Jump to content
Naimisiin.info

Oulun seutu


Guest Kettunen

Recommended Posts

Veivi, me harkittiin Oulunsalon nuorisoseuraa. Meillä kuitenkin tökki lähinnäkin juuri se kahvilan puoli. Ja ehkä se haju mikä sieltä tarttui vaatteisiin. Niiden omilla sivuillahan on pari kuvaa koristeluista, oletko käynyt katsomassa? Muutenhan se oli ihan viihtyisä. Tietääkseni ei ole koskaan ollut mitään häiriöitä juhlista. Itse isännöitsijä asuu kyseisessä rakennuksessa, ja hän sanoi ettei häntä ole ainakaan häirinnyt.

Link to comment
Share on other sites

Ok, Martinhovista siis... :)

 

Löysimme paikan viime kesän alkupuolella, ja kun ei heti saman tien päästy paikalle katsomaan, tehtiin ennakkovaraus niillä puhein, että pääsemme muutaman viikon sisällä katsastamaan paikkaa itse täältä etelästä. Ihastuttiin paikkaan ja talon emäntä vakuutti meidät palvelualttiudellaan ja mutkattomuudellaan. Paikka varattiin ja alkoi tiivis sähköpostien vaihtelu menuista, vierasmääristä, kakuista ja muista kysymyksistä. Kärsivällisesti jaksoivat vastailla mulle :) Vastaukset tulivat yleensäkin melko nopsaa, ja puhelimella sai myös kiinni toki, ja vielä paremminkin kuin sähköpostilla. Jo paikkaa eka kertaa katsastaessa paikan emäntä Eija lupasi, että he kyllä tekevät kaikkensa, että saadaan just sellaiset häät, kuin halutaan. Ja ne me saatiinkin :)

 

Yhteydenpito oli siis varsin vaivatonta, ja yleensä kaikkea mitä pyydettiin ja kyseltiin, luvattiin toteuttaa. Martinhovin kauttahan on mahdollista saada jos minkälaisia ohjelma- ja kyydityspalveluita, joten jos haluaa päästä helpolla, niin suosittelen tätä paikkaa kyllä! Ja toki saa sitten itsekin säätää ja hoitaa asioita, jos tykkää. Ainoat "rajoitteet" paikassa on oikeastaan se että ruoka tulee talon puolesta ja juhlinta-aikaa saa jatkoaikaa ostamalla maksimissaan kahteen saakka. Eikä paikassa ole majoitusta. Mielestäni plussaa oli tosiaan joustavuus ja Eijan kanssa yhteistyön sujuvuus. Ruoat olivat taivaallisen hyviä, palvelu ystävällistä ja kärsivällistä, juhlapaikalta sai servetit, kynttilät, osan kukista ja tarvittaessa ois saanu muitakin koristeita. Lisäksi pääsin mustista pöytäliinoistani eroon, kun Eija antoi niille uuden kodin ;)

 

Martinhovin pihapiiri on mielettömän kaunis. Meillä oli vihkiminen rannassa ulkona, ja bändin olisi ollut mahdollista soittaa ulkona lavalla ja ihmisten tanssia tanssilavalla. Pysyteltiin kuitenkin sisällä, kun illat on jo niin viileitä. Martinhovin puolesta sytyttelivät upeita soihtuja ja roihuja, sekä ulkovaloja illan pimetessä ulos, ja meillä oli vielä lisänä muutamia valoja koristeena pihalla. Talo itsessäänkin on mielettömän upea niin sisältä, kuin ulkoakin (no okei, pihassa ollut vanha asuntoauto vähän veti hohdetta pois... :P), joten sitä ei edes kummemmin tarvi välttämättä koristella. Naisten vessa on melko ahdas, joten puvun kanssa oli vähän säätämistä, mutta mahtui sinne kuitenkin aina kaason kanssa hääräämään :D Koristelemaan päästiin edellisenä päivänä ja apua saatiin haastavissa koristeiden kiinnityksissä Eijan lisäksi talon isännältä. Häiden jälkeisenä päivänä päästiin myös hyvin joustavalla aikataululla kamoja hakemaan, henkilökunta olikin siivonnut suurimman osan tavaroistamme jo valmiiksi yhteen kasaan, joten sunnuntain reissu oli siltä osin nopea.

