestelyjä hoidettiin, oli ala-arvoista: meille valehdeltiin päin naamaa ja kun vaadimme heitä tilille tästä, omistaja ilmoitti, että he eivät voi asialle mitään. Minulla oli kiristetty ja epäreilu olo - häihin aikaa kolme päivää ja he pudottavat tällaisen pommin, mitä ilmeisemmin tietäen/ajatellen, että emme voi asialle yhtään mitään! Kuuntelenko siis koko hääpäiväni ajan toisten puheita tai juomalauluja tai mitä tahansa korvat höröllä verhon takaa? Kilpailenko toisen morsiamen kanssa siitä, kumman puku saa enemmän huomiota? Absurdi, epäreilu tilanne! 
 
Onneksi meillä oli kontakteja, joiden avulla saimme juhlat siirrettyä muualle tällä huolimatta tästä todella minimaalisen lyhyestä aikataulusta. Vietimme aivan loistavat juhlat vieläpä hieman alemmalla hinnalla mitä Hus Lindmaniin olisi kulunut. Nyt, pari viikkoa häiden jälkeen, olen jo todella helpottunut, mutta HuLin toiminta todellakin jätti syvän epäluottamuksen ja inhon heitä kohtaan. Tila on aivan todella kaunis, mutta asiakaspalvelua ei voi hoitaa tällä tavalla, jos haluaa kannattavan bisneksen. Tämän hintaluokan juhlapaikka ei todellakaan voi toimia näin häikäilemättömästi. En suosittele kenellekään häiden järjestämistä Hus Lindmanissa - ja jos kuitenkin sinne päädytte, vaatikaa jokainen kohta kirjallisesti omistajan allekirjoituksella (koska muiden työntekijöiden lupaukset eivät kuulemma ole sitovia).
Muokattu: , käyttäjä: jnhd

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kellään kokemusta Kristallivintistä Liedossa? 

Kuinka aikasin mahtavat ottaa varauksia vastaan? 

Häät suunnitteilla vuodelle 2018 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on suunnitteilla kesäksi 2018, ja kai tässä on jo aika alustavasti katsella juhlapaikkoja, vaikka edes kihlasormuskaupoille ei ole vielä ehditty :D 

Tulossa on melko pienet, n. 40 vieraan häät ja ihan järjettömiä summia ei huvittaisi häihin tuhlata, kun muitakin käyttökohteita rahalle on. Hakusessa olisi siis kohtuuhintainen ja -kokoinen paikka Turusta tai mahdollisimman lähiseuduilta. Plussaa olisi, jos paikalle voisi viedä oman pitopalvelun tai muuten järjestää itse ruokailun, ja mahdollisuus omaan alkoholitarjoiluun olisi erittäin suotavaa. 

Maarian pappila kiinnostaisi, mutta vuokraakohan seurakunnat tiloja häihin, joissa on maistraattivihkiminen? Toinen ehdottomasti kiinnostava olisi Huhkon kartano Raisiossa, mutta sisältyyköhän siihen sitten ehdottomasti pitopalvelu? Vanhan Raatihuoneen tilatkin olisivat todella viehättävät. Kokemuksia kaikista saa kertoa, ja muitakin paikkoja ehdottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

@millitar Maarian pappilan alkoholipolitiikka saattaa rajoittaa juomien tarjoamisen vain tervetuliasmaljaan. Näin on aika monessa Turun alueen pappilassa sekä muussa seurakunnan tilassa ainakin aiemmin ollut.

Muita potentiaalisia paikkoja voisivat olla esim.
Turun Moottorivenekerho
Kuralan Kylämäessä Vanha Kanala
Juhlatila Mestari
Ruissalon Telakka
Nousiaisten Vanha Asema

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät tanssittiin 12.8.2017 Konsan kartanolla. Hääjuhla oli ihana, käytimme paljon aikaa ja vaivaa tilan kotisteluihin, ja saimmekin tilasta aivan ihanan hehkulamppuvalisarjoilla, oksin vuoratuilla eurolavasermeillä, juuttikankailla ja luonnonkukilla. Vaikka omat häämme olivatkin ihanat, tila tosi kodikas ja ympäristö ihana, en kuitenkaan voi suositella tuota juhlapaikkaa yli 30 hengen juhliin.

Ensinnäkin: juhlatilan keittiö on huono. Pitopalvelulla oli todella kuuma, kylmätilaa oli vain yksi iso ja yksi puolikas jääkaappi sekä yksi pakastin. Hääkakku itsessään vei jo kolmasosan tilasta! Onneksi saatiin vuokrattua erillinen kylmäkaappi, joka myöhemmin toimi juomakaappina. Tiskikoneita on vain yksi ja sen ohjelma kestää 3 tuntia. Palaan tähän tiskisotkuun myöhemmin, sepä vasta sotku olikin.