 

Eijalla on rautaista kokemusta juhlien järjestämisestä, ja hän osasi ennakkopalaverissa antaa hyviä vinkkejä aikataulujen ja ohjelmien suhteen. Hän on myös tosi joustava henkilökuntineen, eli jos näytti että aikataulut liukuu tai aikaistuu, hän teki kaikkensa, että huomaamattomasti joudutti tai viivästytti asioita aina tarpeen mukaan. Rentous taisi tarttua minuunkin, sillä minä, tapa-stressaaja ja stressiäkäilijä, olin täysin tyyni niin häiden alla, kuin hääpäivänäkin ja yllätin sillä sekä itseni että lähimmäiseni :D Koko Martinhovin porukasta jäi tosi sydämellinen ja hyvä fiilis, tekevät koko sydämellään tuota hommaa! :-X Ei voi kuin suositella!

 

ps. Martinhovi on melko suosittu paikka ympäri vuoden, jos sinne mielii, kannattaa olla hyvissä ajoin! Meillä kävi tuuri, että enää viime kesänä saatiin viikonloppu tälle kesälle (alkusyksy kai nyt jo on...) ja kuulosti että ensi kesä taitaa olla jo melko täynnä... Niin, ja kuvia voin kaivella pyydettäessä, tosin varsinaiset hääkuvat tulee vasta viikon-parin päästä :)

Muokattu: , käyttäjä: Mrs Bones-to-be
Link to comment
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Haukiputaalla sijaitsevasta Heiton talosta? Sijainniltaan ois ihanteellinen jos menis naimisiin Haukiputaan kirkossa ja ymmärtääkseni sinne mahtuu myös reilusti yli 100 juhlijaa ja pihalla olisi lapsille kiipeilytelineitä yms. Eli kaikki kokemukset ois tervetulleita.

 

Martinhovi kiinnostas mua hirveesti, mutta vaikuttaa siltä että meidän juhlaporukka ei sinne tulis mahtuun. Mrs Bones-to-be montako vierasta teillä oli?

Link to comment
Share on other sites

Järjestin vastikään Ravintola Upseerikerhossa isohkot (40 henkeä) juhlat. Kyseessä ei ollut kylläkään hääjuhla, mutta arvokas illallistilaisuus yhtä kaikki. Päädyin Upseerikerhoon, sillä löysin hääkuvaajan blogitekstin, jossa hän, arvatenkin suurella kokemuksella, sanoi Upseerikerhon ja Pohdon ruokien olevan parhaita Oulun seudulla. Kävin sitten vielä lounaalla Upseerikerholla nuuskimassa tunnelmaa. Lounasruoka oli ok, ja tilaan ihastuin välittömästi. Se on juhlava ja viihtyisä kattokruunuineen ja puupaneeleineen. Pidin erityisesti siitä, että ruokapöydät olivat sen verran kapeita, että niiden ylikin pystyi keskustelemaan, mikä helpotti pöytäjärjetyksen laatimista ja edesauttoi ihmisten viihtymistä. Lisäksi eteinen oli tilava ja hyvin varusteltu, mikä oli mukava, koska ihmisten täytyi voida riisua takkeja ja vaihtaa juhlakenkiin ja käydä tarkistamassa kampaus ennen juhlatilaan astumista. Nähdäkseni paikka on myös varsin helposti muunneltavissa eri kokoisille seurueille. Pihapiirikin on kaunis, vaikka juhlissani siitä ei kyllä päässytkään nauttimaan vesisateen takia. Ainoa miinus paikalle on se, että se sijaitsee vähän hankalassa paikassa kaukana kaupungista ja bussiyhteyksien ulottumattomissa. Toisaalta juhlaan voi yleensä panostaa taksimaksun verran.

 

Ensi yhteydenotosta alkaen järjestelyt suvjuivat todella hyvin. Henkilökunta oli ystävällistä ja heidät tavoitti helposti. Toiveitani noudatettiin yksityiskohtia myöten ja kummiinkin kysymyksiin vastattiin nopeasti. Juhlapäivänä tarjoilu sujui tyylillä juuri niin kuin pitääkin: Ruoka tuntui ilmestyvän ja likaiset astiat katoavan kuin itsestään, eikä tarjoilijoita paljon edes huomannut. Tila oli laitettu kauniiksi. Ruoka oli hyvää, ja vieraatkin ovat sitä kehuneet - ja osa on todellisia gourmet-intoilijoita, joilta se on paljon sanottu.

 

Upseerikerhon hinnat olivat tarjouspyyntöjen perusteella samaa luokkaa kuin muissakin vastaavantyylisissä paikoissa Oulussa, ehkä edullisemmasta päästä. Mutta juhlan jälkeen minua odotti sitten vielä yksi iloinen yllätys: En ollut laskenut budjettia pilkulleen, ja tein viime hetkessä vielä lisätilauksia. Silti loppulasku oli melkein viidenneksen edullisempi kuin mihin olin varautunut.

 

Voin siis lämpimästi suositella paikkaa. Laitoin tietysti ravintolalle suoraankin positiivista palautetta, mutta loin tänne vartavasten tunnukset, koska halusin vielä kiitellä heitä näin julkisesti.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Voi onpa tämä kinkkistä!

Alettiin pari viikkoa sitten suunnitella häitä, kun mentiin kihloihin. Itse niin kovasti haluaisin häät jo ensi kesälle, mutta alkaa olla paikat jo täynnä. saatiin alustavasti varattua Maikkulan liiteri ja Laitasaaren seurojentalo, mutta ensimmäinen ei taida kalleutensa puolesta tulla kyseeseen. Olisi ihana saada tiputettua vierasmäärä n. 70:een mutta en enää keksi, ketä karsisin ja kutsuttavien listalla olisi jo 112 ihmistä. Huh!

 

Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Laitasaaresta? Ainakin se on vähän kaukana mutta sehän vieraiden kulkeminen olkoon heidän ongelmansa. :) Ensi viikolla käydään katsomassa paikkaa ja varmaan päätetään sitten.

Pieni "ongelma" paikan etsinnässä (ja pitopalvelun) on se, että yritämme samalla lasta. Juu, ei ehkä paras ajoitus mutta tavallaan pakko jos haluaa joskus lapsen saada. Ongelmahan tämä on vain siksi, että meidän paikkavalintaamme vaikuttaa myös se, ettei paikan ja pitopalvelun peruutusmaksu saisi olla ihan hirveän suuri. Peruutustarvehan varmaan tulisi tietoon jo hyvissä ajoin. Jos raksaus olisi suht alussa, ei se menoa haittaisi (tai sitten haittaisi :D).. No, katsotaan mitä tästä tulee.

Laitasaaressa oon ollut pari vuotta sitten vieraana häissä, joissa oli muistaakseni n. 110 vierasta. Sisälle mahduttiin, mutta koska saliin oli haluttu jättää tanssitilaa, oli pöydissä melkoisen ahdasta. Jos siis koko tilan käyttää pöytiin, on paljon väljempää. Talo on kivalla paikalla joen rannassa, joten ainakin saa hienoja kuvia! Oulusta ajoaikaa on n. 25-30 minuuttia. Oletteko miettineet vihkipaikkana Muhoksen kirkkoa? Suomen vanhin alkuperäisasussa säilynyt puukirkko, kaunis ja myös se on joen rannalla :) Sieltä kestää n. 10-15 minuuttia seurojentalolle.

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Haukiputaalla sijaitsevasta Heiton talosta? Sijainniltaan ois ihanteellinen jos menis naimisiin Haukiputaan kirkossa ja ymmärtääkseni sinne mahtuu myös reilusti yli 100 juhlijaa ja pihalla olisi lapsille kiipeilytelineitä yms. Eli kaikki kokemukset ois tervetulleita.

 

Martinhovi kiinnostas mua hirveesti, mutta vaikuttaa siltä että meidän juhlaporukka ei sinne tulis mahtuun. Mrs Bones-to-be montako vierasta teillä oli?

 

Meillä porukkaa oli yhteensä noin 55 henkeä, ja melko tiivistä oli. Toki niin sais jonkun verran lisätilaa, että pöytiä olis alussa enemmän, jolloin ne pitäis mahdollisten tanssien ja bileitten tieltä siirtää pois myöhemmin. Mutta en kyllä itse lähtis paljoa isommalle porukalle järjestämään häitä tuolla, kuin 50-60 hengelle.

Link to comment
Share on other sites

Hei Mrs Bones-to-be, kiitos kattavasta kuvauksesta! :) Martinhovi on nyt käyty tsekkaamassa paikan päällä ja alustava varaus tehty; heti kun saan varmistettua kirkon täytyy vahvistaa tuo varaus, koska kyseessä tosiaan hyvin suosittu paikka. Miljöö oli aivan ihana :girl_in_love: ja emäntä teki pikaisessa tapaamisessa sekä sulhoon että minuun vaikutuksen ammattitaidollaan sekä ystävällisyydellään ja rentoudellaan.

 

Meillä on suunniteltu vierasmäärä siinä 40 henkilön kieppeillä, vaikutti silmämääräisesti arvioituna suht sopivalta määrältä Martinhovin tiloihin. :)

Link to comment
Share on other sites

Sain jo vastauksen Heitolta. Tai miten se nyt pitää sanoakaan. Kuulosti kyllä varsin hyvältä ja pöytä ehotelman mukaan sai mahtuun 140 hlöä tilaan. Tarjoiluastiat on 200 hlö:lle eli ei ainakaan lopu kesken. Ehotti että käytäs kattoo paikan päällä miltä näyttää. Siitä ei ois kun pari kilsaa Haukiputaan kirkolle joten lokaationa ois kyllä tyädellinen siirtymisten kannalta. No pitää koettaa sovittaa käyminen johonkin väliin vaikka eihän tässä vielä ole kiirus mihinkään...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei onko kellään tietoa Oulun eteläpuolella (Oulunsalo, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä) sijaitsevista mökeistä tai sen tapaisista, joissa vois viettää jatkojen jatkoja.

Meillä on ensi kesänä tulossa suuret häät, jonka jälkeen haluaisimme viettää loppuiltaa parhaiden kavereiden kanssa jossain yksityisemmässä tilassa. TIlan ei sinällään tarvi olla mitenkään ylihieno ja sinne pitäisi mahtua viettämään iltaa n. 30 hlö:ä.

Olen koittanut katsella nuita mökkivaraussivustoja, mutta siellä ei näytä olevan ihan minkäänlaista tarjontaa :(

Link to comment
Share on other sites

Lurtsu, löysin muutamia... Koosta en mene takuuseen. Luulisi että 10 hengen mökkiin ihmisiä mahtuu enemmänkin ainakin vain juhlimaan, nukkumapaikkoja, mikäli sellaisia tarvitsee pitää varmaan järjestellä.

http://www.mokkihaku.fi/fi/cabin/info/id/14407

http://www.lomarengas.fi/mokit/oulunsalo-saikkaranta-6009

http://www.hentilanrantamokit.fi

Link to comment
Share on other sites

Täällä juuri kihlautunut ja todennäköisesti talvimorsian 2015 tai 2016 alkuvuodesta. Ajoissa ollaan joo, mutta onko Oulussa olemassa kohtuuhintaisia sauna&majoitus&juhlatila paikkoja? Tervatoppilaa ja sen saunamaailmaa ollaan mietitty sekä Kivijärven Porokämppää jatkopaikaksi ja majoituspaikaksi mutta hinnat on aika päätä huimaavia o.O

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nostellaanpas vähän :) miten teillä on hääjärkkäilyt edistyneet? Täällä odotellaan kuumeisesti kenkiä jotka tilasin jo pari viikkoa sitten, jos ei tänään näy niin sitten lähtee viestiä että missäs ne oikein viipyy :girl_cray2:

 

sonija: käy kattomassa oisko tuolla jotain hyvää juhlatilaa. http://www.saunatilat.fi/

Link to comment
Share on other sites

Kauhia homma kyllä löytää paikkaa varsinkin näin "opiskelija"budjetilla..hakusessa ois tunnelmallinen esim mökki mihin mahtuu 35 henkeä plus yöpymismahdollisuus...etelästä käsin myös ouluun päin häitä suunnitellaan kotikonnuille..hiton kalliita nuo vuokratki!

oon googlen kääntäny jo ympäri ja samat roikkuu siinä..haukiputaalla ois tuo martinhovi ja sinne laitoin spostia..40-50 e ruoka per naama ja sisältyy vuokra mutta yöpymismahollisuutta ei oo..

 

Oulun steinerkoulun villa pukkila vaikuttaa hyvältä, mutta veikkaan että siellä ei esim hyvää keittiöö oo jos aikoo ite ruuat tehä..

 

Veljeskodilla tulis pe-su maksaan 430 e..sisältä ei sytytä ja tarttis paljon koristelua..

 

Nyt löysin koskelan seurakuntatalon joka on tosi nätti!pitäs soittaa ja kysyä hintaa.. :girl_mad:

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Häät olisivat tulossa näillä näkymin 2015 <3 Kirkkoa ja hääpaikkaa tässä kuumeisesti miettien. Opiskelijabudjetilla mennään ja ennen kaikkea aivan vain meidän kahden rahoilla, eli tiukkaa tekee. Rakkaus teettää tyhmyyksiä voisi myös todeta :D 

 

Eli vinkkejä paikasta, meillä on semmoiset 65 vierasta ja mahdollisesti pystyisimme itse tekemään suurimman osan ruuista. Vaatimuksena paikalle:

* saa tuoda omat ruuat + on keittiö, jossa valmistella ruuat (uuni, jääkaappi/kaappeja, välineistöä)

* astiasto

* sopiva 50-80 hengelle

* saa olla niin pitkään kuin haluaa

* mahdollisuus bändille

 

Itse voidaan tosiaan siivota.

 

Ehdotuksia?

Link to comment
Share on other sites

Ketjussa on ollut puhetta Martinhovista. Vinkkinä sanoisin, että kannattaa olla todella aikaisessa: teimme varauksen vuodelle 2015 noin kuukausi sitten ja emme olleet ensimmäisiä elokuun viikonlopun varaajia.

 

Ensivaikutelma: emäntä vaikuttaa ammatti-ihmiseltä, olivat joustavia ja osasivat ehdottaa jo nyt monenlaisia vaihtoehtoja, menuhintaan, vaikka tyyris onkin, sisältyy kohtuullisen paljon, omat alkoholit saa tuoda, pihapiiri on upea (varsinkin ajomatkan viimeisten satojen metrien järkytyksen jälkeen  :ph34r:) ja jatkopaikka tarjolla samassa paikassa.

 

Miinuspuolena pientä pintaremonttia tulossa (joiden suunnitelmia emäntä esittelikin) ja se, että ruokasali on aavistuksen ahdas (90 henkeä mielestäni ehdoton maksimi). Tarkoitus olla kuitenkin paljon ulkona, jos vain sää sallii. Kokemuksia kokeneemmilta, jo paikassa juhlineilta, luen edelleenkin mieluusti!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...