Toisekseen: Konsan kartano mainostaa nettisivuillaan että tilassa järjestää "jopa 100 hengen juhlat". No ei kyllä järjestä. Meillä oli vieraita 71 (+me), tilassa ei ollut edes tarpeeksi pöytiä kaikille vieraille, vaan jouduimme itse tuomaan lisäpöytiä että kaikki mahtuivat istumaan! Tuoleja sentään oli tarpeeksi, mutta aterimiakaan ei! Eräs tarjoilijamme toi itse 8 aterinparia omasta kodistaan.

Kolmannekseen: Tämä tiskisotku. Tilaa vuokratessa sovittiin, että me viemme sunnuntaina omat tavaramme, roskat ja tölkit sun muut pois, ja Konsa hoitaa loppusiivouksen. Koska tilassa oli tosiaan se yksi tiskikone eikä siellä ollut keittiössä käsitiskiainetta ollenkaan, oletin, että tiskit eivät kuulu meille. Pitopalvelu pyöritti konetta sen mitä kerkesi, mutta hekin lähtivät 10 aikaan pois, ja tiskejä jäi paljon.

Kukaan ei missään vaiheessa sanonut minulle, että tiskit kuuluvat meille. Pitopalvelu, joka oli tehnyt juhlia tilassa aiemminkin, oli sitä mieltä että ne eivät kuulu meille. Kuitenkin sunnuntaina tuli sellainen pommi, että nämä tiskit ovat sitten teidän homma. Toistan: keittiössä ei tiskiainetta, tilassa vain yksi tiskikone, jonka ohjelma kestää 3 tuntia. Oltiin lähdössä 6 tunnin päästä häämatkalle ja koneellisia oli ainakin 5! Omistaja väitti kivenkovaan, että hän oli sanonut asiasta jollekulle, mutta sitä ei koskaan selvinnyt, että kenelle se olisi selvitetty. Ei ainakaan meille tilan maksajille!

No, tämä selvitettiin niin, että maksettiin eräälle meidän tarjoilijalle että hän hoitaa tiskit, koska me emme todellakaan niitä aikoneet hoitaa. Se raha oli pieni kuluerä siihen verrattuna, millainen kivi putosi sydämeltä kun saatiin tosiaan olla hoitamatta niitä itse. Kenellekään ei loppupeleissä jäänyt paha mieli, vaikka olikin kurjasti hoidettu tämä koko homma. Mutta sen nyt sanon, että tuo Konsan keittiö ei todellakaan riitä 30 henkeä isommalle seurueelle.

Plussiahan tuossa paikassa on ehdottomasti keskustan läheinen sijainti, kaunis miljöö, suht ok hinta (n. 800e 15.30-3.30), omat ruuat ja juomat sallittu, koristelumahdollisuus edellisenä päivänä, lautaset, pöytäliinat sun muut tulevat talolta jne, ja meillä oli siellä aivan ihanat ja tunnelmalliset häät, mutta kaiken tämän oheissotkun vuoksi en kyllä paikkaa kovin helposti lähtisi suosittelemaan

Muokattu: , käyttäjä: sdallahuu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hei! Olis myös hauska tietää sellaisia juhlapaikkoja turun seudulta ( eli turku, kaarina, lieto, mahd. piikkiö ym, ei hirveän matkan päästä turkua ) että mahtuisi noin 100 henkilöä. Ja saisi omat ruuat ja juomat. Kirkko luultavasti varataan turusta tai kaarinasta eli ois hyvä jos ei ois niin pitkän matkan päässä siitä.

Esim.  olisko jollain tietoa näistä paikoista , että mikä on hintaluokka ja millaisia kokemuksia on muutenkin?  Ja jos tietää jotain muitakin saa ehdottaa. Menemme 2019 kesällä naimisiin.  :)

Liedon Ilmaristen metsäpirtti

Makasiinisali , Lieto

Ruissalon kansanpuiston tanssisali (olikohan tällä nimellä) :D

Kristallivintti

Piikkiön Wanha Talli

Littoisten työväentalo

Kakskerran työväentalo

Olisi kiva jos juhlapaikka ois suht. edullinen, tilava , aika lähellä turkua, ja just sellanen maalaismainen, kotoisa vois olla kiva :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tuoreita kokemuksia Taattisten tilasta? Nyynäisen vintistä? Piikkiön wanhatallista? Liedon makasiinisalista? Minkälaista hintaluokkaa kyseiset paikat ovat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään